Η μηχανή του χρόνου: Από το 1930 υπήρχε υποκατάστημα Τράπεζας στον Μύτικα.


Μιας και το θέμα κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς είναι στην επικαιρότητα, δημιουργώντας σε όλη την Δ.Ε. Αλυζίας και στα νησιά Κάλαμο και Καστό Λευκάδας ένα τρομερό πρόβλημα, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή όλης της περιοχής, στους επαγγελματίες, στους αγροκτηνοτρόφους, στους συνταξιούχους, στο τουρισμό...., και παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του συμπατριώτη μας Ανδρέα Μαρούλη στο Αχελώος TV, όπου ανάφερε ότι από το 1930 υπάρχει στο Μύτικα υποκατάστημα Τράπεζας, με το όνομα τότε Τράπεζα Αθηνών, με ανταποκριτή το μαγαζί του Σιδερωμένου.
Εμείς σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία της δεκαετίας του 1960, όπου φαίνεται καθαρά (δεξιά η σχετική επιγραφή,) ότι το μαγαζί του Σιδερωμένου λειτουργούσε σαν ανταποκριτής για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Τώρα κάποιοι ετοιμάζονται να μας δώσουν την χαριστική βολή γυρίζοντας μας στο 1930 και ακόμη παραπίσω και λέμε χαριστική βολή, γιατί τα τελευταία τριάντα χρόνια ο Μύτικας, ο οποίος ήταν το οικονομικό κέντρο όλης της περιοχής, έχει αποψιλωθεί μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Μην τα αναφέρουμε και τα απαριθμήσουμε. Τα ξέρετε και τα γνωρίζετε όλοι γιατί τα ζήσατε.
Να δούμε που επιτέλους θα σταματήσει αυτό το πισωγύρισμα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

6 σχόλια:

  1. Ως τοπικη κοινωνια να ζητησουμε απο την πολιτεια !
    την λειτουργια δημοσιου τραπεζικου υποκαταστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα ιδρυση ο συριζα κρατικη τραπεζα μονο για μας.
    Προσγειωσου φιλε μου και μην λες πραγματα χωρις σχεση με την πραγματικοτητα γιατι καποιοι το καταλαβαινουν ως ειρωνια και κοροιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε ! 10 : 59
    η προταση αφορα την πολιτεια και τους δημοκρατικους θεσμους της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10,59
    κοροιδία είναι , οι επιστολές των πολιτικών μας
    σε ιδιωτικες επιχειρήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε ! 10 ,59
    ειναι καλο να ειμαστε δυσπιστοι ,
    αλλα ερχεται μια μερα των ημερων και κατανοουμε
    ποιοι λαικιζουν , ποιοι μας κοροιδευουν και ποιοι μας ειρωνευονται
    και ποιοι ειναι οι αληθινοι δημοκρατες και το αντιθετο.
    καλημερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οσοι μας κυβερνησαν και μεχρι σημερα τι μας εδειξαν;
    λαικισμο κοροιδια ειρωνια ΨΕΜΑ.ψεματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.