Συγχαρητήρια από τον κ. Παναγιώτη Στάικο προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να κάνουν πράξη το όνειρό τους και από σήμερα είναι Φοιτητές και Σπουδαστές. Σίγουρα η χαρά, η ανακούφιση και η δικαίωση τους είναι μεγάλες .!!! Αυτή την στιγμή δικαιούνται να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την επιτυχία τους. Μια άχαρη και δύσκολη μάχη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους τελείωσε.
Σε λίγες ημέρες μετά την εγγραφή τους στις σχολές τους ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι στην εξειδικευμένη γνώση, γιατί αυτό δίνει το Πανεπιστήμιο, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Όμως σήμερα γνωρίζουμε, ότι αυτές οι προπτυχιακές γνώσεις και η απόκτηση ενός πτυχίου δεν αρκούν, γι’ αυτό αυτές οι γνώσεις θα πρέπει να είναι πολύ δυνατές και σε βάθος, οι οποίες είναι απαραίτητο να συνεχιστούν και με το εξόχως συναρπαστικό ταξίδι των μεταπτυχιακών ή ακόμη συναρπαστικότερο ταξίδι των διδακτορικών σπουδών, ούτως ώστε σε έναν κόσμο εξόχως συναρπαστικό να εξασφαλίσουν μια λαμπρή επαγγελματική επιτυχία .!!!
Και επειδή στην ζωή δεν είναι το πάν η επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά η ευτυχία, θα πρέπει παράλληλα με τις σπουδές να απολαύσουν την όμορφη φοιτητική ζωή, να αποκτήσουν δεξιότητες, να ασχοληθούν με τις τέχνες και τον πολιτισμό, αποκτώντας καλύτερη κλασική παιδεία, με τα οποία θα είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι .!!!
Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα και στα παιδιά, τα οποία δεν τα κατάφεραν σε αυτή την μάχη και να τους πω, πως στην ζωή υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αρκεί να το πιστέψουμε και να προσπαθήσουμε με υπομονή, σκληρή δουλειά, συνεπεία και υπευθυνότητα και τότε θα έλθουν άλλες επιτυχίες, με τις οποίες θα μπορέσουν να έχουν επαγγελματική αποκατάσταση και να απολαμβάνουν την ζωή τους, όπως επιθυμούν.

Αστακός 24/8/2016
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάϊκος

2 σχόλια:

  1. Πέρα απο τα συγχαρητήρια που αξίζουν για την επιτυχία τους τα παιδιά και βεβαίως και τις Ευχές όλων μας για καλή πρόοδο ,
    το ουσιώδες θέμα και ερώτημα κ. Παν. Σταϊκο που απασχολεί όλους μας κατά την άποψή μου είναι :
    -Γιατί να μήν είναι αρκετό όπως ανεφέρεται , ένα πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ ή Μέσης γενικής-τεχνικής εκπαίδευσης και να χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση για την σύνολο της Νεολαίας μας ,
    ώστε να υπάρχει βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση ?
    -οφείλεται στο ένα πτυχίο και χρειάζεται για τα περισσότερα παιδιά περαιτέρω εξειδίκευση ? η μήπως
    -οφείλεται στο υπάρχον δημοκρατικό κοινωνικο-οικονομικό μας μοντέλο-σύστημα που όλοι μαζί φτιάξαμε.
    καλημέρα σε όλους μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση-παράλειψη μιας φράσης στο παραπάνω σχόλιο :
    οφείλεται - η ανεργία των νέων - στο ένα πτυχίο κ.τ.λ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.