Σφαγεία Αστακού: Όλοι θέλουν την λειτουργία τους..., αλλά μέχρι τώρα μόνο λόγια και τα σφαγεία κλειστά.


Είναι απορίας άξιο πως ένα έργο αξίας 2.800.000 €, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Στάϊκο, τελειωμένο με το κλειδί στο χέρι, που όλοι κατά καιρούς έχουν αναφέρει την αναγκαιότητα λειτουργίας αυτού του τόσου σημαντικού και αναπτυξιακού έργου για τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής, ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
Αφορμή για την ανάδειξη του θέματος από μέρους μας η τελευταία εξέλιξη, της μεταφοράς χρημάτων που προοριζόταν για τα σφαγεία του Αστακού στην κατασκευή του νέου κλειστού του Αστακού (δείτε εδώ), με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής.
Τελικά τι θα γίνει με τα σφαγεία; Θα λειτουργήσουν ποτέ; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα; Τι έχει κατά νου η νέα δημοτική αρχή;
Ήδη η πολύχρονη απραξία από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η υποδομή των σφαγείων (4 χρόνια περίπου), έχει ήδη αρχίζει να φθείρει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και τα δομικά στοιχεία.
Θα γίνει το ανήκουστο και τραγελαφικό, για να μπορέσουμε να θέσουμε σε λειτουργία κάτι καινούριο, να σπαταλήσουμε χρήματα και για επισκευή του!!!

Δημόσια δήλωση Παναγιώτη Στάϊκου, 5.12.2012.
«Επειδή μου είπαν, πως κάποιοι από το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου κάτι ψέλλισαν για τα σφαγεία, σας στέλνω τρία έγγραφα που μιλάνε από μόνα τους. Το ένα του Υπουργείου Γεωργίας της 31/12/2006, το οποίο απέρριπτε το αίτημα του Δήμου Αστακού για την κατασκευή σφαγείων και αναφέρει και τους λόγους της απόρριψης (την εποχή εκείνη δεν ήμουν εγώ Δήμαρχος).
Το δεύτερο επίσης του Υπουργείου Γεωργίας την 6/8/2008 (που την εποχή εκείνη Δήμαρχος ήμουν εγώ), με το οποίο εγκρινόταν η κατασκευή των σφαγείων.
Και το τρίτο που δείχνει την πίστωση των 350.000 ευρώ από τον κύριο Νάκο, από τις οριζόντιες δράσεις του 20% του ΘΗΣΕΑ. Έτσι ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου και με τα χρήματα από το υποπρόγραμμα το 35% του ΘΗΣΕΑ (αυτά που λέγανε πως ήταν για την ΜΑΡΙΝΑ) και από άλλα χρήματα ολοκληρώθηκαν τα σφαγεία (είναι έτοιμα με το κλειδί στο χέρι) και μένει απλά να κατασκευάσει η σημερινή Δημοτική Αρχή τον προ-βιολογικό των σφαγείων, οποίος θα συνδεθεί με τον βιολογικό της Πόλης, για να λειτουργήσουν τα σφαγεία.
Η δαπάνη του προ-βιολογικού των σφαγείων είναι περίπου 200.000 ΕΥΡΩ, όταν για τα σφαγεία πληρώσαμε 2.800.000 ΕΥΡΩ. Να που αλλού πήγαν τα χρήματα του 35% του ΘΗΣΕΑ και δεν αφήσαμε να χαθούν.» 

Δημόσια δήλωση Τάσου Κατσιπάνου, 23.3.2014.
«Φίλοι δημότες, κατά την διάρκεια της θητείας μου πριν ανεξαρτητοποιηθώ ήμουν στην επιτροπή παραλαβής μεγάλων έργων. Το πρώτο εξάμηνο αυτής της θητείας μου το 2011, παρέλαβα ο ίδιος τα σφαγεία του Αστακού. Από αυτούς που τα παρέλαβα με ενημέρωσαν ότι με 150.000€ θα μας έφτιαχναν το βιολογικό των σφαγείων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ο δήμαρχος με το συμβούλιό του έβαζαν κάθε χρόνο 300.000€ και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα απέσυραν (2012-2013) για έργα όπως τον μαντρότοιχο στην παραλία του Αστακού και για λόγους επίδειξης όπως ο ερχομός της Φιλίνη τις Απόκριες στην παρέλαση του Αστακού.
Ο λόγος που δεν υλοποιείται το εν λόγω έργο μας οδηγεί σε πονηρές σκέψεις….»

Πρόγραμμα συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ», κ. Ηλία Γεωργαλή, 10.5.2014.
«Τα σφαγεία Αστακού ένα υπερσύγχρονο έργο κι αυτό “μαραζώνει”.
Άμεσα θα δρομολογήσουμε την λειτουργία των σφαγείων Αστακού, που θα λύσουν οριστικά τα προβλήματα του κλάδου των κτηνοτρόφων και των ελεύθερων επαγγελματιών όλου του δήμου και όχι μόνο.»

Πρόγραμμα συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη 5.5.2014.
«Άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία των σφαγείων του Αστακού.»

Πρόγραμμα συνδυασμού «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», κ. Ντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά, 15.5.2014.
«Άμεση λειτουργία των σφαγείων Αστακού.»

Δημόσια δήλωση κ. Ντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά, 22.5.2014.
«Ήδη παραδόθηκαν και οι τελευταίες μελέτες και είμαστε στο τελικό στάδιο λειτουργίας του έργου. Είναι στη διάθεση όλων των δημοτών και όποια στιγμή θελήσουν μπορούν να ενημερωθούν για την πορεία του έργου.»

Δημόσια δήλωση κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, 23.5.2014 για την καθυστέρηση λειτουργίας των σφαγείων και της ευθύνες της απελθούσας δημοτικής αρχής.
«Τα Σφαγεία Αστακού σε έξι μήνες θα είναι έτοιμα. Τόσο ήθελαν και όταν το παραλάβατε.»

1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη ρωτάω καλοπροαίρετα για να μάθω.
    Όπως και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ανάφερε δεν μιλάμε για την απορρόφηση των χρημάτων του ΘΗΣΕΑ που ήταν για το κλειστό. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είπε γι αυτό:
    ''Σωστά αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για την συνέχιση του έργου του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στον Αστακό και την απορρόφηση του υπόλοιπου χρημάτων από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα οποία με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν απορροφηθούν ως 31-12-2014.''

    Μιλάμε για τα χρήματα που στην αναμόρφωση πάρθηκαν από τα σφαγεία για το κλειστό. Αυτό είναι το θέμα. Ότι η νέα δημοτική αρχή θεωρεί προτεραιότητα το κλειστό και όχι τα σφαγεία.
    Γι αυτό δεν βλέπω να αναφέρει τίποτα ο πρώην Δήμαρχος. Αυτό είναι που κτυπά άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.