Ανακοινώθηκαν άλλα 5 από τα 58 ονόματα των προσληφθέντων στο Δήμο Ξηρομέρου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.


Ανακοινώθηκαν με την απόφαση 127/2015 του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη άλλα 5 ονόματα από τους 58 εργαζομένους που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Συγχαρητήρια στους οριστικά επιτυχόντες και ελπίζουμε ο Δήμος Ξηρομέρου να έχει κάνει την σχετική προεργασία ώστε να υποδεχτεί και να κατανείμει σωστά το νέο εργατικό δυναμικό. Έτσι θα μεγιστοποιήσει το όφελος για τον Δήμο και τους Δημότες.
Δείτε το έγγραφο εδώ.

Επιμορφωτική - πολιτιστική βραδιά από τον Σύλλογο Χοβολιοτών.

Εργασίες στο Λύκειο Μύτικα και στο Γυμνάσιο Κανδήλας. Τραγική η κατάσταση με τα ακαθάριστα οικόπεδα στον οικισμό της Παναγούλας στον Μύτικα.


Σε πραγματοποίηση εργασιών στο Λύκειο Μύτικα και στο Γυμνάσιο Κανδήλας προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου. Οι εργασίες αφορούσαν αποψίλωση χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο των δύο κτιρίων, καθαρισμό εσωτερικών χώρων, επισκευή τουαλετών κ.α.

Υπογράφτηκαν δύο συμφωνητικά για την αποκατάσταση του δρόμου προς τον Παλαιό Βάρνακα. Αφορούν την αρχιτεκτονική μελέτη και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Υπογράφτηκαν άλλα δύο συμφωνητικά μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και των αναδόχων, που αφορούν την αποκατάσταση του δρόμου προς τον Παλαιό Βάρνακα. Τα δύο συμφωνητικά αφορούν την αρχιτεκτονική μελέτη (δείτε εδώ) και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (δείτε εδώ).
Όλοι θυμόμαστε την μεγάλη καταστροφή που έπαθε στις μεγάλες νεροποντές του Οκτωβρίου του 2014 ο συγκεκριμένος δρόμος (δείτε εδώ), που τόσο πολύ ανάγκη έχουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, μιας και είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουν πρόσβαση στις δουλειές τους.
Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει αποκατάσταση του δρόμου και λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς στην εργασία τους.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς τελευταίο στην σειρά.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το θέμα των εργαζομένων των παιδικών σταθμών υπάρχει στην πρόσκληση και όπως αναμενόταν είναι τελευταίο στην σειρά (το είχαμε προβλέψει σε όλες τις προφορικές μας συζητήσεις), δηλαδή 21ο και όχι 20ο όπως λέει η πρόσκληση, γιατί το 15ο θέμα υπάρχει δύο φορές.
Το σχόλιο μας είναι ότι ο κατήφορος της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τελειωμό. Καλή συζήτηση ευχόμαστε στο 21ο θέμα.... αν συζητηθεί.

Αστακός, 27.7.2015
Αριθ. Πρωτ.: 8600
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την τριακοστή πρώτη (31η) του μηνός Ιουλίου, του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συλλόγου Γυναικών Αστακού.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Μπαμπίνη από τον πολιτιστικό σύλλογο ''Χριστόδουλος Παμπλέκης''.


Ο σύλλογος μας πιστός για ακόμα μια χρονιά στις αρχές του και έχοντας πάντα ως οδηγό τη συνέχιση του πολιτισμού και της παράδοσης διοργανώνει μια πλούσια εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/8/2015 στις 21.00: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από το ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΛΑΙΑ "Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα".

Έρχεται αγροτικός ιατρός στο ΠΙ Αρχοντοχωρίου και στο Κ.Υ. Μύτικα.


Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα της πρόσκλησης για δήλωση αγροτικών ιατρείων που εκδόθηκε στις 9.6.2015. Η ευχάριστη είδηση είναι ότι στο ΠΙ Αρχοντοχωρίου έρχεται ιατρός. Είναι ο κ. Κέκελος Παναγιώτης - Αλφόνσος του Σπυρίδωνα, τον οποίο με θέρμη καλωσορίζουμε στον τόπο μας.
Του ευχόμαστε καλή διαμονή και καλό αγροτικό και η τοπική κοινωνία είναι στην διάθεση του για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.
Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ. Η τοποθέτηση του κ. Κέκελου στην θέση 94.

Επιστολή στήριξης γονέων του προσωπικού του παιδικού σταθμού Αστακού.


Εκτός της επιστολής στήριξης γονέων του προσωπικού του παιδικού σταθμού Κανδήλας που στις αρχές Ιουλίου σας παρουσιάσαμε (δείτε εδώ), υπάρχει και ανάλογη επιστολή στήριξης των εργαζομένων στον παιδικό σταθμό Αστακού. Την αναφέρουμε και αυτή την επιστολή στήριξης γιατί ο κ. Δήμαρχος μίλησε στο ηχητικό που σας παρουσιάσαμε, έτσι γενικώς και αορίστως ότι υπάρχουν παράπονα για κάποιους από τους εργαζόμενους.
Σας παρουσιάζουμε την επιστολή στήριξης παρακάτω:

Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κανδήλας: Ανακαλύπτοντας τον τόπο μας.


Ο Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κανδήλας, διοργανώνει πολιτιστικές περιηγήσεις - διαδρομές στα πλαίσια του προγράμματος ανακαλύπτοντας τον τόπο μας.
  • Πέμπτη 30/07/2015, Παναγία Πυργιώτισσα - τείχη Αλυζίας. 
  • Δευτέρα 03/08/2015, Άγιος Νικόλαος (Κασίτσα). 
  • Τετάρτη 05/08/2015, μοναστήρι Άγιοι Απόστολοι - Παληοχώρι.
Εκκίνηση από Δημαρχείο ώρα 07:00 μ.μ. 
Για να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι.

Ανακοίνωση για μη ένταξη παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.


Πληροφορηθήκαμε ότι στις 24/7/2015 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και το ακόλουθο: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».

Παρέμβαση της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου και για τον παιδικό σταθμό στο Καραϊσκάκη που κλείνει. «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου λοιπόν όσον αφορά τον παιδικό σταθμό στο Καραϊσκάκη με τη διαφορά ότι εμείς έχουμε την ατυχία να τον ζούμε και να μη μας τον διηγούνται.
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και την προηγούμενη σχολική χρονιά, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, προσπάθησε να φέρει στο προσκήνιο με δηλώσεις επικείμενο κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Καραϊσκάκη.

3η ημέρα χωρίς εφημερία το Κ.Υ. Αστακού.


3η ημέρα που το Κ.Υ. Αστακού δεν εφημερεύει.
Κύριε Κουρουμπλή, Υπουργέ Υγείας;
Κύριε Γιαννόπουλε, Διοικητή 6ης ΥΠΕ;
Κύριε Κυριακόπουλε, Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου;
Κύριε Γαλούνη, Δήμαρχε Δήμου Ξηρομέρου;

Ξεκίνησαν οι καλοκαιριάτικες διακοπές του νερού στον Αστακό.



Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες οι κλασσικές πλέον, καλοκαιριάτικες διακοπές του νερού στον Αστακό. Ένα χρόνιο πρόβλημα, που όπως φαίνεται, αφήνει αδιάφορους τους υπεύθυνους. Τι κι αν ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, κάθε καλοκαίρι διαμαρτύρονται γι' αυτή την κατάσταση, φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων.

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί το παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης στην παραλία του λιμανιού του Μύτικα.


Πηγή: http://noma2013.blogspot.gr

Ξεκίνησε την Τετάρτη 22/7 στο χώρο της παραλίας του λιμανιού το παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης του Ν.Ο.Μ.Α. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και το τμήμα καλύφθηκε πλήρως. Η κα Τζορτζίνα Καμπισοπούλου (Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Μ.Α) και η κα Μάρτα Καπελάνσκα (Ταμίας), κάθε ημέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στις 06:30 μ.μ. - 07:30 μ.μ., μυούν τα μικρά παιδάκια στα μυστικά της σωστής κολύμβησης και της επαφής με το νερό, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και παιδαγωγικό έργο.

Υπογράφτηκαν δύο συμφωνητικά για την αποκατάσταση του δρόμου προς τον Παλαιό Βάρνακα. Αφορούν την τοπογραφική μελέτη και την υδραυλική μελέτη.


Υπογράφτηκαν δύο συμφωνητικά μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και της αναδόχου, που αφορούν την αποκατάσταση του δρόμου προς τον Παλαιό Βάρνακα. Τα δύο συμφωνητικά αφορούν την τοπογραφική μελέτη (δείτε εδώ) και την υδραυλική μελέτη (δείτε εδώ).
Όλοι θυμόμαστε την μεγάλη καταστροφή που έπαθε στις μεγάλες νεροποντές του Οκτωβρίου του 2014 ο συγκεκριμένος δρόμος (δείτε εδώ), που τόσο πολύ ανάγκη έχουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, μιας και είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουν πρόσβαση στις δουλειές τους.
Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει αποκατάσταση του δρόμου και λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς στην εργασία τους.

S.O.S για το Κ.Υ. Αστακού. Ερωτόκριτος Γαλούνης: «Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Βίντεο από ΑΧΕΛΩΟΣ TV.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Με δύο συνεχόμενες αναρτήσεις μας (δείτε εδώ και εδώ) αναδείξαμε το θέμα των μη εφημεριών του Κ.Υ. Αστακού. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου αποφάσισε να παρέμβει και αυτός στο θέμα και η αλήθεια είναι ότι παρενέβη σε υψηλούς τόνους.


Ολοένα και αυξάνονται τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αστακού, μάλιστα σε μια περίοδο όπου στην ευρύτερη περιοχή η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού ,το Κέντρο Υγείας αρκετές ημέρες δεν εφημερεύει.

Γιόρτασε χτες Κυριακή το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Παναγούλα.


Φωτογραφίες: Χρήστος Παβέλης.

Παρουσία πολλών πιστών, ντόπιων και επισκεπτών, γιόρτασε χτες Κυριακή το πανέμορφο και απέριττο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Παναγούλα. Η πολύ μικρή αυτή εκκλησία βρίσκεται χτισμένη σε μία εκπληκτική τοποθεσία πάνω από το χωριό της Παναγούλας, με την θέα προς το Ιόνιο να κόβει την ανάσα και να μαγεύει της αισθήσεις.
Και του χρόνου...

Βάφτηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Μύτικα - Αλυζίας χρώμα λευκό το τοιχίο του λιμανιού.


Πηγή: http://noma2013.blogspot.gr

Ο Ναυτικός Όμιλος Μύτικα - Αλυζίας, προχώρησε στο βάψιμο του τοιχίου του λιμανιού του Μύτικα που βρίσκεται προς το μέρος της παραλίας. Με δικά του οικονομικά έξοδα της τάξης των 41 € (υπάρχουν ήδη περασμένα και στο αρχείο excel του ισολογισμού που βρίσκεται στο διαδίκτυο), έβαψε με χρώμα λευκό όλο αυτό το κακάσχημο μαύρο γκρι τοιχίο. Τα σχόλια όλων των παρευρισκομένων λουομένων ήταν θετικά και επαινετικά για την ενέργεια.

Συνχώνευση του παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη με του Αστακού, δηλαδή παύση λειτουργίας του (ηχητικό).


Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου που έγινε την Παρασκευή 24.7 τρίτο θέμα συζήτησης ήταν: ''ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»''.

ΑΣΤΑΚΟΣ: Ψάρεψαν τεράστιο Ξιφία 360 κιλών (ΦΩΤΟ).


Φωτορεπορτάζ: κ. Χρήστος Μπόνης.

Αυτή και αν ήτανε ψαριά!! Ένας τεράστιος ξιφίας ξιφίας μήκους 4 μέτρων και βάρος 360 κιλά πιάστηκε στα δίκτυα του ψαρά Στέφανου Λύσσαρη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας!

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία παραμονή της Αγίας Παρασκευής στην ομώνυμη εκκλησία στην Κανδήλα.


Φωτορεπορτάζ: κα Βάσω Παππά.

Παραμονή σήμερα της Αγίας Παρασκευής με λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο εκκλησάκι της Κανδήλας. Πλήθος κόσμου προσήλθε για να τιμήσει και να προσευχηθεί στην Αγία Παρασκευή, που θεωρείται και προστάτιδα των ματιών.

Το Λιμεναρχείο Λευκάδας ζητά από τον Δήμο Ξηρομέρου να τοποθετήσει φωτοσήμανση στις «κουρούνες».


Στις 4 Μαίου, με σχετικό του άρθρο ο κ. Νίκος Θ. Νταής αναδείκνυε το θέμα της μη φωτοσήμανσης των «κουρούνων» (δείτε εδώ). Μία σειρά από βράχια σε μεγάλο μήκος, ορατά μεν, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, αόρατα όμως και δυσδιάκριτα, όταν ανυψώνονται κύματα και μικρά ακόμη, αλλά και όταν σουρουπώνει και νυχτώνει.

Ανακοινώθηκαν άλλα 5 από τα 58 ονόματα των προσληφθέντων στο Δήμο Ξηρομέρου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.


Ανακοινώθηκαν με την απόφαση 117/2015 του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη άλλα 5 ονόματα από τους 58 εργαζομένους που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Συγχαρητήρια στους οριστικά επιτυχόντες και ελπίζουμε ο Δήμος Ξηρομέρου να έχει κάνει την σχετική προεργασία ώστε να υποδεχτεί και να κατανείμει σωστά το νέο εργατικό δυναμικό. Έτσι θα μεγιστοποιήσει το όφελος για τον Δήμο και τους Δημότες.
Δείτε το έγγραφο εδώ.

Ξεκινάνε οι εγγραφές των παιδιών στα νεοσύστατα ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου. Προθεσμία έως την Δευτέρα 10.8.2015.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Αναμφίβολα θετικό βήμα για τον Δήμο μας η απόκτηση των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών και η δημοτική αρχή δικαίως θα εισπράξει εύσημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Βέβαια για την διαχείριση της σε μία άλλη κοινωνική δομή, αναφερόμαστε στους παιδικούς σταθμούς, το μελανό σημείο του πρωτοφανούς, αχαρακτήριστου και από κάθε άποψη απαράδεκτου περιστατικού της ομαδικής απουσίας (κοπάνα) από το σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο, βαραίνει πάρα πολύ.
Δείτε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου και τα δικά μας εύσημα είναι αυτονόητα για το συγκεκριμένο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧOΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 - 2016.

Παρακαλούνται οι μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους ηλικίας 6-12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης - ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου να προσκομίσουν επικυρωμένα τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 10/8/2015.

Χωρίς εφημερίες το Κ.Υ. Αστακού, ακάλυπτοι υγειονομικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρου σε επείγοντα περιστατικά.


Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης μας για το Κ.Υ. Αστακού που δεν εφημερεύει (δείτε εδώ), φωτογραφίες αναγνώστη μας που λάβαμε σήμερα με MMS (2η συνεχόμενη ημέρα χωρίς εφημερία).
Κύριε Κουρουμπλή, Υπουργέ Υγείας;
Κύριε Γιαννόπουλε, Διοικητή 6ης ΥΠΕ;
Κύριε Γαλούνη, Δήμαρχε Δήμου Ξηρομέρου;

Πρόσληψη δύο ατόμων στον Δήμο Ξηρομέρου για ανάγκες πυρασφάλειας. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 28.7.2015.


Αστακός, 23.7.2014
Αριθ. Πρωτ.: 8496 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Πληρ: Γερόλυμος Σωτήριος 
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 
T.K. 300 06 
Τηλ.: 26463 60538 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου ύστερα από την υπ’ αριθ. 100/27.6.2015 (ΑΔΑ ΒΖ1ΛΩΚΖ-ΓΝΔ) απόφαση του Δ.Σ, η οποία επικυρώθηκε με την αριθ. πρωτ. 85965/9163/21.7.2015 (ΑΔΑ 76ΝΚΟΡ1Φ-8 Ε6) Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δύο (2) υπαλλήλων, προς κάλυψη της ανάγκης πυρασφάλειας σύμφωνα και με την παρ. 2 του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010, για την εξής ειδικότητα, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα χρονική περίοδο:

Ανακοίνωση Αντιδημάρχου αναφορικά με την λειτουργία των γεωτρήσεων στην Άνω Κανδήλα.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜ. ΕΝ. ΑΛΥΖΙΑΣ 
----------------------------------- 
Ταχ. Δ/νση: Κανδήλα
Ταχ. κώδικας: 30019 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Η Δημοτική αρχή τηρώντας την συμφωνία, την 1η Ιουλίου σταμάτησε την λήψη νερού από τις γεωτρήσεις της Άνω Κανδήλας και επανήλθε για υδροδότηση πάλι στον κάμπο από την γεώτρηση «Πετράκια».

Της Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 26.7 και όλη η Κανδήλα γιορτάζει.


Την τιμητική του έχει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής της θαυματουργής της Κανδήλας, τον οποίο όλοι οι κάτοικοι του χωριού σέβονται και τιμούν ιδιαίτερα.
O Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από την Κανδήλα στη θέση Αγία Παρασκευή. Χρονολογείται τον 11ο αι. μ.Χ. και διατηρούσε λαξευμένες τοιχογραφίες. Ο ναός έχει χτιστεί στο βάθος σπηλαίου. Σήμερα, στο ίδιο σημείο έχει χτιστεί πέτρινος σταυροειδής ναός αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή.
Αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο και κατά τον εορτασμό της στις 26 Ιουλίου, συρρέουν εκατοντάδες προσκυνητές όχι μόνο από το Δήμο Ξηρομέρου αλλά και από άλλες περιοχές.

Ακούσατε, ακούσατε... Φιρμάνι της Αυτού Εξοχότητος...


Ακούσατε, ακούσατε...
Ο Δήμαρχος πάντων των Χωρίων του Ξηρομέρου, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, πρώην μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ Αιτ/νίας, πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Αχαρνών Αττικής και πρώην Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξηρομέρου, η Αυτού Εξοχότης αποφάσισε, όπως η έκθεσις βιβλίου εις τον λιμενοβραχίονα της πόλεως κηρυχθεί μη σύννομος.
Αντ´ αυτής θα προβάλλονται επί οθονών τοποθετημένων έμπροσθεν των καταστημάτων ΑΜΜΟΣ, ΕΝ ΠΛΩ και AQUA τα επινίκια της επικράτησης της Αυτού Εξοχότητος κατά τας τελευταίας δημοτικάς εκλογάς.
Υ.Γ.: Η ατμόσφαιρα θα αερίζεται.

Το ένταλμα πληρωμής των 15.000 € για τον καθαρισμό φρεατίων και σχαρών στην Δ.Ε. Αλυζίας.


Πληρώθηκε η εργασία με τίμημα 15.000 € για καθαρισμό των φρεατίων ομβρίων και των σχαρών της Δ.Ε. Αλυζίας για την οποία σας είχαμε ενημερώσει (δείτε εδώ) με σχετική προγενέστερη ανάρτηση μας. Δείτε εδώ το σχετικό ένταλμα πληρωμής.
Αντί για την γνώμη μας για το ύψος του ποσού, θα σας αναφέρουμε πραγματικό περιστατικό.

Κυκλοφόρησε το φύλλο 83 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''.


Με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το φύλλο 83 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''. Ακολουθεί η εφημερίδα ολόκληρη εδώ.
Καλή ανάγνωση και στηρίξτε την εφημερίδα με τη συνδρομή σας, το αξίζει.

Το τρέιλερ πάνω στον δρόμο και κλειδωμένο στην κολόνα της ΔΕΗ.


Οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του Blog μιλάν από μόνες τους. Έριξε την βάρκα του, άφησε το τρέιλερ πάνω στον δρόμο και το έδεσε και με αλυσίδα στην κολόνα της ΔΕΗ για να μην το κλέψουν.

Ξεκινά σήμερα το τμήμα παιδικής κολύμβησης.


Πηγή: http://noma2013.blogspot.gr

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 22/7 το παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Μύτικα-Αλυζίας. Το τμήμα θα λειτουργήσει στο χώρο της παραλίας του λιμανιού σε συγκεκριμένο χώρο που θα οριοθετηθεί με σημαδούρες από τον Ν.Ο.Μ.Α.
Το πρόγραμμα εκμάθησης θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες. Από Τετάρτη 22/7 έως Παρασκευή 31/7. Οι ώρες λειτουργίας του τμήματος είναι 06:00 μ.μ. έως 07:00 μ.μ.

Χωρίς εφημερία το Κ.Υ. Αστακού σήμερα.


Μία δυσάρεστη πληροφορία μάθαμε πριν από λίγο. Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το Κ.Υ. Αστακού δεν εφημερεύει (για του Μύτικα ούτε συζήτηση, αυτό είναι δεδομένο από πέρυσι ότι δεν εφημερεύει ποτέ).

Δημοτική Παράταξη «Ανοικτός Δήμος» Δήμου Ακτίου Βόνιτσας»: Καταγγελία για "φωτογραφική" προκήρυξη διαγωνισμού για τη πρόσληψη εργολάβου στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.


Η Δημοτική Παράταξη «Ανοικτός Δήμος» Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, έβγαλε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου, για ''φωτογραφική'' προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη εργολάβου.
Εμείς να ενημερώσουμε ότι στον φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου συμμετέχει και ο Δήμος Ξηρομέρου, γι αυτό και η προκήρυξη του διαγωνισμού φέρει και την υπογραφή του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Λαϊνά.
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση - καταγγελία.

Ηλίας Γεωργαλής: Εξοργισμένος για τις φημολογούμενες προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την διαχείριση του κοινόχρηστου χώρου στην παραλία του Αστακού.


Εξοργισμένος ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ. Ηλίας Γεωργαλής, αναφέρει στο Facebook για τις φημολογούμενες προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την διαχείριση του κοινόχρηστου χώρου στην παραλία του Αστακού:

Βασίλης Λέκκας και Γεράσιμος Ανδρεάτος σε μία μοναδική συναυλία στην Βόνιτσα στις 29 Ιουλίου.


Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου & 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ σας παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Ιουλίου, το ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ και το ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ.
Μαζί τους τραγουδούν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Έκθεση βιβλίου στην κεντρική πλατεία του Μύτικα.


Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος λειτουργεί στην κεντρική πλατεία του Μύτικα, η έκθεση βιβλίου του συμπατριώτη μας από τον Μύτικα Νίκου Τζεφρώνη. Η έκθεση θα είναι σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα βιβλίων σε τιμές εξαιρετικές.

Τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.


Αστακός, 20.7.2015
Αριθ. Πρωτ. 194
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. 
(ως Πίνακα Αποδεκτών) 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Καλεί σε τακτική συνεδρίαση την εικοστή τετάρτη ( 24η) του μήνα Ιουλίου του έτους 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., την αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου (Δημοτικό Κατάστημα), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:
1. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΚΡΙΚΡΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ.

Ανάκληση, μετά από ένα μήνα, της απόφασης για τον καθαρισμό των δημοτικών καταστημάτων έναντι 7995 €. Άλλαξε ο ανάδοχος.


Σε ανάκληση της απόφασης 98/2015 που πάρθηκε στις 17.6.2015 και αφορά των καθαρισμό των δημοτικών καταστημάτων έναντι 7.995 €, προχώρησε ο Δήμος Ξηρομέρου ακριβώς ένα μήνα μετά. Με την απόφαση 111/2015 που πάρθηκε στις 17.7.2015, ανακαλείται η 98/2015 και την υπηρεσία, καθαρισμός δημοτικών καταστημάτων, αναλαμβάνει άλλος ανάδοχος.
Στην απόφαση 111/2015 διευκρινίζεται ότι ο λόγος της ανάκλησης είναι: «Ο εργολάβος δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν επιθυμεί την συνέχιση της σύμβασης».
Δείτε εδώ την απόφαση ανάκλησης 111/2015 και εδώ την απόφαση 98/2015 που ανακαλείται.

Ένας σκουπιδότοπος και μία ζούγκλα ταυτόχρονα, μέσα στον οικισμό του Μύτικα.


Μία απελπιστική κατάσταση βιώνουν εδώ και πολύ καιρό ορισμένοι κάτοικοι του Μύτικα. Δυστυχώς ο γείτονας τους έχει παραμελήσει να καθαρίσει το οικόπεδο που συνορεύει με το σπίτι του και όχι μόνο έχει ξεχάσει να το καθαρίσει, αλλά το έχει μετατρέψει και σε έναν κανονικό σκουπιδότοπο. Μιλάμε για μία ζούγκλα από βάτα και χόρτα γεμάτο σκουπίδια μας είπαν χαρακτηριστικά.
Ψύλλοι, φίδια, ποντίκια, μυοκάστορες (8 έχουν σκοτώσει μας είπαν) και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς υπάρχει εκεί και έχει κάνει την εμφάνιση του.

Τακτικό Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.


Αστακός, 20.7.2015
Αριθ. Πρωτ. 239
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλεί σε Διοικητικό Συμβούλιο την εικοστή τέταρτη (24η) του μήνα Ιουλίου,  του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 03:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:
1. ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».

Ευχαριστήρια από την «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» προς τον κ. Στρατούλη.


Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών ευχαριστεί το συμπατριώτη μας και απερχόμενο υπουργό κ. Στρατούλη για την αμέριστη συμπαράσταση που προσέφερε στο γενέθλιο τόπο κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

Η πρόταση του κ. Σπύρου Καραβία για την διοργάνωση του πολιτιστικού δρώμενου του γάμου του Οδυσσέα - Πηνελόπης στο ithacanews.


Αναδημοσίευση είχαμε στο αξιόλογο Blog της Ιθάκης ithakanews.gr, της πρότασης του Προέδρου της Ένωσης Αλυζίων κ. Σπύρου Καραβία, για την μελλοντική διοργάνωση του πολιτιστικού δρώμενου του γάμου του Οδυσσέα - Πηνελόπης. Σας ενημερώνουμε ότι πληροφορούμαστε ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με την πλευρά της Ιθάκης. Δείτε την αναδημοσίευση εδώ.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή σε Απόρους» στην Αιτωλοακαρνανία. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 05.08.2015.



Η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ο Νέστορας Χαχάμης από την Πάλαιρο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη.



Στην τόπο μας, της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων, οι διακρίσεις που επιτυγχάνει συνεχώς ο Νέστορας Χαχάμης από την Πάλαιρο, ίσως είναι η σοβαρότερη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με σκέψεις και προτάσεις από τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΥΖΙΩΝ κ. Σπύρο Καραβία.


Σε συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον νέο Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΥΖΙΩΝ κ. Σπύρο Καραβία, μας ανέπτυξε τις σκέψεις του για τα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας και την πορεία του ιστορικού Συλλόγου του οποίου την τιμή έχει να ηγείται. Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μία στροφή και μία φυγή από τα καθιερωμένα και τετριμμένα και να πάμε σε εκδηλώσεις και δρώμενα υψηλού επιπέδου, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας.