Παρασκήνια στον Δήμο Ξηρομέρου. Σύμφωνα με το Blog Dragamesto News, άγνωστοι έχουν εγκατασταθεί μονίμως και κυκλοφορούν καθημερινά στον χώρο του Δημαρχείου.


Συνεχίζει το Blog Dragamesto News να θέτει ερωτήματα για συγκεκριμένα πρόσωπα, που με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής όπως ισχυρίζεται, εμφανίστηκαν στον χώρο του Δημαρχείου και έχουν εγκατασταθεί μονίμως σε καθημερινή βάση.
Ποτέ δεν ήμασταν...., ούτε είμαστε θαμώνες του χώρου του Δημαρχείου, αλλά για να θέτουν ερώτημα για δεύτερο στην σειρά μέσα σε λίγες ημέρες πρόσωπο και να αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν να ρωτήσουν και για άλλους....., μάλλον κάτι θα ξέρουν παραπάνω.
Αρμόδια να απαντήσει νομίζουμε ότι είναι η δημοτική αρχή.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Αγιος Ανδρέας στον Αστακό.


Κείμενο: Παναγιώτης Βουρέσης.
Φωτογραφίες: Make Art.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Ανδρέας στον ανακαινισμένο πλέον ναό στην πόλη του Αστακού.

Επιμορφωτική ημερίδα στον Μύτικα με θέμα: «Η θεωρία και η πράξη του project».


Την Παρασκευή το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Μύτικα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Η θεωρία και η πράξη του project».
Διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο 9ης Εκπαιδευτικής Περ/ρειας ΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Αγγελική Πάσχου και την υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Θέρμου-Μεσολογγίου κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, η οποία έκανε και τη σχετική παρουσίαση. Συμμετείχαν 45 εκπαιδευτικοί Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ξηρομέρου.

Γιορτάζει ο Άγιος Ανδρέας στην άνω Κανδήλα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΩ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ.

Σάββατο 29/11/2014: Ώρα 05:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Κυριακή 30/11/2014: Ώρα 07:00 π.μ. με 10:00 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου για το 2015.


Ψηφίστηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο κ. Ηλίας Γεωργαλής), το τεχνικό πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου για το έτος 2015.
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε την περασμένη Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 παρουσιάστηκε η ζοφερή κατάσταση στα οικονομικά του Νομικού Προσώπου και εκεί αναφέρθηκε και ο κίνδυνος να έχουμε κλείσιμο Παιδικού ή Παιδικών Σταθμών, με τον Παιδικό Σταθμό στο Καραϊσκάκη να είναι ο πρώτος επιλαχών.
Ελπίζουμε η ιεράρχηση προτεραιοτήτων σε ένα Δήμο, που εξυπακούεται ότι πρέπει πάντοτε να υπάρχει, δεν θα επιτρέψει κανένας Παιδικός Σταθμός να κλείσει.
Δείτε την απόφαση για το τεχνικό πρόγραμμα εδώ.

Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Ξηρομέρου;


Πληροφορούμαστε ότι η κακή οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου, πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και αυτή την λειτουργία κάποιων παιδικών σταθμών στο Δήμο Ξηρομέρου.
Πρόσφατη είναι άλλωστε η διακοπή λειτουργίας για δύο ημέρες του παιδικού σταθμού στο Καραϊσκάκη, για την οποία σας ενημερώσαμε σχετικά (δείτε εδώ).
Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε και ελπίζουμε να μην έχουν δόση αληθείας αυτά που πληροφορούμαστε και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους χωρίς προβλήματα.
Άλλωστε η ιεράρχηση προτεραιοτήτων σε ένα Δήμο, που εξυπακούεται ότι πρέπει πάντοτε να υπάρχει, φανταζόμαστε ότι θέτει σε υψηλή προτεραιότητα την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Παρασκήνια στον Δήμο Ξηρομέρου. Άρχισαν τα όργανα... Συγνώμη κύριε ποιος είστε;


Δεν γνωρίζουμε το νόημα του ερωτήματος που θέτει το Blog Dragamesto News (δείτε εδώ), γιατί δεν είμαστε..., ούτε ήμασταν ποτέ θαμώνες του χώρου του Δημαρχείου. Αλλά για να θέτουν το ερώτημα κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επεκτάθηκε στην Τοπική Κοινότητα Στρογγυλοβουνίου καθώς και στον οικισμό Πηγάδια.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
26.11.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επεκτάθηκε μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου και στην Τοπική Κοινότητα Στρογγυλοβουνίου καθώς και στον οικισμό Πηγάδια.

Τακτικό Δ.Σ. Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 25.11.2014
Αριθ. Πρωτ.: 15665
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εικοστή ενάτη (29η) του μηνός Νοεμβρίου, του έτους 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 05:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Ήττα 0-1 για τον Αλυζιακό μέσα στον Εμπεσό. Μπορούσε το θετικό αποτέλεσμα.


Κακή εμφάνιση και ήττα για την ομάδα μας με 0-1 στη δύσκολη έδρα του Εμπεσού. Σε μια έδρα που ο Αλυζιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ, η ομάδα μας έχασε μέσα από τα χέρια τους βαθμούς, σε έναν αγώνα που ενώ δεν έπιασε καλή απόδοση, στεκόταν καλύτερα από τον αντίπαλο.

Παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Στάϊκου για την σύνδεση του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια οδό.


Το έγγραφο το οποίο έστειλε ο Περιφερειάρχης κύριος Απόστολος Κατσιφάρας προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων για τα συμπληρωματικά έργα, τα οποία είναι απαραίτητα για το τμήμα του δρόμου, το οποίο κατασκευάζεται με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές, από το σημείο πριν από τον κόμβο στο Πλατυγιάλι μέχρι την γέφυρα στον Άγιο Δημήτριο, καθώς και η ερώτηση των πέντε Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό πριν από λίγες ημέρες είναι πολύ σημαντικά.

Επιστολή του κ. Απόστολου Κατσιφάρα στον κ. Στράτο Σιμόπουλο, για συμπληρωματικές εργασίες στη σύνδεση της Ιονίας Οδού με τον Αστακό.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου.

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα που έχουν προκύψει στο έργο σύνδεσης της Ιονίας οδού με τον Αστακό στο τμήμα «Κόμβος Πλατυγυαλίου – Ι.Κ Αγ. Δημητρίου Κ.Ε 2600», ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε οικονομική δυσπραγία ο Δήμος Ξηρομέρου. Μήπως η λύση είναι η είσπραξη των οφειλομένων (θετική ζημία);


Σε παλαιότερη ανάρτηση μας (δείτε εδώ) είχαμε θέσει το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών (θετική ζημία), προς τον Δήμο Ξηρομέρου με αφορμή την τοποθέτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην συμβούλου κ. Σπύρου Λύτρα, ο οποίος προσδιόρισε την θετική ζημία περί τα 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας.


Σε τακτικό Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23.11.2014 αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
1. Καλούμε τους συνδημότες μας να εγγραφούν στον Σύλλογο. Για εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στον Ταμία του Συλλόγου κ. Δημήτριο Φάρρο.
2. Την Κυριακή 7/12 και ώρα 06:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των φορέων και των κατοίκων της Δ.Ε. Αλυζίας με θέμα: «Λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα». Θα γίνει ενημέρωση και ανοικτή συζήτηση για το σοβαρό θέμα της λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα που μας αφορά όλους.

Κανονισμό ύδρευσης απέκτησε ο Δήμος Ξηρομέρου.


Με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Δήμος Ξηρομέρου απέκτησε κανονισμό ύδρευσης. Σε αυτόν περιγράφονται αναλυτικά η διαδικασίες σύνδεσης, διακοπής και επανασύνδεσης του νερού. Ο τρόπος καταμέτρησης της κατανάλωσης, οι χρεώσεις, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και γενικά οτιδήποτε αφορά την ύδρευση στον Δήμο.
Ακολουθεί ολόκληρος ο κανονισμός ύδρευσης εδώ.

Προχωρούν κανονικά οι εργασίες στο νέο Κ.Υ. Μύτικα.


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο Κέντρο Υγείας Μύτικα. Ήδη τοποθετήθηκε και η στέγη του από κεραμίδι και σιγά σιγά το κτίριο βαίνει προς την ολοκλήρωση του.
Εμείς να ενημερώσουμε ότι τα χρήματα για την αποπεράτωση του νέου Κ.Υ. Μύτικα υπάρχουν, είναι δεσμευμένα και φτάνουν για να τελειώσει και να παραδοθεί το κτίριο ολοκληρωμένο.

Κτηνοτρόφοι σπεύσατε να κάνετε απογραφή του Ζωϊκού σας Κεφαλαίου. Η προθεσμία λήγει στις 31.11.2014.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου.
Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, σχετικά με την απογραφή του Ζωικού Κεφαλαίου ενημερώνει τους κατόχους αιγοπροβάτων και ειδικά τους δικαιούχους Εξισωτικής Αποζημίωσης ότι προκειμένου να είναι εφικτή η πληρωμή της έως την 31/12/2014, θα πρέπει η απογραφή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30/11/2014.

Ευχαριστήριο σχολικής κοινότητας Δημοτικού Σχολείου Μύτικα και Νηπιαγωγείου Μύτικα προς την κ. Βάσω Τσαμπιέρη.


Ο Σύλλογος Γονέων, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μύτικα, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τη συγχωριανή μας κ. Βάσω Τσαμπιέρη, η οποία για δεύτερη χρονιά αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών κατά την χριστουγεννιάτικη εκδρομή μας στο Μέτσοβο και στα Γιάννενα.

Πρόταση ΝΩΝΤΑ ΝΙΚΑΚΗ: Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Βασίλης Μαρκεζίνης.


Του κ. Νώντα Νικάκη.
Διευθυντής Λυκείου Βόνιτσας.

Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια την παρουσία του Βασίλη Μαρκεζίνη στη χώρα μας, μελετώντας συχνά τα διάφορα βιβλία του και όχι μόνο αλλά παραβρέθηκα και σε πολλές διαλέξεις του. Δεν ξέρω εάν θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο συγκεκριμένος αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος σύμφωνα με αυτά που κάθε φορά αφήνει να εννοηθούν: Δεν θα ήθελε να είναι Πρόεδρος με το υπάρχον Σύνταγμα που κάποιοι κάποτε το κατάντησαν κουρελόχαρτο, δηλαδή ο Πρόεδρος να είναι μόνο για στεφάνια και κορδέλες.

Καλοκαίρι στον Μύτικα και ο Λέων λιάζεται.

Αιμοδοσία Συλλόγου Γυναικών Αστακού.


Την καθιερωμένη αιμοδοσία του πραγματοποίησε ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Αστακού στο Κ.Υ. Αστακού. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που καλό είναι να τυχαίνει της στήριξης όλων μας.

Απαντητική επιστολή του Δημάρχου κ. Γαλούνη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου.


Αστακός 29.09.2014
Αριθ. Πρωτ.: 13008
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Προς: Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου

Αγαπητοί συμπατριώτες.
Λάβαμε την υπ' αριθμόν πρωτ. 10/17-7-2014 επιστολή σας με τις προτάσεις του συλλόγου σας για την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου και θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από τον Μύτικα.


Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Πολύζος.

Ένας μοτοσικλετιστής από την Λευκάδα έχασε την ζωή του πριν από λίγο, μετά από σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό στην επαρχιακή οδό Μύτικα-Αστακού (λίγο μετά την διασταύρωση του Μύτικα). Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η τροχαία.

Πρόσκληση για Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός 20.11.2014
Αριθ. Πρωτ.: 242
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, 
ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. 
(ως Πίνακα Αποδεκτών) 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Καλεί σε Διοικητικό Συμβούλιο, την εικοστή πέμπτη (25η) του μήνα Νοεμβρίου, του έτους 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 03:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα:

Παρασκήνια στον Δήμο Ξηρομέρου. Το κουίζ της Οικονομικής Επιτροπής.


Πόσα μέλη από την μείζονα αντιπολίτευση συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου;
Α. Δύο (2).
Β. Ένα (1).
Γ. Ένα (1) + Ένας «παρατηρητής»*.

Όποιος το βρει κερδίζει ένα κέρασμα στην παραλία του Αστακού με την προϋπόθεση να αιτιολογήσει την απάντησή του.

*Αναπληρωματικός που δεν συμμετείχε τελικά.

Ο παρατηρητικός.

3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον Χρύσανθο Χριστονίκο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Βουλγαρία.


3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον Χριστονίκο Χρύσανθο. Μια διάκριση για τον αθλητή του Ακαρνανικού Αλυζίας στο ανοιχτό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας στο Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου.

Σαρωτική νίκη 4-1 για τον Αλυζιακό με αντίπαλο το Λουτρό. Ουσία και ωραίο ποδόσφαιρο από την ομάδα μας.


Μεγάλη νίκη εντός έδρας με σκορ 4-1 πέτυχε ο Αλυζιακός την Κυριακή 16/11 στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτ/νίας.
Παίζοντας με μία εκ των καλύτερων ομάδων της κατηγορίας (2η στην βαθμολογία εκείνη την στιγμή), με παθητικό πέντε γκολ σε έξι αγωνιστικές, κατάφερε να την νικήσει με το επιβλητικό 4-1, αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Πενήντα εννιά (59) θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ξηρομέρου. Αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Δεκέμβριο για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.



Την κοινή υπουργική απόφαση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ για το έτος 2014 -2015 σας παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr. Οι αιτήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν ενώ η προκήρυξη θα είναι μια και θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο.

Παρασκήνια στον Δήμο Ξηρομέρου.


Οι τελευταίες εκλογές στο Ξηρόμερο τα είχαν όλα και τα είδαμε όλα. Πάνε περάσανε και τελειώσανε και προέκυψε νέα δημοτική αρχή και η γνώμη της πλειοψηφίας απολύτως σεβαστή και ευχή όλων των ανοικτόμυαλων να τα καταφέρει.
Όμως αυτά τα μύρια απίστευτα που γίνανε, οι υποσχέσεις, οι λυκοφιλίες, οι συμμαχίες και πολλά άλλα......, με τελικό έπαθλο την εξουσία δημιούργησαν πολλές προσδοκίες και το χειρότερο είναι ότι τις δημιούργησαν σε πολλούς. Έτσι ήδη αρχίσανε τα παράπονα και οι δυσαρέσκειες, δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
Εδώ ταιριάζει γάντι ένα παλιό ανέκδοτο.
Μπαίνει ένας τυπάς σε ένα μπαρ και λέει στον μπάρμαν...
Φιλαράκο πιάσε ένα ποτό πριν αρχίσουμε....
Του βάζει το ποτό ο μπάρμαν. Μετά από λίγο ξανά....
Φιλαράκο πιάσε ένα ποτό πριν αρχίσουμε....
Του ξαναβάζει το ποτό ο μπάρμαν. Μετά από λίγο ξανά το ίδιο....
Φιλαράκο πιάσε ένα ποτό πριν αρχίσουμε....
Οπότε ο μπάρμαν δεν κρατιέται και του λέει....
Τι σημαίνει ρε φίλε το πριν αρχίσουμε;
Αρχίσαμεεεεεεεεεε!!!!!!

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 06:00 μ.μ., ο σύλλογός μας διοργανώνει εκδήλωση μνήμης στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΚΑ, αποτίοντας φόρο τιμής στην επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
1) Την προβολή της ταινίας-ντοκουμέντο του Δ. ΜΑΚΡΗ, «ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ», σε μουσική ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και αφήγηση ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.
2) Ομιλία του Δασκάλου-Ιστορικού, κ. ΒΑΣ. ΖΑΓΚΟΤΑ, Δ/ντή του Δημ. Σχολείου Αστακού.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧ. ΜΥΤΙΚΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

17 Νοεμβρίου 1973.

Αγωγή κατά του δημοτικού συμβούλου κ. Αποστόλη Σόμπολου από την κ. Ντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά.


Μήνυμα μέσω e-mail λάβαμε από την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά. Ακολουθεί αναλυτικά το περιεχόμενο του e-mail.

Στην πρόσληψη ειδικής συνεργάτιδος προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης.


Με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για την δημόσια γνωστοποίηση εκ μέρους του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, με την οποία αναζητούσε ειδικούς συνεργάτες και καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο/νη να καταθέσει το βιογραφικό του.

Ελεγκτές στον Δήμο Ξηρομέρου.


Πηγή: http://sinidisi.gr

Ένα βήμα πριν την οικονομική επιτροπεία βρίσκεται ο Δήμος Ξηρομέρου, μετά την καταψήφιση από σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού των ετών 2012 και 2013.

Περί αξιοκρατίας...


Ένας αναγνώστης.
Σχόλιο από την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ένας καθηγητής στο εξωτερικό, του οποίου η τάξη επέμενε πως ο σοσιαλισμός είναι ένα λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα, κάλεσε τους μαθητές να το εφαρμόσουν στην πράξη, μέσω ενός μηχανισμού βαθμολόγησης με βάση την ιδέα ενός οικονομικού μοντέλου όπου κανένας δεν πρέπει να είναι πλούσιος ή φτωχός, με το κράτος να λειτουργεί σαν εξισωτής μέσω της αναδιανομής.
Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό. Έτσι κανένας δεν θα πάρει κάτω από τη βάση και δεν θα μείνει στην ίδια τάξη, αλλά και κανένας δεν θα πάρει άριστα.

Με την μέθοδο της συνενοχής.

Του Βασίλη Πολύζου.

Είναι ορισμένες φορές που ξεκινάς να γράψεις κάτι και ξαφνικά μετά από μερικές λέξεις σταματάς... Σηκώνεις τα ιδρωμένα χέρια σου από το πληκτρολόγιο και μένεις ακίνητος σαν άγαλμα για μερικά δευτερόλεπτα ή ακόμη και λεπτά. Το μυαλό σου θολώνει. Εικόνες, σκέψεις γεγονότα «σκοτώνονται» μεταξύ τους για την κυριαρχία…
Να υποστηρίξεις ποιόν και γιατί;

Η μηχανή του χρόνου: Ο παπά - Ψύρρας ψαρεύει στον Μύτικα.


Ο ιερέας παπά - Ψύρρας, σε παντοτινά ανεπανάληπτες στιγμές του παρελθόντος ψαρεύοντας στα ήρεμα νερά του Μύτικα. (Αρχείο Αθ. Παπαναστάση - Αγρονόμου Σολλίου).

Θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας 2-2 πήρε ο Αλυζιακός με αντίπαλο την Κατούνα.


Φωτογραφίες: http://katounanews.blogspot.gr/

Το βαθμό της ισοπαλίας απέσπασε ο ο Αλυζιακός την Κυριακή 9/11 στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτ/νίας. Μέσα στην παραδοσιακά δυνατή έδρα της Κατούνας, ο Αλυζιακός στάθηκε όρθιος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 2-2, σε έναν αγώνα πολύ δυνατό, με έντονες συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων.

Το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο στο Ξηρόμερο δεν χρειάζεται συντήρηση κύριε Κατσιφάρα;



100.000 χιλιάδες ευρώ για το δρόμο Σκουρτούς - Μαχαιράς. Μπράβο λοιπόν στην Περιφέρεια, αφού ο δρόμος ήταν σε άθλια κατάσταση και έπρεπε να φτιαχτεί. Όμως το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο στο Ξηρόμερο είναι σε καλύτερη κατάσταση;

Διακοπή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Καραϊσκάκη για δύο ημέρες.


Πρόβλημα δημιουργήθηκε στην λειτουργία στον Παιδικό Σταθμό στο Καραϊσκάκη χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από αναγνώστρια του Blog μας.
Ουσιαστικά ο Παιδικός Σταθμός δεν λειτούργησε, λόγω απαίτησης δεδουλευμένων όπως μας μεταφέρθηκε. Το θέμα όπως μας ενημέρωσαν λύθηκε και αύριο θα έχουμε κανονική λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.
Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά με την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, γιατί όλοι ακούσαμε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πριν ημέρες για την οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου. Ελπίζουμε οι έχοντες την ευθύνη να φροντίσουν κάνοντας τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Αναζητείται αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα. Αναζητούνται ακέραιοι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις. Αναζητούνται ενεργοί πολίτες.


Του παντοτινά ανώνυμος.

Στις κοινωνίες της αστικής δημοκρατίας σαν την δική μας, αποτελεί μείζονα κατάκτηση ο έλεγχος και η άσκηση κριτικής στις πλειοψηφίες που ασκούν την εξουσία από μέρους της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος.
Είναι γνωστό το αξίωμα: «κάθε συμπολίτευση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει».

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ. Υδάτινοι δρόμοι ανάπτυξης στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου.
Υδάτινοι δρόμοι ανάπτυξης στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου.

Ημερίδα για την ανάπτυξη μέσω της θάλασσας στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου, διοργανώνει το γραφείο Πάτρας Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον πλαίσιο των τοπικών εκδηλώσεων των «Open Days 2014».

Εφιάλτης για τους κατοίκους της Κανδήλας και του Βάρνακα τα μπαζωμένα ρέματα.


Φωτορεπορτάζ: κ. Σπυριδούλα Σούφη.

Με την απειλή των πλημμυρών ζουν οι κάτοικοι της Κανδήλας και του Βάρνακα, αφού τα ρέματα της περιοχής, είναι γεμάτα από σκουπίδια, μπάζα και άλλα φερτά υλικά και με το πρώτο νερό οι φονικοί χείμαρροι θα σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στην πρόσληψη ειδικής συνεργάτιδος προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης.


Με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για την δημόσια γνωστοποίηση εκ μέρους του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, με την οποία αναζητούσε ειδικούς συνεργάτες και καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο/νη να καταθέσει το βιογραφικό του.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στο Δήμο Ξηρομέρου.


Ενημέρωση από την δημοτική αρχή.

Επίσκεψη στο Δήμο Ξηρομέρου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κα Χριστίνα Σταρακά, κο Γιάννη Λύτρα και κο Νίκο Υφαντή καθώς και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Μαζί του ήταν η κα Καραθανάση, προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Αιτ/νίας καθώς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Γιάννης Τέγας.

Επίσκεψη Κατσιφάρα στο Δήμο Ξηρομέρου. Ολοκληρώθηκε το έργο για την υδροδότηση της «Παλιόβαρκας».


Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Πολύζος.
Πρόεδρος Τ.Κ. Βάρνακα.

Επίσκεψη στον Δήμο Ξηρομέρου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Χ. Σταρακά, Γ. Λύτρα, Ν. Υφαντή, τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του νομού κ. Γ. Τέγα και την προϊστάμενη των τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραθανάση.

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην περιοχή «Μαυρομπουλού» στον Μύτικα.


Όπως μας ενημέρωσε με σχετικό e-mail αναγνώστης μας, σκοτωμένη ξεβράστηκε στην περιοχή «Μαυρομπουλού» στον Μύτικα, μεγάλη θαλάσσια χελώνα. Πραγματικά κρίμα γι αυτό το όμορφο ζώο που τελεί υπό εξαφάνιση.

Οι διακρίσεις στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ συνεχίζονται για τον Ακαρνανικό Αλυζίας αλλά και την Νίκη Παλαίρου.


Με τον πιο επιτυχημένο τρόπο άρχισαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και του νεοσύστατου Συλλόγου ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΡΟΥ» στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, καθώς οι αθλητές των δυο σωματείων συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ITF παίδων κορασίδων που διεξήχθη στο κλειστό της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη στις 1-2/11/2014.