Κοπή πίτας Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κανδήλας.


Του π. Εφρόσυνου.
Εφημέριος Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κανδήλας.
Φωτογραφίες: κα Σπυριδούλα Σούφη και κα Δήμητρα Πεταλιά.

Με την χάρη του θεού η ενορία της Ζωοδόχου Πηγής κάτω Κανδήλας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ενοριακό ναό της Παναγίας. Ο λαός του θεού άκουσε το κάλεσμα του και προσήλθε να συμμετάσχει στην τελετή. Ο εφημέριος Στάνου π. Βησσαρίων μας εύφρανε με τα ωραία του λόγια αναφερόμενος στην ιστορία της βασιλόπιτας.
Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων μας έψαλλαν επίκαιρα τραγούδια και η ακολουθία της βασιλόπιτας έγινε από τον καθηγούμενο της Ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π. Ιερόθεο.
Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου πρέπει να δώσουμε δόξαν εις τον παντοδύναμον Θεόν που μας ανέχτηκε και μας αξίωσε να κάνουμε την κοπή της βασιλόπιτας και ευχαριστίες στους σεβαστούς πατέρες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τον π. Ιερόθεο καθηγούμενο Ιεράς μονής. Αγίου Γεωργίου Αστακού, π. Βησσαρίωνα εφημέριο Στάνου, π. Αθανάσιο εφημέριο Αρχοντοχωρίου και π. Νικόδημο εφημέριο Μαχαιρά.
Τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας και Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Μουρκούση, τους ενορίτες μας που μας τίμησαν, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, τις κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου που κόπιασαν και τους κατοίκους των γύρω χωρίων που μας τίμησαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες.
Χρόνια Πολλά και καλή και ευλογημένη χρονιά.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου.






















2 σχόλια:

  1. Πολιτικό Πολιτισμό ! μέ Σεβασμό στον Δπλανό !
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικό Πολιτισμό ! μέ Σεβασμό στον Διπλανό !
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.