Η μηχανή του χρόνου: Η σκαλωσιά του Μύτικα.


Μύτικας τη δεκαετία του '60, μπροστά στην μεγάλη ιστορική σκαλωσιά, εκεί που σήμερα έχει τοποθετηθεί πλωτή προβλήτα, στον πάνω Μύτικα μπροστά από το μαγαζί της Σταθούλας του Καρναβά. Αναγνωρίζουμε τον Βασίλη Σιδερωμένο, δεύτερος από αριστερά και τον Στάθη τον Λεκατσά (Αμπάριας) τελευταίος δεξιά.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

12 σχόλια:

  1. Οι άλλοι δύο ποιοι είναι ρε παιδιά? Ο αριστερά μήπως είναι ο μασούτας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μασούτας ή ο Φίλια Καλμαντής;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώτος αριστερά είναι ο Καλαμίδας - Μουρκούσης

      Διαγραφή
    2. Ο πρώτος αριστερά είναι ο Καλαμίδας (Μουρκούσης)

      Διαγραφή
  3. Ο πρώτος αριστερά είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλαράκι ! 12:25
    Οσο πιό λιγότερα περιουσιακά στοιχεία και σκέψεις έχουμε στο κεφαλι μας ,
    τόσο πιό ελεύθεροι και σχετικά ευχισμένοι είμαστε και συνεχώς γινομαστε ,
    αρκεί όμως να υπάρχει μία δουλειά και να μπορούμε κάπως να επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρετε μεγαλώσαμε με αυτούς τους ανθρώπους και στο Σταυρό που κάνω τον μπάρμπα Κώστα δεν θα μπορούσα να τον αναγνωρισω χωρίς μουστάκι. Με τίποτα. Ζήσαμε ωραίες στιγμές με αυτούς τους ανθρώπους και το σπουδαιοτερο, ακούσαμε έξυπνα πράγματα. Αν πάντως ζούσε τώρα ο Βασίλης ο σιδερωμενος είμαι σίγουρος πως θα είχε φαρδιά πλατιά επιγραφή απαγορευονται οι πολιτικές συζητήσεις. Αλλά αν ήταν με κανέναν δικό του άνθρωπο θα σχολιαζανε μέχρι δακρύων πίσω από τον πάγκο. Έχω πετύχει τέτοια στιγμή πιτσιρικάς, δημοτικό και τη θυμάμαι μέχρι σήμερα. Συχνά πυκνά τη σχολιάζω με τον πατέρα μου και γελάμε. Ωραίες αναμνήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8 , 57
    δέν είπε κανένας για πολιτικά.
    επειδή αναφέρθηκε ο 12,25 για απλό τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε και αυτό εξασφαλίζεται με το να υπάρχει μια δουλειά για τον καθένα μας.
    αυτό ειπώθηκε και τιποτε πολιτικό.


    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο 10 : 07
    Θα ήταν ασέβεια σε αυτή την ανάρτηση
    να μιλάμε για πολιτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δίπλα στον Στάθη Λεκατσά (Αμπάριας), είναι ο Νίκος Βουλιέρης (Κολάριμπος) όπως μας ενημέρωσε ο γιος του Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.