Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου με πολλά μπιπ. Άλλο ένα επεισόδιο ευτελισμού και απαξίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου.


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου είχαμε σήμερα Κυριακή στις 12:00 μ.μ. και μάθαμε ότι συνέβησαν απίστευτα πράγματα που ευτελίζουν το ποιο σημαντικό όργανο του Δήμου. Όπως μας μετέφεραν αυτήκοες μάρτυρες, ακούστηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, που για να τους αναπαράγουμε πρέπει να βάλουμε πάνω δεξιά το σήμα αυστηρώς ακατάλληλο.
Σφοδρή επίθεση δέχτηκε ο κ. Ηλίας Γεωργαλής από τον Αντιδήμαρχο κ. Αποστόλη Πανταζή, με πολύ βαριές εκφράσεις από την πλευρά του κ. Πανταζή. Αφορμή ένα σχόλιο στο Facebook του κ. Γεωργαλή, που αφορούσε τις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Αστακό από τον Ν.Α.Ο.ΑΣ. Ο κ. Ηλίας Γεωργαλής μίλησε για τραμπουκισμούς που δεν θα περάσουν και χρειάστηκε επέμβαση δημοτικών συμβούλων και του Αντιδημάρχου κ. Λαϊνά για να ηρεμήσει ο κ. Πανταζής ο οποίος κινήθηκε προς τον κ. Γεωργαλή. Μάλιστα είχαμε οργισμένη αντίδραση του κ. Λυμπεράτου, ο οποίος διέκοψε την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά στην διάρκεια της διακοπής τα μπιπ αιωρούνταν συνεχώς.
Επίσης είχαμε μία αναφορά - ερώτημα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυμπεράτου, που κάτι είπε για μία απ' ευθείας ανάθεση 20.000 € για την απολύμανση και τον καθαρισμό των δημοτικών κτιρίων, γιατί αυτός άκουσε ότι υπήρξε και μία άλλη προσφορά με 6.000 €. Αμέσως πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Γαλούνης λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ άλλη προσφορά και το θέμα αυτό έκλεισε εκεί.
Δυστυχώς η αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου που με στόμφο διακήρυξε η νέα δημοτική αρχή και προσωπικά ο κ. Γαλούνης με την ανάληψη των καθηκόντων του, φαίνεται ότι πήγε περίπατο και ήταν μόνο στα λόγια. Για να μην θυμηθούμε το πρόσφατο πρωτοφανές επεισόδιο της ομαδικής κοπάνας της συμπολίτευσης για να μην συζητηθεί το θέμα των 13 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.



Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι χτυπάει ήδη η καμπάνα ότι δεν βαδίζουμε καθόλου μα καθόλου σωστά. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούμε να βλέπουμε εξωπραγματικές αποφάσεις με βάση την κοινή λογική, σε ότι αφορά τα οικονομικά τιμήματα, της Οικονομικής Επιτροπής και των Νομικών Προσώπων και να μην τα λέμε και να μην τα αναδεικνύουμε είναι γελασμένοι.
Να βλέπουμε έργα, που οι ίδιοι οι δημότες και μάλιστα αυτοί που στήριξαν ενεργά και με την ψήφο τους την δημοτική αρχή, να μας ρωτάνε «μα καλά αυτό πότε έγινε και δεν το καταλάβαμε» και να μην το αναδεικνύουμε;
Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα αναδείξουμε στους δημότες. Το ελάχιστο...
Αν κάποιοι νομίζουν ότι όλοι οι δημότες είναι πρόβατα και άβουλα ανθρωπάκια, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που είναι αυτόφωτοι και το μυαλό τους το έχουν για να σκέφτονται και να ενεργούν. Μπορεί να είναι λίγοι...., αλλά υπάρχουν.
Για τις «όμορφες» αναφορές και τα «όμορφα» κοσμητικά του κ. Γαλούνη προς το πρόσωπο μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο περιθώριο αυτού, έχουμε να του πούμε ότι είναι μεγάλη μας τιμή και αποτελούν παράσημο για εμάς. Μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που πράττει στην διοίκηση του Δήμου..., πάντα με στοιχεία.
Αυτός σαν Δήμαρχος, με την θέληση της πλειοψηφίας των δημοτών στις τελευταίες εκλογές διοικεί, και εμείς σαν απλοί δημότες θα συνεχίσουμε την κριτική μας, πάντα με στοιχεία, όσο και αν τον ενοχλεί.
Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι θέλει και επιζητεί την κριτική των Blogs. Ότι τον προστατεύει και ότι τον βοηθάει να διορθώνεται. Για να δούμε θα μας προκύψει καμία αναπάντεχη διόρθωση...

3 σχόλια:

  1. Ειναι αλλο να βλεπεις ενα αθλητικο παιχνιδι σε μαγνητοσκοπιση
    και αλλο ειναι να το βλεπεις σε απ' ευθειας ... μεταδοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως κοινωνια απλων ανθρωπων- πολιτων !
    Θα πρεπει να γνωριζουν οι τοπικοι θεσμοι ! της κοινωνιας μας !
    Οτι το θεμα της Ολοφανερης Αδικιας που υπεστησαν οι Δεκατρεις εργαζομενοι - συμπολιτες μας ! στους παιδικους του Δημου μας !
    θα φτασει στσδιακα , μεχρι και τους ανωτατους Σεβαστους πολιτικους και πολιτειακους θεσμους της Δημοκρατιας μας !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε Δημοκρατικες και πολιτισμενες κοινωνιες !
    Δεν θα πρεπει να υπαρχουν κενα στεγανα και α-συντονιστες
    κεντρικες - περιφερειακες και τοπικες εξουσιες !
    Ολα αυτα δημιουργουν προβληματα και δυσλειτουργιες
    και μεταφερονται που' αλλου ;
    Στους απλους ανθρωπους μιας κοινωνιας !
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.