Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στο Δήμο Ξηρομέρου.


Ενημέρωση από την δημοτική αρχή.

Επίσκεψη στο Δήμο Ξηρομέρου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κα Χριστίνα Σταρακά, κο Γιάννη Λύτρα και κο Νίκο Υφαντή καθώς και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Μαζί του ήταν η κα Καραθανάση, προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Αιτ/νίας καθώς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Γιάννης Τέγας.
Ο κος Κατσιφάρας μαζί με τον Δήμαρχο κο Γαλούνη Ερωτόκριτο, τον Αντιδήμαρχο κο Κώστα Λαϊνά και τηνΤεχνική Υπηρεσία του Δήμου επισκέφτηκαν τον βιολογικό καθαρισμό, τα σφαγεία Αστακού, και είδαν από κοντά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έγιναν 6 και 7 Οκτωβρίου 2014.
Έγινε επιτόπου ευρεία σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι επιβλέποντες του έργου ενημέρωσαν αναλυτικά τον κο Κατσιφάρα για τις ζημιές αυτές, καθώς επίσης και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για την αντιπλημμυρική τους προστασία.
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό στον κο Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να παραλάβει το έργο του βιολογικού καθαρισμού εάν πρώτα δεν εκτελεστούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται για την προστασία του.
Στη συνέχεια ο κος Κατσιφάρας και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας μαζί με την Δημοτική Αρχή, επισκέφτηκαν το δεύτερο μεγάλο έργο που εκτελείτε στην περιοχή, στο εργοτάξιο του δρόμου Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος.
Έγινε σχετική ενημέρωση για την πορεία του έργου αυτού από τον ανάδοχο κο Αθανασόπουλο, καθώς και από τον επιβλέποντα κο Λάζαρη.
Διαπιστώθηκε ότι το έργο αυτό εκτελείται κανονικά, μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από την σχετική σύμβαση.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κο Περιφερειάρχη και τους αρμόδιες αρχές ότι το έργο αυτό εκτελείται πάνω από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί τόσο το δίκτυο, όσο και ο δρόμος. Έκανε γνωστό σε όλους ότι το δίκτυο αυτό έχει κατασκευαστεί πριν πολλά χρόνια από σωλήνες αμιάντου.
Δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να επιτρέψει την κατασκευή του δρόμου πάνω από το εξωτερικό δίκτυο διότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Αστακού, και ζήτησε την άμεση κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί δίπλα από το δρόμο.

Ζήτησε:
  • Να υπάρξουν προσβάσεις από το νέο δρόμο προς τις κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις των αγροτών.
  • Την άμεση σύνταξη μελέτης, χρηματοδότηση και κατασκευή νέου οδικού άξονα από το Πλατυγιάλι στον Αστακό, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του την Δευτέρα 27-10-2014.
Ο κος Κατσιφάρας αποδέχθηκε τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και έδωσε εντολή να γίνει άμεσα ευρεία σύσκεψη Περιφέρειας – Δήμου για την προώθηση και επίλυση των παραπάνω αιτημάτων. Αποφασίσθηκε η σύσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, και συγκεκριμένα στην παραλία Παλιόβαρκα, όπου επιθεώρησε το έργο για την υδροδότηση της παραλιακής ζώνης Παλιόβαρκα – Μύτικα, το οποίο ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί επίσημα στο Δήμο Ξηρομέρου στις 14 Νοεμβρίου.
Επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η σπουδαιότητα που έχει το έργο αυτό για την τουριστική ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας και της ευρύτερης περιοχής.
Επόμενος σταθμός ήταν το λιμάνι του Μύτικα, όπου ο κος Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Ερωτόκριτο Γαλούνη και τον Αντιδήμαρχο κο Μουρκούση Βασίλη για το ιστορικό του έργου αυτού, τα προβλήματα που υπήρξαν στην πορεία, αλλά και για τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου το έργο αυτό να ολοκληρωθεί.
Τέλος η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση που έγινε σε κεντρικό καφενείο του Μύτικα παρουσία του κου Περιφερειάρχη, του κου Δημάρχου, του Αντιδημάρχου κου Λαϊνά, του Αντιδημάρχου κου Μουρκούση,ο ο οποίος έθεσε τα αιτήματα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων τοπικών κοινοτήτων Μύτικα κα Βέρρη, Αρχοντοχωρίου κο Λιοντάκη, Βάρνακα κο Πολύζο, μέλη τοπικών συμβουλίων, φορέων και κατοίκων του Μύτικα.



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.