Λευτέρης Μάντζαρης: Απαντάει στην επιστολή του Αποστόλη Πανταζή.



Συμπολίτισσες και συμπολίτες.
Χρονια πολλά.
Χριστός Ανέστη.
Πήρα το θάρρος να διατυπώσω μερικές σκέψεις de profundis, επειδή υπάρχει αναφορά προσωπική στο κείμενο. Πρώτα να ευχαριστήσω τον Αποστολή για τα καλά του λόγια γιατί όπως και να το κάνουμε στη δίνη του παραλογισμού που χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές είναι λυτρωτικό να ακούς καλές κουβέντες και μάλιστα από ´´αντιπάλους ´´.
Εγώ πάντα θα θυμάμαι με αγάπη ένα νεαρό παιδί συνεσταλμένο, ντροπαλό να με χαιρετάει με το χαμόγελο στα χείλη και με ματιά που έλαμπαν. Είναι μια εικόνα που έχει εντυπωθεί στο μυαλό μου και η οποία εύχομαι να μην θαμπώσει.
Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα ότι θα λειτουργήσει ναυτικός όμιλος με χορηγίες εκ μέρους σου, χωρίς δεύτερη σκέψη έγινα μέλος και χωρίς ποτέ να εκφράσω οποιαδήποτε μεμψιμοιρία, αντιθέτως πάντα με καλά λόγια έγραψα και το γιο μου για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του συλλόγου. Ακόμη και τον δεύτερο χρόνο μολονότι δεν ακολουθεί πιστά τις δραστηριότητες επειδή η προσπάθεια αυτή είναι αξιέπαινη συνέχισα να είμαι μέλος ακόμη και τώρα παρά την ανακολουθία σου να ασχοληθείς ενεργά με τα κοινά όταν υπάρχει δήλωση σου ότι δεν θα αναμιχθείς στις εκλογές.
Γιατί πιστεύω άτομα που κατάφεραν επαγγελματικά να προκόψουν και έχουν διάθεση προσφοράς αποτελούν ευλογία για τον τόπο τους. Η διάθεση αυτή εκ μέρους σου δεν αμφισβητείται από κανέναν παρά τους αστερίσκους που βάζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας.
Μέχρι εδώ λοιπόν δε υπάρχει κανένα πρόβλημα και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα χωριό αρχίζει μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, αθλητικές επιτυχίες να αποκτά σημεία αναφοράς, να ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση μετά από πολλές δεκαετίες και αυτά χάρη σε σένα.
Η σύγκριση με τον Πυθαγόρα, αναπόφευκτη, είναι συντριπτική υπέρ σου. Από τη μια ένας επιχειρηματίας που απεδείχθη κατάρα για το τόπο κι από την άλλη ένα νέο παιδί γυρίζει στο χωριό του και αναστρέφει ένα κλίμα μιζέριας που υπήρχε ,όσο κι αν διάφοροι παρατρεχάμενοι με το τρόπο που συμπεριφέρονται προσπαθούν για το αντίθετο.
Και ξαφνικά την ώρα της μεγάλης κρίσης, εκεί που και οι τελευταίοι Θωμάδες είναι έτοιμοι να καμφθούν βγαίνει από το παραβάν τσακάλι. Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή που λέει ο ποιητής... Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην επιλογή αυτή, δικαίωμα σου άλλωστε, ούτε ζητάει κάποιος από εμάς να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (υπάρχουν άλλοι καλύτεροι για αυτά, τους περιγράφεις μάλιστα άριστα). Τουλάχιστον στη παράταξη που συμμετέχω κανείς μας δεν επιζητεί τέτοιου είδους εύνοιες, θεωρούμε μάλιστα ύποπτες τέτοιες σχέσεις ανεξαρτήτως του ονόματος και του χαρακτήρα του επιχειρηματία.
Η επιλογή να στηρίξεις τον συγκεκριμένο υποψήφιο, δεν χαρακτηρίζει αυτόν, εσένα χαρακτηρίζει. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να εξαγνίσεις έναν υποψήφιο που έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, έχει απολυθεί από τη δουλειά του γιαυτό και εκκρεμεί διεκδίκηση του μηνυτή.
Είναι άδικο για σένα, με βάση τα δείγματα γραφής που έχεις δώσει, να επιτρέπεις να συμβεί μια αδικία σε βάρος σου κυρίως.
Είναι άδικο για τους Ξηρομερίτες να κινδυνεύουν να εκπροσωπούνται από τον κ. Γαλούνη.
Για την υποψηφιότητα της κ. Κουμανδάκη - Σαμαρά, λίγα γράφεις, συμβαίνουν πολλά περισσότερα, μόνο που οι τακτικές της έχουν πλήρως ενστερνισθεί κι από τον συνδυασμό το δικό σας με αποτέλεσμα οι διάφορες σας να είναι ελάχιστες.
Πρόσεξε λοιπόν έχοντας μια μικρή διαδρομή χρονικά εννοώ, γιατί από άποψη προσφοράς η δική σου σε σχέση με του Σαμαρά και της Ντίνας είναι η νύχτα με την ημέρα, έφτασες να σηματοδοτείς ότι και το αντίπαλο στρατόπεδο. Ότι ακούγεται για τον ένα συνδυασμό, το ίδιο ακούγεται και για τον άλλο.
Τελειώνοντας λέω ότι χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για τον τόπο να βγει απ´το τέλμα που βρίσκεται εδώ και δεκαέξι χρόνια με τη συνδρομή δικών του παιδιών όπως είσαι εσύ. Κρίμα.
Μονή λύση πλέον είναι η Συμπολιτεία και δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις αδυναμίες μας, σε μας κοιτάζει ο κόσμος να βρει αυτό που λείπει από τον τόπο. Πολιτική και όχι συναλλαγή. Προγράμματα και λύσεις και όχι ταξίματα και διορισμούς.

Μάντζαρης Λευτέρης


Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Μάντζαρη είναι σε μορφή σχολίου στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS (δείτε εδώ).

10 σχόλια:

  1. Αντί άλλων σχολίων, αντιγράφω και επικροτώ:
    Η επιλογή να στηρίξεις τον συγκεκριμένο υποψήφιο, δεν χαρακτηρίζει αυτόν, εσένα χαρακτηρίζει. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να εξαγνίσεις έναν υποψήφιο που έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, έχει απολυθεί από τη δουλειά του γιαυτό και εκκρεμεί διεκδίκηση του μηνυτή.
    Είναι άδικο για σένα, με βάση τα δείγματα γραφής που έχεις δώσει, να επιτρέπεις να συμβεί μια αδικία σε βάρος σου κυρίως.
    Είναι άδικο για τους Ξηρομερίτες να κινδυνεύουν να εκπροσωπούνται από τον κ. Γαλούνη.
    Για την υποψηφιότητα της κ. Κουμανδάκη - Σαμαρά, λίγα γράφεις, συμβαίνουν πολλά περισσότερα, μόνο που οι τακτικές της έχουν πλήρως ενστερνισθεί κι από τον συνδυασμό το δικό σας με αποτέλεσμα οι διάφορες σας να είναι ελάχιστες.
    Πρόσεξε λοιπόν έχοντας μια μικρή διαδρομή χρονικά εννοώ, γιατί από άποψη προσφοράς η δική σου σε σχέση με του Σαμαρά και της Ντίνας είναι η νύχτα με την ημέρα, έφτασες να σηματοδοτείς ότι και το αντίπαλο στρατόπεδο. Ότι ακούγεται για τον ένα συνδυασμό, το ίδιο ακούγεται και για τον άλλο.
    Τελειώνοντας λέω ότι χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για τον τόπο να βγει απ´το τέλμα που βρίσκεται εδώ και δεκαέξι χρόνια με τη συνδρομή δικών του παιδιών όπως είσαι εσύ. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως κατάλαβες φίλε Αποστόλη έκανες λάθος επιλογή με τον Γαλούνη. Θέλεις το κουτσό άλογο να το κάνεις να τερματίσει πρώτο, κάτι που όσο και να προσπαθήσεις δεν γίνεται. Μπορούσες να κάνεις μία άλλη επιλογή και τότε τα πράγματα πιθανόν να ήταν αλλιώς. Το θέμα όμως που γεννάται για σένα είναι γιατί έκανες αυτή την επιλογή και γιατί επιμένεις σε αυτή ενώ τα μηνύματα τα πήρες από την αρχή;;;; Εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κειμενο αποτυπώνει την πραγματικότητα.Ως αναφορά για τα παλληκάρια των
    Δυο μεγάλων συνδυασμών των ενώνει το όραμα για το Ξηρόμερο ξέρουν αυτοι
    απο οράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο κ.ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΑΛΟΥΝΗ;
    ΝΑΙ -
    ΟΧΙ -
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΔΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑΝΤΑΡ 1 ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1,05.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ! ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟ! ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ASTAKOS NEWS ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ""LIKE" ΕΧΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΙΝΑΣ.
    ΠΑΝΤΑΖΗΣ = 83LIKE
    ΝΤΙΝΑ = 2 LIKE ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ % ΠΑΝΤΑΖΗΣ 97,8% ΝΤΙΝΑ 2,2%
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ............ΣΑΡΩΜΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3.45 και 4.23 είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι. Διαβάστε άλλη μια φορά ότι έγραψε ο κύριος Μάντζαρης και θα δείτε ότι τα πυροτεχνήματά σας δεν έχουν θέση σε αυτή την ανάρτηση. Είναι γι αλλού. Όχι για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Κάντε μας τη χάρη λοιπόν, γιατί μερικοί προσπαθούν να διατηρήσουν ένα επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε 5,52 σκεψου ετσι οπως τα λετε λοιπον ποσες "λαθος επιλογες ψηφοφορων" εχει η Ντινα, ποσοι απο αυτους την εβριζαν και την καταδικαζαν και οτι ολοι στο συνδιασμο του Γαλουνη ασχολουνται με το Γαλουνη και μονον και οχι με τους ψηφοφορους του.. τι σημαινει αυτο;;; οτι στο συνδιασμο του , εχει βαλει νεο καθαρο αιμα... και η αποφασεις δεν θα παιρνονται μονο απο το Γαλουνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7.27 κανε μια άλλη ανάρτηση αν θες να το συζητήσουμε αυτό. αλλά να βάλουμε στο παιχνίδι και τους άλλους συνδυασμούς όχι μόνο αυτούς τούς δύο. και χωρίς φόβο και χωρίς πάθος να γράψουμε και τα ονόματά μας για να μπορέσουμε ευθαρσώς να μιλήσουμε και με ονόματα και για ονόματα. όσοι γράφουν εδώ δεν είναι υποχρεωτικά με την Σαμαρά και με το Γαλούνη. Είναι άλλοι τρείς υποψήφιοι συνδυασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.