Γιατί ο Δήμος Ξηρομέρου στέρησε 4 εκατ. ευρώ από την περιοχή, μέσω του νέου LEADER 2014 - 2020;


Πολλά και έντονα ερωτηματικά έχουν προκύψει από την «περίεργη στάση» της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου, μετόχου της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε», να αφαιρέσει από την προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής, του νέου leader της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε», την Δ.Κ. Αστακού και να την εντάξει στο πρόγραμμα της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε, με έδρα τη Ναύπακτο, στην οποία μάλιστα δεν είναι μέτοχος (έχει βεβαίως το δικαίωμα).
Η απόφαση αυτή του Δήμου Ξηρομέρου ήταν κρίσιμη γιατί αν εντάσσονταν και η Δημοτική Κοινότητα Αστακού, ο πληθυσμός της περιοχής εφαρμογής της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε» θα ξεπερνούσε τις 100.000 πράγμα (τώρα είναι 98.250) που θα σήμαινε την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος leader με 4.000.000 € (από 12.000.000 € η χρηματοδότηση θα ήταν 16.000.000 €) τα οποία θα διοχετεύονταν σε παραγωγικές επενδύσεις, που τόσο ανάγκη τις έχει η περιοχή, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διέρχεται.
Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι, το γεγονός ότι η Αιτωλική Αναπτυξιακή, με έδρα τη Ναύπακτο, με την συμμετοχή της Δ.Κ. Αστακού δεν κερδίζει κάτι επιπλέον, μιας και ο πληθυσμός της περιοχής εφαρμογής δεν ξεπερνά το όριο των 100.000 κατοίκων και δεν θα επιχορηγηθεί με επιπλέον χρήματα.
Πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και της αγοράς της περιοχής, έκπληκτοι διερωτώνται ακόμη για τα πραγματικά κίνητρα της επιλογής του Δήμου Ξηρομέρου, που αφαιρεί 4.000.000 € από την πραγματική οικονομία καθώς και τον αν η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί και θέση των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Α.Ε ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ Δ.Κ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ προετοιμασίας και κατάρτισης του Τοπικού Προγράμματος CLLD-LEADER, Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της ευρείας Κοινωνικής Διαβούλευσης της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ με του Δήμους, τους Φορείς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο προετοιμασίας και κατάρτισης του Τοπικού Προγράμματος CLLD-LEADER, Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020.
Έτσι η προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ στο ανωτέρω πρόγραμμα αποτελείται από τους εξής Δήμους:
  • Δήμο Αγρινίου (εκτός Δ.Κ. Αγρινίου).
  • Δήμο Θέρμου.
  • Δήμο Αμφιλοχίας.
  • Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας.
  • Δήμος Ξηρομέρου (εκτός Δ.Κ. Αστακού).
  • Δήμος Μεγανησίου (Λευκάδας).
Έχει συνολική έκταση 3.772 τ.χλμ. και συνολικό πληθυσμό 98.250. Η προτεινόμενη περιοχή απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη.


2. ΤΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.


2. ΤΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.


2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΚΛΩΤΣΙΑ ... ΑΚΟΜΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα που τίθεται απο την πρώτη ανάγνωση της ανάρτησης είναι :
    -Εάν στην διαβούλευση της αναπτυξιακής εταιρείας :
    << ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. >> συμμετείχαν σε αυτή την διαβούλευση για την τελική διαμόρφωση του πρακτικού της , εκτός του δήμου Ξηρομέρου καί άλλοι θεσμοθετημένοι φορείς που αναφέρονται και δραστηριοποιούνται
    μέσα στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.