Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Χριστίνα Σταρακά, για τους «Γαϊδουρόδρομους», όπως έγραψε το Blog ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Μετά την δημοσίευση του Blog ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ: Για τον Γαϊδουρόδομο Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος και επειδή δεν πιστεύω, ότι με μηνύσεις και δικαστήρια, τα οποία θα γίνουν μετά από 4 - 5 χρόνια, θα λυθεί το πρόβλημα του δρόμου, επισκέφτηκα την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Χριστίνα Σταρακά, με την οποία με συνδέει μακροχρόνια φιλία και της εξέθεσα τις σκέψεις και τις προτάσεις μου.
Εκεί η κυρία Αντιπεριφερειάρχης μου έδωσε το έγγραφο από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο είχε λάβει πριν λίγο, σε απάντηση δικού της εγγράφου, μιας και φορέας εκτέλεσης του έργου είναι το Υπουργείο και όχι η Περιφέρεια.




Εγώ της γνώρισα, πως ο εργολάβος δουλεύει ήδη, κατασκευάζοντας το πέδιλο του πρώτου γεφυριού μετά το γεφύρι Καντήλια, αλλά όχι για την ασφαλτόστρωση του τμήματος, το οποίο είχε ξηλώσει. Ήδη είχα φωτογραφίσει την κολόνα της ΔΕΗ, η οποία είναι μέσα στην διαπλάτυνση και για την μετατόπιση της οποίας η πίστωση έχει βγει από το 2014, αλλά η ΔΕΗ δεν την έχει μετατοπίσει ακόμη. Για σκοπό αυτό η κυρία Σταρακά πήρε τηλέφωνο τον Περιφερειάρχη κύριο Απόστολο Κατσιφάρα, με τον οποίο μίλησα και εγώ και του εξέθεσα όλα τα προβλήματα σχετικά με το έργο και του ζητήσαμε να πιέσει την ΔΕΗ για την άμεση μετατόπιση της κολόνας, για να μην έχει ο εργολάβος καμιά δικαιολογία, για να ξεκινήσει τις εργασίες για την άμεση ασφαλτόστρωση του Δρόμου.



Πρότεινα επίσης μέχρι να αρχίσει ο εργολάβος την ασφαλτόστρωση, να του ζητήσει ο επιβλέπων Μηχανικός, να τον στρώνει με το Γκρέϊτερ δύο φορές την εβδομάδα, γιατί όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο.
Επίσης με την ευκαιρία της είπα και για τον άλλο δρόμο Σουπί - Βαλόστρατο - Χρυσοβίτσα, ο οποίος είναι σχεδόν αδιάβατος (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες). Παρουσία μου επικοινώνησε με τον εργολάβο, που έχει αναλάβει την συντήρηση, της οδοποιίας του Ξηρομέρου, με τον οποίο είπαν, να επισκεφθούν αυτή την περιοχή την επόμενη εβδομάδα, για να δουν, τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια αυτής της εργολαβίας, αφού η οριστική λύση απαιτεί καινούργια εργολαβία με δαπάνη πάνω από ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ (γι’ αυτό και εγώ όταν είδα τα μηχανήματα, να ασφαλτοστρώνουν τμήματα από Παλαιομάνινα - Στρογγυλοβούνι - Πηγάδια, το οποίο ασφαλτοστρωνόταν από εργολαβία του Δήμου Ξηρομέρου, χάρηκα ιδιαίτερα, αλλά μου έμεινε η χαρά, αφού η εργολαβία της Περιφέρειας στο τμήμα Σουπί - Βαλόστρατο - Χρυσοβίτσα, το οποίο είναι και το μεγάλο μαρτύριο, δεν ξεκίνησε ακόμα).




Ασφαλώς μακριά από εμένα μικροπολιτικές ή στείρες αντιπολιτευτικές νοοτροπίες ή προσπάθειες να μειώσω ή να υποβαθμίσω το έργο κανενός, αφού δεν επιφυλάσσω τέτοιο ρόλο στον εαυτό μου, αλλά μόνο του πρώην Δημάρχου και ενεργού πολίτη και του αρωγού στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων του τόπου μου.
Χαρά μου είναι να επιλύονται χρόνια προβλήματα είτε από τον Δήμο ή από την Περιφέρεια.

Υ.Γ.: Εξ άλλου από αυτούς τους δρόμους περνώ δύο φορές την ημέρα, πηγαίνοντας καθημερινά για το ιατρείο της Κατοχής, έχοντας διαλύσει δύο αυτοκίνητα. Με την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία μου θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αυτών των δρόμων.

Αστακός 30/10/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

4 σχόλια:

  1. Κυριε Παναγιωτη Σταικο !
    για τους δρομους του Ξηρομερου και οχι μονο για τους δρομους του Ξηρομερου !
    οπως αναφερεται εδω κ. Παν. Σταικο !
    << σου εμεινε η χαρα >>
    εγω ομως κ. Παν. Σταικο ! για το ιδιο θεμα αισθανθηκα , οταν γρσφτηκε ενα σχετικο σχολιο απο εμενα σε μια αναρτηση σου παρομοια , το εντελως αντιθετο.
    Ηταν μια στιγμισια λεκτικη μου υπερβολη και βεβαια οπως παντα σεβομαι και εκτιμω το ενδιαφερον και τον αξιοπρεπη χαρακτηρα του καλου μας Συμπολιτη κ.Σταικου !
    Κυριε Παναγιωτη Σταικο !
    καλο μεσημερι !
    Σπυρος Ν.Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα που αναφέρει ο κ.ΣΤΑΙΚΟΣ ειναι γνωστά εδω και μήνες.
    Εντάξει δεν ειναι κακό οτι τα έμαθε τώρα,απέχει πολύ ομως απο το να παρουσιάζεται ως ο καταλύτης που με την παρουσία του έδωσε λύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε , Συνδημοτε !
    Δεν ειπε ποτε ο κ. Σταικος !
    οτι ειναι ο καταλυτης η' ο δυνατος λυτης
    απλα προσπαθει οσο μπορει , για κατι καλυτερο !
    Σπ. Γιαννελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με σεβασμό θέλω να επισημάνω στον γιατρό ότι οι μηνύσεις δεν είναι για να λυθεί το πρόβλημα. Οι μηνύσεις είναι για να μάθουν κάποιοι που κατέχουν θέσεις να είναι σοβαροί και υπεύθυνοι. Η ανευθυνότητα στοιχίζει σε πολλούς πολίτες (χρήματα και ταλαιπωρία) και δεν μπορεί σε αυτή την χώρα εσαεί οι υπεύθυνοι να μην τιμωρούνται για τις παραλήψεις τους και τις ευθύνες τους.
    Σε σοβαρές δημοκρατίες παραιτούνται από τα αξιώματα όταν υποπίπτουν σε τόσο σοβαρά λάθη.
    Ως πότε γιατρέ κάποιοι με τις λάθος αποφάσεις τους θα μας χρεώνουν και θα μένουν ατιμώρητοι???
    Ως πότε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.