Εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Μύτικα.


Πρόσφερε λίγο από το αίμα σου στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνεται όπως κάθε φορά στο Κ.Υ. Μύτικα. Εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας επιμελείται με πολλή προσοχή το έργο της αιμοληψίας.
Ελάτε να συναντηθούμε όλοι στην εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, από 09:00 π.μ., μέχρι 01:00 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Μύτικα.

Ας δώσουμε όλοι μας το «παρών».
Κάνε και συ μια καρδιά να χτυπά.

Ανακοίνωση της κ. Ντίνας Κουμανδράκη - Σαμαρά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 
Αστακός 30.05.2014

Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό μας κι εμένα προσωπικά. 
Θέλω, επιπροσθέτως να συγχαρώ τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, εκλεγμένους και μη, τους συνεργάτες μου, καθώς και όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για τον καθόλα άψογο, ευπρεπή, πολιτισμένο και ΤΙΜΙΟ αγώνα.
Σέβομαι απόλυτα την ετυμηγορία των πολιτών του Δήμου μας.

Πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Αστακό.


Πρόβλημα με τα σκουπίδια υπάρχει στον Αστακό σύμφωνα με ανάρτηση του Blog Dragamesto News (δείτε εδώ). Η ιδιωτική εταιρία δεν κάνει αποκομιδή σύμφωνα με την ανάρτηση και την Δευτέρα θα υπάρχουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα.

Οι εκλογές πέρασαν… το στίγμα έμεινε.


Πρώτο θέμα των συζητήσεων στο Ξηρόμερο είναι οι δημοτικές εκλογές. Οι συζήσεις δίνουν και παίρνουν και ακούγονται απίστευτα πράγματα που έλαβαν χώρα που δεν τιμούν κανέναν και στιγματίζουν το Ξηρόμερο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων μιλά για διακίνηση χρήματος, ανθρώπους που εξαγοράστηκαν, συνειδήσεις που εκμαυλίστηκαν, για ανθρώπους που τα πήραν από δύο μεριές, για χωριά που άλλαξαν θεαματικά τα αποτελέσματα από την μία Κυριακή στην άλλη με παρεμβάσεις και με χρήμα. Κάποιοι μιλάνε για πεντακοσάευρα σε κοινή θέα, για πενηντάευρα έξω από εκλογικά κέντρα.
Που είναι η αλήθεια που το ψέμα και η υπερβολή δεν ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί όλοι να έχουν πάθει ομαδική παράκρουση. Το μέρος είναι μικρό και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Η εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου: «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Πηγή: www.star.gr



Το θέμα της χρηματοδότησης και των χρεών των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας παρουσιάζει αναλυτικά ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλλογλου.

Ευχαριστίες από τον κ. Βασίλη Μουρκούση.


Δια της παρούσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου είτε με ψήφισαν είτε όχι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους πολίτες της Αλυζίας που για δεύτερη συνεχή φορά με εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο στην ενότητα Αλυζίας για το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου και τρίτο στη γενική κατάταξη του Συνδυασμού που πολιτεύτηκα «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ», μια ανατρεπτική επιλογή η οποία προκάλεσε εκατοντάδες ανώνυμα σχόλια επικριτικά και επαινετικά αλλά ενέπνευσε και τους ποιητές οι οποίοι μου αφιέρωσαν δέκα ποιήματα τα οποία εγώ δεν θα σχολιάσω.
Επιλογή η οποία αξιολογήθηκε και κρίθηκε από το λαό του Ξηρομέρου με τα παραπάνω αποτελέσματα. Ξέρουν καλά ότι θα είμαι δίπλα τους όπως όλα τα χρόνια χωρίς εξαιρέσεις. Οι εκλογές τελείωσαν όποιες λεκτικές υπερβολές κατά την προεκλογική περίοδο ανήκουν στο παρελθόν. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για υποδομές και επανεκκίνηση της ανάπτυξης του τόπου μας. Δεν περισσεύει κανείς.

Μουρκούσης Βασίλης

Υ.Γ.: Κύριε blogger δέχομαι μόνο επώνυμα σχόλια και κριτικές.

Δεν έχει πλέον κανένα νόημα...


Γράφει ο Βασίλης Σούλας.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ Δ.Π.Θ.
Επί πτυχίω M.Sc στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων».


Σχετικά 1) με το θέμα της εγκατάστασης νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών και της επέκτασης ήδη υφιστάμενων στην παραλιακή διαδρομή Αστακός – Μύτικας – Μαραθάκι και σε Κάλαμο και Καστό (βόρειο κομμάτι ζώνης Α3), όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και 2) της Επιτροπής Αγώνα που συστάθηκε εναντίον αυτής της εξέλιξης θέλω να δηλώσω δημόσια ότι:

Σατυρικό ποίημα από τον κ. Ανδρέα Κατσιγιάννη (Σπίθας).


Ποίημα: Ανδρέας Κατσιγιάννης (Σπίθας).

Φτιάξτε πίτες, ψήστε κότες
κι έρχονται οι Αστακιώτες
για να πάρουν την εκλογή
μ' Αποστόλη Πανταζή!

Πέρασε κάποια παρέα
κι είπε στον Χαντάκια νέα,
σήκω να φύγουμε από δω
μην μας βρει κανα κακό!

Το νέο νομοσχέδιο των ιχθυοκαλλιεργειών στον SKAI.


Το δελτίο ειδήσεων του SKAI ασχολήθηκε με το νέο νομοσχέδιο των ιχθυοκαλλιεργειών στην εκπομπή ECO NEWS. Δείτε το παρακάτω.

Παναγιώτης Στάϊκος: Τελικά ο κύριος Κουβέλης απέδειξε μόνος του περίτρανα, ότι ήταν πολύ λίγος για ηγέτης.


Γράφει ο Παναγιώτης Στάϊκος.

Ο κύριος Κουβέλης σήμερα με μια ψευτοπαραίτηση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής απέδειξε μόνος του περίτρανα, ότι ήταν πολύ λίγος για ηγέτης. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και έχει και νίκες και ήττες. Η ήττα δεν είναι ντροπή (σημασία έχει το ταξίδι για την Ιθάκη λέει ο ποιητής), ντροπή είναι να μην αναγνωρίζεις με λεβεντιά την ήττα. Οι πραγματικοί ηγέτες όταν οδηγήσουν το κόμμα τους σε συντριβή (ακόμη και αν δεν φταίνε. Αλήθεια κύριε Κουβέλη πιστεύετε πως δεν φταίτε; Λένε δύο κουβέντες με λεβεντιά και υπευθυνότητα: Αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη και παραιτούμαι από Πρόεδρος του κόμματος.

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες. Πάμε σε διαδικασίες fast track.


Κατατέθηκε προς συζήτηση στην Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τις υδατοκαλλιέργειες. Με μία προσεκτική ανάγνωση του υπό κατάθεση νομοσχεδίου και της αιτιολογικής του έκθεσης, με λίγα λόγια θα σας λέγαμε ότι:
1) Η αδειοδότηση νέων μονάδων και η ανανέωση της άδειας υφιστάμενων απλοποιείται (fast track) και γίνεται πλέον πολύ γρήγορα (one shop stop).
2) Η παραχώρηση δημοσίων θαλασσίων-λιμναίων και χερσαίων εκτάσεων θα γίνεται πλέον κεντρικά από το ΥΠΕΚΑ, πολύ γρήγορα και χωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των πολλών γνωμοδοτήσεων.
3) Η χωροθέτηση των μονάδων γίνεται κατ' εφαρμογή της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες.
Να θυμίσουμε για όσους το έχουν ξεχάσει, ότι η μεγαλύτερη ζώνη υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα που προβλέπει η ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες είναι στην περιοχή μας...., η ζώνη Α3.
Σας παρουσιάζουμε παρακάτω σχετικό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος για το θέμα.


Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την απευθείας μίσθωση και παραχώρηση θαλάσσιων και λιμναίων υδάτινων εκτάσεων της χώρας καθορίζει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εισήχθη σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Δεκτά τα ανώνυμα άρθρα και σχόλια, αλλά παροτρύνουμε για επώνυμη αρθρογραφία και σχόλια στο Blog.


Σαν Blog δεν είμαστε καθόλου εναντίον της ανώνυμης αρθρογραφίας και σχολίων, αλλά ενθαρρύνουμε τους συμπατριώτες μας να στέλνουν την επώνυμη αρθρογραφία τους και τα επώνυμα σχόλια τους, για οποιοδήποτε θέμα αυτοί κρίνουν. Γνωρίζουμε πάρα πολλούς, και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν άποψη για πολλά θέματα της περιοχής μας. Έχουμε τύχει πολλές φορές σε συζητήσεις μαζί τους και καλό είναι να βγαίνουν οι ενδιαφέρουσες αυτές γνώμες και δημόσια με την μορφή αρθρογραφίας.
Ο δημόσιος διάλογος για τα τοπικά θέματα ποτέ δεν προκαλεί κακό και μόνο προς την θετική κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσει.
Γνωρίζουμε ότι πολλοί διστάζουν γιατί σου λένε... «Ναι..., να κάτσω εγώ να πω την γνώμη μου την άποψη μου δημόσια για ένα θέμα, και από κάτω να με περιλάβουν οι ανώνυμοι και να μου λένε το μακρύ και το κοντό τους;».

Φίλοι αναγνώστες.
  • Μπορείτε να στείλετε το άρθρο σας ζητώντας απενεργοποιημένα τελείως τα σχόλια, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, γιατί δεν θέλετε να μπείτε σε διάλογο και απλά θέλετε να καταθέσετε μία άποψη.
  • Μπορείτε επίσης να στείλετε το άρθρο σας ζητώντας να επιτραπούν μόνο τα επώνυμα σχόλια.
Αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν, και αν τις ζητήσετε, το Blog θα φροντίσει να τις εξασφαλίσει.

Οι top 20 ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα! Μεγάλη διαφήμιση για τον Μύτικα μας.


Πηγή: http://www.athensmagazine.gr

Μία μεγάλη διαφήμιση για τον Μύτικα μας, είναι η καταχώριση του στους 20 ομορφότερους ανοιξιάτικους προορισμούς, από το πολύ γνωστό και με μεγάλη επισκεψιμότητα site www.athensmagazine.gr. Το μέρος μας κατά γενική ομολογία, κυρίως των επισκεπτών του, είναι πανέμορφο και με πολλές προοπτικές για το μέλλον στον τουρισμό. Αυτό που μας λείπει είναι κάποιες βασικές υποδομές, μια μεγάλη επένδυση στον τουρισμό (κατά την γνώμη μου αυτή γίνεται αυτήν την στιγμή από τον κ. Κώστα Αυδή και σε λίγους μήνες θα είναι γεγονός), διαφήμιση και αλλαγή νοοτροπίας. Ακολουθεί το κομμάτι του κειμένου που αναφέρετε στον Μύτικα. Αν θέλετε να το διαβάσετε όλο πατήστε εδώ.

Προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ξηρομέρου κύριο Ερωτόκριτο Γαλούνη.


Κύριε Δήμαρχε.
Σας συγχαίρω για την εκλογική σας επιτυχία και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.
Εγώ δεν σας στήριξα και εκ του αποτελέσματος προκύπτει, ότι δεν είχατε ανάγκη από την στήριξή μου. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι θα είμαι απέναντι σας.

Ευχαριστίες από την κ. Μαρία Σακουφάκη.


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους του Δήμου Ξηρομέρου που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Ευχαριστώ τους κατοίκους της γενέτειρας μου της Κανδήλας και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους κατοίκους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων, που χωρίς να με γνωρίζουν με τίμησαν με την ψήφο τους αναγνωρίζοντας το επιστημονικό και κοινωνικό μου έργο.
Θέλω να συγχαρώ την νέα δημοτική αρχή και να της ευχηθώ μια ευδόκιμη και δημιουργική θητεία. Στο έργο της θα είμαι συμπαραστάτης και αρωγός προσφέροντας τη επιστημονική και τεχνογνωσιακή μου κατάρτιση, όπου απαιτηθεί, προκειμένου ο Δήμος μας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πρόοδο και την ευημερία των συμπολιτών μας.

Με τις θερμότερες ευχαριστίες

Σακουφάκη Μαρία
ΜSC PHD ΙΑΤΡΙΚΗΣ Σχολής ΕΚΠΑ

Αξιολόγηση εκλογικού αποτελέσματος από τον κ. Σπύρο Ν. Γιαννέλη.


Με τις επιλογές του ο Ελληνικός λαός, άνοιξε νέους δρόμους με ελπίδα για το μέλλον το δικό του, των παιδιών του και ολόκληρης της κοινωνίας.
Ο πολύμορφος αγώνας συνεχίζεται, για μια αληθινή Δημοκρατία πού σέβεται τον άνθρωπο και απαντάει στις βασικές του ανάγκες, για αξιοπρεπή επιβίωση, εκπαίδευση και πολιτισμό.
Όσον αφορά τον Δήμο μας, διατυπώθηκαν προεκλογικά μεγαλόπνοα σχέδια και προγράμματα στρατηγικής ανάπτυξης. Ο Δήμος μας δεν έχει μεγάλες δυνατότητες για τέτοιας κλίμακας έργα. Μπορεί όμως να εξασφαλίσει στους δημότες του, βασικές υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητά του όπως φως, νερό, καθαριότητα, ασφαλείς δρόμους, ελεύθερη πρόσβαση στις -περιφραγμένες- παραλίες και βέβαια ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο με πράξεις και ενέργειες να συμβολίζουν την ενότητα και συνοχή της κοινωνίας του Δήμου μας.
Εύχομαι όπως κάθε απλός δημότης, στη νέα Δημοτική Αρχή καλή επιτυχία στην αποστολή της. 

Σπύρος Ν. Γιαννέλης
Αρχοντοχώρι.

Προσκυνηματική εκδρομή στα Μοναστήρια των Μετεώρων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Οἱ ἑνορίες Ἄνω και Κάτω Κανδήλας διοργανώνουν μονοήμερη προσκυνηματικῆ ἐκδρομή στα Μοναστήρια των Μετεώρων την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, ὣρα ἀναχώρησις 06˸00 π.μ. ἀπό το Δημαρχεῖο!
Παρακαλοῦνται ὃσοι ἀπό τους ἑνορίτες μας και μη θέλουν να συμμετέχουν στο Προσκύνημα μπορούν καθημερινά ἀπό 10 π.μ. ἓως 01 μ.μ. και ἀπό 05 μ.μ. . ἓως 08 μ.μ. να προσέρχονται στον Ἱερό Ναό Ζωοδόχου Πηγῆς Κανδήλας για ἑγγραφές μαζί με το ἀντίτιμο τοῦ εἰσητηρίου το ὁποῖο θα εἶναι 20 ϵ!
Ἡ ἐκδρομή θα περιλαμβάνει Προσκύνημα στην Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, στην μονή Βαρλαάμ , στην Μονή του Αγίου Στεφάνου, και περιήγηση στην πόλη των Τρικάλων!

Παρακαλοῦμε για την συμμετοχῆ σας!!!

Δελτίο τύπου συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - Πρώτα ο πολίτης».


Συμπατριώτες – συμπατριώτισσες.
Τη Κυριακή που μας πέρασε τελείωσε η εκλογική μάχη. Αντιμετωπίσαμε το κατεστημένο, τις συμβιβασμένες νοοτροπίες, τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη πίεση και παρ' όλα αυτά ο Λαός με την ψήφο του, τα ξεπέρασε όλα.

«Εξερευνώντας τον τόπο μας» από το ΑΧΕΛΩΟΣ TV.



Παλιό βίντεο από το ΑΧΕΛΩΟΣ TV για τον πρώην Δήμο Αλυζίας.

Οι Τόκκο εγκαθιστούν «Κύριο» του Αετού Ξηρομέρου τον Μενώνο.


Σε συνέχεια όσων δημοσιεύσαμε την περίοδο Δεκέμβριος του 2013 και Ιανουάριος 2013, η μελέτη των 3923 στίχων του άγνωστου συγγραφέα, μας οδήγησε στον στίχο 3124, από τον οποίο αρχίζει ένα άγνωστο γεγονός της οικογένειας Τόκκο, που έχει σχέση με τον Αετό Ξηρομέρου.

11 χρόνια Klik Records. Συμμετέχει ο συμπατριώτης μας κ. Σωτήρης Γερολύμος.



11 χρόνια Κlik Records Party 
Σάββατο 31 Μαΐου 2014
Wesc Building 
Πειραιώς 178 & Λαμίας 6

Περιμένω ονόματα για guest list έως την Πέμπτη 29.05.2014 
Kάθε ονοματεπώνυμο διπλή πρόσκληση.

Sotiris Gerolimos
Klik Records
113 Ch. Trikoupi Av. 
14563, Kifisia, 
Athens, Greece

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στον Δήμο Ξηρομέρου.

Φωτορεπορτάζ: Make Art

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Ξηρομέρου.


Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Ξηρομέρου. Νικητής ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - Πρώτα ο πολίτης» και νέος Δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης.
Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντα της την 1η Σεπτεμβρίου και όλοι ανεξαιρέτως από το τι στήριξαν, εύχονται καλή επιτυχία για το καλό του τόπου. Η νυν δημοτική αρχή οφείλει κατά την γνώμη μας να επιτελέσει το έργο της τους μήνες του καλοκαιριού, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει ο Δήμος να λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα έτσι ώστε η εικόνα του Δήμου μας να είναι η πρέπουσα.

Μετάδοση αποτελεσμάτων από το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS και από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Τα αποτελέσματα θα τα μεταδώσουμε με δύο τρόπους.
1. Με το δικό μας αρχείο excel και με πληροφόρηση από το δικό μας δίκτυο συνεργατών. Ήδη η εμπειρία της προηγούμενης Κυριακής ήταν πολύ χρήσιμη. Όταν το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν στο 17% της ενσωμάτωσης, εμείς ήμασταν στο 60% περίπου. Άρα κάναμε καλή και χρήσιμη δουλειά. Την Δ.Ε. Αλυζίας την ολοκληρώσαμε μάλιστα πολύ γρήγορα. Μας άργησε η Κανδήλα λίγο, αλλά όχι με δική μας ευθύνη. Για άρση παρεξηγήσεων, ότι τμήμα μαθαίναμε το περνάγαμε αμέσως και οι πηγές μας ήταν απ' διαφορετικούς συνδυασμούς και γι αυτό υπάρχουν και οι σχετικές μαρτυρίες. Κάποια στιγμή αργά σταματήσαμε να περνάμε, γιατί μας έφτασε το Υπουργείο Εσωτερικών, οπότε δεν είχε πλέον κανένα νόημα.
2. Με απευθείας μετάδοση από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Singular Logic.
Ενημερώνουμε από πριν, ότι πιθανόν τα αποτελέσματα μεταξύ των δύο μηχανισμών στην αρχή θα δείχνουν πολύ διαφορετικά, λόγω των διαφορετικών τμημάτων που θα ενσωματώνονται με τον δικό μας μηχανισμό και αυτόν του Υπουργείου Εσωτερικών. Το δικό μας αρχείο excel περιέχει περισσότερες πληροφορίες (ψήφοι σε κάθε εκλογικό τμήμα, ψήφοι και διαγράμματα ανά Δ.Ε., ποσοστά ψήφων και διαγράμματα ανά Δ.Ε.)

Μετάδοση αποτελεσμάτων με τον δικό μας μηχανισμό.
Το αρχείο excel αποτελείται από τρεις καρτέλες. Συμπληρώνοντας με τους ψήφους κάθε συνδυασμού στην πρώτη καρτέλα «Ψήφοι ανά εκλογικό τμήμα» μέσω της πληροφόρησης από τον δικό μας μηχανισμό, αυτόματα υπολογίζονται και εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες στις δύο επόμενες καρτέλες.
Στην καρτέλα «Ψήφοι ανά ΔΕ & γραφήματα», θα βλέπετε τους απόλυτους ψήφους των συνδυασμών αριθμητικώς και σε στήλες στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου.
Στην καρτέλα «Ποσοστά ανά ΔΕ & γραφήματα», θα βλέπετε τα ποσοστά των συνδυασμών αριθμητικώς και σε στήλες στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου.

Πατήστε εδώ να δείτε το αρχείο αυτή την χρονική στιγμή.

Δείτε εδώ το αντίστοιχο της πρώτης Κυριακής μέχρι το σημείο που το πήγαμε

Μετάδοση αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ιερά παράκληση δια την Μαθητιώσα νεολαία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 και ώρα 08:00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά παράκληση δια την Μαθητιώσα νεολαία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας. Παρακαλούνται μαθηταί και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου να προσέλθουν, και όλοι μαζί να προσευχηθούμε να γίνει το θέλημα του Θεού στη δική σας πορεία!!! Σας περιμένουμε!!!

Εκ του Ιερού Ναού

Φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση της κ. Ντίνας Κουμανδράκη - Σαμαρά στον Αστακό.

Φωτορεπορτάζ: Make Art, ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Ανοίγει τα χαρτιά του ο αν. πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές Ανδρ. Παπαμιχαήλ.



Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ μιλά στη «δημοκρατία» για τις ευρωεκλογές, στις οποίες είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Υποστηρίζει ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει μετακινηθεί από τις απόψεις και τις αξίες του και επισημαίνει ότι είναι ένα «γνήσια πατριωτικό» κόμμα, που πιστεύει στις αξίες της πατρίδας και του πατριωτισμού, σε εθνικό, κρατικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο…

Ανακοίνωση «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Δήμου Ξηρομέρου. «Απαράδεκτη και ψευδής η αναφορά του κ. Γαλούνη χτες στην ομιλία του. Αποδοκιμάζω την παρουσία της κ. Τζαμαλούκα στην συγκέντρωση της κ. Σαμαρά».


Καταγγέλλω ως απαράδεκτη και ψευδή την αναφορά του κ. Γαλούνη στη χθεσινή του ομιλία για συμμετοχή υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συγκέντρωση της παράταξής τους. Κι αν κάποιος συμμετείχε (Σπύρος Φράγκος) γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως και από ποιους και κάτω από ποιες συνθήκες μεθοδεύτηκε η στάση αυτού του κυρίου.

Δεν συγκρίνονται οι κομμουνιστές με τους διεφθαρμένους του συστήματος………..


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες.
Έχει ξεκινήσει και εντείνεται όσο φτάνει ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών μια αισχρή φημολογία σχετικά με το τι στάση θα κρατήσει ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα «πάει» τους ψηφοφόρους του.

Δωρεάν μετακίνηση ετεροδημοτών με τουριστικά λεωφορεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 24/05/2014 και ώρα 10:00 πρωί από τα γραφεία της εταιρείας Π. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΕ, Λεωφ. Αθηνών 90, Αθήνα, θα αναχωρήσουν πούλμαν για: 
1) ΑΘΗΝΑ - ΑΣΤΑΚΟ - ΜΥΤΙΚΑ - ΚΑΝΔΗΛΑ - ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ και 2) ΑΘΗΝΑ - ΦΥΤΕΙΕΣ, για τη μεταφορά των ετεροδημοτών της Αθήνας που επιθυμούν να ψηφίσουν στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στις 25/05/2014.
Για την επιστροφή στην Αθήνα, την Δευτέρα 26/5/2014 ώρα 09:00 πρωί τα ίδια πούλμαν θα αναχωρήσουν από 
1) ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ - ΚΑΝΔΗΛΑ - ΜΥΤΙΚΑ - ΑΣΤΑΚΟ - ΑΘΗΝΑ [πλατεία Ομονοίας] και 2) ΦΥΤΕΙΕΣ – ΑΘΗΝΑ [πλατεία Ομονοίας].
Επίσης γίνεται γνωστό ότι για την καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών μας που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα, προσθέσαμε ένα επιπλέον δρομολόγιο για την Κυριακή 25/05/2014. Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 05:00 απόγευμα από το ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ για ΚΑΝΔΗΛΑ - ΜΥΤΙΚΑ - ΑΣΤΑΚΟ - ΑΘΗΝΑ [πλατεία Ομονοίας].
Για κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο γραφείο ετεροδημοτών ΑΘΗΝΑΣ (Λ. Αθηνών 90), στον αριθμό 210-5151500 (κ. Αντώνης Δημητρόπουλος) 

Αθήνα 21/5/2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

Δωρεάν μετακίνηση ετεροδημοτών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Γίνεται γνωστό ότι για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών Δήμου Ξηρομέρου, που διαμένουν στην Αθήνα και επιθυμούν να μεταβούν στα χωριά τους για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 25/5/2014, το γραφείο της υποψήφιας Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ντίνας Σαμαρά, διαθέτει εισιτήρια ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας με επιστροφή, σύμφωνα με τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας.
Οι ενδιαφερόμενοι ετεροδημότες της Αθήνας, μπορούν να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα εισιτήρια του ΚΤΕΛ από το γραφείο ετεροδημοτών της υποψήφιας Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ντίνας Σαμαρά, στην Λεωφόρο Αθηνών 90, τηλέφωνο: 210-5151500 καθημερινά από τις 09:00 π.μ. – 09:00 μ.μ.
Για κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γραφείο μας στον αριθμό 210-5151500 (αρμόδιος: Δημητρόπουλος Αντώνης). 

Αθήνα 21/5/2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Η κεντρική προεκλογική ομιλία της κ. Ντίνας Σαμαρά στον Αστακό.


Η υποψήφια Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ντίνα Σαμαρά και τα μέλη του συνδυασμού «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ - Επιλογή ευθύνης» σας προσκαλούν στην κεντρική προεκλογική ομιλία, ενόψει του Β΄γύρου την Παρασκευή 23 Μαΐου, στις 09:30 μ.μ., στον Αστακό (Παραλία Αστακού - άγκυρα).

Όλοι μαζί για να δώσουμε το πιο μεγάλο μήνυμα νίκης.
Όλοι μαζί για να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στο σύστημα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της οπισθοδρόμησης.
Στην πιο μεγάλη μάχη σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Η νίκη είναι δική μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Αμφισβητεί το 1/3 των ψήφων στον Πρόδρομο για τον συνδυασμό του κ. Γαλούνη ο κ. Διονύσης Νικολές. Ζητά επανακαταμέτρηση.


Ο Διονύσιος Νικολές, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προδρόμου και εκ νέου υποψήφιος προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου για επανακαταμέτρηση των ψήφων του Εκλογικού Τμήματος Προδρόμου, όπου στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Δυνατό Ξηρόμερο» διαπιστώθηκαν παρατυπίες για τις οποίες θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Διαπιστώθηκαν τα εξής στο 1/3 των ψηφοδελτίων του συνδυασμού αυτού.
  • Κουκκίδες.
  • Κηλίδες.
  • Γραμμές.
  • Διαφορετικό χρώμα στυλό μαύρο και μπλε χρώμα στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Ο κάθε συνδημότης ας βγάζει τα συμπεράσματά του.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ – Επιλογή ευθύνης»

Όλοι οι σταυροί των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου.



Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Ξηρομέρου:

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Συνδυασμών Δήμου Ξηρομέρου.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΥΖΙΑΣ.
ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - πρώτα ο πολίτης (Γαλούνης Ερωτόκριτος του Παναγιώτη) .
Μουρκούσης Βασίλειος του Χρήστου 616
Κακούρης Ηλίας του Φωτίου 588
Γκόλιας Παναγιώτης του Ιωάννη 573
Ρετούλης Θωμάς του Ιωάννη 552
Καϋμενάκης Σπυρίδων του Παναγιώτη 402
Λύτρας Παναγιώτης του Φωτίου 385

Ανακοίνωση συνδυασμού «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ - Επιλογή ευθύνης».

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας που θέλουν να παρευρεθούν στην κεντρική ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου κ. Ντίνας Σαμαρά την Παρασκευή 23 Μαΐου και ώρα 09:30 μ.μ στον Αστακό, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από:
1) Παπαδάτου - Φυτείες - Μπαμπίνη - Μαχαιρά - Βασιλόπουλο - Καραϊσκάκη - Αστακός και ώρα 07:30 μ.μ
2) Αρχοντοχώρι - Βάρνακας – Κανδήλα – Μύτικας - Αστακός και ώρα 07:30 μ.μ.

Ευχαριστίες από τον κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.

Αστακός 23.05.2014

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου. Η ψήφος των συνδημοτών μου αποτελεί για μένα υπέρτατη τιμή και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους με αίσθημα ευθύνης και ειλικρινή διάθεση για προσφορά. Οι σχέσεις αλληλοεκτίμησης και σεβασμού που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με τον λαό του Ξηρομέρου, μου έδωσαν και μου δίνουν την δύναμη να αγωνιστώ για το καλό του τόπου μας.

Τα ψεύδη του κ. Γαλούνη. Δελτίο τύπου συνδυασμού «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ - Επιλογή ευθύνης».

 

Αστακός 22.05.2014

Έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους δημότες του Ξηρομέρου ότι το σύστημα Γαλούνη προσπαθεί να επανέλθει στην εξουσία με κάθε τρόπο.
Ένας από αυτούς είναι τα ασύστολα ψεύδη και η παραπληροφόρηση.
Αγαπητοί Ηλία, Μάκη και Τάσο δεν σας αγάπησε ξαφνικά ο κ. Γαλούνης. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους τι εκπροσωπούσε και τι εκπροσωπεί μέχρι σήμερα. Επειδή λοιπόν ανέφερε κάποια πράγματα για έργα του Δήμου Ξηρομέρου θα πάρει την απάντησή του η οποία είναι και η μόνη καθαρή αλήθεια.

Ανακοίνωση κ. Αναστάσιου Κατσιπάνου.


Προς τους δημότες του δήμου Ξηρομέρου.
Ευχαριστώ πολύ αυτούς που με στήριξαν τους οποίους ταλαιπώρησα και ζητώ συγνώμη.
Ευχαριστώ επίσης τους ψηφοφόρους που με ψήφισαν και με ακολούθησαν σε αυτή την τρέλα που έκανα, και τέλος ευχαριστώ και αυτούς που δεν με ψήφισαν. Είχαν δίκιο τελικά. Μου έδωσαν να καταλάβω για ακόμη μία φορά ότι χωρίς λεφτά και άλλα «μέσα» δεν γίνεται τίποτα.
Προχωρώντας στις δεύτερες εκλογές, αποδεσμεύω όλους τους συμβούλους μου να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Τέλος, συγχαρητήρια σε όσους εκλεγούν και να προσπαθήσουν το καλύτερο για το Δήμο. Εγώ θα μείνω με τις αναμνήσεις της προηγούμενης θητείας... 

Με εκτίμηση 

Αναστάσιος Κατσιπάνος

Οι παρεμβάσεις του κ. Αναστάσιου Κατσιπάνου στο Blog μας.


Την επιθυμία του να αναρτηθούν οι παλαιότερες παρεμβάσεις του στο Blog, μας εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας ο φίλος κ. Αναστάσιος Κατσιπάνος. Ψάξαμε, τα βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.
Για το δεύτερο γύρο των εκλογών και τι πρόκειται να πράξει μας επί λέξη: «Βασίλη εγώ κατέβηκα κάνοντας αυτό που πίστευα και πάω στο σπιτάκι μου να ησυχάσω. Αυτοί που με ψήφισαν είναι ελεύθεροι και ξέρουν τι θα κάνουν».
Ακολουθούν όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Αναστάσιου Κατσιπάνου στο Blog μας.

Ανακοίνωση «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Δήμου Ξηρομέρου.


Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ξηρομέρου χαιρετίζει όλους εκείνους που στήριξαν και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της, τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια. Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο είχε μια σημαντική παρουσία, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της περιοχής και του Δήμου.

«Αγαπητέ» Τάσο...


Ανοικτή πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης προς τον κ. Τάσο Κατσιπάνο και τους ψηφοφόρους του. Για να θυμηθούμε πόσο πολύ αγαπά και εκτιμά τον κ. Κατσιπάνο ο κ. Γαλούνης. Δείτε εδώ να το θυμηθείτε και να ευχαριστήσουμε το πολύ καλό ενημερωτικό διαδικτυακό κανάλι www.myagrinio.gr από το οποίο προέρχεται το βίντεο. 

Ευχαριστίες και ας σκεφθεί ο καθένας μας...


Γράφει ο Βασίλης Σούλας.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ Δ.Π.Θ.
Επί πτυχίω M.Sc στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων».

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου καθέναν ξεχωριστά από τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω καθέναν ξεχωριστά τους δημότες που δεν με ψήφισαν, γιατί όλοι στον ίδιο τόπο ζούμε και την επόμενη των εκλογών θα μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και την ίδια αγωνία για την πορεία του, ανεξαρτήτως του τι ψήφισε ο καθένας.
Μπήκα τελευταία στιγμή στον εκλογικό αγώνα, χωρίς καμία προετοιμασία και κινήθηκα όπως υποσχέθηκα. Δεν τύπωσα κάρτες, δεν τύπωσα γυαλιστερά φυλλάδια δεν χάλασα ούτε σεντς. Δεν ήρθα απρόσκλητος στα σπίτια σας, ούτε το πρωί, ούτε το μεσημέρι, ούτε το βράδυ. Δεν έταξα και φυσικά δεν έδωσα τίποτα και σε κανέναν.