Άναψε κόκκινο στην διαμόρφωση της κύριας εισόδου του Μύτικα η δημοτική αρχή.


Ένα από τα θέματα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (10ο στην σειρά) ήταν το «ΣΥΝΕΧΙΣΗ Η ΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΓΕΦΥΡΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΥΤΙΚΑ’».
Για τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής έγινε η κατασκευή των γεφυριών της παραλιακής εισόδου του Μύτικα (δείτε εδώ). Όμως το συγκεκριμένο ήταν μόνο ένα κομμάτι του συνολικού έργου που προβλεπόταν να κατασκευαστεί στο σημείο.
Το έργο για να είναι ολοκληρωμένο πρέπει να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου, προστασία αυτού με κατασκευή τοιχίου προς την πλευρά της θάλασσας. Επίσης θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης που οδεύει παράλληλα με τον δρόμο, μιας και διαπιστώθηκε ότι έχει ρήγματα με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο εσωτερικό του ακάθαρτα και λύματα.
Για το συγκεκριμένο που αναφέρουμε, γνωρίζουμε από προφορική συνομιλία που είχαμε με άνθρωπο που γνωρίζει άριστα και εκ του σύνεγγυς το θέμα, ότι υπάρχει έγγραφο εις γνώση της νέας δημοτικής αρχής εδώ και πολύ καιρό και ότι είχε αναφερθεί τουλάχιστον προφορικά αν όχι και γραπτά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής επιχειρηματολόγησαν καταρχήν ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης και μετέπειτα ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρκούσης, με εν συντομία τα επιχειρήματα να είναι ότι απαιτούνται πολλά χρήματα για να ολοκληρωθεί, χρειάζονται πολλές αδειοδοτήσεις γιατί είναι αιγιαλός, υπάρχει η αρχαιολογία και τα γεφύρια δεν έγιναν σωστά. Επίσης καταφέρθηκαν εναντίον του πρώην Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύτρα.
Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κολοβός που πήρε τον λόγο είπε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα έργο στην μέση, πρέπει ένα κομμάτι τουλάχιστον να συνεχιστεί και στο μέλλον να ολοκληρωθεί. Αν το αφήσουμε έτσι είπε χαρακτηριστικά, λόγω της θέσης του που είναι πάνω στην θάλασσα, στα αμέσως επόμενα χρόνια θα υπάρξει πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης τόνισε το θέμα του αγωγού ύδρευσης που είναι σοβαρό για την υγεία των κατοίκων και ότι αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι.
Η τελική απόφαση ήταν να μην συνεχιστούν οι εργασίες στο συγκεκριμένο έργο, έτσι ώστε να πάρει την ολοκληρωμένη του μορφή και το χρηματικό ποσό που ήταν στον κωδικό του συγκεκριμένου έργου θα μεταφερθεί σε άλλο κωδικό.
Φαίνεται ότι χρήματα για το συγκεκριμένο δεν υπάρχουν ή μάλλον δεν είναι τόσο μεγάλη προτεραιότητα και ανάγκη η διαμόρφωση της κύριας εισόδου του Μύτικα.
Για την δημοτική αρχή υπάρχουν άλλα σημαντικότερα έργα και εκεί ρίχνει το βάρος της....

3 σχόλια:

  1. Μου θυμισες το δημοτικό ραγούδι
    νάτανε ο είκοσιένα νά πινα κρασί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινωνια η σωστη !
    Δειχνει καρτα κοκκινη...
    στην δημοτικη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι... δεν υπάρχουν λεφτά !!! Γιατί προφανώς κάπου...τα σπατάλησαν !!! Όταν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός εγκρίνεται και συγκεκριμένο ποσό για συγκεκριμένη δαπάνη... Πού είναι τα λεφτά που (προφανώς) εγκρίθηκαν στον προϋπολογισμό για την διαμόρφωση της κυρίας εισόδου του Μύτικα ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.