Ο οικονομικός απολογισμός της ανακαίνισης του Γυμναστηρίου Παπαδάτου, γιατί έτσι κρίνεται σωστά κάθε έργο.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, με πρόσφατο σχετικό δελτίο τύπου (δείτε εδώ), μας ενημέρωσε για την αποπεράτωση των εργασιών στο Γυμναστήριο Παπαδάτου και την έναρξη λειτουργίας του.
Θέλουμε λοιπόν να προσθέσουμε και εμείς μερικά πράγματα. Καταρχήν είναι θετικό τόσο η ύπαρξη του Γυμναστηρίου όσο και η ανακαίνιση του και πολύ καλώς έγινε. Πρέπει ένας τέτοιος χώρος που δέχεται καθημερινά κόσμο να είναι αξιοπρεπής, καθαρός με σωστές συνθήκες υγιεινής.
Σίγουρα θα υπάρχει η νεολαία της περιοχής, αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία που θα το χρησιμοποιούν και προσωπικά γνωρίζουμε το τι διέξοδο και τι ευεργετήματα προσφέρει η εκγύμναση με αντιστάσεις, μιας και εμείς έχουμε το ίδιο χόμπι για πολλά χρόνια.
Όμως αυτό που από μεριάς μας θέλουμε να κριτικάρουμε, είναι η έλλειψη οικονομικού απολογισμού. Όταν βγάζεις ένα δελτίο τύπου για να ενημερώσεις και να παρουσιάσεις το έργο σου, πρέπει αυτό να συνοδεύεται απαραιτήτως και με τον οικονομικό του απολογισμό, για να μπορεί ο σκεπτόμενος δημότης να κρίνει το κλάσμα οφέλους προς κόστος και έτσι να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα το πόσο καλό έργο προσφέρεις, ώστε να υπάρχει και η δημόσια λογοδοσία για την διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.
Δελτίο τύπου παρουσίασης έργου χωρίς οικονομικό απολογισμό, συγχωρήστε μας, αλλά είναι λειψό δελτίο τύπου..., πολύ λειψό...
Η Κοινωφελής Επιχείρηση στο δελτίο τύπου της, οικονομικό απολογισμό δεν κάνει. Γενικά στο Δήμο Ξηρομέρου με το θέμα της οικονομικής διαχείρισης δεν τα πάνε πολύ καλά... και μέσα από το Blog, αυτό το έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.
Εμείς λοιπόν θα κάνουμε τον οικονομικό απολογισμό της ανακαίνισης του Γυμναστηρίου Παπαδάτου, με βάση τα επίσημα έγγραφα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για να έχετε πλήρη εικόνα.
 • 4.500 € για εσωτερικό ελαιοχρωματισμό (δείτε εδώ).
 • 4.500 € για εξωτερικό ελαιοχρωματισμό (δείτε εδώ).
 • 5.200 € για αντικατάσταση του δαπέδου (δείτε εδώ).
 • 811,80 € για αντικατάσταση υαλοπινάκων (δείτε εδώ).
 • 2.000 € για τοποθέτηση ταμπέλας και εκτέλεση εργασιών συντήρησης (δείτε εδώ).
 • 605 € για εξοπλισμό υλικών και ηλεκτρικών συσκευών (δείτε εδώ).
Άρα το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει η Κοινωφελής Επιχείρηση στο Γυμναστήριο Παπαδάτου είναι 17.616,80 € και τώρα πιστεύουμε ότι οι δημότες έχουν πλήρη ενημέρωση.
Ευχόμαστε στην νεολαία και τους ανθρώπους της περιοχής που θα το χρησιμοποιούν καλή εκγύμναση και τα καλύτερα.

6 σχόλια:

 1. Μύτικα-press !
  Ν' αντιστέκεσαι στο Μύτικα-press
  Αυτό είναι το πρωτεύον , τ' άλλα χόμπι σου δέν μετράνε και τόσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση , με προύπολογισμό του μεγέθους ενός μικρού δήμου σαν τον δικό μας ,
  εάν πραγματικά εννοεί και θέλει το καλό και συμφέρον της επιχείρησης και των εργαζομένων της , σχεδιάζει την ανακαίνιση και καλλωπισμό των κτιρίων της με διετή έως πενταετή προγραμματισμό και όχι σποραδικά και αποσπασματικά
  ένας παρόμοιος προγραμματισμός βοηθάει την επιχείρηση να προβαίνει σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς προσδοκώντας και μέσω των διαγωνισμών οικονομικά οφέλη.
  Ετσι κάνουν οι σωστοί πολιτικοί και οι λογικοί επιχειρηματίες.
  Ευχαριστώ !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα ειπες ολα και σωστα και καπιοι εστω λιγοι που ακομα συνηθιζουν να σκεπτονται καταλαβαν. καταλαβαν πολυ καλα βλεποντας τα ποσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ :
   " έργα να γίνονται και δεν με νοιάζει για τα περαιτέρω .... "

   Διαγραφή
  2. Φίλε συνδημότη ! 5 : 25
   Οι πολιτικοί θα πρέπει να φροντίζουν καθημερινά
   με τις πολιτικές τους αποφάσεις
   να θωρακίζουν την αξιοπρέπεια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και να εξουδετερώνουν κάθε εικασία καλοπροαίρετων και μή καλοπροαίρετων.
   και αυτή είναι η κυριότερη αποστολή τους ,
   παράλληλα με το όποιο έργο τους.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.