Βιολογικός καθαρισμός Κανδήλας - Βάρνακα - Μύτικα. Έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Προσοχή... προσοχή... προσοχή μην έχουμε απ' ένταξη του έργου λόγω overbooking.


Με σχετική μας ανάρτηση στις 21 Ιουνίου του 2012 (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει για την πολύ θετική εξέλιξη της οριστικής ένταξης του έργου του βιολογικού καθαρισμού Κανδήλας - Βάρνακα - Μύτικα στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡιβάλλον - Αειοφόρος Ανάπτυξη) με κωδικό MIS 328489.
Επίσης στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής το έργο πήρε ΦΕΚ (ΦΕΚ 470Δ/5.9.2013) με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι Aντιπεριφερειάρχες Αιτωλ/νίας και Λευκάδας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ αντίστοιχα και έγινε "Καθορισμός υδάτινου αποδέκτη για τη διάθεση επεξεργασμένων αστικών μη επικίνδυνων υγρών αποβλήτων λυμάτων των περιοχών Κανδήλας, Μύτικα, Βάρνακα της ΔΕ Αλυζίας Δήμου Ξηρομέρου". (δείτε εδώ).
Η θέση που καθορίστηκε είναι η θαλάσσια περιοχή, ανοικτά του ακρωτηρίου «Καμιλαύκα» στο Μύτικα.
Επίσης στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής προχώρησε η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ η οποία παρελήφθη κανονικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ).
Με άλλη μας ανάρτηση στις 12 Ιουλίου του 2014 (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει για τον κίνδυνο απ' ένταξης του έργου που ελοχεύει λόγω overbooking, δηλαδή για να το καταλάβετε..., στο ΕΠΠΕΡΑΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί έργα που φτάνουν στο 220% του προϋπολογισμού του προγράμματος, δηλαδή έχουμε overbooking, και οι πιστώσεις που έλαβαν έγκριση για το τρέχον έτος για τα εκτελούμενα έργα του προγράμματος περιορίστηκαν μόλις στο 30% του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έχει συνέπεια να μην πληρώνονται εκτελεσμένες και πιστοποιημένες εργασίες πέρα του εγκεκριμένου για κάθε έργο ποσού.
Στο δια ταύτα τώρα και στα καθ' υμάς.... Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα έχουμε πολλές απ' εντάξεις περιβαλλοντικών έργων της Αιτωλοακαρνανίας από το πρόγραμμα, με προτεραιότητα τα έργα που είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να υλοποιούνται, είτε έχουν υλοποιηθεί κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό.
Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε πως λειτουργούν τα μέσα, οι γνωριμίες και οι λεγόμενες διασυνδέσεις, όλοι θα προσπαθήσουν να μην έχουν απ' εντάξεις έργων της περιοχής τους χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω.
Χτυπάμε λοιπόν το καμπανάκι του κινδύνου και εφιστούμε μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στην νέα δημοτική αρχή, γιατί τυχόν απ' ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Κανδήλας - Βάρνακα - Μύτικα από το ΕΠΠΕΡΑΑ θα είναι μία πάρα πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή.
Μακάρι να μην υφίσταται κανένας κίνδυνος απ' ένταξης του έργου και να είμαστε υπερβολικοί εμείς.

5 σχόλια:

  1. Gia tin palia dimotiki arxi giati den leme tipota pou 2 xronia twra den ekane apolutws tipota gia to thema auto? Ti ekanan toso kairo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαινεται διαβαζοντας το κειμενο αν εκαναν κατι

      Διαγραφή
  2. Πληρέστατη ενημέρωση και ευχαριστούμε. Είναι σημαντικό εμείς οι απλοί δημότες να γνωρίζουμε με λεπτομέρεια το ιστορικό αυτού του πολύ απαραίτητου έργου, ειδικά για τον Μύτικα. Ελπίζω σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα. Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ο κύριος Λύτρας. Για να δούμε αν θα κάνει κάτι για τον τόπο αυτή τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανδήλας και Βάρνακα μας δουλεύετε; Απαιτούνταν πληθυσμιακά κριτήρια και έτσι συμπεριλήφθησαν Κανδήλα και Βάρνακας. Μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.