Το ατομικό συμφέρον εναντίον του συλλογικού και οι ευθύνες του λαού.


Ένας αναγνώστης.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι μόνο ευθύνη των πολιτικών και των αιρετών. Σημαντικό μερίδιο και μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό κατέχει το αρρωστημένο ΕΓΩ που κυριάρχησε και διαπέρασε όλη την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι πολιτικοί το καλλιέργησαν, το εξέθρεψαν και το συντήρησαν, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, με την ενεργή συμμετοχή και συνενοχή όλων μας.
ΕΓΩ να διοριστώ στο δημόσιο με πλάγιο τρόπο, έχω δεν έχω τα προσόντα και οι άλλοι δεν με νοιάζει.
ΕΓΩ να πάρω το δάνειο για τη δουλειά μου, έχω δεν έχω τις προϋποθέσεις και οι άλλοι ας κάνουν ότι θέλουν.
ΕΓΩ να διοριστώ στο Δήμο ως κολλητός του Δημάρχου και άσε τους άλλους.
ΕΓΩ να φέρω με μετάθεση το παιδί μου δίπλα μου.
ΕΓΩ να πάρω το πριμ για ζώα και για καλλιέργειες που δεν έχω.
ΕΓΩ να σβήσω την κλήση της τροχαίας.
ΕΓΩ να πάρω απ' ευθείας αναθέσεις υπερκοστολογημένων ή μαϊμού έργων, να βγάλω άκοπα χρήμα και ας πάρει και το κατιτίς του ο πολιτικός.
ΕΓΩ να πάρω σύνταξη που δεν δικαιούμαι.
ΕΓΩ να κλέβω της Εφορία και άσε να πληρώνουν οι άλλοι.
ΕΓΩ … ΕΓΩ… ΕΓΩ...
Όταν το ατομικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το συλλογικό και δεν υποτάσσεται, θα έχουμε τέτοια αποτελέσματα και χειρότερα.
Αν δεν καταλάβουμε ότι το ατομικό μας συμφέρον πρέπει να προσπαθούμε να ικανοποιείται μέσα από το συλλογικό συμφέρον, τότε το μικρό μας ατομικό συμφέρον θα καταλήγει εφήμερο.
Η κοινωνία μας πρέπει να απαντήσει σε αυτό και να αντιδράσει πλέον δυναμικά σε φαινόμενα τέτοια που λαμβάνουν χώρα γύρω της και τα αντιλαμβάνεται.
Το θέμα είναι ότι το αντεπιχείρημα είναι άντε και το κάνω εγώ αυτό, οι άλλοι θα το κάνουν;
Αποφασίζω να μην κλέβω την Εφορία, οι πολιτικοί θα σταματήσουν να κλέβουν;
Φαύλος κύκλος δηλαδή....
Για το πολιτικό προσωπικό ισχύει το καθ' εικόνα και ομοίωση των πολιτών. Εμείς τους αναδεικνύουμε, εμείς τους επιτρέπουμε να συμπεριφέρονται έτσι. Κοινώς βρίσκουν και τα κάνουν.

7 σχόλια:

  1. Από τη μία ναί. Από την άλλη βάζω και μια άλλη παράμετρο προς συζήτηση. Τον αντίποδα. Μήπως ξέφυγε και η κατάσταση κάποια στιγμή από τούς πολιτικούς και θρασέψανε τ' αγρίμια και δεν μπορούσαν (και δεν μπορούνε) πλέον να συμμαζέψουν την κατάσταση? Θέλω να πώ πως και οι πολιτικοί δεν αντιστάθηκαν στα "κελεύσματα" της κοινωνίας. Για συζήτηση το θέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ, έχω αυτή την στιγμή στην τσέπη μου 8 ευρω καί
    Εγώ , αγωνιώ και φοβάμαι, μήπως γυρίσουμε στήν δραχμή καί
    Εγώ , χάσω το κεφάλαιό μου ,
    Εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/309749

    Μια πολύ ωραία απάντηση για το ΕΓΩ μας. Μπλόγκερ θα μπορούσες να το αναρτήσεις και σαν ξεχωριστό θέμα, έτσι για να βλέπουμε τι άνθρωποι είμαστε. Διότι ο άνθρωπος έχασε τη δουλειά την οποία ΝΟΜΙΜΑ διεκδίκησε και πήρε αλλά την οποία του την έφαγε ένας άλλος συμπολίτης μας ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ και αυτός που πήρε τη δουλειά και αυτοί που έβαλαν τα σχέδια και που εκτέλεσαν το σχέδιο αποπομπής του νόμιμου υπαλλήλου. Σκατά άνθρωποι, σκατά πολιτικοί, σκατά κοινωνία. Ας είναι καλά αυτοί που μοιράζουνε πενηντάευρα. Αλλά έρχεται η ώρα που θα τραβάει να τρώει ο ένας από τη σάρκα του αλλουνού. Κι αλλίμονο σε αυτους που πάνε να λύσουνε τα προβλήματά τους με τα προεκλογικά πενηντάευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ ! ονειρεύομαι να διοριστώ στο Δημόσιο , κι αν μπορέσω να διοριστεί και η σύζυγός μου , τα παιδιά μου και οι φίλοι μου. Γιατί ; είναι οχτάωρο ,έχει ασφάλιση υγείας . και αργότερα και καμιά συνταξούλα για τα γεράματα ! αλλά όμως είμαι υπέρ της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας ....
    Εγώ τι κόμμα πρέπει να ψηφίσω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ότι και να ψηφίσεις φοβάμαι πως θα το μετανοιώσεις αμέσως μόλις βγείς από το παραβάν. Πιές καλά το προηγούμενο βράδυ και πήγαινε κατευθείαν να ψηφίσεις το πρωί. Έτσι σε αφασία να μην καταλάβεις τι κάνεις. Μου το πρότειναν και σκέφτομαι να το ακολουθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αλλαζει αυτη η χωρα...σκατα μελλον σκατα κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.