Παναγιώτης Ηλ. Χολής: Ανεύθυνες αποφάσεις που επηρεάζουν τα παιδιά μας.


Του κ. Παναγιώτη Ηλ. Χολή.
Δημότης Ξηρομέρου – κάτοικος Αθηνών.

Οι πολύπαθοι παιδικοί σταθμοί δυστυχώς ξανά, στην επικαιρότητα. Είναι παντού γνωστό ότι τα σχολεία ανοίγουν κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Το γνωρίζουμε όλοι; Στο Δήμο Ξηρομέρου μάλλον έχουν ξεχωριστή νομοθεσία και κανόνες. Οι παιδικοί σταθμοί για να λειτουργήσουν χρειάζονται δασκάλους. Για να έχουμε δασκάλους πρέπει να τους προσλάβουμε. Για να τους προσλάβουμε πρέπει να το προβλέψουμε. Για να είναι στη θέση τους το Σεπτέμβριο πρέπει να τους προσλάβουμε νωρίτερα. Για να τους προσλάβουμε μέσω ΑΣΕΠ πρέπει να κινηθούμε πολύ ποιο πριν και έγκαιρα.
Νομικό Πρόσωπο, Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, έτσι λέγετε το αρμόδιο όργανο που πρέπει να μεριμνά για τα παραπάνω (τρομάρα μας…). Διαβάστε τι έκανε και συνεχίζει να κάνει:
Απρίλιος του 2016 παίρνει την υπ’ αριθ. 20 απόφαση με την οποία εγκρίνει την πρόσληψη 13 υπαλλήλων για τους παιδικούς (μέχρι εδώ λες ωραία κινήθηκαν έγκαιρα - η λέξη ΑΣΕΠ πουθενά!!!).
Ιούλιος του 2016 παίρνει την υπ’ αριθ 45 απόφαση όπου διαπιστώνει την αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού δίμηνης (;) διάρκειας 9 εννέα (;) υπαλλήλων και όχι 13 που είχε με την προηγούμενη απόφαση (εδώ λες κάτι δεν πάει καλά, δηλαδή τον Απρίλιο ενέκριναν προσλήψεις χωρίς να διαπιστώσουν την αναγκαιότητα; - η λέξη ΑΣΕΠ πουθενά!!!).
Στης 23 (;) Αυγούστου 2016 ανακοινώνει απόφαση για την πρόσληψη 9 υπαλλήλων δίμηνης διάρκειας, έως την 31/10/16, τους οποίους και προσλαμβάνει για να ανοίξουν τα σχολεία (εδώ κάτι αρχίζει να ξεκαθαρίζει. ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, όχι μέσω ΑΣΕΠ για όλη την σχολική χρονιά, -η λέξη ΑΣΕΠ πουθενά και εδώ!!!).
Στης 26 (;) Σεπτεμβρίου και ενώ τα σχολεία είχαν ανοίξει, στέλνει έγγραφο στο ΑΣΕΠ -εμφανίστηκε επιτέλους το ΑΣΕΠ- για την ανάγκη πρόσληψης 13 (;) υπαλλήλων, περιμένοντας την έγκριση (εδώ ανακάλυψαν ότι υπάρχει ΑΣΕΠ και ότι πρέπει να κινηθούν μέσω αυτού του οργάνου, γνωρίζοντας ασφαλώς τον χρόνο που χρειάζεται η διαδικασία του ΑΣΕΠ, και οι υπάλληλοι από 9 ξανάγιναν 13. Ένα χαζό ερώτημα αλλά θα το βάλω. Γιατί δεν ενημέρωσαν το ΑΣΕΠ πολύ νωρίτερα; Άσε τις εξυπνάδες ρε Πάνο, θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε;)
Στις 03 Οκτωβρίου 2016 παίρνει νέα απόφαση και μάλιστα κατεπείγουσα για νέα πρόσληψη 9 υπαλλήλων με δίμηνη ισχύ έως 31/12/2016 και αναμένετε η ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους. (Εδώ τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Δεύτερη πρόσληψη δίμηνης διάρκειας, γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν ότι τους την έφερε ο χρόνος και το δίμηνο όταν ξεκινά 01 Σεπτεμβρίου εντελώς ξαφνικά ο παλιό Οκτώβριος το σταματά στις 31, ο αλήτης μήνας…)
Αν, υπάρξει τέλος σε αυτό το σήριαλ θα είναι όταν το ΑΣΕΠ προκηρύξει νέες προσλήψεις με τις οποίες θα κλείσει η χρονιά τον Ιούλιο. Αυτό ελπίζουν να γίνει σύντομα ώστε από 01 Ιανουαρίου 2017 να έχουμε ξανά νέους δασκάλους.
Με της ανωτέρω πραγματικές πρακτικές του Δήμου και του Νομικού Προσώπου ας σκεφτούμε τα παιδιά. Πρόκειται φυσικά για πολύ ευαίσθητες ηλικίες των 3 - 5 ετών που για πρώτη φορά φεύγουν από το σπίτι και από τους γονείς και πάνε σε ένα περιβάλλον του σχολείου, στο οποίο θα μάθουν συγκεκριμένα πράγματα, όπως αυτά ορίζονται από το σύστημα της παιδεία μας. Πρώτη μέρα στο σχολείο συναντά την δασκάλα του και πάνω που πάει να την συνηθίσει, απολύεται και στην θέση της έρχεται άλλη. Ξανά από την αρχή η προσαρμογή και ξανά απόλυση και νέα δασκάλα. Ξανά να την συνηθίσει και ξανά απόλυση. 
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ;
Ποια η ψυχολογία του παιδιού; Και πόσο του κοστίζει στην ηρεμία της ψυχούλας του στο πρώτο βηματισμό του.
Οι δάσκαλοι πώς να εκπαιδεύσουν πώς να αγαπήσουν τα παιδιά, όταν ξέρουν ότι θα φύγουν προτού καν τα γνωρίσουν;
ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ;
Έχετε αποτύχει κύριοι του Νομικού Προσώπου και της Δημοτικής Αρχής που σας στηρίζει και σας ανέχεται αν δεν σας καθοδηγεί. Παίζετε με τα ευαίσθητα θέματα τις παιδείας είστε άσχετοι και επικίνδυνοι να έχετε στον έλεγχο σας τέτοια κρίσιμα θέματα για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας. Δεν είστε αφελείς, ξέρετε τι κάνετε και το κάνετε σκόπιμα για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς γιατί αυτό είναι που σας νοιάζει.
Στη θέση σας θα είχα παραιτηθεί και θα έκανα μια ανακοίνωση που θα έγραφε για την ανικανότητα μου. Δεν σας το ζητώ γιατί για να το κάνεις χρειάζεται ανθρωπιά, ευαισθησίες και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο σας, κάτι που είναι άγνωστα για σας.
Δεν σας το ζητώ και για έναν άλλο λόγο, ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ, έχετε καταλάβει ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για ότι κάνετε, οπότε σας βολεύει μια χαρά να είστε στην εξουσία χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν. Εξάλλου τα μωρά δεν μπορούν να σας ζητήσουν να απολογηθείτε, ούτε να σας διαμαρτυρηθούν, γιατί απλά είναι ΜΩΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΑ ΜΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ…

Υ.Γ.: Δεν το εύχομαι, γιατί το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό, αλλά καλό θα ήταν να μην έρχονταν για κατάθεση δικαιολογητικών κανείς δάσκαλος - δασκάλα. Μήπως και στον κίνδυνο να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί αφήναμε τον καναπέ τα τσίπουρα και τον φρέντο να ασχοληθούμε μαζί σας και με τα πραγματικά προβλήματα που μας έχουν περικυκλώσει, αλλά μας βολεύει να μην τα βλέπουμε.

6 σχόλια:

 1. Ο ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος !
  -Είναι πρόδρομος του κάθε καλού για όλη την κοινωνία μας !
  -Η αδιαλλαξία και ο ετσιθελισμός οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.
  ενεργοί απλοί πολίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος !
  -Είναι πρόδρομος του κάθε καλού για όλη την κοινωνία μας !
  -Η αδιαλλαξία και ο ετσιθελισμός οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.
  ενεργοί απλοί πολίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ.
  Ο ΛΟΓΟΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΨΗΦΟ.
  ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, ΜΟΥΧΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ
  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 4. "......Δεν είστε αφελείς, ξέρετε τι κάνετε και το κάνετε σκόπιμα για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς γιατί αυτό είναι που σας νοιάζει.
  "
  Βαριές κουβέντες, κύριε Χολή!
  Για να καταλάβω καλά, μας λέτε πως ο καθ΄ύλη αρμόδιος αντιδήμαρχος προσλαμβάνει υπαλλήλους όποτε αυτός θέλει και για δύο μήνες και στη συνέχεια τους απολύει!!! και στη θέση τους προσλαμβάνει άλλους!! Έτσι δηλαδή βολεύει περισσότερους και μ΄αυτό τον πελατειακό τρόπο άσκησης εξουσίας, πρώτον εξασφαλίζει την επανεκλογή του ως συμβούλου, και δεύτερον ισχυροποιεί τη θέση του στο πολιτικό-αυτοδιοικητικό παιχνίδι;
  Τρομερό!!! όχι όμως, και πρωτόγνωρο. Το αφεντικό του το ίδιο έκανε και το ίδιο κάνει ακόμα και σήμερα. Τα κόμματά τους, αλλά και τα ιδεολογικά του πιστεύω προς τα εκεί είναι προσανατολισμένα.
  Στη συνέχεια του λέτε: "Στη θέση σας θα είχα παραιτηθεί και θα έκανα μια ανακοίνωση που θα έγραφε για την ανικανότητα μου. Δεν σας το ζητώ γιατί για να το κάνεις χρειάζεται ανθρωπιά, ευαισθησίες και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο σας, κάτι που είναι άγνωστα για σας....
  Βαριές κουβέντες, κύριε Χολή! Μας λέτε πως ο άνθρωπος που έχει αφιερώσει άπειρο χρόνο για τα πολιτιστικά δρώμενα και τα κοινά του τόπου του, δεν έχει ευαισθησίες και -πραγματικό- ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό του...; και πως ότι έκανε τα έκανε γιατί απέβλεπε κάπου π. χ. στην ικανοποίηση του αρρωστημένου εγώ (μέσω της μεθόδου της κωλοτούμπας!!!).
  Τον κατηγορείτε δηλαδή -και σαν πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ- ότι πούλησε τους αγώνες του πολιτιστικού κινήματος και τα οράματα των συνδημοτών του για μια καρέκλα του Δήμου; και πως η αγωνία του σήμερα είναι πώς θα επανεκλεγεί, πράγμα που τον οδηγεί σε αντιδημοκρατικές, αντιπαιδαγωγικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές!!!!!
  Δυστυχώς η πολιτική αυτή βασίλεψε πολλά χρόνια και πότισε γενιές και γενιές...
  Η πολιτική αυτή κατέστρεψε την Ελλάδα και έβαλε φραγμούς στο μέλλον των παιδιών μας...
  ΄Κύριε Χολή,
  Με το παραπάνω σχόλιό μου θέλω να δυναμώσω τη φωνή σου, ώστε το αίτημά σου (γενικό και ειδικό) να ακουστεί από τα αρμόδια όργανα και να παρθούν τάχιστα οι πρέπουσες αποφάσεις.
  "Ακαρνάνας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για την ιστορία, επειδή έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου είχε κάνει εισήγηση για ανανέωση των συμβάσεων των προηγούμενων εργαζομένων (8 στους 13) στους παιδικούς σταθμούς. Αλλά η πρόταση του είχε την άρνηση μελών του Δ.Σ. που πρόσκεινται στην πλειοψηφία. Δηλαδή το Δ.Σ. δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Προέδρου και έτσι πήγαμε σε νέα διαδικασία πρόσληψης νέων εργαζομένων και πέσαμε φυσικά και στα δίμηνα, γιατί αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Αν ανανεώνονταν οι συμβάσεις, όπως ήταν η πρόταση του Προέδρου, τώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.