Το 10λεπτο επίσημο spot των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Το επίσημο spot των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μας ζήτησε να αναρτήσουμε φίλος και αναγνώστης του blog. Σας το παρουσιάζουμε.

Εντυπωσιακή η ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Αρβανίτη στους ετεροδημότες.


Εντυπωσιακή ομιλία του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Αρβανίτη, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου STANLEY στην Αθήνα, για τους ετεροδημότες της Αιτ/νίας. 
Ο Δ. Αρβανίτης, περιέγραψε την σημερινή πολιτική κατάσταση με λόγια που καρφώνονταν σαν καρφιά, χωρίς να στρογγυλεύει τα πράγματα αλλά με γωνίες, παρουσίασε την ζοφερή σημερινή πραγματικότητα, επιρρίπτοντας ευθύνες κύρια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα, χωρίς ν’ αφήσει απ’ έξω και τον χώρο της δεξιάς παράταξης.

Ανακοίνωση Γιάννη Λύτρα για την αναβολή του Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου με θέμα την ποιότητα του νερού.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ 
Επικεφαλής αντιπολίτευσης 
Δήμου Ξηρομέρου 
Αστακός 28/4/2012 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Έπειτα από την άρνηση του Δημάρχου Ξηρομέρου κυρίου Πυθαγόρα Σαμαρά και των συμβούλων της πλειοψηφίας, να συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της μόλυνσης του πόσιμου νερού, κάναμε χρήση του δικαιώματος που μας δίνει ο νόμος και ζητήσαμε με υπογραφές 10 Δημοτικών Συμβούλων την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την ποιότητα του πόσιμου νερού του Δήμου μας, και τις ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο Δήμος για την ποιότητα του νερού.

Γιορτή Αγίου Αθανασίου στο παλαιό Βάρνακα.


Η επιτροπή φίλων παλαιού Βάρνακα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διοργανώσει εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου στο παλαιό Βάρνακα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Τρίτη 1 Μαΐου: Από 11:00 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ θα υπάρχει φαγητό και ποτά. Στις 04:00 μ.μ. θα τελεστεί ο εσπερινός.
Τετάρτη 2 Μαΐου: Το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει φαγητό και ποτό.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα για την πραγματοποίηση εκδρομής.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Φώτης Λιβάνης: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για το νερό.


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Φώτης Λιβάνης αναλαμβάνει στο ακέραιο τις ευθύνες που του αναλογούν για την ακαταλληλότητα του νερού στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.

Κυκλοφόρησε το φύλλο 47 της εφημερίδας «ΑΛΥΖΙΑ». Καλή ανάγνωση.


Με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το φύλλο 47 της εφημερίδας ''ΑΛΥΖΙΑ''. Ακολουθεί η εφημερίδα ολόκληρη. Καλή ανάγνωση και στηρίξτε την εφημερίδα με τη συνδρομή σας, το αξίζει.

Αποκλειστική συνέντευξη του Αλ.Παπαδόπουλου στο ΒΗΜΑ.gr


«Η χώρα είναι σε χρεοστάσιο - Το δίλημμα είναι αν θα καταρρεύσουμε ή όχι - Καίριες οι ευθύνες όχι μόνο για την πολιτική αλλά και για την πνευματική, ακαδημαϊκή και οικονομική ηγεσία της χώρας».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Αλέκος Παπαδόπουλος μιλάει στον διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τις επερχόμενες εκλογές και το νέο πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά από αυτές.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Πάνος Παπαδόπουλος: Οι εκλογές αφετηρία εξελίξεων και ανατροπών.


Τυφλοί, αόμματοι και μοιραίοι οι συνεταίροι του μνημονιακού μπλοκ παίζουν τις μέρες αυτές τα ρέστα τους. Κατά πως φαίνεται όμως έχουν στερέψει οι άσσοι στο μανίκι τους. Τα προβλήματα έχουν ονοματεπώνυμο και φέρνουν τη δική τους μοιραία και καταστροφική σφραγίδα. Αυτό συμπυκνώνεται με απλά λόγια στα παρακάτω:

Ε.Κ. Μεσολογγίου: 1η Μάη, μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα ή επιστροφή στο Μεσαίωνα;


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 
Σας απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα καλώντας σας σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.
Η 1η Μάη βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη σφοδρότερη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.

Δελτίο Τύπου του υποψ. Βουλευτή Αιτ/νίας Δ.Κωνσταντόπουλου.



Αγαπητέ Ψηφοφόρε,
Όπως και άλλοι έχουν τονίσει, οι επερχόμενες εκλογές είναι ίσως οι σημαντικότερεςμετά τη μεταπολίτευση.Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να μπει στο δρόμο του κάθε μορφής εξορθολογισμού.Ανεπάρκειες, αστοχίες και στρεβλώσεις που προκλήθηκαν στο παρελθόν πρέπει να πάψουν να υφίστανται. Μόνο έτσι η χώρα θα βρεθεί σε μια νέα αφετηρία μεγάληςδυνατότητας και αειφόρου ανάπτυξης.

Σε άλλη… διάσταση!


Με αμείωτη ένταση, με την σοβαρότητα που τον χαρακτήριζε και σαν στρατιωτικό αλλά και δίχως τις συνηθισμένες προεκλογικές υπερβολές, συνεχίζει τη περιοδεία του ανά τον νομό, ο Ξηρομερίτης υποψήφιος με τη ΝΔ, Δημήτρης Αρβανίτης.

Με τις γυναίκες στο Μεσολόγγι η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού.


Η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φίλες της σε συνάντηση που πραγματοποίησε στο Μεσολόγγι. Στη συζήτηση με τις παρευρισκόμενες, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ τις οποίες βίωσε και βιώνει η χώρα μας, αλλά έδωσε και μια νότα αισιοδοξίας εκφράζοντας την ελπίδα της για γρήγορη έξοδο από την κρίση με εκείνες τις πολιτικές για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Δελτίο τύπου Γιώργου Υφαντή, υποψήφιου Βουλευτή του ΕΠΑΜ στην Αιτ/νία.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ “ΟΧΙ” 
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6975364923 

Οι 2 ερωτήσεις της 6ης Μαΐου: 
1) Εσύ αγαπητέ συμπολίτη, είσαι ευχαριστημένος σήμερα μετά από την πορεία της Ελληνικής πολιτικής τα τελευταία 30 χρόνια;

Το ψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ στην Αιτ/νία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ. Βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας Κοκκινοβασίλη Πολυδεύκη.


Γιατί ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο δυνατή απάντηση, για το μέλλον που μας ετοιμάζουν στο σάπιο σύστημα που ζούμε. Η στήριξη και ψήφιση των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 6 Μάη είναι ένα δυναμικό κάλεσμα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή που απαιτείται στην εποχή μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανοίγει το δρόμο για μια άλλη κοινωνία, των αναγκών και των δικαιωμάτων των φτωχών και καταπιεσμένων.

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας.


Αθήνα, 26 Απριλίου 2012 
ΠΡΟΣ 
Τον Δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας 
κ. Νίκο Σολδάτο 
Βόνιτσα 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Τοπικής 
Κοινότητας Κωνωπίνας
Κωνωπίνα

Κύριε Δήμαρχε.
Μέσα στα πλαίσια αναζήτησης, υπεύθυνης και ουσιαστικής ενημέρωσης των χωριανών και συνδημοτών μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, εάν προκύπτει από την αλληλογραφία που τηρείται στα αρχεία των Υπηρεσιών σας (έγγραφα, Πρακτικά Συμβουλίων, Μελέτες κ.λ.π), γιατί δεν συμπεριλήφθει η Κωνωπίνα (το μοναδικό χωριό του πρώην Δήμου Μεδεώνος) στον αρχικό σχεδιασμό – κατασκευής αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αχυρών και με ποιο αιτιολογικό εξαιρέθηκε από την β’ φάση του έργου.

Μία διευκρίνιση.


Στις βουλευτικές εκλογές στις 6/5/2012 κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στο Νομό Αιτ/νίας ο Μπακογιώργος Γεώργιος του Αθανασίου, απόστρατος στρατιωτικός, κάτοικος Κατούνας Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Προς αποφυγή πάσης παρεξηγήσεως και παρανοήσεως δηλώνω ότι ο υποφαινόμενος Μπακογιώργος Γεώργιος του Νικολάου, δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Λευκάδος, κάτοικος Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, δεν κατέρχομαι ως υποψήφιος Βουλευτής με κανένα κόμμα, διευκρινίζω ότι πρόκειται για συνωνυμία λόγω συγγένειας και ξεκαθαρίζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υποστηρίζω στις εκλογές αυτές, όπως πάντα, το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Βόνιτσα 20/4/2012
Γεώργιος Ν. Μπακογιώργος
Δικηγόρος M.Sc
Νομικός Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αιτ/νίας: Κάποιοι τάζουν και στέλνουν λίστες εκλεκτών για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.


ΟΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΑΓΕ; 

Απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα την Δευτέρα 30-4-2012 θα ανακοινωθούν στο Μεσολόγγι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις προσλήψεις στην πεντάμηνη εργασία στους Δήμους Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας. Δηλαδή μια βδομάδα πριν τις Βουλευτικές Εκλογές της 6-5-2012.

Σταματάνε οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.


Σταματάει μέχρι τις εκλογές η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με ΚΟΧ 92701/1/2012, 93701/1/2012 ΚΟΧ του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας λόγω εκλογών. Οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ΜΚΟ «Γέφυρες στον Κόσμο» και «Νέστος» θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ξανά από την Τρίτη 8 Μαΐου 2012.
Οι ανακοινώσεις των ΜΚΟ αναλυτικά παρακάτω.

Τακτικό Δ.Σ. Δήμου Ξηρομέρου με μοναδικό θέμα την ποιότητα του νερού.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΑΡΙΘ. 7/2012 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική Συνεδρίαση την (28η) του μήνα Απριλίου, του έτους 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα) σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, έπειτα από την αριθ. πρωτ. 6449/23.04.2012 αίτηση δέκα (10) Δημοτικών Συμβούλων για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, για λήψη Απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 

«Ποιότητα του πόσιμου νερού στο Δήμο Ξηρομέρου». 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. 

α/α
Ο Αντιπρόεδρος
Κατσαούνης Ελευθέριος 

Παρέμβαση Ευθυμίας Κολοβού για το έργο «Βελτίωση οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας (Α' φάση)».

Γράφει η Ευθυμία Κολοβού.
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου.


κ. Δήμαρχε Ξηρομέρου.
Επιτέλους θα αρχίσει να κατασκευάζεται 1,5 χρόνο περίπου μετά από τη δημοπράτηση (7/12/10), το οδικό έργο κατασκευής νέας χάραξης αλλά και βελτιώσεων από ΚΟΥΒΑΡΑΣ προς ΜΠΑΜΠΙΝΗ, χωρίς όμως να συνδέονται οι ΦΥΤΕΙΕΣ και η ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ. Απεναντίας απομονώνονται και δεν ξέρουμε πλέον μέχρι πότε. Είναι μεγάλο το πρόβλημα για τα δύο χωριά όπως θα δούμε πιο κάτω. Το εγκριθέν έργο είναι προϋπολογισμού 16.366.115 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μετά την απόφαση 34/2012 της 3/2/12 Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δ. Ελλάδος και τη λοιπή προβλεπόμενη εξέλιξη, διότι το έργο όπως γνωρίζετε, είναι της Περιφέρειας. Στις 30/3/2012 εξέδωσε μάλιστα και την απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης 226 στρεμμάτων που αφορά 2 συνδημότες Φυτειών όπως διάβασα πρόσφατα στο διαδίκτυο.

Πολιτικό γραφείο Δημήτρη Αρβανίτη στο Αγρίνιο.


Το πολιτικό μου γραφείο λειτουργεί στο Αγρίνιο από τη περασμένη Δευτέρα, στον πεζόδρομο, Ηλία Ηλιού 5, 3ος όροφος, γραφείο 6. Μετά από πολλές περιπέτειες σχετικές με την ανεύρεση του χώρου αλλά και τον ΟΤΕ για την τοποθέτηση των τηλεφώνων, το γραφείο λειτουργεί κανονικά με διευθυντή τον ανιψιό μου πολιτικό επιστήμονα Νίκο Ναούμη και προσωπικό συγγενικά μου πρόσωπα και εθελοντές.

Συνεχίζει τον προεκλογικό της αγώνα η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού.


«Να επιλέξουν εκείνους που με την εμπειρία τους μπορούν να τους εκπροσωπήσουν σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο».
Tην ανάγκη που νιώθουν οι πολίτες να προχωρήσουν με την ψήφο τους σε ανανέωση των εκπροσώπων τους, αλλά και να επιλέξουν εκείνους που με την εμπειρία τους μέσα από την κοινωνία, μπορούν να τους εκπροσωπήσουν σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο είναι μηνύματα που μεταφέρουν οι πολίτες στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, στις καθημερινές της περιοδείες.

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αιτ/νίας.


Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας, ανακοινώνει ότι τα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στο Νομό μας λειτουργούν:
  • Μεσολόγγι: Ι. Ράγκου 4, τηλ. 6974906905
  • Αγρίνιο: Σταΐκου 2 – 3ος Όροφος – Κεντρική Πλατεία, τηλ. 6947075042
  • Ναύπακτος: Ιντζέ 5, τηλ. 6947722300 

Το Γραφείο Τύπου.

Τουριστικός οδηγός: Νέα ενότητα στο blog.


Μία νέα ενότητα αποφασίσαμε να προσθέσουμε στο blog. Την ονομάσαμε τουριστικός οδηγός και πρόθεση μας είναι να περιέχει διαφημιστικά banners επιχειρήσεων της περιοχής μας. Εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, camping, κ.α., καθώς και διάφορες χρηστικές στον επισκέπτη πληροφορίες. Εννοείται ότι η καταχώρηση και η διαφήμιση στον οδηγό αυτό είναι δωρεάν. Σύντομα λοιπόν θα δημιουργηθεί και περιμένουμε τις  καταχωρήσεις σας οι οποίες καλό θα είναι να είναι να αποτελούνται από 3-4 καλές φωτογραφίες, ένα μικρό κειμενάκι, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης σας. Απλά μας τα στέλνετε με e-mail στο mytikaspress@gmail.com.

O Δημήτρης Αρβανίτης, υποψήφιος της ΝΔ δηλώνει Παρών στην Αθήνα για τους Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες.


Έχοντας θέσει τον εαυτό μου μια ζωή στην υπηρεσία της πατρίδας μέσα από τους κόλπους του στρατεύματος, αυτές τις δύσκολες στιγμές, αντί του εύκολου δρόμου της αδιαφορίας και της απλής παρατήρησης, επέλεξα όπως έκανα πάντα, να δηλώσω παρών για το αύριο. Για την πατρίδα μου, την Αιτωλοακαρνανία, τα παιδιά μας, το μέλλον τους… 
Με την πρόσκληση αυτή, απευθύνω κάλεσμα στους Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας να συναντηθούμε, τη Κυριακή 29 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο Stanley, στη πλατεία Καραϊσκάκη, (Στάση Μετρό Μεταξουργείο) στις 12:00 μ.μ. Θα χαρώ πολύ, να έρθετε και να γνωριστούμε. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής... Αγαπώ τον τόπο μου και είμαι εδώ να τον υπηρετήσω. 
Σας περιμένω, στην Αθήνα. 

Δημήτρης Αρβανίτης 
Συνταγματάρχης ε.α. 
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.

Βίντεο από το «ΑΧΕΛΩΟΣ TV» σχετικά με την εκδήλωση για την εξέλιξη του έργου «Βελτίωση οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας (Α' φάση)».


Με παλαιότερη ανάρτηση μας (δείτε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για την εκδήλωση του Δήμου Ξηρομέρου στις Φυτείες, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που αφορούσε την εξέλιξη του έργου «Βελτίωση οδού Κουβαρά - Φυτείες - Αστακός και Φυτείες - Κατούνα - Μύτικας (Α' φάση)». Σας παρουσιάζουμε το σχετικό βίντεο από το κανάλι «ΑΧΕΛΩΟΣ TV».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ. Βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας Λιάγκου Γεώργιου.


Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών; 

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι το δίλημμα που σήμερα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
·Είναι το δίλημμα για την πορεία της χώρας και την προοπτική του ελληνικού λαού. Είναι το πραγματικό και πιο στρατηγικό δίλημμα που σήμερα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία: Εάν θα επιμείνουμε σε ένα δρόμο κοινωνικής καταστροφής, λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, αναίρεσης κάθε κατάκτησης, κοινωνικής ερήμωσης εθνικής κατάθλιψης στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ και της ικανοποίησης των πιστωτών ή εάν θα διαλέξουμε δρόμους αντίστασης, συλλογικότητας, αλληλεγγύης και ανατροπής, κατοχύρωσης λαϊκής κυριαρχίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικού μετασχηματισμού με αφετηρία τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, τις εθνικοποιήσεις, τη αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος της εργασίας.

Πάνος Παπαδόπουλος: Γιατί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;


Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών. Οι μνημονιακοί συνέταιροι Βενιζέλος – Σαμαράς βλέπουν καθημερινά τα σχέδιά τους να αποτυγχάνουν. Η δυναμική της πολιτικής ανατροπής καταγράφεται παντού και ιδιαίτερα στον καθημαγμένο τόπο μας, την Αιτωλ/νία, ένα από τα προπύργια του δικομματισμού (εκλογές 2009: ΠΑΣΟΚ 49,50%, Ν.Δ. 36%).

Μεγάλη ένταση και αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου.


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, σήμερα 21/4/2012, και πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, ζήτησα από τον πρόεδρο του Δ.Σ να συζητηθεί το μείζον θέμα που αφορά την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης (όπως προέκυψε μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας).

Κώστας Λαϊνάς: Επιβεβαιώνω ότι γίνονταν καθαρισμοί και έλεγχοι του νερού επί Στάϊκου.


Επειδή ο κύριος Στάϊκος επικαλέστηκε την μαρτυρία μου σας γνωρίζω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου Αστακού, που ήμουν και εγώ Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, σχετικά με τον καθαρισμό τον δεξαμενών στα Δημοτικά Διαμερίσματα Προδρόμου (από όπου κατάγομαι), Αγραμπέλων και Χρυσοβίτσας είχα ειδή με τα μάτια μου πολλούς καθαρισμούς, αλλά και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως με έχουν πληροφορήσει οι τότε Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων οι καθαρισμοί των δεξαμενών γινόντουσαν πάνω από δύο φορές τον χρόνο.

Δελτίο τύπου υποψήφιου Βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας Σαλούρου Δημήτριου.


Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε, να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής! 
Σχόλιο για το Ζάππειο ΙΙΙ 

Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ σήμερα δεν έκρυβε καμιά έκπληξη: κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο της πολιτικής των Μνημονίων και της συγκυβέρνησης, με ακόμη περισσότερες νεοφιλελεύθερες πινελιές! «Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, εννοούμε όλα!» είπε ο κος Σαμαράς, παρουσιάζοντας τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να συνεχίσει τη ληστεία εις βάρος του εργαζόμενου λαού.

Ο γερο-σκύλος.

Γράφει ο Παναγιώτης Μαγγιώρος.
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτ/νίας
με τη Κοινωνική Συμφωνία.

Σε αυτήν την ιδιόρρυθμη προεκλογική περίοδο των πιο κρίσιμων εκλογών από τη μεταπολίτευση, είναι χαρακτηριστική η σύμπνοια των δύο «μεγάλων» κομμάτων στην προτροπή να ψηφίσουμε –λέει– συνειδητά, με βάση τα προγράμματα και όχι απλά για να διαμαρτυρηθούμε. Να ψηφίσουμε ώριμα και όχι υπό το κράτος της οργής. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, προσέφερε αλτρουιστικά τη σχετική συμβουλή της προς τον Ελληνικό λαό και η κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Ενημερωτικό δελτίο Δ.Σ. Α.Ο. Αλυζιακού.


20-Απρ-2012
Προς ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Αλυζιακού ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής:
1. Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ΕΠΣΝΑ στις 17/3/2012 έλαβε τέλος και ο Α.Ο. Αλυζιακός συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς τερμάτισε στην διόλου τιμητική 15η θέση υποβιβαζόμενος μετά από πολλά χρόνια επιτυχίας στη Β ΕΠΣΝΑ Αιτ/νίας.

Παρέμβαση Παναγιώτη Στάϊκου: Οι δεξαμενές επί θητείας μου καθαρίζονταν συστηματικά.


Γράφει ο Παναγιώτης Στάϊκος.
Πρώην Δήμαρχος Αστακού.

Αγαπητό MYTIKAS PRESS.
Όταν διάβασα αυτά που γράφετε στην ιστοσελίδα σας, ύστερα από προτροπή πολλών Συνδημοτών μας, ότι δήθεν τα είχε δηλώσει ο Αντιδήμαρχος κύριος Φώτης Λιβάνης, δεν πίστευα στα μάτια μου, γιατί εάν είχε δηλώσει, ότι οι δεξαμενές σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα είχαν να καθαριστούν για 5 χρόνια τουλάχιστον, θα είχε ξεπεράσει κάθε όριο αξιοπρέπειας και λογικής.

Επανήλθε στη θέση της η πλωτή προβλήτα στο λιμάνι του Μύτικα.


Σήμερα κατά τις 4 μ.μ. ο Πρόεδρος της T.K. Μύτικα μαζί με το δύτη Νίκο Παπαϊωάνου, την σημαντική βοήθεια του Αντιδημάρχου Καστού Πέτρου Γιαννούτσου που διάθεσε το καΐκι του με μεγάλη προθυμία αλλά και πλήθος απλών πολιτών που πρόθυμοι όλοι μαζί δούλεψαν και βοήθησαν ώστε η πλωτή σκαλωσιά να γυρίσει στη θέση της, έστω και με μία προσωρινή λύση. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα μας ζήτησε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους του το Πέτρο Γιαννούτσο, ο οποίος αμέσως με προθυμία διέθεσε το καΐκι του αλλά και και το χρόνο του ώστε να συρθεί η πλωτή προβλήτα στη θέση της. Επειδή είμασταν και οι ίδιοι παρόντες, μπράβο και σε όλους τους απλούς πολίτες που βρεθήκαμε εκεί και βοηθήσαμε.

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή Αιτωλ/νίας της ΝΔ Έλενας Μάντζιου-Κοτρολού στο Κ.Α.Φ.Κ.Α Αμφιλοχίας.


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ…Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ 
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ…ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 

Το Κ.Α.Φ.Κ.Α Αμφιλοχίας επισκέφτηκε η Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Κέντρου και κυρίως για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται ώστε η σημαντική αυτή υποδομή πρόνοιας για την Αιτωλ/νία, να ενισχυθεί.

Κλαρίνα στις Στάνες.


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ.

Χτες βράδυ, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, πήγα σ ένα πανηγύρι, σε χωριό του Ξηρομέρου. Σπεύδω να διευκρινήσω για να μη μου τη πέσουν διάφοροι φίλοι: Λατρεύω τα πανηγύρια, στα οποία πηγαίνω ανελλιπώς ειδικά τα καλοκαίρια, όσο για τις στάνες πάνω απ τους μισούς στο χωριό μου είναι κτηνοτρόφοι, άρα η περιοχή μας, του Ξηρομέρου, είναι γεμάτη από στάνες, δηλαδή είναι στοχείο της ζωής μας, συνεπώς δεν αναφέρομαι υποτιμητικά.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Αιτ/νία.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
20-4-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας ανακοινώνει ότι το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Αιτωλοακαρνανία έχει ως εξής: 

1. Βίτσας Δημήτριος – Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΣΥΝ 
2. Βαρεμένος Γεώργιος – Δημοσιογράφος

Ζημιές στο λιμάνι του Μύτικα από τους ισχυρούς ανέμους.


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ και τρεις μέρες στο Μύτικα προκάλεσαν πλευρική μετατόπιση της μίας από τις δύο πλωτές προβλήτες του λιμανιού. Η μετατόπιση προήρθε από το ότι οι αλυσίδες με τις οποίες είναι δεμένη η πλωτή προβλήτα δεν άντεξαν το έντονο πλευρικό φορτίο που δέχεται και έσπασαν. Επίσης η σκάλα με την οποία υπάρχει η πρόσβαση στη πλωτή προβλήτα λόγω της πλευρικής μετατόπισης είναι στον αέρα και έτοιμη να πέσει στο νερό.

Πενήντα θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.


Συνεχίζεται η προκήρυξη θέσεων κοινωφελούς εργασίας από τους Δήμους. Ο γειτονικός Δήμος Ακτίου Βόνιτσας προκήρυξε 50 θέσεις. Οι 30 θέσεις προκηρύχτηκαν από τη «ΝΕΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» με την υπ' αριθμό 92701/1/2012 ΚΟΧ και οι 20 θέσεις από τη «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ» με την υπ' αριθμό 93701/1/2012 ΚΟΧ.

Η Δήμος Ξηρομέρου λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίσει την καταλληλότητα του νερού.


Μετά από το πολύ μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη καταλληλότητα του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου, η Δημοτική Αρχή παίρνει πλέον τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξασφαλίσει τη σωστή ποιότητα στο νερό των δημοτικών διαμερισμάτων.

Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Αιτ/νία.


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντίνου. 
Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής
στην Αιτωλοακαρνανία. 

Τα πράγματα είναι απλά: Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας ενός ολόκληρου Έθνους, δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. 38 ολόκληρα χρόνια εξαγόραζαν τις ψήφους, ξεπουλούσαν την Πατρίδα και λεηλάτησαν τις ζωές μας. Σήμερα μας ζητάνε και τα ρέστα, αφού προηγουμένως άφησαν πίσω τους καμένη γη, έχουν το θράσος να λένε πως οι ίδιοι θα σβήσουν τη φωτιά που άναψαν. Είναι σαν να περιμένεις από έναν κλέφτη που σου άδειασε το σπίτι, να σου επιστρέψει τα κλοπιμαία. Είναι σαν να πιστεύεις ότι ένας δολοφόνος θα αναστήσει το θύμα του. Είναι σαν να θέλεις καλλιγραφία από της μαϊμούς τον πισινό.

Ενημέρωση Δήμου Ξηρομέρου για την εξέλιξη δύο οδικών έργων στα όρια του Δήμου.


Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Δνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νίας) σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Φυτειών, την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ., με θέμα: Ενημέρωση Δημοτών και Φορέων για την εξέλιξη του έργου «Βελτίωση οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας (Α' φάση)».

Έπιναν νερό εδώ και 5 χρόνια από δεξαμενές με τόνους λάσπης στο Ξηρόμερο (audio).


Η δημοτική αρχή παραδέχεται το πρόβλημα και προσπαθεί να καλύψει την αδράνεια των προηγούμενων χρόνων. Συνυπεύθυνες οι δημοτικές αρχές των προηγούμενων χρόνων και όσοι κατείχαν θέση ευθύνης!! Αφοπλίζει η ειλικρίνεια του Αντιδημάρχου κ. Λιβάνη και απευθύνει έκκληση σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση να βοηθήσει.

Ακατάλληλο το νερό στο Ξηρόμερο από το 2008 – Yπάρχουν ντοκουμέντα!! (audio)


Κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες.
Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσω διαδικτύου για το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει την ακαταλληλότητα στο πόσιμο νερό του Ξηρομέρου. Όπως όμως αποκάλυψε η εκπομπή «άλλος αέρας στην ενημέρωση» το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα και κυρίως οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά είναι διαχρονικές.