Παρουσίαση προγράμματος του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων.



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, το οποίο ξεκινά την 22η Ιουλίου και ολοκληρώνεται 21η Αυγούστου, παρουσιάσθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος, η Αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά και ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Ρόμπολας.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων, επεσήμανε ότι παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, συντάχθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα πλήρες πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο βασίσθηκε στην προσφορά, τον εθελοντισμό και το ενδιαφέρον τοπικών φορέων. 
Ο Νίκος Καραπάνος, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θεατρικές παραστάσεις αλλά και τις αξιόλογες εκδηλώσεις που τις πλαισιώνουν, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέδραμαν με τις ευγενικές χορηγίες τους την διεξαγωγή του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων.
Ο Κων/νος Γιαννόπουλος ακολούθως σημείωσε ότι ο εμπλουτισμός του θεσμού όχι μόνο με παραστάσεις αλλά και άλλες εκδηλώσεις, φιλοδοξούν να θέσουν τις βάσεις εξέλιξης μιας πολιτισμικής δραστηριότητας, που να αφορά τη θεατρική παιδεία.
Η κυρία Σοφία Λαναρά, αμέσως μετά παρουσίασε αναλυτικά τις θεατρικές παραστάσεις του φετινού προγράμματος καθώς και τους συντελεστές τους, ενώ τέλος ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Ρόμπολας αναφέρθηκε στην πλήρη προετοιμασία του χώρου ο οποίος και φέτος θα δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες, πραγματοποιήθηκε έγκαιρα η συντήρηση του χώρου στάθμευσης και του δρόμου που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων περιλαμβάνει:
22 Ιουλίου - Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ν. Ρόμπολα «Οινιάδες μια αρχαία Ακαρνανική πολιτεία». Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του ιστορικού μουσείου της «Διεξόδου» με την υποστήριξη του Κορδόσειου Κοινωφελούς Ιδρύματος, το οποίο στηρίζει το Φεστιβάλ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Χώρος παρουσίασης το Κτίριο Συγγρού στην Κατοχή ώρα 08:30 μ.μ.

23 Ιουλίου 2016 ώρα 10:00 π.μ.: Ημερίδα με θέμα «Το Αρχαίο Δράμα σήμερα». Εισηγητές: Κώστας Καζάκος, Σκηνοθέτης - Ηθοποιός, Ολυμπία Βικάτου Αρχαιολόγος – Προϊστάμενος Εφορίας Αρχαιοτήτων, Γιώργος Μικέλης Θεατρολόγος, Ελένη Καράμπελα Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Για όσους ενδιαφέρονται θα απευθύνονται στο Πνευματικό Κέντρο στο τηλέφωνο 2631027268. Το πρωί στους συμμετέχοντες από το Μεσολόγγι και Αιτωλικό, μπορεί να γίνει μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου. Στο τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

23 Ιουλίου 2016: Θεατρική παράσταση: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Παππά, Νικήτας Τσακίρογλου, Σταύρος Ζαλμάς.

3 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαικάλης, Τάσος Γιαννόπουλος.

29 Ιουλίου ώρα 08:00 μ.μ. – 11:00  μ.μ.: Σεμινάριο (workshop) από τον Σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Κο Νίκο Καταγεώργο με τίτλο «Μάσκα και τραγικό». Χώρος παρουσίασης το Κτίριο Συγγρού στην Κατοχή.

12 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: «ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γεωργίου Χορτάτση. Σκηνοθεσία: Γιάννη Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νικολαΐδης, Φωτεινή Φιλοσόφου.

21 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: «ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ». Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα.

Το 30ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων υποστηρίζουν:
Το Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα, οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Β’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Κατοχής, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι επιχειρήσεις ΣΑΩ ΑΒΕΕ Κουρκουμέλης Ιωάννης και ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. Ζούκας Κων/νος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.