Συνάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου κου Γαλούνη Ερωτόκριτου με τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Στρατούλη Δημήτριο.


Προγραμματισμένη συνάντηση είχε σήμερα Σάββατο 28/2/2015 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γαλούνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Στρατούλη, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων στο Πλατυγιάλι που έγινε το 2013.


Σχετικά με το Πλατυγιάλι και την πολύ σωστή πρωτοβουλία της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» να οργανώσει αύριο Κυριακή 1.3.2015 και ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του Δημαρχείου στον Αστακό σχετική συζήτηση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για όσους δημότες δεν το γνωρίζουν, ότι στα μέσα του 2013 άλλαξαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο Πλατυγιάλι, ύστερα από αίτημα της εταιρίας ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε. που το διαχειρίζεται.

Νέα εποχή στην δημοσιογραφία. Πολίτες στον ρόλο του δημοσιογράφου.

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου.
Γεωπόνος, Γ.Π.Α, M.Sc

Η παραδοσιακή δημοσιογραφία αναφέρεται στην πρωτογενή παραγωγή ειδήσεων και πληροφοριών. Ο επαγγελματίας δημοσιογράφος έχει επιφορτιστεί με την έγκαιρη, έγκυρη, καίρια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών. Σε όλο αυτό το εγχείρημα έρχεται να συνεισφέρει και η νέα ψηφιακή τεχνολογία με την χρήση των κοινωνικών δικτύων (social media). Ο νέος όρος «δημοσιογραφία των πολιτών» ή αλλιώς «συμμετοχική δημοσιογραφία» αναφέρεται στην νέα δυνατότητα όλων να γίνουν παραγωγοί μιας πληροφορίας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Συνάντηση φορέων και πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου για το Πλατυγιάλι.


Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών καλεί σε συνάντηση τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου με θέμα: «Το Λιμάνι του Πλατυγιαλιού κι η ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ ως χρονίζον πρόβλημα, οι δυνατότητες αξιοποίησης του κι οι άμεσες παρεμβάσεις».
Σκοπός της συνάντησης είναι να αποφασιστεί το ενιαίο πλαίσιο για άμεση συνάντηση με Κυβερνητικά στελέχη και συναρμόδιους Υπουργούς.
Καλούμε, λοιπόν αυτή την Κυριακή 1 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Ξηρομέρου, ώρα 11:00 π.μ. τους φορείς, τους πολίτες, τις Δημοτικές παρατάξεις να συνεισφέρουν τις απόψεις τους.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Κοπή πίτας και γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχοντοχωρίου «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ».


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΤΩΝ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»,  σας προσκαλεί όλους την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στην συνεστίαση - κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΄΄ΑΓΡΙΜΙΑ΄΄ (Λιοσίων 9).
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε με μια εξαιρετική ορχήστρα δημοτικής μουσικής (Γιώτα Γρίβα, Γιάννης Καψάλης, Νεκτάριος Κοκκώνης, Τζένη και Γιάννης Κατσίγιαννης) σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες γεύμα και απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.

Σας περιμένουμε όλους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Αρχοντοχωριτών.

Αλλάζουν όλα στον Καλλικράτη – Τι προανήγγειλε ο Βούτσης για χωροταξικό, εκλογικό νόμο, οικονομικά.


Μεγάλες αλλαγές στον Καλλικράτη προαναγγέλλει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης. Παρότι οι αλλαγές αυτές, απ' ότι φαίνεται θα εφαρμοστούν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν το 2019 (εκτός αν υπάρξει επίσπευση στο πνεύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα), θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να προετοιμαστούν με προτάσεις και αυτό αφορά και την δική μας τοπική κοινωνία.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την ένταξη μας στον Δήμο Ξηρομέρου;
Πως αποτιμούμε την 12χρονη εμπειρία μας σαν μέρος του Δήμου Αλυζίας;

Πόρους από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη απορροφά ο Δήμος Ξηρομέρου.


Την πραγματοποίηση νέων έργων στο Δήμο Ξηρομέρου, με ένταξη τους στην ΣΑΕΠ 401 του ΠΔΕ (Πόροι πρώην Ταμείου Μολυβιάτη), επιδιώκει με σχετικές κινήσεις του ο Δήμος Ξηρομέρου. Το ποσό που είναι διαθέσιμο στο συγκεκριμένο Ταμείο είναι μεγάλο και ο Δήμος μας σαν πυρόπληκτος που είχε χαρακτηριστεί δικαιούται να διεκδικήσει πόρους από το συγκεκριμένο Ταμείο.
Πρόσφατη είναι η έγκριση εκ μέρους της Αποκεντρωμένης της απόφασης ένταξης του νέου έργου με τίτλο «Αγροτική οδοποιία από Τ.Κ. Μπαμπίνης έως Άγιο Γεώργιο Δήμου Ξηρομέρου» συνολικού προϋπολογισμού 200.000€ με ΦΠΑ.
Δείτε εδώ την απόφαση 32/2015 του Δήμου Ξηρομέρου και εδώ την έγκριση της από την Αποκεντρωμένη.

Ευχαριστήριο από την Καρναβαλική Επιτροπή του Μυτικιώτικου Καρναβαλιού 2015.


Η Καρναβαλική Επιτροπή του «Μυτικιώτικου Καρναβαλιού 2015», ευχαριστεί ολόψυχα τους δημότες της Αλυζίας, που βοήθησαν και φέτος να πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση.

Έργα της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία.


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δελτίο Τύπου.

Συνολικά 36 έργα ύψους 169,5 εκατ. ευρώ εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ– Ετοιμότητα για το ΣΕΣ 2014-2020.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες απειλή για το φυσικό περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη Καλάμου και Καστού.



Μεταξύ των αρκετών προβλημάτων, που απασχολούν και με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι κάτοικοι των νησιών του Καλάμου και του Καστού, είναι και εκείνο της σχεδιαζόμενης καταστροφικής όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία αυτών, χωροθέτησης ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή τους.

Ευχαριστίες της Προέδρου Τ.Κ. Μύτικα.


Με την ολοκλήρωση του Μυτικιώτικου Καρναβαλιού, κάτω από τις γνωστές συνθήκες, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Καρναβαλική Επιτροπή Μύτικα, τους χορηγούς, όλους όσους κατοίκους βοήθησαν και συμμετείχαν ενεργά καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Μουρκούση και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου για τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Η δική μας γνώμη για το Καρναβάλι του Μύτικα.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πούμε την άποψη μας για το φετινό Καρναβάλι του Μύτικα που όλοι παρακολουθήσαμε. Ήταν η 8η συνεχόμενη χρονιά που στο Μύτικα διοργανώθηκε Καρναβάλι και όλοι γνωρίζουμε και έχουμε άποψη το τι παρακολουθήσαμε τα προηγούμενα 7 χρόνια και τι φέτος.

Κλειστό Γυμναστήριο Αστακού: Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και θα τελειώσει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.


Ενημέρωση πήραμε από το προσωπικό Blog του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και αφορά το μεγάλο έργο της κατασκευής του κλειστού στον Αστακό. Σίγουρα πρόκειται για μία καλή είδηση.
Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αστακού» (κλειστό γυμναστήριο). Εκτίμηση μας είναι ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στα όρια της συμβατικής του προθεσμίας, ήτοι μέχρι 30/10/2015.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη στο ενημερωτικό portal myagrinio.gr.

Πηγή: www.myagrinio.gr

Στους ρυθμούς της αποκριάς το Μυτικιώτικο καρναβάλι (Βίντεο Αχελώος TV).


Παρά τον συννεφιασμένο ουρανό σήμερα στους ρυθμούς της αποκριάς διασκέδασαν οι κάτοικοι και επισκέπτες σε πολλές περιοχές της Αιτωλ/νίας όπου πραγματοποιήθηκαν δρώμενα και καρναβαλικές εκδηλώσεις από τις 12:00 ξεκίνησε το Μυτικιώτικο Καρναβάλι που και εφέτος αποτέλεσε μια ευκαιρία για ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους.

Σκυλί ντόπερμαν κυκλοφορεί ελεύθερο στο Μύτικα. Καλούνται οι ιδιοκτήτες του να το μαζέψουν.


Δεν έκλεισε ούτε χρόνος από το άσχημο περιστατικό που έγινε τον περασμένο Μάϊο, όπου σκυλί ντόπερμαν που κυκλοφορούσε τελείως ελεύθερο, επιτέθηκε σε μικρό κοριτσάκι μέσα σε κεντρικό δρόμο του Μύτικα (δείτε εδώ).
Δυστυχώς συχνά το ίδιο εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Για του λόγου το αληθές αναγνώστης μας έστειλε χθεσινή φωτογραφία και παρακαλεί τον ιδιοκτήτη του σκύλου να μαζέψει το σκυλί του γιατί φοβάται να κυκλοφορήσει ο κόσμος.
Η ευθύνη είναι καθαρά των ιδιοκτητών και ισχύει ότι είχαμε πει και παλαιότερα.

Καρναβάλι Μύτικα 2015.


Δικές μας φωτογραφίες, αλλά και την δική μας γνώμη και άποψη για το Μυτικιώτικο Καρναβάλι 2015 θα την καταθέσουμε αύριο. Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις Δήμου Ξηρομέρου 2015.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίες έγιναν υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ξηρομέρου, των τοπικών κοινοτήτων και των κατά τόπους καρναβαλικών επιτροπών και φορέων.

Φωτογραφίες από τα Καρναβάλια Κανδήλας και Μύτικα.


Φωτορεπορτάζ: Βάσω Παππά.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα Καρναβάλια Κανδήλας και Μύτικα από την φίλη και αναγνώστρια του Blog μας κα Βάσω Παππά. Σε ευχαριστούμε πολύ Βάσω. Καλή Σαρακοστή.

Χοροεσπερίδα Α.Ο. Αλυζιακού Μύτικα.


Ήρθαν οι Αποκριές 
το γλέντι κι η χαρά 
μασκαράδες θα ντυθούμε 
τζουμ τριαλαρά! 

Γλέντι και χορός και γέλια 
μασκαράδες βρε παιδιά 
χαρτοπόλεμος, κορδέλες 
ας γλεντήσουμε μια βραδιά! 

Οι Αποκριές ήρθαν και πάλι 
να μας ανοίξουν τις καρδιές 
και να μας ταξιδεύσουνε με ζάλη 
σε μαγικές χρυσές βραδιές...

Ο ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΜΥΤΙΚΑ σας προσκαλεί στην Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα το βράδυ της Κυριακής, 22 Φεβρουαρίου 2015, στο κέντρο «ΣΤΟΥ ΘΩΜΑ».
Ελάτε να ξεφαντώσουμε και να διασκεδάσουμε με καλή ελληνική και παραδοσιακή μουσική! Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει μασκαρεμένος!
Γλέντι, κέφι, χορός!!!

Αμφικτιονία Ακαρνάνων: Το δρώμενο του «Αχυρένιου».


ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

«ΑΧΥΡΕΝΙΟΣ».

Ο «Αχυρένιος» είναι ένα δρώμενο στην Βόνιτσα, που λαμβάνει χώρα κάθε Καθαρά Δευτέρα. Χρονολογικά η προέλευσή του δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, για τον μοναδικό λόγο ότι ως έθιμο – δρώμενο έχει εμπλουτιστεί στην διαδρομή του χρόνου, με πλήθος στοιχείων που κυριαρχούσαν την κάθε εποχή.

Στολίστηκε ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα για την αυριανή καρναβαλική παρέλαση.


Ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα στολίστηκε σήμερα το μεσημέρι από την καρναβαλική επιτροπή με εκαντοντάδες πολύχρωμα μπαλόνια και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αυριανή καρναβαλική παρέλαση. Ελπίζουμε όπως και πέρυσι ο καιρός να βοηθήσει, παρά τις άσχημες προβλέψεις, για να απολαύσουμε τα άρματα και τους καρναβαλιστές που θα παρελάσουν στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα.

Πολύ όμορφο το αποκριάτικο πάρτι του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παιδικό αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κανδήλας. Παράλληλα ο Σύλλογος για πρώτη φορά έκοψε βασιλόπιτα για τα παιδιά του Δημοτικού.
Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Παρέμβαση για τον δρόμο Άγιος Δημήτριος - Πλατυγιάλι.


Με αφορμή ένα δελτίο (;) τύπου που κυκλοφόρησε από το Δήμο Ξηρομέρου σχετικά με το δρόμο Πλατυγιαλίου - Ιόνιας οδού, όπου ο Δήμος φέρεται να απειλεί (;) την κατασκευάστρια εταιρεία με ασφαλιστικά μέτρα, καλό θα είναι να ενημερωθούν έγκυρα οι πολίτες του Δήμου.

Παιδικό μασκέ πάρτι στο Mare Amare.


Παιδικό μασκέ πάρτι στο Mare Amare για τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 05:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη!

Σύνθεση και παρουσίαση παρεμβάσεων αναγνωστών μας, σχετικά με το τσουχτερό πρόστιμο του ΙΚΑ προς τον Δήμο Ξηρομέρου.


Επειδή έχουμε γίνει δέκτες πολλών πληροφοριών που δεν έχουμε δημοσιοποιήσει, μέσω e-mails και σχολίων, σχετικά με το τσουχτερό πρόστιμο του ΙΚΑ προς τον Δήμο Ξηρομέρου, διασταυρώνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες θέλουμε να συμπληρώσουμε κάποια πράγματα στην συγκεκριμένη υπόθεση προς ενημέρωση των δημοτών και να θέσουμε και κάποια ερωτήματα που ουσιαστικά προκύπτουν από τις πληροφορίες στις οποίες γίναμε δέκτες από τους αναγνώστες μας και τις μεταφέρουμε στον δημόσιο διάλογο.

Παναγιώτης Στάϊκος: Όλο το δίκτυο από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό και όχι μέχρι το Πλατυγιάλι πρέπει να αντικατασταθεί.


Του Παναγιώτη Στάϊκου.

Ασφαλώς το δίκτυο από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό και όχι μέχρι το Πλατυγιάλι πρέπει να αντικατασταθεί και γι’ αυτό είχα παραδώσει μελέτη αντικατάστασης του αγωγού, με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης με προϋπολογισμό 7.000.000 ΕΥΡΩ. Δεν μπορεί να γίνεται δρόμος Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στην μέση του να υπάρχει από κάτω ένας αγωγός 30 ετών, που σε κάθε βλάβη του θα σκάβεται ένας καινούργιος δρόμος, ο οποίος στοιχίζει εκατομμύρια ΕΥΡΩ και θα δημιουργούνται μπαλώματα. Αυτό θα είναι απαράδεκτο. Ο αγωγός πρέπει να μεταφερθεί στην άκρη του δρόμου.

Νώντας Νικάκης: Αγωνία στην Ελλάδα για την επόμενη μέρα.

Άγιος Βαρουφάκης ο Τροϊκοφάγος.
Του κ. Νώντα Νικάκη.
Δ/ντης Λυκείου Βόνιτσας.

Με μεγάλη αγωνία όλος ο Κόσμος περιμένει τις αποφάσεις του Eurogroup, κουβεντιάζοντας για τις πιθανότητες αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με μια συμφωνία. Αυτές τις μέρες με τα γεγονότα στο Eurogroup, δεν τολμάω να περπατήσω στον κεντρικό δρόμο της Βόνιτσας και αν πάω προς παραλία μεριά σίγουρα θα περάσω καλύτερα γιατί κάποιος θα με φωνάξει για να συζητήσουμε τα νέα και θα γλιτώσω και τα δυο ευρώ για το τσίπουρο.

Παιδικό πάρτι στην Κανδήλα.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας έχει κέφια!!
Σας προσκαλούμε όλους την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 06:00 μ.μ., στο παιδικό αποκριάτικο πάρτι που διοργανώνουμε στην πιτσαρία του Αγά στην Κανδήλα να φάμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε!
Είσοδος για κάθε παιδί: 4 ευρώ (περιλαμβάνεται φαγητό και αναψυκτικό).

Ευκαιρία αντικατάστασης του προβληματικού δικτύου ύδρευσης 3,5 χιλιομέτρων Άγιου Δημήτριου - Πλατυγιάλι.


Όλοι γνωρίζουν το μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο Αστακός. Κύρια αιτία αυτού του προβλήματος το πεπαλαιωμένο τμήμα δικτύου αμιαντοσωλήνων 3,5 χιλιομέτρων που ξεκινά από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου (καλής ποιότητας και επαρκής ποσότητας νερό) μέχρι το Πλατυγιάλι.
Το δίκτυο αυτό κατασκευάστηκε περίπου το 1988, με χρηματοδότηση της ΕΤΒΑ για να μπορέσει να πάρει νερό το Πλατυγιάλι ιδιοκτησίας της ΕΤΒΑ τότε. Το υπόλοιπο κομμάτι του δικτύου από το Πλατυγιάλι ως τον Αστακό έγινε με σωλήνες από PVC, επί Προεδρίας κ. Παναγιώτη Στάϊκου το 1990.

Δελτίο τύπου Δήμου Ξηρομέρου: Καρναβάλι στο Ξηρόμερο.


Και φέτος συνεχίζεται η παράδοση στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου με καρναβαλικές παρελάσεις και διάφορα άλλα δρώμενα.

Σχέδια για ίδρυση φιλαρμονικής στον Δήμο Ξηρομέρου;


Στον εγκριθέντα προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2015, έχει εγγραφεί ποσό 15000 € για «προμήθεια μουσικών οργάνων για ίδρυση φιλαρμονικής»!!! Φιλαρμονική βέβαια ο Δήμος μας δεν διαθέτει και αν θέλετε την προσωπική μας άποψη καλώς δεν διαθέτει.
Είμαστε ένας μικρός Δήμος με πολλά προβλήματα και αναγκαιότητες σε πολύ υψηλότερο επίπεδο προτεραιότητας από την ύπαρξη φιλαρμονικής. Φιλαρμονική διαθέτουν Δήμοι με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και με μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους από εμάς.

Μαύρο σκοτάδι στην πλατεία του Μύτικα εδώ και 20 ημέρες.


Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας, εδώ και 20 ημέρες τα φώτα στην πλατεία του Μύτικα δεν ανάβουν, προφανώς λόγω βλάβης ή καμμένων λαμπτήρων. Αποτέλεσμα μαύρο σκοτάδι να επικρατεί στην πλατεία. Ας μεριμνήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι να επισκευαστούν κάποια στιγμή τα φώτα.
Νεότερη ενημέρωση: Μιλήσαμε με την Πρόεδρο του Μύτικα κ. Ιωάννα Βέρρη και σας δίνουμε πλήρη ενημέρωση. Τα φώτα στην πλατεία δεν ανάβουν διότι ο πίνακας που που δίνει τριφασικό ρεύμα είναι σε άθλια κατάσταση και θέλει αντικατάσταση. Ο ίδιος πίνακας δίνει ρεύμα και στο Νηπιαγωγείο και όταν ανοίγουν οι διακόπτες πέφτουν οι ασφάλειες. Έτσι επιλέχτηκε να βγει εκτός το κύκλωμα της πλατείας και να ηλεκτροδοτείται μόνο το Νηπιαγωγείο μέχρι να αντικατασταθεί όλος ο πίνακας. Ο Δήμος είναι ενήμερος για το πρόβλημα.

Αλυζιακό Καρναβάλι Κανδήλας 2015.


Όπως κάθε χρόνο, πιστοί στο ραντεβού μας, σας προσκαλούμε στο καρναβάλι Κανδήλας, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 04:00 μ.μ., να γλεντήσουμε, να χορέψουμε και να ξεφαντώσουμε με μουσική, κρασί και σουβλάκια για όλους.

Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κανδήλας

Αστακιώτικο Καρναβάλι 2015.

Καλό ταξίδι Μιχάλη...


Πρωϊνές ώρες σήμερα 17.2, πέθανε στον ύπνο του από καρδιά ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Ραυτόπουλος του Ορέστη και της Σταθούλας, ετών 48. Άφησε πίσω του την σύζυγο του και δύο ανήλικα τέκνα. Η κηδεία θα γίνει στην Αθήνα.
Προσιτός, πρόσχαρος με αστείρευτο χιούμορ, ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλο τον Μύτικα. Φρόντιζε συχνά να επισκέπτεται τον Μύτικα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την οικογένεια του. Καλό ταξίδι φίλε Μιχάλη... Τα θερμά μας συλληπτήρια στους οικείους του.
Για τους συμπατριώτες μας που θέλουν να δώσουν τον τελευταίο χαιρετισμό, η κηδεία του Μιχάλη Ραυτόπουλου θα γίνει την Πέμπτη 19.2.2015 και ώρα 02:30 μ.μ. στο Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Γέρακα Αττικής.

''ΟΧΙ'' από την Αρχαιολογία για την αποκατάσταση του δρόμου στο Βάρνακα. Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι.


Του Βασίλη Πολύζου.
Προέδρου Τ.Κ. Βάρνακα.
Πηγή: http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr

Απέρριψε το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου για την δημιουργία παρακαμπτήριας οδού δίπλα από το αρχαίο Φράγμα Αλυζίας/Βάρνακα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας & Λευκάδας μετά και την αρνητική Γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Δυτικής Ελλάδας. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η υπόθεση άφορα το δρόμο που συνδέει το Βάρνακα με το παλιό χωριό του Βάρνακα και που είχε καταστραφεί (φώτο) από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις αρχές Οκτωβρίου. Είναι ο μοναδικός δρόμος και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Παναγιώτης Στάϊκος: Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Γερμανοί και Γάλλοι δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.


Του Παναγιώτη Στάϊκου.

Είναι γνωστό ότι στις εκλογές δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πέρα από το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση, ως Έλληνας δεν ανέχομαι από τους Γερμανούς και τους Γάλλους, να ζητούν την αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών.

Βελά: Καταπάτηση αιγιαλού και πλάζ.


Πηγή: Εφημερίδα «ΒΕΛΑ» φύλλο 81.

Είχαμε γράψει και παλιότερα ότι η παραλία της Βελάς, μπροστά από το νησάκι στην θέση Βαρσανάς, τους καλοκαιρινούς μήνες καλύπτεται από τροχόσπιτα και κατασκευές σκίασης αυτών αλλά και των προεξοχών τους. Αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη παραλία να μετατρέπεται σε ιδιωτική 10 - 12 οικογενειών, ντόπιων και της ενδοχώρας.

Κυκλοφόρησε το φύλλο 81 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''.


Με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το φύλλο 81 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''. Ακολουθεί η εφημερίδα ολόκληρη εδώ.
Καλή ανάγνωση και στηρίξτε την εφημερίδα με τη συνδρομή σας, το αξίζει.

Εγκρίθηκαν στο Ξηρόμερο Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός (Βίντεο).



Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου για το 2015.
Με ενημέρωση του Δημάρχου προς το σώμα ξεκίνησε η συνεδρίαση, σχετικά με την συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος το επόμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπ. Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όπως ανέφερε ο Ερ. Γαλούνης κλήθηκε από τον Δ. Στρατούλη να συναντηθούν στην Αθήνα και ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή που έχει συστήσει ο Δήμος με τους φορείς να συνταχθεί το ψήφισμα με τα αιτήματα της περιοχής για τα θέματα που αφορούν την Υγεία.

Χωρίς έγκριση του Δήμου Ξηρομέρου με τελεσίδικη απόφαση οι ισολογισμοί - απολογισμοί των ετών 2012 και 2013.


Η επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06 Ν. Αιτ/νίας, ενέκρινε τις δύο ενστάσεις του Δήμου Ξηρομέρου, κατά των αποφάσεων του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, όπου ακύρωνε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 145/2014 και 146/2014, που αφορούσαν την μη έγκριση των ισολογισμών - απολογισμών οικονομικών ετών 2012 και 2013 αντίστοιχα.
Άρα μετά από αυτή την εξέλιξη, τελεσίδικα ισχύουν οι αποφάσεις 145/2014 και 146/2014 του Δήμου Ξηρομέρου, που δεν έχει εγκρίνει τους ισολογισμούς - απολογισμούς των οικονομικών ετών 2012 και 2013, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον.

Η απόφαση 145/2014 εδώ.
Η απόφαση 146/2014 εδώ.
Η απόφαση απόρριψης της ακύρωσης της 145/2014 εδώ.
Η απόφαση απόρριψης της ακύρωσης της 145/2014 εδώ.

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Κολοβού για το έργο της ανάπλασης πλατείας Φυτειών.


15 Φεβ 2015
Ανοικτή Επιστολή.

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Ξηρομέρου.
Μετά το από (14/2/2104) Δημοτικό Συμβούλιο στον Αστακό, όπου δεν είχαμε χρόνο να μιλήσουμε εκτενώς για το θέμα της Πλατείας Φυτειών, παρακαλώ ως Δημοτικός Σύμβουλος να πάμε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις Φυτείες, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, με θέμα τη λήψη νέας απόφασης για συνέχιση εργασιών στη Πλατεία.

Μυτικιώτικο Καρναβάλι 2015.


Η Καρναβαλική Επιτροπή Τ.Κ. Μύτικα σας προσκαλεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι, στο Μυτικιώτικο Καρναβάλι!
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε με άφθονο κέφι, μουσική, κρασί και σουβλάκια για όλους!!
Καλή Αποκριά!!

Υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου

Δήμος Ξηρομέρου: Ψηφίστηκε ξανά το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2015.


Του Βασίλη Πολύζου.

Πέρασε κατά πλειοψηφία στις χθεσινές δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (τακτική και ειδική) το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός (με τις διορθώσεις του) του 2015. ''ΝΑΙ'' ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ''ΟΧΙ'' οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Ταμπάκη που ψήφισε ''ΝΑΙ'' για το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως και την πρώτη φόρα, ενώ αποχώρησε από την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.
Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες για να μπορέσει και ο Δήμος Ξηρομέρου να επανέλθει στην ομαλή λειτουργία του.

Ωραίοι ως Έλληνες: Αυξέντιος Καλαγκός.


Οι Διακεκριμένοι Έλληνες του κόσμου, της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας, ορίζουν μια σύγχρονη ελληνική δυναμική στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι. Διεθνείς ερευνητές και πρωτοπόροι της επιστήμης κατέχουν εξέχουσα θέση σε κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ευρώπης, σε Ερευνητικά Κέντρα και Εργαστήρια Υψηλής Τεχνολογίας.

Με ένδικα μέσα προσπαθεί ο Δήμος να γλιτώσει το μεγάλο πρόστιμο του ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία.


Μέσα από το Blog μας σας είχαμε ενημερώσει για το μεγάλο πρόστιμο του ΙΚΑ προς τον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ). Σε έλεγχο βρέθηκαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Ο Δήμος προασπίζοντας τα συμφέροντα του με ένδικα μέσα (δείτε εδώ), προσπαθεί να γλιτώσει ή να μειώσει το μεγάλο πρόστιμο.
Φυσικά θα περιμέναμε να μας εξηγήσει κάποιος από τον Δήμο το πως και το γιατί και να αναλάβει κάποιος επιτέλους και την ευθύνη για το γεγονός του προστίμου.