Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων δώρων. Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
17:30 έως 21:00 
Δημοτικό Σχολείο Μύτικα   

Σας προσκαλούμε όλους γονείς και μαθητές την Πέμπτη 3/12 και το Σάββατο 5/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού  μας Σχολείου για να κατασκευάσουμε όλοι μαζί τα δώρα για το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR. 
Φέρτε μόνο την χριστουγεννιάτικη διάθεση σας..

Διοργάνωση
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 
Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου
Μύτικα

Σφαγεία Αστακού: Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αξίας 2.800.000 € στον Δήμο Ξηρομέρου. Έτοιμο με το κλειδί στο χέρι, που απλά όμως περιμένει κάποιους να το θέσουν σε λειτουργία.


Πραγματικά για το θέμα των σφαγείων του Αστακού, ότι και να αναφέρουμε είναι λίγο για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για μία υπόθεση επιτομή της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς, του άρπα κόλα, της έλλειψης ιεράρχησης προτεραιοτήτων και προγραμματισμού και όλα τα κακά της μοίρας μας, που κατατρέχουν τον δύσμοιρο Δήμο Ξηρομέρου.

Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι πίνακες κατάταξης προσωπικού της προκήρυξης ΣΟΧ 1/2015, για εργασία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου.


Συνεδρίασε σήμερα 30 Νοεμβρίου η Επιτροπή που συγκροτήθηκε με την 35/19.11.2015 (ΑΔΑ 7ΠΟ9ΟΚΡ9-ΣΒΛ) απόφαση του Προέδρου κ. Βασίλη Μουρκούση, προκειμένου να ελέγξει τα δικαιολογητικά και να καταρτίσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων της ΣΟΧ 1/2015 προκήρυξης του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου».
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με τους πίνακες κατάταξης.

Απομακρύνονται οι δύο επικίνδυνες κολώνες της ΔΕΗ από τον κεντρικό δρόμο του Μύτικα.


Μια επικίνδυνη κατάσταση είχαν δημιουργήσει δύο κολώνες τις ΔΕΗ μέσα στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα. Κομμάτια αποκολλιούνταν εδώ και πολύ καιρό και είχε βγει έξω και ο οπλισμός τους. Με τον τελευταίο σεισμό το πρόβλημα έγινε πιο φανερό και η επικινδυνότητα πλέον ήταν δεδομένη.

Δήμος Ξηρομέρου: Λέει όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Μύτικα.


Στις 14.11 με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ) αναδείξαμε το θέμα του ενδεχόμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Μύτικα. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 27.11, ο Δήμος Ξηρομέρου εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτό το ενδεχόμενο, ανακοινώνοντας ότι αυτή η αντίθεση του θα λάβει επίσημη μορφή μέσω σχετικού ψηφίσματος καθώς και με πραγματοποίηση όλων εκείνων των ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος του Μύτικα στο μέλλον.

Ξεχάσαμε γεωλογική και στατική μελέτη stop...


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 2 Νοεμβρίου, στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που έγινε, μεταφέρθηκε ποσό 11.116 €, στον Κ.Α. εξόδων 30-7412.021 με τίτλο «Εκπόνηση γεωλογικής μελέτης έργου ''Αποκατάσταση δρόμου νέου Βάρνακα - Παλαιού Βάρνακα στη θέση παλαιού φράγματος λόγω καθίζησης από πρόσφατες πλημμύρες''» και ποσό 5.355 €, στον Κ.Α. εξόδων 30-7412.022 με τίτλο «Εκπόνηση στατικής μελέτης έργου ''Αποκατάσταση δρόμου νέου Βάρνακα - Παλαιού Βάρνακα στη θέση παλαιού φράγματος λόγω καθίζησης από πρόσφατες πλημμύρες''».

Γιορτάζει ο Άγιος Ανδρέας στην Άνω Κανδήλα.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΩ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 2015.

Κυριακή 29/11/2015: Ώρα 05:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας.
Δευτέρα 30/11/2015: Ώρα 07:00 μ.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Ευχαριστίες...


Του κ. Μιλτιάδη Καραβία.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες τίμησαν με την παρουσία τους τον εκλιπόντα πατέρα μου και την οικογένεια μου, όσους επικοινώνησαν τηλεφωνικά καθώς και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χωρίς ενδιαφέρον από γιατρούς η προκήρυξη για το Κέντρο Υγείας Μύτικα. Απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην ερώτηση του κ. Κώστα Καραγκούνη.



Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας.
Απάντηση σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μύτικα έδωσε το Υπ. Υγείας και ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κ. Καραγκούνης. Στην απάντηση αναφέρεται πως «Το Κ.Υ Μύτικα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι διθέσιο (2). Στην πρώτη θέση υπηρετεί ιατρός επί θητεία. Η δεύτερη θέση προκηρύσσεται ανελλιπώς από 14/10/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό και πρόκειται να συμπεριληφθεί στην προσεχή προκήρυξη της υπηρεσίας».

Κλήσεις και επισκέψεις στην Οικονομική Επιθεώρηση για τα δημοτικά τέλη του τέως Δήμου Αλυζίας.


Σχετικά με το θέμα των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας, πληροφορηθήκαμε ότι τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν και επισκέφτηκαν την Οικονομική Επιθεώρηση πολλοί διοικούντες τον τέως Δήμο Αλυζίας.
Είναι ένα θέμα που έχει τραβήξει πολύ σε διάρκεια και θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Επιτέλους να σταματήσει και η ταλαιπωρία αρκετών συνδημοτών μας, που ενώ έχουν πληρώσει βρίσκονται να χρωστάνε.

* ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ευχαριστούμε τον ανώνυμο αναγνώστη μας για την διόρθωση. Η δική μας ενημέρωση μιλούσε για κλήση και επίσκεψη στον Εισαγγελέα, ενώ η κλήση και η επίσκεψη ήταν στην Οικονομική Επιθεώρηση.

Ασφαλτοστρώνεται το οδικό έργο Πλατυγιάλι - Άγ. Δημήτριος.



Αρκετά προχωρημένο είναι το οδικό έργο Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για ένα έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό και πλέον στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος έχουν ξεκινήσει οι ασφαλτοστρώσεις και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες έχει πέσει η τελική στρώση στο δρόμο. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013 μεταξύ του ΥΠΟΜΕΔΙ και του ανάδοχου που είναι η εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ που κατασκευάζει το έργο με μέση έκπτωση 38,62%.

Από τα λιοστάσια της Αλυζίας, στα λιοτρίβια της Κανδήλας (φωτο - βίντεο).



Ο καρπός της ελιάς μετά τη συγκομιδή μεταφέρεται στα ελαιοτριβεία όπου ξεκινάει η επεξεργασία για την εξαγωγή του λαδιού. Εκεί αφού ζυγιστεί γίνεται το ξεκαθάρισμα των φύλλων ή μικρών κλαδιών και το πλύσιμο. Ακολουθεί το σπάσιμο και η άλεση του καρπού. Παλιότερα αυτό γινόταν με τις μυλόπετρες που σήμερα έχουν αντικατασταθεί από τους μηχανικούς σπαστήρες. Εν συνεχεία θα γίνει η μάλαξη της ζύμης και ο διαχωρισμός από τον πυρήνα (κουκούτσι). Τέλος το λάδι θα είναι έτοιμο για το τραπέζι μας αφού γίνει ο διαχωρισμός από το νερό και ο καθαρισμός του.

Κέντρο Υγείας Μύτικα..., δικαίωση.


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.

Με μία άδικη, άστοχη, αψυχολόγητη και παράνομη απόφαση, που πάρθηκε, προ ενός περίπου έτους, από τον αποπεμφθέντα πρόσφατα Διοικητή του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» (ας μνημονεύσουμε και το όνομα των ευεργετών συμπατριωτών μου Ηπειρωτών, Ιδρυτών του Νοσοκομείου, που το όνομά τους φέρει ακόμη το Νοσ/μείο, γιατί από την διαθήκη συνεχίζει και σήμερα να απολαμβάνει οικονομικά οφέλη) κ. Κυριακόπουλο είχαν απομακρυνθεί και είχαν μετακινηθεί τα αυτοκίνητα Ασθενοφόρο και ημιφορτηγό, δωρεές αντίστοιχα της οικογένειας Χιώνη και του Κων/νου Αυδή προς το Κ.Υ. Μύτικα.

Κυκλοφόρησε το φύλλο 84 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''.


Με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το φύλλο 84 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''. Ακολουθεί η εφημερίδα ολόκληρη εδώ.
Καλή ανάγνωση και στηρίξτε την εφημερίδα με τη συνδρομή σας, το αξίζει.

Ανακοινώθηκαν άλλα 2 από τα 58 ονόματα των προσληφθέντων στο Δήμο Ξηρομέρου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.


Ανακοινώθηκαν με την απόφαση 203/2015 του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη άλλα 2 ονόματα από τους 58 εργαζομένους που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Συγχαρητήρια στους οριστικά επιτυχόντες και ελπίζουμε ο Δήμος Ξηρομέρου να έχει κάνει την σχετική προεργασία ώστε να υποδεχτεί και να κατανείμει σωστά το νέο εργατικό δυναμικό. Έτσι θα μεγιστοποιήσει το όφελος για τον Δήμο και τους Δημότες.
Δείτε το έγγραφο εδώ.

Li-Fi: Τι είναι και πως μπορεί να ξεπεράσει το Wi-Fi.


Πηγή: http://techblog.gr

Αν και πολλοί υπολόγιζαν ότι η τεχνολογία 4G και 5G LTE θα έδινε το τελειωτικό χτύπημα στο Wi-Fi, αυτό μάλλον θα γίνει από το Li-Fi που έρχεται να φέρει αλλαγές στην ασύρματη μετάδοση δεδομένων. Το Wi-Fi παρόλο που είναι μια πολύ καλή τεχνολογία για μεταφορά δεδομένων ασύρματα, έχει ήδη ξεπεραστεί από ότι δείχνουν τα τεστ του 5G.

Αστυνομικά Τμήματα «Ώρα μηδέν».


Πηγή: http://sinidisi.gr
Κείμενο - Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος.

Την ώρα που η εγκληματικότητα στα ορεινά του νομού Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε έξαρση, η τοπική αστυνομία φαίνεται να δέχεται το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, γύρω από τις πληροφορίες για κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. Έτσι λοιπόν τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, ότι μετά τα Α.Τ του Εμπεσού, του Αγίου Βλασίου, της Κατούνας και της Γαβαλούς, εξετάζεται το ενδεχόμενο λουκέτου ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, γεγονός που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στους κόλπους των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά κυρίως στους κατοίκους των… «θιγόμενων» περιοχών. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε πλήρως μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Προσλήψεις και αξιολόγηση μόνο με κριτήρια ΑΣΕΠ.


Ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική προκήρυξη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια θα προσλάβει έντεκα (11) υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», που εδρεύει στον Αστακό, για τις δομές των Παιδικών Σταθμών Αστακού, Φυτειών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κανδήλας.

Σε υψηλές πτήσεις ο Αλυζιακός. Νίκησε με το ευρύ σκορ 3 - 0 τον Ακαρνανικό Φυτειών (Βίντεο).


Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας ο Α.Ο. Αλυζιακός. Το Σάββατο 21.11 επικράτησε μέσα στον Μύτικα της δυνατής και καλής ομάδας του Ακαρνανικού Φυτειών με το πειστικό σκορ 3 - 0. Η νίκη αφιερώθηκε από τους παίκτες στον Δημήτρη Γαρίδα, που είχε αναλάβει το κομμάτι της εκγύμνασης της ομάδας και ο οποίος αναχώρησε για εργασία στην Γερμανία.

Αιμοληψία για εξετάσεις αίματος στο Κ.Υ. Μύτικα.


Ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ότι την Τετάρτη 25.11, από ώρα 07:30 π.μ. έως 09:30 π.μ., στο Κ.Υ. Μύτικα μπορούν να προσέρχονται να κάνουν αιμοληψία για εξετάσεις αίματος.

Αναγκαιότητα προμήθειας καλαθοφόρου οχήματος και μικρού λεωφορείου (mini bus) 22 θέσεων διαπιστώνει ο Δήμος Ξηρομέρου.


Στην διαπίστωση αναγκαιότητας αγοράς (προμήθειας) καινούργιου μικρού λεωφορείου (mini bus) 22 θέσεων και αγοράς (προμήθειας) καινούργιου καλαθοφόρου οχήματος, προχώρησε ο Δήμος Ξηρομέρου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ.

Πρόσκληση Αιόλου Αστακού.

Δελτίο Τύπου της ερώτησης των Γ. Μαυρωτά και Ι. Φωτήλα με τίτλο "Οι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου αντιμέτωποι με έξαρση της εγκληματικότητας".


Αθήνα, 24/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου αντιμέτωποι με έξαρση της εγκληματικότητας.

Μετά από πολλές καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και αναφορές εκπροσώπων των δημοτικών αρχών, παρατηρείται τον τελευταίο μήνα έξαρση της εγκληματικότητας καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κλοπές και διαρρήξεις σε χωριά των δημοτικών διαμερισμάτων Αγραμπέλου, Προδρόμου, Μαχαιράς και Χρυσοβίτσας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων, η έλλειψη προσωπικού καθιστά δύσκολη την αστυνόμευση των περιοχών αυτών κατά τις νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες. Οι μόνιμοι κάτοικοι όντας οι περισσότεροι υπερήλικες έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ενέργειες τις κοινωφελούς επιχείρησης για κλοπές στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός 19 Νοεμβρίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
Τηλ: 2646360541
6973330607
Προς: Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας
Κοινοποίηση: Α.Τ. Αστακού

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά θα ήθελα να σας ενημερώσω και παράλληλα να ζητήσω την βοήθεια σας για ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο μήνα, σε χωριά του Δήμου Ξηρομέρου και ειδικότερα στα δημοτικά διαμερίσματα Αγραμπέλου, Προδρόμου, Μαχαιράς και Χρυσοβίτσας.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 23.11.2015
Αριθ. Πρωτ.: 12986
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στις είκοσι επτά (27) του μηνός Νοεμβρίου, του έτους 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 23.11.2015
Αριθ. Πρωτ.: 12987
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε ειδική συνεδρίαση, στις είκοσι επτά (27) του μηνός Νοεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 05:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 163 παρ.4 Κ.Δ.Κ. του Ν. 3463/2006, για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα:

Συστάθηκε τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης, για την πρόσληψη εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου.


Με απόφαση του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου», συστάθηκε τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των ανακοινώσεων (διαγωνισμών) που αφορούν την πρόσληψη εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τις προκηρύξεις ΣΟΧ 1/2015 και ΣΟΧ 2/2015 που σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα (δείτε εδώ).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απόφασης με την οποία ορίζονται τα μέλη της σχετικής επιτροπής.

Καλό ταξίδι....


Απεδήμησεν εις Κύριον ο συμπατριώτης μας Ιωάννης Καραβίας (Νάνος). Σήμερα Κυριακή 22.11.2015, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Μύτικα ετελέσθει η νεκρώσιμος ακολουθία, όπου τον αποχαιρέτησαν στο τελευταίο ταξίδι οι οικείοι του, οι φίλοι του και οι συμπατριώτες του.
Λάβαμε την παρακάτω συγκινητική αποχαιρετιστήρια επιστολή, από τον επί 32 συναπτά έτη καλό του φίλο κ. Σπύρο Ζαβιτσάνο.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Αγαπημένε μου φίλε Γιάννη.
Όπως πάντα έτσι και με την αιφνιδιαστική σου αναχώρηση μας άφησες μία ακόμη φορά έκπληκτους. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι ο αιφνίδιος θάνατος εμφανίζονταν στους ανθρώπους που τους αγαπούσαν οι θεοί.

Ελληνική Στατιστική Αρχή: Έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και πληροφορίας.


Πηγή: http://techblog.gr

Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνονται στοιχεία για το βαθμό χρήσης των νέων τεχνολογιών από τα νοικοκυριά και τα μέλη τους. Τα στοιχεία προέρχονται από τη δειγματοληπτική Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από νοικοκυριά και άτομα έτους 2015.

Τι γίνεται με την παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους - Νέες διευκρινήσεις από την Ρ. Αντωνοπούλου.



Διευκρινήσεις για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δίνει σήμερα με νέο δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου.

Εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού Νέας Δημοκρατίας. Εκλογικό κέντρο στο Δημαρχείο του τέως Δήμου Αλυζίας.


Την Κυριακή 22 Νοέμβρη 2015 και ώρα 07:00 π.μ. - 07:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Αλυζίας (Κανδήλα) θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Ψηφίζουν όλοι και όλες οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Ξηρομέρου με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ για όλους.
Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου η ψηφοφορία διεξάγεται την ίδια ώρα ξανά στο ίδιο εκλογικό τμήμα την επόμενη Κυριακή 29-11-2015 χωρίς αντίτιμο συμμετοχής.

Χορεύουν από τους μετασεισμούς τα νησιά του Ιονίου και η Δυτική Ελλάδα.


Αυτή είναι η σεισμική εικόνα της περιοχής μας μετά τον μεγάλο σεισμό της 17ης Νοεμβρίου των 6,1 της κλίμακας ρίχτερ, τις τελευταίες σαράντα οχτώ ώρες, όπως την έχει καταγράψει το δίκτυο σεισμογράφων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το μάζεμα της ελιάς στον κάμπο της Αλυζίας.


Κείμενο - φωτογραφίες: κα Σπυριδούλα Σούφη.

Ο κάμπος της Αλυζίας αυτή την εποχή σφύζει από ζωή. Το μάζεμα της ελιάς βρίσκεται στο αποκορύφωμά του με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες. Το χωριό μας, η Κανδήλα, όπως και τα γύρω χωριά Μύτικας, Βάρνακας, Παναγούλα και Αρχοντοχώρι είναι σχεδόν άδεια τη μέρα, αφού όλοι συμμετέχουν στη διαδικασία της συγκομιδής. Από τους γηραιότερους μέχρι τα παιδιά που μετά το σχολείο θα πάνε κι αυτά στον κάμπο. Είναι σαν εκδρομή, σαν μια γιορτή στην ύπαιθρο.

Μήπως;


Μήπως κάποιοι χρειάζονται ταχύρρυθμα μαθήματα κανόνων καλής συμπεριφοράς και αποφυγής άσκησης λεκτικής βίας προς τους συνανθρώπους τους; Ποτέ δεν είναι αργά να κάτσεις στα θρανία.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Παλαίρου: Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.



Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Παλαίρου

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου σε συνεργασία με το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας σας προσκαλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη έλευση αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού στις 23 έως 29 Νοεμβρίου 2015.

Επέστρεψε το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Μύτικα.


Επέστρεψε το ασθενοφόρο δωρεά της οικογένειας Χιώνη στο Κ.Υ. Μύτικα. Το ασθενοφόρο με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Κυριακόπουλου σε προγενέστερο χρόνο, είχε μεταφερθεί στο Κ.Υ. Αστακού καθώς και ο οδηγός του.

Δεν θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς της Ηλείας.


Τακτικός αναγνώστης του Blog, μας ζήτησε να αναδημοσιεύσουμε το παρακάτω δημοσίευμα, το οποίο έχει σχέση με την υπόθεση του ενδεχόμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Μύτικα.


Με τη διαβεβαίωση του Ανώτερου Στελέχους Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γεωργίου και του Διευθυντή Δικτύων Στερεάς Ελλάδας, Νήσων Αιγαίου και Πελοποννήσου κ. Ηλιάδη ότι όχι μόνο δεν θα κλείσουν τα 4 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς του νομού, αλλά θα λειτουργούν κανονικά, 5 ημέρες την εβδομάδα, έφυγαν από τη συνάντηση που είχαν χθες στα κεντρικά της Τράπεζας, στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του νομού.

Συμπληρώθηκε αισίως μία δεκαετία παρέα με ένα βουλιαγμένο λιμάνι. Υπάρχει καμία ελπίδα να ξεκολλήσουμε από αυτό το τέλμα;


Απόφαση υπ' αριθμόν 978/2005 ΣτΕ. Μία τελεσίδικη απόφαση που για μεν το μέλλον, αποτέλεσε ταφόπλακα για τον Μύτικα και τις προοπτικές ανάπτυξης του για δε το παρόν, μία ασχήμια, μία καταστροφή, ένα κουφάρι και μία δημιουργηθείσα πολύ δυσάρεστη και συνάμα επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του κάτω Μύτικα, με πάμπολλες περιπτώσεις ατυχημάτων.

Επιτέλους. Τέλος το μαρτύριο με τις λακκούβες, το γκάπα - γκούπ και τα σκονισμένα αυτοκίνητα.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Χθες τελείωσε η πρώτη στρώση της ασφαλτόστρωσης (πολύ καλή δουλειά) του δρόμου Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος. Τέρμα ο χωματόδρομος. Οι δύο κολώνες τις ΔΕΗ πάντως στέκονται ακόμη εκεί μπάστακες. Στις φωτογραφίες αρχή - μέση - τέλος. Αυτός ο δρόμος σήμερα είναι ο καλύτερος δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας μετά την Ιόνια Οδό. Και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ,όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το τμήμα γέφυρα Καντήλια - Άγιος Δημήτριος, σε νέα χάραξη μέσα από τα κτήματα.

Παρέμβαση του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα για το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Μύτικα.


Μύτικας 16.11.2015
Αριθμ. Πρωτ.:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΜΥΤΙΚΑ
Προς: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Υπηρεσία Εξυπηρέτησης
Πελατών
ΘΕΜΑ: «Υποκατάστημα Τράπεζας Πειραιώς Μύτικα».

Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόταση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Μύτικα. Να σας θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή που αποτελείται από πέντε χωριά και επίσης δύο γειτονικά νησιά μιας και είναι το κέντρο της περιοχής αυτής.

Google Chromebit: Μετατρέψτε κάθε οθόνη σε υπολογιστή με 85 δολ.


Πηγή: http://techblog.gr

To Google Chromebit, κατασκευασμένο από την Asus, αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο και στόχος του είναι να φέρει το Chrome OS σε κάθε συμβατή οθόνη, μετατρέποντάς την σε υπολογιστή. Αφού πέρασαν αρκετοί μήνες, τελικά το Google Chromebit γίνεται από σήμερα διαθέσιμο με τιμή στα 85 δολάρια.

Μεγάλος μετασεισμός πριν από λίγα λεπτά.


Πολύ ισχυρός μετασεισμός πριν από λίγο κούνησε τον Μύτικα αρκετά. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μετασεισμός σημειώθηκε στις 10:33 π.μ. και είχε επίκεντρο δυτικά της Λευκάδας και το μέγεθος ήταν 5,2 ρίχτερ.

Υλικές ζημιές και πολύ φόβος στον Αστακό.


Φωτορεπορτάζ: Make Art.

17 Νοεμβρίου 1973.

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αιτωλοακαρνανία.


Πολύ ισχυρός σεισμός ταρακούνησε κυριολεκτικά όλη την Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:10 π.μ. και είχε επίκεντρο δυτικά της Λευκάδας και το μέγεθος ήταν 6,1 ρίχτερ.

Στιγμές Μύτικας - Κάλαμος Καλοκαίρι 2015 (βίντεο).


Στιγμές από το Καλοκαίρι του 2015 Μύτικας - Κάλαμος.

Υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά βοθρολυμάτων από τον Δήμο Ξηρομέρου.


Υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά βοθρολυμάτων από τον Δήμο Ξηρομέρου με δικό του βυτιοφόρο όχημα στις ΕΕΛ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΒΟΝΙΤΣΑΣ). Η διάρκεια της σύμβασης είναι δωδεκάμηνη και για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε ολόκληρη την σύμβαση εδώ.
Σίγουρα αυτή είναι μία θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας.

Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στον Μύτικα; Αν αυτό πραγματοποιηθεί θα είναι καίριο πλήγμα στον Μύτικα και σε όλη την Δ.Ε. Αλυζίας.


Πληροφορούμαστε ότι το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Μύτικα, υπάρχουν σκέψεις και οδεύει προς κλείσιμο. Η πληροφορία μας είναι έγκυρη και δεν χωρά αμφισβήτηση. Η οριστική απόφαση δεν έχει ακόμα παρθεί, όμως η σκέψη υπάρχει και μάλιστα οι δικές μας πληροφορίες μιλάνε σχεδόν για βεβαιότητα.