Συνδιοργάνωση ημερίδων από την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Ξηρομέρου.


Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Ξηρομέρου, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 6/2 και 7/2 ημερίδα με θέμα: «Συλλογικές δράσεις αγροτών, η μοναδική ακτίνα ανάπτυξης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της χώρας μας».
Κύριος εισηγητής θα είναι ο κ. Μπλάτσιος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γεωργική Ανάπτυξη.
Η ημερίδα θα γίνει και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου και πιο συγκεκριμένα:
  • Το Σάββατο 6/2 ώρα 11 το πρωί στη Δ.Ε. Αλυζίας, στο Δημοτικό Κατάστημα στην Κανδήλα.
  • Το Σάββατο 6/2 και ώρα 07:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Δήμου στον Αστακό.
  • Την Κυριακή 7/2 και ώρα 11 το πρωί στη Δ.Ε. Φυτειών, στο Δημοτικό Κατάστημα των Φυτειών.
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών ξεκινάει ένα κύκλο συζητήσεων με θέμα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας ελπίζοντας ότι θα διατυπώσουμε προτάσεις πρακτικές και κυρίως λύσεις που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο χειμαζόμενος αγροτικός κόσμος.

7 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη πρωτοβουλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμμετεχει και ο δημος Ξηρομερου στην συζητηση !
    Ως κορυφαιος θεσμος της τοπικης μας κοινωνιας !
    Ο διαλογος καλο κανει , δεν βλαπτει
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διάλογος κακό δεν κάνει αλλά Δήμος Ξηρομέρου και διάλογος δεν υπάρχει. Από πολλά χρόνια. Διαφορετικά δεν θα αναλάμβανε την πρωτοβουλία η Συμπολιτεία. Πολύ καλή πρωτοβουλία.

      Διαγραφή
  3. Χαίρομαι πολύ που βλέπω μία στροφή του "συνεταιρίζεσθαι" προς στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι τον κρατικό παρεμβατισμό και manager. Μέχρι το τέλος της δεκαετία του 70 κρατούσαν καλά οι συνεταιρισμοί στη χώρα αλλά και στη περιοχή μας με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή σε ανάπτυξη.Οι συνεταιρισμοί πετύχαιναν και παρείχαν φτηνότερες ύλες στους παραγωγούς των συνεταιρισμών. Είμασταν αυτάρκεις πχ σε κτηνοτροφικά προϊόντα κατά 90% , ενώ σήμερα το 80% τα εισάγουμε. Αργότερα είχαμε πχ τις ΚΥΔΕΠ και μας έμειναν τα ντουβάρια απ΄τις αποθήκες και τα σιλό με τις κρατικέ ς κακοδιαχειρίσεις, είχαμε πτωχευμένους μεγάλους συνεταιρισμούς και χάρισμα των ζημιών, γιουγκοσλαβικά καλαμπόκια ως Ελληνικά κλπ κλπ. Παρακμή. Να που φανερά πλέον παραδεχόμαστε ότι το κράτος δεν κάνει για manager. Δεχόμαστε μία ιδιωτική εταιρεία ως manager να μας καθοδηγήσει και να μας βοηθήσει στην ίδρυση μικρών συνεταιρισμών πχ των 10 ατόμων σύμφωνα με τον νόμο του 2011. Επομένως συμφωνώ με αυτή τη πρωτοβουλία και θα είμαι εκει στο χωριό μου στις Φυτείες να ακούσω, να θέσω ερωτήματα και να λάβω γνώση των νέων δεδομένων της τρέχουσας ΚΑΠ.

    Από τo σάιτ της εταιρείας διαβάζω:
    Η Εταιρία μας, η «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» είναι η μοναδική στη χώρα μας σε εμπειρία και δράση στην ίδρυση – οργάνωση και management των Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία στο να ιδρύσει και να ξεκινήσει από την αρχή ένα συνεταιρισμό και να είναι μαζί του συνέχεια, στην οργάνωσή του αλλά και στο Management - Οργάνωση – Προγραμματισμό – Εύρεση Αγορών – Εύρεση Συνεργατών – Επιχειρησιακό Σχεδιασμό κλπ.

    Η δράση μας τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα σε νέους Συνεταιρισμούς Φρούτων - Λαχανικών και Κτηνοτρόφων σε ολόκληρη τη χώρα, πιστοποιεί την ωφελιμότητα της συνεργασίας με την ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ.

    Η δράση μας επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

    Εάν θέλετε να ζήσετε από την παραγωγή των προϊόντων σας πρέπει να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας που παράγουν το ίδιο προϊόν.

    Όλοι μαζί μετά ελάτε στη «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.»

    Χρήστος Κολοβός Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Κολοβε !
    εχουν πτωχευσει και ιδωτικες επιχειρησεις στην χρονικη περιοδο που αναφερθηκε ,
    οι δε ιδιοκτητες αυτων των επιχειρησεων βγηκαν πλουσιοτεροι
    και οι εργαζομενοι στην ανεργια.
    να ειστε δικαιος οταν κανετε πολιτικη αναλυση και κριτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνω μαζι σου φίλε. Είμαι ενάντια στη παγκοσμιοποίηση και υπέρμαχος του κρατικού ελέγχου σε στρατηγικούς τομείς της χώρας, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική Άμυνα κλπ. Όπως ενάντια είμαι στην παλλαϊκή (κρατική) και την κολχόζνικη (συνεταιριστική) κοινωνική ιδιοκτησία.Είμαι υπέρμαχος των κρατικών πανεπιστημίων , αλλά θέλω και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό να σπουδάσουν. Θα μπορούσαν να μείνουν εδώ ενισχύοντας και την Εθνική οικονομία. Θυμάμαι μια Ελλαδα με φοβερή ανάπτυξη, βιομηχανική-βιοτεχνική -γεωργική- κτηνοτροφική και βλέπουμε μία Ελλάδα που δεν έχει τίποτα. (Εργοστάσια αυτοκινήτων- κλωστουφαντουργίες-τσιμεντοβιομηχανίες- μεγάλα ναυπηγία-βιομηχανιές ορυκτών-τεράστιες εξαγωγικές χαλυβουργίες κλπ κλπ. Σήμερα δεν υπάρχουν ή είναι ζημιογόνα.Παρακμή. Χ.Κ

      Διαγραφή
  5. κ. Κολοβε !
    Αυτη ηταν η ιδεολογια της Ν.Δ. την δεκατια του 70
    Σημερα , δεν ειναι αυτη η ιδεολογια της , ειναι αλλη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.