Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου για την ελλειπή αστυνόμευση.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΠΡΟΣ - κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
- Βουλευτές Ν. Αιτωλ/νίας 
- κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
Κοιν. - Αστυνομική Δ/νση Αιτωλίας & Ακαρνανίας 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Κύριε Υπουργέ, 
Κύριοι Βουλευτές, 
Κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, 
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ανύπαρκτη Αστυνόμευση του Δήμου μας.
Μετά την κατάργηση των Τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, η εγκληματικότητα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι κάτοικοι δεν διακατέχονται από αίσθημα ασφάλειας. 
Αντίθετα, επικρατεί ανησυχία, φόβος, αγωνία και συνάμα θυμός των Δημοτών για την εγκατάλειψη τους, από την πολιτεία, στο έλεος των εγκληματιών. 
Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε: 
Την πρώτη του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2009 και την πρώτη του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2011 έγιναν ληστείες κατά της Αγροτικής Τράπεζας Μύτικα, όπου κατά το έτος 2009 είχε πυροβοληθεί ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος, ο οποίος σώθηκε εκ θαύματος. 
Στις δεκαοκτώ Δεκεμβρίου του έτους 2011 έγινε ληστεία κατά του πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Τ.Κ. Κανδήλας, όπου επιπρόσθετα ξυλοκοπήθηκε ο ανάπηρος ιδιοκτήτης του πρακτορείου. 
Στο Μύτικα και την Κανδήλα υπάρχουν συνεχόμενα κρούσματα ληστειών, ζωοκλοπών, διαρρήξεων καταστημάτων και οικιών τόσο κύριων όσο και εξοχικών. 
Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και διατείνονται ότι θα προχωρήσουν σε αυτοσχέδιες περιπολίες. Πριν καταλήξουμε μάρτυρες φαινόμενων αυτοδικίας, τα οποία μπορεί να είναι ανεξέλεγκτα. 

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ
α) Την άμεση στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Μύτικα και Αστακού με έμπειρους Αστυνομικούς και μέσα. 
β) Την υπαγωγή των Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών, υπηρεσιακά, στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», διότι τώρα υπάγονται στην Βόνιτσα και Κατούνα αντίστοιχα, χωρίς να υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός και η αναμενόμενη αποδοτικότητα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

14 σχόλια:

  1. Συσκεφτονται, διαβουλευονται,ψηφιζουν.....μας ανακοινωνουν..... ε και
    Παραιτηθηται ομαδικα!!
    Αν δε κανω λαθος το αστ τμημα μυτικα το κατηργησε το κομα του αρχηγου της αντιπολιτευσης στο δημο. τι λεει επ αυτου αντι να ψηφιζει ομοφωνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά έπραξε ο Δήμος. Φίλε 2:53 γιατί δεν γίνεσαι Δήμαρχος εσύ να μας δείξεις το δρόμο;;; Στα blog όλα φαντάζουν εύκολα και λύνονται με το πληκτρολόγιο, στη πράξη προτείνεις παραιτηθείτε ομαδικά, λύνει αυτό το πρόβλημα της αστυνόμευσης, ωραία και μετά ποια η πρόταση σου;;; Μήπως να κάνομε καμιά επανάσταση, μήπως να πάρουμε κανένα όμηρο, καμία απαγωγή;;;; Ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο αστυνόμευση όπως και πολλά άλλα μέρη λόγω έξαρσης της εγκληματικότητας. Εσύ γι αυτό το πρόβλημα τι προτείνεις;;; Η καταγγελία είναι πολύ εύκολο πράγμα. Και το ΚΚΕ καταγγέλλει για όφελος των εργαζομένων και στο Ριζοσπάστη απασχολεί άτομα με συμβάσεις πείνας και απολύει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 535 Χρονια πολλα κατ αρχας!
    Αφου ζητας προτασεις , παρε μια.
    οπως εγραφη σε προγενεστερη αναρτηση, να προσφερεται απο τους μισθους που σα δινουμε στο δημο και να βαλεται σεκιουριταδες να περιπολουν τη νυχτα!
    Αυτο θα ειναι χριστουγιεννατικο δωρο στους συδημοτες σας που σας ψηφησαν!!
    Αν επιμενεις υπαρχουν και αλλες προτασεις.
    Η ομαδικη παραιτηση εχει την ενοια, μηπως και ξυπνησηται το διαλυμενο κρατος που μερος του ειστε και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους δημοτικούς συμβούλους αναφέρεσαι και στους Αντιδημάρχους; Ποιους μισθούς; Τους ξέρεις; Έχεις άγνοια μάλλον μεγάλη. Η μήπως αναφέρεσαι στους εργαζόμενους του Δήμου; Εσύ το μισθό σου τον δίνεις; Ελα κάνε την αρχή να λάβεις και το χρυσό κλειδί!!!! Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μη μιλαμε στον αερα δημοσιευστε εδω τους μισθους των εκλεγμενων αντιδημαρχων, συμβουλων κλπ. τα στοιχεια μπορειται να τα εχετε απο το δημο.
    Ο νομος του Καλλικρατη τι λεει?
    Με την ευκαιρια μπορει καποιος να μας πει εαν αυτοκινητο Νισαν με πορτοκαλι πινακιδες που παρκαρει στο πρωην δημαρχειο στη Κανδηλα ποιοι το κυκλοφορουν περα δωθε και κανουν βολτες, ποσο στοιχιζει στο δημο?
    Αυτο γιατι αν εχει ασφαλεια και τελη 1000 ευρω το χρονο και αλλα 5000 σε καυσιμα και σερβις κανουν 6000 το ελαχιστο. αν υπαρχουν 10 τετοια αυτοκινητα στο δημο κανουν 60.000 το χρονο.
    Καταργηστετα και να τα χρηματα για τους σεκιουριταδες.
    Οσον αφορα τους εργαζομενους στο δημο , δεν εχουν καρεκλες να κατσουν. αν δουλευαν 8ωρο κανονικα θα εφταναν οι μισοι.
    Λιγο στριμωξε τους καθαριστες ο Σπυρος και γκρινιαζουν.και κοβουν βολτες στο μυτικα απ τις 12 η ωρα.
    Αν δεν το κανετε εσεις θα το κανουν οι Τρο"ι"κανοι.
    Αναμενουμε τη λιστα με τις αμοιβες .
    Καλη χρονια με διαυγεια στη δημ διοικηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραία, πέρνουμε σεκιουριτάδες και έρχονται αντιμέτωποι με τίποτα καλόπαιδα που έχουν όπλα. Γνωρίζεις εάν είναι δυνατόν να τραβήξουν όπλο εναντίον τους οι σεκιουριτάδες? Όχι δεν γίνεται. Δεν προβλέπετε. Θα είναι αποτρεπτικοί για διάφορες μικροενέργειες σαν παρουσία, αλλά επειδή το πράγμα αρχίζει και χοντραίνει θεωρώ πως θα πρέπει να απαιτήσουμε αστυνομία κανονική. Κι αυτό επειδή πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, φόρο εισοδήματος (γλέντι θα γίνει φέτος με τα τεκμήρια), ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, κλπ κλπ κλπ κλπ. Σεκιουριτάδες να προσλάβει ο Ντέμης Νικολαίδης και διάφοροι άλλοι ποδοσφαιριστές, να προσλάβει ο Βαρδινογιάννης και διάφοροι άλλοι επιχειρηματίες και όλο αυτό το καλλιτεχνικό - ποδοσφαιρικό - life style κύκλωμα που μας τα έχει κάνει τούμπανα και τούς έχουν βάλει ασφάλεια αστυνομικούς με χρήματα που πληρώνουμε εμείς. Αυτοί να προσλάβουν σεκιουριτάδες, όχι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1113 ασε το λιφεστυλε κλπ.
    Η αποτροπη ειναι το παν. και η περιπολια. Οταν καπιος δει ποιοι κυκλοφορουν υποπτα, ευκολα φτανεις στους υποπτους κλπ.Τοτε οι βγενοντες για κλεψια μαζευονται.
    Δεν παμε κατευθιαν σε οπλα.
    Αν θελουμε υπαρχουν λυσεις για ολα οπως εγινε με το φως στη σκαλωσια.
    αλλιως θα βγαζουμε ψηφησματα να τρων και οι κοττες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6.03 με το συμπάθειο αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται. Κάποια στιγμή θα σου γράψω σε ποιές περιπτώσεις κάποιοι φυλάγανε για να μην τούς κλέψουνε "περιπολώντας" όπως λές και κλέβανε το σπίτι του άλλου ένα στενό παρακάτω. Αλλά επειδή δεν θέλουν να γίνουν "ξεφτίλα" ότι δεν καταλάβανε τους κλέφτες μούγκαφον, δεν λένε τίποτα. Σε πληροφορώ ότι σε 3 περιπτώσεις στις τελευταίες κλεψιές υπήρχαν άνθρωποι τριγύρω την ώρα της κλεψιάς. Οι οποίοι προσέχανε τα δικά τους μαγαζιά. Και χαμπάρι δεν πήρανε. Και όποιος είναι τόσο κουβαρντόπαιδο γιατί δεν βάζει έστω ένα συναγερμό στο μαγαζί του. Άσε γιατί είναι χρονιάρες μέρες και όλοι γουστάρουνε στο τζάμπα. Και ξέρεις γιατί? Γιατί είναι αγανακτισμένοι από τα τόσα που πληρώνουν και δεν αντέχουν άλλα. Καλή Χρονιά και με Υγεία και με Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 937 τα αυτοκινητα της δεη, οτε, κλπ καποιοι εργαζομενοι τα κυκλοφορουν. τι σε πειραζει στα αυτοκινητα του δημου; να μη κινουντα; δωσε εσυ το δικο σου στους υπαλληλους του δημου. αντε κανε την αρχη. οχι τιποτα αλλο αλλα να μη σε πειραζει στα ματια η πορτοκαλι πινακιδα. να μη κυκλοφορουν ουτε τα στρατιωτικα ουτε τα αστυνομικα κλπ κλπ. οτι θελουμε γραφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1149 Τι κανουν τα αυτοκινητα του Οτε που ανηκουν σε ιδιωτικη εταιρεια(αγορασμενη απο γερμανους) δεν με ενδιαφερει ουτε της Δεη κλπ.
    Ομως αυτοκινητα του Δημου που χρυσοπληρωνουμε για να τα χρησιμοποιουν σαν ιδιωτικα με ενδιαφερει και πολυ μαλιστα.
    Οπως ξερομε μαλιστα οι υπαλληλοι ειναι στον αστακο και οχι στη καντηλα.
    Σε παρακαλουμε δωσε μας τα ετησια εξοδα της κουρσας μαρκας Νισαν που παρκαρει στη κατω καντηλα.οπως και σε σε ποιον η ποιους εχει διατεθει. Θα σου αναψωμε κερι.
    Αν μας δωσεις τα στοιχεια θα παραχωρησουμε τ αγροτικα μας στο δημο οπως ζητας παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσυ 555 θα μας πεις πως δουλευουν στις υπηρεσιες οι υπαλληλοι στην ελλαδα. με τα αυτοκινητα τους;
    αφου ξερεις ποτε που και πως παρκαρει το αυτοκινητο γιατι δεν το γραφεις εδω; παραχωρησε τα στοιχεια μαζι με το αγροτικο σου να κουβαλαει ο δημος σκουπιδια μιας και το κρατος ραγκουση δεν του εδωσε ουτε λεφτα ουτε εργατες οπως προεβλεπε ο καλικρατης. αει, κανε την αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν φίλε 5.55 και 9.37, αν κατάλαβα καλά είσαι ο ίδιος. Από το ύφος σου επίσης καταλαβαίνω ότι τον αντιδήμαρχο τον γνωρίζεις και μάλιστα καλά αφού τον αποκαλείς με το μικρό του όνομα. Ίσως να είστε και φίλοι αφού τον επαινείς για το στρίμωγμα που έκανε στους υπαλλήλους. Θα σου πρότεινα να πας να τον ρωτήσεις εσύ αυτά που ρωτάς εμένα. Επειδή κι εγώ τον ξέρω, πιστεύω ότι θα στα πει όλα με το νι και με το σίγμα. Πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο, αν υπάρχουν υπάλληλοι ή όχι στην Καδήλα (εγώ πάντως βλέπω καμπόσους), πόσος είναι μισθός τους, πόσα παίρνει ο ίδιος (αν παίρνει γιατί κάποιοι λένε ότι δεν παίρνει και καποιοι ότι παίρνει). Μετά μπορείς να ενημερώσεις κι εμάς και να δούμε μας συμφέρει ή όχι, οπότε τους καταργούμε κλείνουμε και το αντιδημαρχείο και ησυχάζουμε. Και κρατάς κι εσύ το αγροτικό σου για καμιά βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1031 καλη χρονια.
    Οι υπαλληλοι πανε με δικα τους αυτοκινητα στη δουλεια τους στη ελλαδα και σε ολο το κοσμο!
    Το Νισαν δεν ειναι σκουπιδιαρικο αλλα κουρσα.
    Το κρατος του Ραγκουση και ο καλικρατης χτιστικε στη πασοκικη ψευτοιδεολογια τριτου κοσμου για αυτο και δε δουλευει τιποτα.
    Οσα λεφτα και να δωσουν παλι το αποτελεσμα θα ειναι μηδεν με αυτη τη νοοτροπια.
    Αναμενουμε στοιχεια για το ετησιο κοστος χρησης της κουρσας Νισαν και το λογο που πληρωνουμε για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λοιπόν φιλε 944 οι υπάλληλοι βεβαιως πηγαινουν στη δουλεια τους με τα αυτοκίνητά τους( οχι ολοι όμς γιατι σε καποιες υπηρεσίες υπάρχουν και υπηρεσιακά λεωφορεία) αλλά, την δουλεια της καθε υπηρεσίας την κανουν με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα όχι με τα δικα τους.αλλοίμονο να κανουν δουλεια του δήμου με τα δικά τους. τα πιασανε τα ψωμιά τους. βεβαιως ειναι μεμπτόν να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα σε ΄μη ωρες εργασιας για δικές τους ανάγκες. Αλλα αν κατά την διάρκεια της ημέρας σταματήσουν κάπου για καφέ ή κάποια έκτακτη ανάγκη δεν θα τους μαλώσουμε. αρκει να μη ...ειναι συνήθειο. στοιχεια πες μας που ποτε ποσες φορες βλέπεις παρανομες πορτοκαλή πινακιδες να πανε πανω κατω ή να κυκλοφορούν για δουλειες ιδιωτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.