5.200 € διαθέτει ο Δήμος Ξηρομέρου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή Παλαιόβαρκα Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου.


Ποσό 5.200 € διαθέτει ο Δήμος Ξηρομέρου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή Παλαιόβαρκα Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου (δείτε εδώ). Ο συγκεκριμένος παραλιακός δρόμος δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα και πολλές φορές στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί να έχουμε καταστροφή του, με αποτέλεσμα να είναι αδιάβατος και επικίνδυνος.
Στο συγκεκριμένο σημείο, από λάθος εκτιμήσεις και παραλείψεις του παρελθόντος, έχει δημιουργηθεί κατά την γνώμη μας, από την αρχή ένα λάθος πρόχειρο τμήμα ασφάλτινου οδοστρώματος, που δεν είναι αυτό που χρειάζεται η συγκεκριμένη περιοχή.
Το συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας μήκους 3,5 Km, από όρια οικισμού Μύτικα μέχρι το Ξενοδοχείο «ΘΕΣΜΟΣ», είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Διαθέτουμε αυτήν την τεράστια παραλία που ουσιαστικά παραμένει αναξιοποίητη για πάρα πολλά χρόνια. Παρεμβάσεις του παρελθόντος με τοιχία, με άσφαλτο, με επιχωματώσεις και μπετά έχουν δημιουργήσει ήδη μία αντιαισθητική και άσχημη εικόνα.
Άποψη μας είναι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ότι καλύτερο διαθέτει η περιοχή μας και αυτό που χρειάζεται είναι μία παρέμβαση κατασκευής παραλιακού δρόμου, με πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο εκατέρωθεν και στο κέντρο διάζωμα πλάτους 3 - 3,5 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικό πέτρα, για κυκλοφορία οχημάτων με χαμηλή ταχύτητα. Επίσης φωτισμός του με κατάλληλη επιλογή φωτιστικών σωμάτων, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από άποψη αντοχής, λόγω του ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην θάλασσα.
Σε συνδυασμό με την δημιουργία ήπιων καλοκαιρινών υποδομών στην παραλία (ξύλινα κιόσκια, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες) και δενδροφύτευση, το συγκεκριμένο κομμάτι μπορεί να γίνει στο μέλλον σημείο αναφοράς και ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η περιοχή μας, με πλήθος τουριστών να το επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

5 σχόλια:

  1. Παραλια καθαρη κι' ωραια !
    Και με θεα το νησι του Οδυσσεα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και με θέα το νησί του καλαμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν γινει παραλιακος δρομος τοτε η ιδια η φυση θα καταστρεψει αυτο το θησαυρο που δημιουργησε......και θα ειναι ζητημα χρονου.Τους θησαυρους τους φυλαμε σαν κορη οφθαλμου....η οποια ανθρωπινη παρεμβαση θα εχει σιγουρα αρνητικα αποτελεσματα.Η λυση ειναι ...διαμορφωση -διαπλατυνση των καθετων αγροτικων δρομων με τη δημιουργια των καταλληλων υποδομων.Ο κεντρικος δρομος ειναι πολυ κοντα στην παραλια και για οσους γνωριζουν η ΟΣΤΡΙΑ με 7-8 και 9 μποφορ δεν κανει αστεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 100 χρόνια πίσω η κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ Ωραια και καθαρη η παραλια !
    Λυσιμος - Παλιοβαρκα - Παλιομαγαζα !
    Αλλα ο δρομος απο Αρχοντοχωρι προς την παραλια ! απαιτει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι και την οδηγηση , διοτι ο δρομος αυτος ειναι πολυ επικινδυνος και αυτο γιατι , δεν υπαρχουν προστατευτικες μπαρες προς το γκρεμο.
    και δεν ειναι σωστο για κανεναν μας αυτο , γιατι ειμαστε ολοι μας απο το ιδιο χωριο !
    Ευχαριστω !
    καλημερα σε ολους μας !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.