Επιστολή στήριξης γονέων του προσωπικού του παιδικού σταθμού Κανδήλας.


Όπως σας έχουμε ενημερώσει (δείτε εδώ), αύριο Τετάρτη 8.7 συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων των 13 εργαζομένων των παιδικών σταθμών. Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα και σας την παρουσιάζουμε, επιστολή γονέων που αφορούν τον παιδικό σταθμό Κανδήλας. Η συγκεκριμένη επιστολή έχει πάει στον Δήμο Ξηρομέρου, έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και υπογράφεται ονομαστικά.
Εμείς επαναλαμβάνουμε την γνώμη μας ότι θεωρούμε μεγάλο λάθος την μη ανανέωση των συμβάσεων. Άλλωστε ο Δήμος μας, με την μη ανανέωση καμίας σύμβασης, κατέγραψε μοναδικό «παράσημο» σε όλη την Ελλάδα σαν ο μοναδικός Δήμος που έδιωξε - απέλυσε όλους τους εργαζόμενους με σύμβαση από τους παιδικούς του σταθμούς.
Εμείς σε αυτό το θέμα δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να πούμε οι εργαζόμενοι αυτό ή εκείνο, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, ή στις δημοτικές εκλογές το άλλο και το παράλλο. Τα μικροπολιτικά και τα μικροπαραταξιακά, τους τα χαρίζουμε. Εμείς δεν έχουμε μάθει να σκεπτόμαστε έτσι. Εμάς ο τρόπος σκέψης είναι απλός πάνω σε αυτό το θέμα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται..., πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας.
Τα σπασμένα τηλέφωνα και τα άλλα λέω δεξιά και άλλα αριστερά, τα αφήνουμε για τους άλλους που έχουν ειδικότητα.
Θυμίζουμε ότι 30.9 οι συμβάσεις των υπαρχόντων εργαζομένων λήγουν και 1.10 πρέπει να αναλάβουν οι νέοι εργαζόμενοι.
Ποιος θα φέρει την ευθύνη αν μείνουν έστω και μία ημέρα οι παιδικοί σταθμοί χωρίς εργαζόμενους;
Ποιος θα απολογηθεί στους γονείς και στην κοινωνία;
Αντί να κάνουμε το απλό, δηλαδή να ανανεώσουμε τις συμβάσεις, που κάνανε και όλοι οι άλλοι Δήμοι και να ξέρουμε από τώρα ότι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, πήγαμε και κάναμε τις δικές μας αλχημείες άραγε γιατί;
Αν υπάρχει έστω και τώρα λίγη λογική πρέπει ο Δήμος να κάνει το σωστό.
Ακολουθεί η επιστολή των γονέων ολόκληρη.

Κανδήλα 18.6.2015
Αρ. Πρωτ.: 7599/29.6.2015
Επιστολή στήριξης γονέων
του προσωπικού του παιδικού σταθμού Κανδήλας.

Προς: Δήμο Ξηρομέρου.

Εμείς οι γονείς, που τα παιδιά μας φοιτούν στον παιδικό σταθμό Κανδήλας, με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Νομικού Προσώπου να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων του ήδη υφιστάμενου προσωπικού.
Όμως εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό, καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι παρέχεται στα παιδιά μας, άριστη επικοινωνιακή, ψυχοκινητική και κοινωνική αγωγή, όπως και για το ότι υπάρχει μεγάλη φροντίδα εκ μέρους τους, τόσο για την ετοιμασία του φαγητού, όσο και για την καθαριότητα των παιδιών μας.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου να ακυρωθεί η απόφαση επαναπροκήρυξης των θέσεων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση των συμβάσεων του ίδιου προσωπικού.
Εξάλου αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο μόνος που δεν ανανέωσε τις συμβάσεις προσωπικού των παιδικών σταθμών.

Με τιμή

Οι γονείς

5 σχόλια:

  1. ZHTΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

    ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αυτή που έρχονται κ φεύγουν από το Δήμο τόσα Χρόνια με συμβάσεις ήταν όλοι άχρηστοι κ δεν τούς κρατήσανε?ή απλά έληγε η σύμβαση.?αρα απλό εινε όταν λήξει η σύμβαση φεύγεις κ έρχεται άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 300+ δημοι της ελλαδας ανανεωσαν ολοι.
      εσεις ειστε φωστηρες.
      οταν το προγραμμα συνεχιζεται οι συμβασεις ανανεωνονται και οταν σταματα διακοπτωνται.
      αρα μας λες αλλα νταλλα και της παρασκευης το γαλα.

      Διαγραφή
  3. 6 26 δεν θα μας πεις και την προπαγανδα τι θελουν να τους κανουμε και μονιμους?
    αμ σας καταλαβαμε καημενοι.
    μπραβο στο μπλογκ που θετει το θεμα οπως ειναι.
    απλα και ξεκαθαρα. οταν το προγραμμα συνεχιζεται οι συμβασεις ανανεωνονται. αν το προγραμμα σταματησει θα φυγουν αμεσως.
    ολοι οι δημοι ανανεωσαν. ο δικος μας γιατι δεν ανανεωσε ειναι γνωστο και το ξερουν ολοι.
    η αιτια βρισκετε στις περασμενες εκλογες. το ξερουμε ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αρση μιας αδικιας
    Για να εχει : ουσια και αληθινη αξια !
    Θα πρεπει να συντελεστει , απο την ιδια την Δημοτικη αρχη !
    Σε καθε αλλη εκδοχη , ο αληθινος αγωνας, θα συνεχιστει , μεχρι και την πληρη Δικαιωση ! των Δεκατριων, εργαζομενων-συμπολιτων μας ! στους παιδικους σταθμους του Δημου μας !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.