Ισόπαλο 0-0 το κλασικό τοπικό ντέρμπι μεταξύ Α.Ο. Κανδήλας και Αλυζιακού.


Φωτογραφίες: Βασίλης Πολύζος.

Ισόπαλο 0-0 έληξε το τοπικό κλασικό τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Κανδήλας και του Αλυζιακού. Κυριακή 29.3 και ώρα 05:00 μ.μ. στο πανέμορφο γήπεδο του Αη Γιώργη, φίλαθλοι των δύο ομάδων (περίπου 160), παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι που η συγκυρία της στιγμής το έκανε να μην έχει καμία βαθμολογική σημασία. Όμως το παρελθόν, η ιστορία και οι θύμησες θα κάνουν αυτό το παιχνίδι πάντα σημαντικό και για τις δύο ομάδες.
Σε μία γενική κριτική του αγώνα θα λέγαμε ότι στο Α' ημίχρονο ο Αλυζιακός είχε σαφέστατη υπεροχή, αλλά χωρίς να κάνει κραυγαλέες και καθαρές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του τερματοφύλακα Α. Γιαννείου.




Στο Β' ημίχρονο η ομάδα της Κανδήλας ανέβασε την απόδοση της και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 75' λεπτό. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Αλυζιακού ήταν φλύαρη επιθετικά. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την είσοδο στον αγώνα του Ζ. Μπουλιέρη, ο Αλυζιακός άσκησε πίεση και προσπάθησε να πάρει τον αγώνα.
Ειδικότερα τώρα:
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ.
Στο 8' εκτέλεση φάουλ από το Δ. Σκαρογιάννη του Αλυζιακού, κεφαλιά από τον Γ. Παπανικόλα λίγο άουτ.
Στο 25' ωραία σέντρα από τον Β. Γεωργαλή του Αλυζιακού, η μπάλα πάει στον Σ. Κατσαούνη που την στρώνει ωραία στον Α. Αποστολάκη του οποίου το σουτ πάει εκτός της εστίας.
Στο 30' λεπτό η καλύτερη ευκαιρία στον αγώνα για τον Αλυζιακό. Εκπληκτική πάσα του Α. Αποστολάκη στον Β. Γεωργαλή ο οποίος βγαίνει μόνος απέναντι από την εστία. Το σουτ του γλύφει το δεξί δοκάρι της Κανδήλας.
Στο 34' λεπτό. Εκτέλεση κόρνερ από τον Β. Ζαρκαδούλα του Αλυζιακού, η μπάλα γυρνά από τον Σ. Παβέλη στον Γ. Παπανικόλα, ο οποίος από πολύ καλή θέση σημαδεύει άουτ.
Στο 35' λεπτό γέμισμα του Σ. Παβέλη του Αλυζιακού βρίσκει τον Β. Γεωργαλή που σουτάρει άουτ.
Στο 40' λεπτό εκτελεί φάουλ ο Ν. Λυγκώνης του Αλυζιακού βγάζοντας σε θέση τετ α τετ τον Β. Γεωργαλή ο οποίος χάνει το κοντρόλ της μπάλας δίνοντας την ευκαιρία στον Α. Γιαννείο να καθαρίσει την φάση.





Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ.
Στο 48' λεπτό εκτέλεση φάουλ από τον Δ. Λυγκώνη της Κανδήλας, καφαλιά ο Θ. Γιαννείος με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.
Στο 61' λεπτό εκτέλεση φάουλ από τον Δ. Λυγκώνη της Κανδήλας, πάλι την κεφαλιά την παίρνει παίκτης του ΑΟΚ ο Λ. Βαρδής με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 63' λεπτό πολύ ωραία σέντρα από αριστερά από τον Δ. Λυγκώνη της Κανδήλας κεφαλιά τετ α τετ ο Β. Λυγκώνης και ωραία απόκρουση του τερματοφύλακα του Αλυζιακού Β. Σακουφάκη. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον Α.Ο. Κανδήλας στον αγώνα.
Στο 73' εκτέλεση φάουλ από τον Α. Κεραμίδα της Κανδήλας, σουτ από καλή θέση από τον Λ. Βαρδή με την μπάλα να περνά άουτ.
Στο 83' πάσα του Ζ. Μπουλιέρη του Αλυζιακού στον Σ. Παβέλη ο οποίος βγαίνοντας απέναντι από τον τερματοφύλακα της Κανδήλας κάνει λανθασμένο κοντρόλ και δίνει την ευκαιρία στον Α. Γιαννείο να μπλοκάρει την μπάλα.





ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.
Ο καιρός ηλιόλουστος και στο γήπεδο όπως προείπαμε βρίσκονταν αρκετοί φίλαθλοι. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στα πέριξ και στην εξέδρα του γηπέδου, με ταμπούρλα, βεγγαλικά και καπνογόνα να δίνουν το τόνο, αλλά μέσα σε αποδεκτά και πολιτισμένα πλαίσια.
Οι προπονητές, του Αλυζιακού Τ. Χαντζαράς και της Κανδήλας Π. Λύτρας αμφότεροι επισκέφτηκαν και χαιρέτησαν τους αντιπάλους παίκτες στα αποδυτήρια τους.
Επίσης δύο ημέρες πριν τον αγώνα, δηλαδή Παρασκευή 27.3, επαναλήφθηκε η ενέργεια που είχε γίνει και πριν τον αγώνα του πρώτου γύρου. Το βραδάκι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του Αλυζιακού Θ. Λιβιτσάνης με το μέλος του Δ.Σ. του Αλυζιακού Γ. Κοντογιάννη συναντήθηκαν στον Μύτικα με τον Πρόεδρο του Α.Ο. Κανδήλας Π. Μπούρα, το μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Κανδήλας Κ. Γιαννείο και τον προπονητή Π. Λύτρα. Ο προπονητής του Αλυζιακού Τ. Χαντζαράς απουσίαζε επειδή βρισκόταν εκτός Μύτικα. Πήγαν για καφέ στην καφετέρια του Ν. Σούλα και κατόπιν για φαγητό και ένα κρασί στην ταβέρνα του Γ. Λιάτσου. Ευτυχώς που δεν έτυχε να παίζει ο Ολυμπιακός θα πούμε εμείς, γιατί στον πρώτο γύρο που είδαν μαζί τον αγώνα Ολυμπιακός-Παοκ φάγαμε μεγάλη πίκρα.







Γενικά πάντως οι διοικήσεις των δύο ομάδων έχουν πολύ καιρό τώρα άριστες σχέσεις και η γνώμη μας πολύ καλά κάνουν. Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι κοινά. Με την συνεργασία κερδίζουν και οι δύο και σφυρηλατούν και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των χωριών μας.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 23η αγωνιστικής και η βαθμολογία.

2 σχόλια:

  1. mpravo se olous poli kalos agwnas ola omala ...k eyxaristw pexnidi...panta etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία αναφορά για τους διαιτητές που ήταν ΑΡΙΣΤΟΙ???!!!
    Που αναίμακτα έφεραν εις πέρας ένας τόόόόσο δύσκολο παιχνίδι?!

    referee

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.