Πάρτι εργολάβων καταγγέλλεται στον Δήμο Ξηρομέρου.


Άκρως αποκαλυπτική η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/10. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης μίλησε για «εθνικούς εργολάβους που κατέκλεψαν το Δήμο».
Αφορμή για τις καταγγελίες του Δημάρχου Ξηρομέρου ήταν η κριτική που άσκησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδήμαρχος Ντίνα Κουμανδράκη λέγοντας πως δεν υπάρχουν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έκτακτες ανάγκες, όπως επικαλέστηκε η δημοτική αρχή. Η Ντ. Κουμανδράκη μίλησε ακόμη για κατατμήσεις που περιλαμβάνει η αναμόρφωση και για προχειρότητα, αφού η ίδια διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν τα σχετικά άρθρα για τις έκτακτες επιχορηγήσεις των νομικών προσώπων.



Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου αναφέρθηκε σε αποφάσεις του Δήμου που ακυρώθηκαν και στην ανάγκη να γίνουν διάφορες εργασίες που αφορούν την ποιότητα του νερού με βάση τις πρόσφατες υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγιεινής. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ήταν η απάντηση του Ερ. Γαλούνη, που με απόλυτο τρόπο τόνισε ότι θα μπει τέλος στο «πάρτι στο Δήμο Ξηρομέρου». «Υπήρχαν πέντε «εθνικοί εργολάβοι» που κατέκλεψαν το Δήμο, αλλά όσο είμαι Δήμαρχος εγώ, δεν θα ξαναπατήσουν στο δημοτικό συμβούλιο» είπε στη συνέχεια και κατήγγειλε μια σειρά από παραδείγματα που κατά τον ίδιο φανερώνουν την τραγική κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει ο Δήμος Ξηρομέρου, όπως ό,τι τα μηχανήματα του Δήμου τα «δούλευαν» ιδιώτες. Ακόμη ο Ερ. Γαλούνης είπε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προάσπισε τα συμφέροντα του Δήμου και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση εργολάβου που του επιδικάστηκαν πρωτόδικα 115.000 ευρώ και είχε ως μάρτυρες… υπεράσπισης δυο Αντιδημάρχους και ένα δημοτικό σύμβουλο, ενώ δεν έγινε έφεση από την πλευρά του Δήμου… «Αυτό λέγεται παράβαση καθήκοντος με δόλο» είπε χαρακτηριστικά ο Ερ. Γαλούνης. Και τόνισε πως ο Δήμος εκτός από τα στοιχεία για τους εργολάβους (δείτε το έγγραφο) κάνει προσπάθεια για να μπορέσει να καταγράψει κάθε ευρώ χρέους που υπάρχει στο Δήμο με την ελπίδα να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών για τα ληξιπρόθεσμα, «για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος». «Η δημοτική αρχή ό,τι είναι νόμιμο θα το αναγνωρίσει και θα το πληρώσει, ό,τι είναι παράτυπο θα πάει στον Εισαγγελέα» κατέληξε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.


Από την πλευρά της η πρώην Αντιδήμαρχος Ντίνα Κουμανδράκη υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της λέγοντας πως «ήταν απόφαση της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει εργολάβους από την περιοχή». Επιτέθηκε μάλιστα στον Δήμαρχο Ξηρομέρου για το χρέος του πρώην Δήμου Αλυζίας αλλά και για την υπόθεση των τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας και αναρωτήθηκε με νόημα «πάθαμε αμνησία και δεν θυμόμαστε;». Στη συνέχεια δήλωσε υπερήφανη για το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ενώ απάντησε στα περί απουσίας της δημοτικής αρχής στη διάρκεια του καλοκαιριού, επικαλούμενη αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών και του νερού.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παπαδάκης















4 σχόλια:

  1. Δε μπορώ να καταλάβω,έρχεται ο χ,ψ εργολάβος ζητάει τα κέρατά του από λεφτά κι η Δημοτική Αρχή σκέφτεται ας τα δώσουμε αφού τα χουμε μπόλικα;Κανένας έλεγχος;Απ τη στιγμή που έχει χρέος ο δήμος,πώς γίνεται να δίνονται τόσα χρήματα και πού είναι αυτά τα χρήματα αφού δεν είδαμε κανένα έργο τέτοιας δαπάνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ´ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ´
    ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέποντας τον Δήμαρχο να λέει αυτά που λέει συναισθήματα και σκέψεις με πλημμύρισαν.
    Νομίζω ότι αξίζουμε (εννοώ το λαό και με εμένα μέσα) για πάντα τρόϊκα.
    Πρέπει άλλοι να μας κυβερνάνε και όχι εμείς.
    Με αυτές τις επιλογές που κάνουμε μόνο άλλοι μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει για να πάει η πατρίδα μας μπροστά.
    Πραγματικά ακούγοντας τον Δήμαρχο σκέφτηκα: ''για δες ρε παιδί μου τι είναι ο κόσμος......''
    ''Το πάρτι τελείωσε'' λέει ο Δήμαρχος και πιάνω το ποιο απλό.
    Στο Δημαρχείο μέσα εμφανίστηκαν ως δια μαγείας νέοι ''υπάλληλοι''.
    Από που και με ποιες διαδικασίες. Εθελοντές; Μισθοδοτούμενοι από που και πως; Αν είναι εθελοντές να το μάθουμε να πάρουν και το χρυσό κλειδί της πόλης και μπράβο στον Δήμαρχο αν κατάφερε να πείσει κάποιους να δουλέψουν εθελοντικά.
    Πάει το δούλεμα σύννεφο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ. ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.