Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Τροφοδοτήστε δωρεάν με νερό Κορπής τους δημότες Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής και μην προκαλείτε με απαντήσεις απαράδεκτες.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο κ. Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0 ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Προστατέψετε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και φροντίστε οι συνεδριάσεις του να μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο.
Προμηθεύσετε με υγιεινό πόσιμο νερό Κορπής, δωρεάν, με βυτιοφόρο τους κατοίκους Πογωνιάς -  Στενού και ευρύτερης περιοχής. 

Την Δευτέρα 27 Ιούνη 2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της μη τροφοδότησης με νερό Κορπής, από το Δήμο δωρεάν, των δημοτών Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής. Το είχε θέσει και στη συνεδρίαση στη Κατούνα την 29 Μάη του 2016. Εκεί δεν απάντησε καν ο κ. Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης για μία ακόμα φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τακτική που ακολουθεί κατά κόρον όταν θέλει να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών του και της Δημοτικής του ομάδας.
Μετά τη συνεδρίαση είχα μαζί του ιδιαίτερα συνομιλία, με πρωτοβουλία δική μου. Με έκπληξη, πίκρα και αγανάκτηση σας ενημερώνω τα παρακάτω σαν συμπέρασμα της απάντησης μέσα στο ΔΣ και της συζήτησης που είχαμε.
1) «Σταματήσαμε σαν Δήμος την τροφοδότηση των κατοίκων με νερό γιατί υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των βυτιοφόρων και φοβούμαστε (!!!!!!) μην μας καταγγείλουν». Αυτό δεν το είπε μέσα στο ΔΣ.
Εσείς Δημότες και εσείς αναγνώστες του άρθρου κρίνετε την άποψη του κ Δημάρχου. Από τη μεριά μου λέω το εξής.
Η περιοχή κ. Δήμαρχε ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια. Τέτοιες απαντήσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές και δεν δικαιούστε να δίνετε στους Δημότες. Είναι η πιο κομψή έκφραση σε αυτό που αισθάνομαι.

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Προχωρήστε σε κατεπείγον πρόχειρο διαγωνισμό και επιλέξτε τη καλύτερη προσφορά. Οι Δήμαρχοι που σέβονται τους κατοίκους κ. Αποστολάκη κάθονται και στο σκαμνί προκειμένου ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. Βέβαια με τη προϋπόθεση να σέβονται τους Δημότες.

2) «Έχουμε συνεχίζει ο κ. Δήμαρχος δύο μετρήσεις από τη γεώτρηση στο Στενό που δείχνουν ότι το νερό είναι αρίστης ποιότητας. Περιμένουμε και μία τρίτη μέτρηση που θα γίνει την 5 Ιουλίου 2016». 
Επικοινώνησα τηλεφωνικά την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 με την διεύθυνση υγιεινής της ΠΕ Αιτ/νιας . Μου έδωσε την εξής απάντηση.
ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ.
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη στη συνείδηση των κατοίκων για πάνω από μια δεκαετία το θέμα του νερού από τη γεώτρηση του Στενού είναι τελειωμένο.
Δεν πίνουμε και δεν πρόκειται να πιούμε. Τελεία και παύλα. 
Αφήστε τις υπεκφυγές και ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΝΕΡΟ ΚΟΡΠΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

3) Συνεχίζοντας ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο κατασκευής καινούργιου αγωγού νερού από Κορπή - Ρούνες - Πάλαιρος - Πογωνιά έχει τεθεί προς αξιολόγηση. Τα χρήματα που υπάρχουν για όλη τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σκοπό αυτό είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις ανάγκες. Βέβαια ανέφερε ότι υπάρχει και δεύτερη πρόταση προς αξιολόγηση που αφορά περιοχή του πρώην Δήμου Ανακτορίου.

Αγαπητοί συγχωριανοί.
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό της δημοτικής αρχής που συνεχίζει την ίδια τακτική με τη προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κυρίως της Παλαίρου δεν μίλησαν καθόλου για μια ακόμη φορά. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα ύδρευσης ήταν αμίλητη. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Παλαίρου και Πογωνιάς απουσίαζαν. 
Τους παραδίδω στη κρίση σας. Δεν γράφω αυτό που αισθάνομαι κυριολεκτικά. 
Σημειώνω όμως ότι ο εμπαιγμός, η αναλγησία και η μικροψυχία έχουν και τα όρια τους. Η ανθρώπινη ευαισθησία δυστυχώς εκλείπει. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Φίλοι Αναγνώστες.
Μετά από όλα αυτά.
1) Προχωρώ το θέμα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και τα αρμόδια Υπουργεία ως δεσμεύτηκα στη Λαϊκή Συνέλευση της Πογωνιάς.
2) Θα ζητήσω ραντεβού με το Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά που γνωρίζουν το θέμα γιατί τους έχω ενημερώσει. 
3) Καλώ τους Βουλευτές του νομού κ. Βαρεμένο και Αντιπρόεδρο της Βουλής, την κα Τριανταφύλλου, τον κ. Μωραΐτη, τον κ. Καραγκούνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κολοβό, τον πολιτευτή κ. Παπαγεωργίου που γνωρίζουν το θέμα (τους έχω ενημερώσει) να αναλάβουν τη προώθηση του θέματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
4) Η συντεταγμένη πολιτεία έχει και άλλους θεσμούς. Εύχομαι παρότι είμαι αποφασισμένος να μην πάω μέχρι εκεί.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.
Α) Ενημέρωσα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου - Δέπος - Πογωνιάς και κτιριακές εγκαταστάσεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ.
Η απάντηση που πήρα γραπτώς από τον κ. Δήμαρχο έχει πολλά κενά. Μήπως έτσι εξηγείται γιατί ουδείς ήθελε να παραλάβει το φάκελο που έχω γράψει τόσες φορές;
Β) Δεν μου έδωσαν το λόγο παρότι που τον ζήτησα να πω την εξής άποψη μου.
1) Η αποκομιδή των σκουπιδιών της Παλαίρου στη περιοχή της παραλίας τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να γίνεται μεταξύ 6-7 ώρας πρωινής και μόνο.
2) Να απαγορευτεί παντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων στη παραλία της Παλαίρου, πλην των ταξί, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το περπάτημα κάνει καλό και η περιοχή ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.