Ο μονίμως ξεχασιάρης και εκπρόθεσμος Δήμος Ξηρομέρου. Στον αέρα το έργο κατασκευής του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα, κόστους 3.400.000 €.


Πριν λίγες ημέρες, στις 6.6.2016, σας ενημερώσαμε (δείτε εδώ) για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Μιλάμε για την απόρριψη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», με κωδικό ΟΠΣ 5001003 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020».
Προσωπικά έχουμε αρκετές ημέρες που ασχολούμαστε με το θέμα, μιλώντας τηλεφωνικά με πάρα πολλούς να δούμε και να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Καταρχήν θέλουμε να ξεκινήσουμε την αναφορά μας στο συγκεκριμένο θέμα, προτάσσοντας και αναφέροντας πρώτα την ελπίδα (πολύ μεγάλη) που υπάρχει να έχουμε αλλαγή αυτής της πολύ δυσάρεστης απόφασης. Ρωτώντας στην Περιφέρεια μάθαμε ότι προβλέπεται η διαδικασία της επανυποβολής προτάσεως ένταξης και θεωρούμε δεδομένο ότι αυτό θα πράξει άμεσα ο Δήμος Ξηρομέρου, αν δεν το έχει ήδη πράξει.
Και πάμε τώρα στα αρνητικά που μας στενοχωρούν και μας θυμώνουν. Μιλάμε για ένα έργο κόστους 3.400.000 €, το οποίο επρόκειτο να κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 2.458 μ2, στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ 109 (το καταλαμβάνει όλο), απέναντι από το Λύκειο Μύτικα, πλησίον του γηπέδου.

Το οικοδομικό τετράγωνο Γ 109 στον Μύτικα, όπου προβλέπεται η ανέγερση του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα.
Στο επίσημο έγγραφο της απόρριψης (δείτε το εδώ) αναφέρονται δύο λόγοι υπεύθυνοι για την απόρριψη:
  • Δεν βεβαιώνεται η κυριότητα του οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου. Έχει παύσει η ισχύς της υπ’ αριθμ. ΔΥ8γ/Γ.Π. 124078/11-12-2008 απόφασης του Υπ. Υγείας & Πρόνοιας για την παραχώρηση του οικοπέδου.
  • Δεν υπεβλήθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξηρόμερου (Δικαιούχο της πράξης). Η προγραμματική σύμβαση αφορά τον ορισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ως Διευθύνουσα Υπηρεσία για την υλοποίηση της πράξης.
Εμείς λοιπόν, επειδή θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό, δηλαδή ο Μύτικας να στερείται την κατασκευή ενός έργου αξίας 3.400.000 € που το έχει ανάγκη (το υπάρχων Νηπιαγωγείο είναι λυόμενο και το υπάρχων Δημοτικό Σχολείο ακατάλληλο από όλες τις απόψεις), ψάξαμε αυτή την υπόθεση και σας ενημερώνουμε υπεύθυνα.
Πάμε καταρχήν στον πρώτο λόγο απόρριψης. Η κυριότητα του οικοπέδου ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (με την γνωστή απαλλοτρίωση για την μετοίκηση της Παναγούλας) και με παραχωρητήριο του 2008, δόθηκε η κυριότητα στο τέως Δήμο Αλυζίας με σκοπό την ανέγερση του κτιρίου. Αυτό το παραχωρητήριο έληξε πιθανόν μέσα στο 2009 ή στο 2010 και μάλλον δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν.
Πιθανό η έκδοση άδειας εργασιών που πραγματοποιήθηκε εκείνη την εποχή (ένα στάδιο πριν την οικοδομική άδεια) να συνετέλεσε ώστε κάποιοι να μην δώσουν σημασία σε αυτό το σημείο και να διαφύγει της προσοχής τους. Πάντως αυτό το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα, αρκεί να γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να ανανεωθεί το παραχωρητήριο, πράγμα που είναι πολύ εφικτό μιας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ουδεμία αντίρρηση θα έχει μιας και ο χώρος εκεί έχει προκαθοριστεί για ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα.
Και πάμε στο δεύτερο λόγο απόρριψης που εδώ έχουμε μεγάλο θέμα για τον Δήμο Ξηρομέρου, όπου η ευθύνη είναι καθαρά δική του και έρχεται άλλο ένα περιστατικό για να μας θυμίσει, ότι σε αυτό τον Δήμο όλα δουλεύουν στην τύχη τους.
Ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλλε την πρόταση του για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (δείτε εδώ) και επίσης πήρε απόφαση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (δείτε εδώ). Η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γίνεται διότι, ο δικός μας Δήμος δεν διαθέτει πλήρως στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία. Γι αυτό λοιπόν απευθύνεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου.
Μετά από αυτές τις ενέργειες όμως από ότι φαίνεται καμία άλλη ενέργεια δεν έγινε από τον Δήμο μας και εξηγούμαστε. Επικοινωνήσαμε με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ρωτήσαμε για ποιο λόγο δεν υπεβλήθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξηρόμερου. Η απάντηση που πήραμε ήταν ορθή και κοφτή: «Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ»!!! Το ξαναγράφουμε για να το εμπεδώσετε: «Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ»!!!
Δηλαδή μετά τις δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, ουδείς άνθρωπος  του Δήμου Ξηρομέρου ασχολήθηκε να τρέξει και να παρακολουθήσει το θέμα ώστε και ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να λάβει ανάλογη απόφαση, κάτι που ήταν απαραίτητο να γίνει, ώστε να υπάρχει η σχετική απόφαση, μαζί με την αίτηση χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ.
Οι άνθρωποι που μας το είπαν αυτό υπεύθυνα, είναι άνθρωποι μέσα στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ασκούν διοίκηση σε αυτό ακριβώς το κομμάτι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Μεσολογγίου.
Γνωρίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας είναι από την Αχαΐα και την Πάτρα και ότι σε αυτές τις υποθέσεις, δηλαδή ποιο Σχολείο θα πάρει προτεραιότητα κατασκευής, ισχύει και η πολιτική βούληση εκτός από τον βαθμό ωρίμανσης του κάθε έργου. Αυτό όμως απέχει πάρα πολύ από αυτό που μας συνέβη, δηλαδή να κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου αίτηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για να φτιάξουμε καινούργιο Σχολείο στον Μύτικα και να μας απορρίπτουν την χρηματοδότηση, γιατί δεν έχουμε κυριότητα οικοπέδου και Διευθύνουσα Υπηρεσία. Πραγματικά είναι για λύπηση το θέμα. Είναι για να μας πάρουν με τις πέτρες.
Καταλήγοντας και τελειώνοντας θα πούμε ότι λυπούμαστε πάρα πολύ για την κατάντια του Δήμου Ξηρομέρου, όπου η αριστερά δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά. Που σε όλα τα σημαντικά και σοβαρά θέματα για την πρόοδο και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας είναι μονίμως απών, ξεχασιάρης και εκπρόθεσμος.
Λυπούμαστε πάρα πολύ που έχουμε μία δημοτική αρχή που μόνο μέλημα της είναι οι ημέτεροι, οι κολλητοί, οι απ' ευθείας αναθέσεις, τα δωδεκάρια, τα πεντάρια και η οικονομική διαχείριση που βιώνουμε, που όλοι όσοι έχουν κοινό νου και τα παρακολουθούν λίγο από πιο κοντά και επισταμένα, καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ...
Περιμέναμε από αιρετούς που προέρχονται από την Αλυζία και τον Μύτικα, να πράξουν το καθήκον τους σε αυτή την υπόθεση και το λιγότερο να ζητήσουν εξηγήσεις τόσες ημέρες που πέρασαν από τότε που έγινε γνωστό το θέμα της απόρριψης χρηματοδότησης.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ..., ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ...
Ελπίζουμε έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή να πάρει ζεστά το θέμα, να το τρέξει και να προσπαθήσει να δώσει λύση. Εμείς της ζητάμε να δείξει την ανάλογη σημασία και προσοχή που επιδεικνύει για την κατασκευή του κλειστού του Αστακού, που δεν την μεμφόμαστε, αλλά σε όλα τα έργα του Δήμου έτσι πρέπει να κάνει. Να τα παρακολουθεί με προσοχή και να τα τρέχει γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα είμαστε. Περιμένουμε να δούμε εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση και ευχόμαστε να είναι θετικές.
Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα επιβάλλεται και πρέπει να γίνει.

19 σχόλια:

  1. φιλε μου καλε
    δεν εχω να προσθεσω τιποτα
    τα ειπες ολα
    κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτα ο πολίτης έλεγε ο γαλουνης χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη η δημοτικη αρχη ειναι η ταφοπλακα του δημου μας.Ευχαριστουμε για την ενημερωση αγαπητη σελιδα.Ολα τελικα ειναι θεμα παιδειας.Οι ανθρωποι αυτοι απλα δεν διαθετουν.Αρκουνται σε οτι αφορα τις φιεστες των ιδιωτων.Τα παιδια δεν χρειαζονται σχολειο.Κλειστο θελουν για να ανοιξουν τους οριζοντες τους.Να μαθουν οτι πρεπει να αποκτησουν χρηματα για να γινουν παραγοντες και αρχοντες του τοπου τους.SOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα πούμε αλήθειες. Η Τεχνικη Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου δεν έχει προσωπικό . Θα μπορούσε ομως ο δήμαρχος να προσλάβει δυο ειδικούς συνεργάτες με ειδικότητα πολιτικων μηχανικών ή παρεμφερεί για να μπορούν να βοηθήσουν. Αντίθετα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω 5.24.Ενας υπαλληλος δεν μπορει να κανει τα παντα.Αντιθετα οι ειδικοι συνεργατες ειναι asset για το δημο μας.Θα μας φερουν την αναπτυξη.Ευχαριστουμε παλι τον αρχοντα για τις επιλογες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενταξη εργου σε εσπα χωρις οικοπεδο και διευθυνουσα
    μονο ο δημος ξηρομερου και ο γαλουνης θα μπορουσε να το κανει αυτο
    μυτικα εισαι ελευθερος να κλαψεις
    κλαψε γιατι για οτι σου συμβαινει εσυ φταις
    εβγαλες καλο δημαρχο
    καλο αντιδημαρχο
    καλους δημοτικους συμβουλους
    καλο προεδρο και τοπικους συμβουλους
    ψηφισες με μυαλο και απλωμενο το χερι
    κουραγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τοσος κοπος,τοσα χρηματα,αγωνας για να αποκτησουμε αυτη τη δημιουργικη δημοτικη αρχη!Ειδικα καναμε εκλογες για να βολεψουμε τους ειδικους συνεργατες.Κριμα που δεν μπορει η τεχνικη να εκπληρωνει ολες τις υποχρεωσεις του δημου και εδικα τις διαταγες του σουλτανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λογια...λογια...λογια...ΟΚ κερδισατε τις εντυπωσεις.
    Μηπως εδω και δεκαετιες υπηρξε καποιος προεδρος κοινοτητας εντιμος;
    ισως μονο ο... Αμπαριας...πριν και μετα το χαος.
    Κανενας Δημαρχος;Που ειναι τα ΕΡΓΑ υποδομης;ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ
    ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS:
    Θα σας παρακαλούσα πριν από τις σχετικές σας αναρτήσεις, οι οποίες θίγουν πρόσωπα και Υπηρεσίες που έχουν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη του αναφερόμενου έργου στο ΕΣΠΑ (με πολλές ώρες εργασίας, καθώς και προσωπικές επισκέψεις στην Περιφέρεια), να απευθύνεστε αρχικά στην αρμόδια υπάλληλο του Δήμου, ώστε να είστε σε θέση να πληροφορείτε σωστά τους δημότες.Για την σωστή πληροφόρηση των δημοτών σας αναφέρω ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου προέρχονταν από τον πρώην Δήμο Αλυζίας, για τον οποίο δεν ήμουν αρμόδια κι έτσι δεν γνώριζα το περιεχόμενο του.Όταν η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, μελέτησα το φάκελο, διαπίστωσα ελλείψεις και ζήτησα αμέσως επικαιροποίηση από το αρμόδιο Υπουργείο του σχετικού παραχωρητηρίου του οικοπέδου.Όσον αφορά την απόφαση Δ.Σ. σχετικά με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου αρμόδια Υπηρεσία για την έγκαιρη διαβίβαση της δεν ήταν η Τεχνική Υπηρεσία. Παρόλα αυτά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι αν και καθυστερημένα διαβιβάσθηκε από το αρμόδιο Τμήμα στην αντίστοιχη Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επίσημα για το όνομα του υπαλλήλου, ο οποίος σας ενημέρωσε όπως αναφέρετε υπεύθυνα ότι "Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ!!"
    Αυτά όσον αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας!!!!!!
    Προς: Ανώνυμο 6:02μ.μ.
    Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου δεν έχει "ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ" αλλά Προϊστάμενο με ειδικότητα Γεωπόνο και μία Πολ/κό Μηχανικό, η οποία παρά το τεράστιο φόρτο εργασίας που απαιτεί ο διευρυμένος Δήμος Ξηρομέρου έδειξε το "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" και κατάφερε να υποβάλλει εντός των στενών χρονικών ορίων όλα τα δικαιολογητικά που περιείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο φάκελος του έργου, έχοντας την σημαντική βοήθεια συναδέλφου μου με ειδικότητα Πληροφορική.
    Παρακαλώ όπως δημοσιευθεί το σχόλιο μου
    Η Πολ/κός Μηχ/κός Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Καταρχήν εμείς δεν ασκούμε και ούτε έχουμε ασκήσει κριτική σε εργαζόμενους στο Δήμο. Οι εργαζόμενοι εργάζονται σε ένα Δήμο Ξηρομέρου που είναι ανοργάνωτος με ευθύνη των πρώηη δημοτικών αρχών και της νυν δημοτικής αρχής. Κριτική ασκούμε μόνο στους αιρετούς οι οποίοι παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις και είναι φυσικοί προϊστάμενοι των εργαζομένων. Στο κείμενο μας αναφερόμαστε σε αιρετούς και για να είμαστε ακριβείς στο κ. Δήμαρχο, γιατί όταν ένα έργο 3.400.000 ευρώ και μάλιστα σχολική μονάδα που είναι μεγάλη ανάγκη να κατασκευαστεί, δεν εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, η ευθύνη είναι στο Δήμαρχο και στην Εκτελεστική Επιτροπή. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα που υπάρχει με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δύο εργαζόμενοι τραβάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες το καράβι. Όμως και γι αυτή την τραγική κατάσταση υπεύθυνοι είναι οι αιρετοί, ο Δήμαρχος και η Εκτελεστική Επιτροπή και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Μία είδους λύση που θα βοηθούσε στην απάλυνση του προβλήματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτό, αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα και πιθανόν να στοιχίζει και σε ψήφους, οπότε δεν το αναφέρουμε καν σε ανθρώπους που δεν θα καταλάβουν και δεν θέλουν καν να ακούσουν (αιρετούς).
      2) Απευθυνθήκαμε στο Δήμο Μεσολογγίου για δύο λόγους α) Γιατί στον δεύτερο λόγο απόρριψης της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ αναφερόταν ότι αυτός δεν πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την προγραμματική σύμβαση και δεύτερον δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα και τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, οι οποίες είναι του στυλ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
      3) Σχετικά με την διαβίβαση της προγραμματικής σύμβασης στο Δήμο Ξηρομέρου, εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα, οι διαβεβαιώσεις και η απαντήσεις που πήραμε είναι σε υψηλό επίπεδο και εγκυρότατες. Αυτά τα διαδικαστικά της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων θα έπρεπε να είχαν λυθεί χτες και όχι να έχουμε φαινόμενα σπασμένου τηλεφώνου.
      4) Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι πολύ κακό. Ένα σημαντικό έργο δεν μπαίνει στο ΕΣΠΑ και μακάρι ο Δήμος να το παλέψει και να αλλάξει αυτό γιατί αλλιώς Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στον Μύτικα δεν πρόκειται να δούμε ούτε σε 10 χρόνια και γι αυτό θα φταίνε οι αιρετοί και όχι οι εργαζόμενοι.

      ΦΙΛΙΚΑ

      ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

      Διαγραφή
    2. 1. Καταρχήν εφόσον θέλετε να ασκήσετε κριτική σε αιρετούς κι όχι σε υπαλλήλους θα πρέπει να είστε ξεκάθαρος, ώστε να μην δίνετε την δυνατότητα για κακόβουλα σχόλια κρυμμένα πίσω από τη δυνατότητα ανωνυμίας που τους παρέχετε
      2. Είναι δικαίωμα σας να μην έχετε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της κάθε δημοτικής αρχής, αλλά οφείλετε να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Υπηρεσίες του Δήμου και στην πληροφόρηση που σας παρέχουν, εάν φυσικά την ζητήσετε
      3. Σας ενημέρωσα επίσημα ότι η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαβιβάσθηκε στο Δήμο Μεσολογγίου κι εσείς συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ότι οι διαβεβαιώσεις που πήρατε είναι σε υψηλό επίπεδο και εγκυρότατες. Δηλαδή να υποθέσω ότι αμφισβητείτε όλα όσα σας αναφέρω.Άρα να υποθέσω ότι δεν εμπιστεύεστε όχι μόνο τους αιρετούς, αλλά και τους αρμόδιους υπαλλήλους?
      Σας παρακαλώ πολύ οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος θα επιθυμούσα να γίνει σε προσωπικό επίπεδο στα γραφεία της Υπηρεσίας κι όχι μέσω διαδικτύου.
      Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ένα τόσο μεγάλης αξίας έργο ήταν από την αρχή κατανοητό και αντιληπτό από όλους ότι ήταν αδύνατο να ενταχθεί εφόσον ο αριθμός μαθητών που θα φοιτούσαν είναι πολύ μικρός.
      Με εκτίμηση
      Η Μηχ/κός του Δήμου

      Διαγραφή
    3. Με συγχωρείτε πολύ αλλά αδικείται τον εαυτό σας με την απάντηση που μου δίνεται και θα σας το εξηγήσω αυτό με αυριανή μας τηλεφωνική επικοινωνία.

      Φιλικά

      Βασίλειος Σούλας

      Διαγραφή
  10. 12:05
    λέτε ότι το έργο δέν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ , λόγω μικρού αριθμού μαθητών.
    αυτό που λέτε , πουθενά δέν το είδαμε επίσημα γραμμένο , ώς αιτιολογία μή ενταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφήνοντας κατά μέρος τη σάλτσα,από την τελευταία παράγραφο του κειμένου της μηχανικού αντιλαμβανόμαστε ότι η τεχνική υπηρεσία η καλύτερα η πολιτική μηχανικός ήταν αντίθετη με την κατάθεση του φακέλου;
    Διατυπώθηκαν κάπου αυτες οι αντιρρήσεις;
    Ο Δήμαρχος παρά τις αντιρρήσεις προχώρησε στη σύνταξη(;)και κατάθεση του φακέλου;
    Ανεξάρτητα απο την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας(προβλέπεται για φετος η πρόςληψη δύο μηχανικών)κάποια έργα πρέπει να γίνουν,κάποιες μελέτες να συνταχθούν.Τι τρόπο προτείνει η υπηρεσία;
    Τέλος όταν γράφει ο blogger ότι έχει μιλήσει με υψηλά στελέχη του Δ. Μεσολογγίου,αντιλαμβανόμαστε οτι δεν ειναι υποχρεωμένος και να τα κατονομάσει για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε καμια περιπτωση δέν ειναι κοινωνικα δικαιο !
    να λαμβανεται ως πρωτο κριτηριο κατασκευης ενος τεχνικου εργου (κατασκευη σχολειου) , ο αριθμος των μαθητων ενος σχολειου.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η παλαιοτητα και η ασφαλεια ενος σχολικου κτιριου ,
    θα πρεπει κατα την αποψη μου , να ειναι το πρωτο κριτηριο , κατασκευης ή ανακατασκευης ενος σχολικου κτιριου και όχι ως πρωτο κριτηριο , ο αριθμος των μαθητων ενος σχολειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. << ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κριμα για το ΜΥΤΙΚΑ μια ζωη στην απαξιωση με ευθυνη πρωτα των
    κατοικων του και υστερα ολων των εμπλεκομενων.Χαθηκαν ευκαιριες
    για Αναπτυξη και δημιουργια ουκ ολιγες .Ποσες υπηρεσιες υπηρχαν στο
    χωριο μας; ποσες εμειναν;ποσα εργα υποδομης εγιναν εδω και
    δεκαετιες; Η Ολοκληρωση της καταστροφης ειναι κοντα και ακομα
    καλα κρατουν η πολιτικη φαγωμαρα και τα συμφεροντα μικρα
    και ΜΕΓΑΛΑ.Τραπεζα Πειραιως στο ΜΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...Το Συστημα
    το λεει οχι εγω...υπαρχει ομως στον Αστακο.ΤΕΛΟΣ στα πολλα λογια.
    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ και απο ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολοι γνωριζουμε οτι , οι θεσμοι μιας σωστα οργανωμενης και δημοκρατικης πολιτειας :
    Δημοι-Νομαρχιες-Περιφερειες κ.τ.λ. εχουν οριοθετημενους ρολους και για να προκυπτει καθε φορα και για καθε θεμα ,το καλυτερο αποτελεσμα για το καλο του κοινωνικου συνολου και καποιες ισως φορες συνεργαζονται και συνεννοουνται οι θεσμοι μεταξυ τους και βεβαιως εαν χρειασθει με σεβασμο υποδεικνυουν ο ενας θεσμος σε ενα αλλο θεσμο της πολιτειας , τυχον κενα και ελλειψεις γραφειοκρατικες.
    κατα συνεπεια και κατα την προσωπικη μου αποψη στο συγκεκριμενο θεμα , το συμπερασμα που ενδεχομενως προκυπτει ειναι οτι οι θεσμοι μας , δέν λειτουργησαν με αυτη την λογικη , να υποδειξουν δηλαδη οι ανωτεροι θεσμοι στον δημο Ξηρομερου , τυχον κενα γραφειοκρατικα , ωστε να διεκπαιρεωθει σωστα ο φακελος του συγκεκριμενου εργου και να ενταχθει το εργο κατασκευης του σχολειου στο εσπα.
    εαν δεν πουμε καποτε αληθειες και ολοι μας , δεν προκειται να ξεπερασουμε ως κοινωνια την οικονομικη κριση και οχι μονο.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.