Στις 20 Απριλίου η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του γραφείου του ΙΚΑ στον Αστακό.


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στον Αστακό, με την υπ’ αριθ. Υ10/20 - Α.Φ.: Υ10/024/17-03-2015 απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ισόπαλο 0-0 το κλασικό τοπικό ντέρμπι μεταξύ Α.Ο. Κανδήλας και Αλυζιακού.


Φωτογραφίες: Βασίλης Πολύζος.

Ισόπαλο 0-0 έληξε το τοπικό κλασικό τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Κανδήλας και του Αλυζιακού. Κυριακή 29.3 και ώρα 05:00 μ.μ. στο πανέμορφο γήπεδο του Αη Γιώργη, φίλαθλοι των δύο ομάδων (περίπου 160), παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι που η συγκυρία της στιγμής το έκανε να μην έχει καμία βαθμολογική σημασία. Όμως το παρελθόν, η ιστορία και οι θύμησες θα κάνουν αυτό το παιχνίδι πάντα σημαντικό και για τις δύο ομάδες.

Επανήλθε ξανά για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός της Κοινωφελούς.


Μετά από αναμονή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου πάνω από δύο μήνες, επέστρεψε όπως ήταν το αναμενόμενο, ο Προϋπολογισμός της Κοινωφελούς του Δήμου Ξηρομέρου για ψήφιση για άλλη μία φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σχετικά με αυτήν την υπόθεση σας είχαμε ενημερώσει λεπτομερώς με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ).
Θέλουμε σε αυτό το σημείο να πούμε δύο λόγια.
Καταρχήν δεν είναι καλή εικόνα για έναν Δήμο να επιστρέφονται-ακυρώνονται αποφάσεις του και δεν το λέμε εμείς, το είπε και ο κ. Δήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ίσως να ζούσε ο άνθρωπος..


Του Βασίλη Πολύζου.

To τραγικό συμβάν που έγινε πριν από λίγες μέρες και στοίχισε την ζωή του 53χρόνου μοτοσικλετιστή από την Πρέβεζα αποκαλύπτει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος όσο αναφορά την υγεία στην περιοχή μας. Σε μια στροφή γεμάτη λακκούβες, στην επαρχιακή οδό Μύτικα - Αστακού, λίγο προτού τον "Αγριλιά" ο άνθρωπος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και βγήκε έξω από τον δρόμο. Οι υπόλοιποι μοτοσυκλετιστές ειδοποίησαν αμέσως για ασθενοφόρο. Άλλα από που να έρθει ασθενοφόρο;

Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός 30.03.2015
Αριθ. Πρωτ.: 3311
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την τρίτη (3η) του μηνός Απριλίου, του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 06:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:
1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Ν.Π.Ι.Δ. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» ΕΤΟΥΣ 2015.

Σημάδια εγκατάλειψης στην παιδική χαρά στον οικισμό Παναγούλα στον Μύτικα.

Η φωτογραφία είναι παλιά από την ανακαίνιση της παιδικής χαράς.
Στις 27 Μαΐου 2013 με χαρά σας ενημερώσαμε για την πλήρη ανακαίνιση της παιδικής χαράς στον οικισμό Παναγούλα στον Μύτικα (δείτε εδώ). Η ανακαίνιση έγινε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα ο Δήμος εξασφάλισε πόρους από το ΥΠΕΚΑ ύψους 244.942,20 €. Μία από τις παιδικές χαρές του Δήμου που ανακαινίστηκαν με αυτό το πρόγραμμα ήταν και η συγκεκριμένη στον οικισμό Παναγούλα στον Μύτικα, η οποία ήταν ένα πραγματικό στολίδι με πάρα πολλά παιδάκια και γονείς να βρίσκονται καθημερινά εκεί.
Σε εκείνη την ανάρτηση μας τελειώναμε το κείμενο μας ως εξής:

Ζημιές και υβριστικά συνθήματα στο Γυμνάσιο Αστακού.



Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του Καραμουζείου Γυμνασίου Αστακού, μετά την εισβολή αγνώστων ατόμων στον προαύλιο χώρο του Σχολείου τη νύχτα της 26ης και 28ης Μαρτίου και την αναγραφή στους τοίχους υβριστικών συνθημάτων.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του Σχολείου.

Αχελώος TV: Δήλωση στοιχείων ζωικού κεφαλαίου για βοσκοτόπια μέχρι 17 Απριλίου.


Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατανομής εκτάσεων για βοσκοτόπους όπως αποτυπώνονται στον θεματικό χάρτη του ΟΣΔΕ για σκοπούς Κοινοτικών Ενισχύσεων οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην άμεση υποβολή των αιτήσεων τους μέσω της εφαρμογής ΕΑΕ 2015 (αίτηση ΟΣΔΕ μέσω των ενώσεων μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου.

Ένας υποκειμενικός απολογισμός των έξι μηνών θητείας της δημοτικής αρχής από το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.


Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από τότε που η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου υπό την διοίκηση του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη ανέλαβε τα ηνία του Δήμου.
Εμείς κάνοντας ένα πρόχειρο απολογισμό με την δική μας υποκειμενική άποψη, παραθέτουμε εν συντομία τι μας άρεσε (θετικά) και τι δεν μας άρεσε (αρνητικά) σε αυτούς τους έξι μήνες θητείας της δημοτικής αρχής.

Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας Δήμου Ξηρομέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Όλοι γνωρίζουμε τα πολλά προβλήματα εσωτερικής οδοποιίας που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ξηρομέρου. H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα διαθέτοντας σχετική πίστωση για την εσωτερική οδοποιία του Δήμου Ξηρομέρου. (Δήμος Αστακού δεν υπάρχει. Μάλλον ο δαίμων του πληκτρολογίου έβαλε το χεράκι του εδώ).
Στην υπ. αριθμ. 27/12-03-2015 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Έγκριση επενδυτικού προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015 χρηματοδοτουμένου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», περιλαμβάνεται το έργο ''Εσωτερική οδοποιία Αστακού'' με εγκεκριμένη πίστωση 166.358,11 €.

Άσχημη εξέλιξη με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου Ξηρομέρου;;;;;;


Πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας και αναρτούμε με επιφύλαξη, μιλάνε για μία άσχημη εξέλιξη. Μαθαίνουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Γαλούνης στην ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2015 είχε τονίσει την σημαντικότητα του μέτρου αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «αν γίνει πράξη η ένταξη των ληξιπρόθεσμων του Δήμου στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, τότε η εικόνα των οικονομικών του Δήμου θα αλλάξει».
Μόλις μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσουμε και θα ευχόμασταν να μην ισχύει αυτή η εξέλιξη και να μας έδωσαν λάθος πληροφορίες. Το ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ξηρομέρου δεν είναι καλή το γνωρίζουν οι πάντες.

Δύο συλλήψεις στον Μύτικα για κλοπή.



Δυο νεαροί ηλικίας 21 και 19 ετών ήταν οι δράστες κλοπής που έγινε χθες το απόγευμα σε super market του Μύτικα. Οι δράστες σπάζοντας τζάμι εισήλθαν στο super market, από όπου έκλεψαν τσιγάρα. Η κλοπή έγινε γρήγορα αντιληπτή και οι αστυνομικοί του Τμήματος Βόνιτσας εντόπισαν τους δυο νεαρούς, τους οποίους και συνέλαβαν στις 3:00 τα ξημερώματα.

Απόφαση να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη 13 θέσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου πήρε το Νομικό Πρόσωπο.


Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αποφάσισε να μην ανανεώσει ως είχε την δυνατότητα τις υφιστάμενες συμβάσεις των ήδη εργαζομένων στους τέσσερις Παιδικούς Σταθμούς που διαθέτει, δηλαδή Αστακού, Φυτειών, Καραϊσκάκη και Κανδήλας και προχωρά στην επαναπροκήρυξη 13 νέων θέσεων. Η προκήρυξη θα γίνει σε μελλοντικό χρόνο.
Δείτε την απόφαση εδώ.

Εδώ ιστοσελίδα...., εκεί ιστοσελίδα Δήμου Ξηρομέρου.... Τέσσερα χρόνια κρατά το σήριαλ.


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο ιστορικό της πολύπαθης ως τραγελαφικής υπόθεσης της απόκτησης ιστοσελίδας από τον Δήμο μας, με τελευταία μας αναφορά εδώ. Άλλο ένα επεισόδιο της υπόθεσης αυτής έχουμε με την απόφαση εκ μέρους της Οικονομικής Επιτροπής της έγκρισης διάθεσης πίστωσης 4000 € για την δημιουργία της.

Υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων. Σε πρώτο πλάνο και προτεραιότητα οι ιχθυοκαλλιέργειες.


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.
Υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων.

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν Υπουργικές Αποφάσεις – Προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση:

Απλά εξαιρετική η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» από το Γυμνάσιο Κανδήλας στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτ/νίας.


Είναι η δεύτερη φορά που το Γυμνάσιο Κανδήλας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτ/νίας (δείτε εδώ την πρώτη).
Σε μία απαιτητική παράσταση οι μαθητές του Γυμνασίου Κανδήλας απέδωσαν πάρα πολύ καλά τους ρόλους εισπράττοντας το χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όσους στάθηκαν αρωγοί ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η πολύ όμορφη παράσταση.

25η Μαρτίου 1821.


Οι Έλληνες, αφού πλέον πείσθηκαν, μετά από τις επανειλημμένες επαναστάσεις, ότι οι ξένοι απέβλεπαν μόνο στα συμφέροντά τους και τους μεταχειρίζονταν σαν όργανα για τους σκοπούς τους, αποφάσισαν να επιδιώξουν την απελευθέρωσή τους με τις δικές τους δυνάμεις. Την ιδέα αυτή στους υπόδουλους Έλληνες ενίσχυσαν και οι αγώνες των Σουλιωτών κατά του τυράννου των Ιωαννίνων, Αλή πασά.
Διαβάστε την ιστορία του 1821 όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ σε δύο μέρη.

Προσκυνηματική εκδρομή των Ενοριών Κανδήλας στην Ιερά Μονή Ρέθα και Σπήλαιο Αγίου Θωμά Βάλτου.


Φωτογραφίες: Δήμητρα Πεταλιά, Βάσω Παληογιάννη,
Χρήστος Χασόγιας και Γεωργία Ταμπάκη - Παλμπά.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το Σάββατο 21.3.2015 η ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή, που διοργάνωσαν οι ενορίες Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας και Αγίου Ανδρέου Άνω Κανδήλας στην Ιερά Μονή Ρέθα Βάλτου.

Πρόσκληση Γυμνασίου Κανδήλας.


Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 04:00 μ.μ., αναχωρεί λεωφορείο για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Κανδήλας «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Τιμή εισιτηρίου 3€.
Διοργάνωση Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κανδήλας.
Πληροφορίες - κράτηση θέσεων κ. Καραπιπέρη Δήμητρα. 
Κινητό 6948232867.

Δείτε εδώ την πρόσκληση.

Πλατεία Φυτειών: «Ολημερίς τη χτίζανε… το βράδυ γκρεμιζόταν…»


Γράφει ο Χρήστος Σαλτογιάννης.

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την Πλατεία Φυτειών αποτελεί ένα δείγμα για τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση στο Δήμο Ξηρομέρου με τα γνωστά αποτελέσματα της.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις Φυτείες, ήμουν παρόν και κατά την διάρκεια της συζήτησης του τελευταίου θέματος που αφορούσε την Πλατεία, ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά από όλους.

Ανακοίνωση.


Αύριο Τρίτη 24.3.2015 στο Κ.Υ. Μύτικα, για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, θα γίνει το διαγνωστικό ενέσιμο τεστ μαντού (Mantoux) με το οποίο εντοπίζεται αν υπάρχει στον οργανισμό του παιδιού το μικρόβιο της φυματίωσης. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και εξετάσεις αίματος.

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Δ.Ε. Αλυζίας.


Κανδήλα 20-03-2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δ. Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

ΔΕΥΤΕΡΑ 23η ΜΑΡΤΙΟΥ.
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Ιδιωτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Οργανισμών και σπιτιών από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ήλιου της 25ης Μαρτίου.

Ξεκίνησε το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτ/νίας. Συμμετέχει το Γυμνάσιο Κανδήλας.


Ξεκίνησε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας, που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Ηλιοβασίλεματα.


Φωτογραφίες: κ. Βάσω Παππά.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ.
Ήλιε, σαν φλογερός κύκνος που λούζεσαι
Στο πέλαο, καμαρώνω τη δροσιά σου!
Ποίημα του Κ. Βάρναλη 

Η ομορφότερη ώρα της ημέρας. Όταν ο ήλιος χάνεται. Εικόνες από τον όμορφο τόπο μας.

Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού μεταξύ Δήμου Ξηρομέρου και ιδιώτη.


Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού μεταξύ Δήμου Ξηρομέρου και ιδιώτη κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού. Όλοι γνωρίζουμε ότι και με την προηγούμενη δημοτική αρχή η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Δ.Ε. Αστακού γινόταν πάλι από ιδιώτη.
Δείτε εδώ την σύμβαση και για την ιστορία να θυμίσουμε τι προέβλεπε στο προεκλογικό του πρόγραμμα (δείτε εδώ) ο συνδυασμός της νυν δημοτικής αρχής στην ενότητα καθαριότητα.

Το ρεπορτάζ του ΑΧΕΛΩΟΣ TV από την ημερίδα για την ίδρυση ΚΔΑΠ στις Φυτείες.


Πηγή: http://www.acheloostv.gr

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου για την προετοιμασία της διαδικασίας ίδρυσης δημιουργίας ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο πλαίσιο της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής διοργάνωσε ημερίδα στις Φυτείες.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση τις τοπικής κοινωνίας για την δημιουργία αυτής της δράσης.

Το ρεπορτάζ του ΑΧΕΛΩΟΣ TV για την οδική σύνδεση Αστακού - Πλατυγιάλι. Μιλά ο κ. Γαλούνης.


Πηγή: http://www.acheloostv.gr

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της μελέτης για την οδική σύνδεση Αστακός - Πλατυγιάλι. 
Όπως δηλώνει στον Αχελώο ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή γιατί θα δώσει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή.

Νώντας Νικάκης: Πρέπει να επανεκκινήσουν τα έργα στον οδικό άξονα «Αμβρακία - Άκτιο».


Του κ. Νώντα Νικάκη.
Φωτογραφίες: Σταύρος Πάτσης.

Παύση εργασιών καταγράφεται εδώ και λίγο καιρό στο πολύπαθο έργο κατασκευής του οδικού άξονα «Αμβρακία - Άκτιο». Ενώ τα πράγματα στην κατασκευή του άξονα τους τελευταίους μήνες έδειχναν να βαίνουν καλώς, με τα έργα να προχωρούν και πάλι μετά τις σημαντικές καθυστερήσεις, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται, ξανά, εμπόδια και τα έργα σταμάτησαν.

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου στον Δήμο Ξηρομέρου.


Αστακός 18.03.2015
Αριθ. Πρωτ.: 2806
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

Καθορίζουμε.

1. Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.
Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Τ.Δ. των Οργανισμών, Τραπεζών, Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών. 

Δελτίο τύπου «Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» για το πανελλήνιο πρωτάθλημα TAE KWON - DO I.T.F.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
TAE KWON-DO I.T.F. 2015

Ανάμεσα στους διακριθέντες αθλητές του Γιαννιώτικου Συλλόγου συμμετείχαν και διακρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά και δύο αθλητές από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας . Πιο συγκεκριμένα η αθλήτρια Λεκατσά Μαρία, από την Κανδήλα Αιτ/νίας και ο αθλητής Χριστονίκος Χρύσανθος, από το Μύτικα Αιτ/νίας. Και οι δύο αθλητές, είναι μαθητές της τρίτης Λυκείου, του ΓΕ.Λ. ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.

Πραγματοποίηση ημερίδας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου στις Φυτείες.


Αστακός 20/03/2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ: 2646360541
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Φυτειών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

Ζωντανά η σημερινή ολική έκλειψη Ηλίου.


Με ένα από τα σπάνια και πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα της φύσης υποδεχόμαστε σήμερα (20/03/2015) την έλευση της φετινής εαρινής περιόδου: μία ολική έκλειψη Ηλίου, περίπου 13 ώρες πριν από την Εαρινή Ισημερία.
Δείτε εδώ από ένα πολύ καλό link ζωντανά την έκλειψη ηλίου από τις Νήσους Φερόες.
Η σκιά της Σελήνης θα καλύψει πλήρως τον ηλιακό δίσκο, λίγο πριν από τις 12:00, όμως ελάχιστοι θα είναι οι τυχεροί κάτοικοι της Ευρώπης, οι οποίοι θα είναι σε θέση να δουν το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο. Η έκλειψη θα γίνει ορατή ως ολική για περίπου δυόμιση λεπτά, μόνο από τις Νήσους Φερόες, ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισλανδία, και από το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.
Η έκλειψη στην Αθήνα θα αρχίσει περίπου στις 10:39 το πρωί, θα φτάσει στη μέγιστη φάση της στις 11:44 και θα ολοκληρωθεί στις 12:50. Στην Ελλάδα στη μερική φάση θα καλυφτεί μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου. Στην Αθήνα θα καλυφτεί το 31,4%, στη Φλώρινα το 40,7%, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης το 23,6%.

Υπέροχη Λένα Αλκαίου στο «Μένουμε Ελλάδα»... αυτό το καλοκαίρι πάμε Μύτικα Αιτ/νίας.... (Βίντεο).


Καλεσμένη στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» η γνωστή τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, που έλκει την καταγωγή της από τον Μύτικα (το γένος Σιδερωμένου). Δείτε εδώ το προσωπικό της site.
Η Λένα Αλκαίου στην εκπομπή τραγούδησε, μίλησε για την δουλειά της και φυσικά αναφέρθηκε στο χωριό του πατέρα της, τον Μύτικα Αιτ/νίας.

Ήρθε η ώρα της ακύρωσης του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών».



Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού πλαισίου των υδατοκαλλιεργειών.
Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στις ενέργειες κατά της άναρχης και περιβαλλοντικά επιβλαβούς λειτουργίας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και έχει ταχθεί ανοικτά κατά του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών» (όπως και η συγκυβερνώσα παράταξη των «ΑΝΕΛ») και η ανάθεση των χαρτοφυλακίων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας στους διαχρονικά κοινωνούς των αγώνων κατά της καταστροφικής λειτουργίας ιχθυοτροφείων, κυρίους Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα, σηματοδοτεί την ελπίδα διάσωσης των περιοχών που έχουν υποστεί επί δεκαετίες τις καταστροφικές συνέπειες της λειτουργίας αυτής.

Ακύρωση αποφάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου.


Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου η απόφαση 162/2014 του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε την εδώ), που αφορούσε «Παραχώρηση χρήσης χώρου του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Αγράμπελου στον επιμορφωτικό πολιτιστικό σύλογγο ''Αγράμπελη''».
Δείτε εδώ την ακύρωση της απόφασης 162/2014.

Παρασκήνια Δήμου Ξηρομέρου: Παρά μία ημέρα δύο μήνες συμπληρώνονται από την ψήφιση του Προϋπολογισμού της Κοινωφελούς.


Στις 19.1.2015 ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου ο Προϋπολογισμός της Κοινωφελούς (δείτε εδώ). Παρά μία ημέρα δύο μήνες συμπληρώθηκαν από τότε και μέχρι σήμερα η έγκριση του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εκκρεμεί.
Πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αναμενόμενη από πολλούς και μέσα σε αυτούς ανήκουμε και εμείς. Θα εξηγήσουμε όταν χρειαστεί και έρθει η ώρα.
Ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε...

Διοργάνωση διημερίδας με θέμα: «Οικογένεια και Παιδί, Ενδοοικογενειακή βία - Σχολικός εκφοβισμός».


Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας και την συμμετοχή πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν διημερίδα στην Κατούνα και στην Βόνιτσα με θέμα «Οικογένεια και Παιδί, Ενδοοικογενειακή βία - Σχολικός εκφοβισμός».

Πραγματοποίηση ημερίδας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου στην Κανδήλα.


Αστακός 18/03/2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
Τηλ: 2646360541
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Κανδήλας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

Αύριο Τετάρτη στις 01:30 μ.μ. βλέπουμε «Μένουμε Ελλάδα».


Προτείνουμε στους συγχωριανούς μας Μυτικιώτες αύριο Τετάρτη 18.3 στις 01:30 μ.μ. περίπου να συντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη στην ΝΕΡΙΤ και στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Καλεσμένη η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου που έλκει την καταγωγή της από τον Μύτικα (το γένος Σιδερωμένου).
Θα προβληθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Μύτικα και θα έχουμε ζωντανή παρέμβαση με εικόνα και ήχο από.... ε μη σας τα πούμε όλα...
Σας προτείνουμε να δείτε την εκπομπή....

Παναγιώτης Στάϊκος: Οι κουκουναριές δεν πρέπει να κλαδεύονται.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Χωρίς κανένα ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, ως Πρώην Δημάρχου, αλλά από αγάπη στα πεύκα - κουκουναριές, θέλω να επισημάνω ένα λάθος που έγινε από το συνεργείο, το οποίο κλάδεψε τα δένδρα στην περιοχή του Ανεμόμυλου στον Αστακό. Το συνεργείο από κεκτημένη ταχύτητα προφανώς, ενώ κλάδεψε με πολύ σωστό τρόπο τους φοίνικες, τις μουριές και τα άλλα δένδρα, δυστυχώς κλάδεψε και τις κουκουναριές.

Νίκη με 3-2 για τον Αλυζιακό εναντίον του Ιδομενέα Εμπεσσού.


Σε ένα πολύ όμορφο και θεαματικό παιχνίδι, με πάρα πολλές φάσεις, ο Αλυζιακός νίκησε με 3-2 τον Ιδομενέα Εμπεσσού. Ο Αλυζιακός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και η επικράτηση του κρίνεται δίκαια.

Άκρως επικίνδυνο σημείο στην επαρχιακή οδό Μύτικα - Αστακού.


Του Βασίλη Πολύζου.

Μια τεράστια και άκρως επικίνδυνη λακκούβα η όποια εκτείνεται σχεδόν σε όλο το οδόστρωμα έχει δημιουργηθεί στην επαρχιακή οδό Μύτικα-Αστακού. Είναι λίγο προτού μπούμε στην ευθεία για την παραλία του "Αγριλιά", μετά την στροφή με τις κεραίες για το τηλεοπτικό σήμα. Οι έντονες βροχοπτώσεις φαίνεται ότι κατέστρεψαν τον ασφαλτοτάπητα, αφού στο σημείο αυτό "τρέχει" συνεχώς νερό.

Προσκυνηματική Εκδρομή Ενοριών Κανδήλας.


Οι ενορίες Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας και Αγίου Ανδρέου Άνω Κανδήλας διοργανώνουν ημερήσιο προσκύνημα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στην Ιερά Μονή Ρέθα Βάλτου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Δεκτό έκανε η Διοίκηση του ΙΚΑ το αίτημα του Δημάρχου για Σύσταση και Λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στον Αστακό.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού, με υλικοτεχνική παροχή και κάλυψη των πάγιων λειτουργικών δαπανών, για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Αστακού.

Ολόκληρο το ποσό της πίστωσης των 440.000 €, που είναι εγγεγραμμένο στον Προϋπολογισμό του 2015, αιτείται το Νομικό Πρόσωπο.


Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξηρομέρου, που έγινε στον Αστακό στις 11.3.2015, πάρθηκε η απόφαση να αιτηθεί ως επιχορήγηση από τον Δήμο, ολόκληρο το ποσό της πίστωσης των 440.000 €, που είναι εγγεγραμμένο στον Προϋπολογισμό του 2015, στον Κ.Α. 00-6715.001 με τίτλο «Απόδοση υπέρ Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου εκ των Κ.Α.Π.- Τακτικά» για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. Το ποσό θα εκταμιεύεται τμηματικά στην διάρκεια του έτους.
Δείτε την σχετική απόφαση εδώ.

Παναγιώτης Στάϊκος: Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ.....


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Δυστυχώς το φαινόμενο με τους ψευτονταήδες, οι οποίοι όταν δημιουργήσουν ομάδα, αναβαθμίζονται σε ανθρωπόμορφα τέρατα, είναι διαχρονικό. Θυμάμαι όταν παρουσιάστηκα ως Γιατρός Μονάδας στην Τρίτη Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών στην Χίο την Άνοιξη του 1979, όπου το καψόνι ήταν συνυφασμένο με την έννοια των Καταδρομών, μετά από λίγες ημέρες ήλθε στο Ιατρείο ένας νέος καταδρομέας για να του περιποιηθώ ένα τραύμα του, το οποίο μου είπε, ότι είχε προέλθει από κτύπημα στο κρεβάτι του.

Ενημερωτικές ημερίδες για την ίδρυση ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών).


Αστακός 13/03/2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου για την προετοιμασία της διαδικασίας ίδρυσης δημιουργίας ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο πλαίσιο της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, διοργανώνει δύο ενημερωτικές ημερίδες. Η παρουσία και η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας και των τοπικών φορέων θεωρείται επιβεβλημένη. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν: 

Την Τρίτη 17/3/2015, ώρα 06:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα Τ.Κ. Κανδήλας.
Την Τετάρτη 18/3/2015, ώρα 06:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Τ.Κ. Φυτειών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Γεωργούλας Κωνσταντίνος

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Αδιαμφισβήτητα σημαντική ενέργεια του Δήμου μας, που καλό θα είναι να αγκαλιάσει και να στηρίξει η τοπική κοινωνία.

Φωτίστηκε η πλατεία του Αστακού.



Εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος Ξηρομέρου, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, φώτισε την πλατεία του Αστακού, η οποία παρέμενε στο σκοτάδι εδώ και καιρό.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Φωτίστηκε και η πλατεία του Μύτικα μετά από 50 περίπου ημέρες.