Μία στιγμή είναι η φωτογραφία...


Μία πολύ ωραία φωτογραφία είδαμε στο Facebook και μας άρεσε πολύ και έτσι απλά την δημοσιεύουμε. Είναι από την σημερινή μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Αλυζίας. Είναι της κας Βάσως Παππά και συνοδεύεται με το κείμενο: «Δύσκολες ώρες, δύσκολες ώρες για τον τόπο μας. Αγωνία και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον.. και αυτή η γενιά;»

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας. Και η Δ.Ε. Αλυζίας στις σεισμόπληκτες.



Περίπου στις 9:30 απόψε το βράδυ ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την είδηση ότι ο κ. Τσακαλώτος υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα: Ημερήσια εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μύτικα διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Αναχώρηση από το Δημοτικό Σχολείο στις 6:30 π.μ. Επιστροφή στον Μύτικα στις 11:00 μ.μ.
Κατεβάστε και τυπώστε την αίτηση συμμετοχής σας από εδώ. Παρακαλείστε να  συμπληρώσετε τα άτομα που θα συμμετάσχουν και να επιστρέψετε το παρόν με το εισιτήριο στις δασκάλες κα Παλμπά και κα Σταύρακα.

Τιμή συμμετοχής:
  • Μαθητές: 8,00 € ( Υποχρεωτική η παρουσία συνοδού).
  • Γονείς - Συνοδοί - Φίλοι: 11,00 €.
Δείτε εδώ ζωντανά εικόνα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Αύριο μηχανοκίνητη πορεία από τους αγρότες της Δ.Ε. Αλυζίας.

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών της Δ.Ε. Αλυζίας ανακοίνωσε ότι αύριο Κυριακή και ώρα 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες της Αλυζίας δίνουν το παρόν στον αγώνα.


Φωτορεπορτάζ: κ. Μάκης Λίλας.

Συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα να δίνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Αλυζίας, συμπορευόμενοι με τους άλλους αγρότες Πανελλαδικά. Έτσι και σήμερα έχουν προβεί σε δίωρο κλείσιμο (12:00 - 14:00) της παραλιακής οδού στη διασταύρωση του Μύτικα.

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα Εύη Γεροκώστα στο Νηπιαγωγείο Μύτικα.


Το Νηπιαγωγείο Μύτικα φιλοξένησε στις 27.1.2016 την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Εύη Γεροκώστα. Τα νήπια ταξίδεψαν στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών, και της φαντασίας. Έφτιαξαν τους πρωταγωνιστές του παραμυθιού «Ο βάτραχος και το φιλί» και ζωγράφισαν τη στολή του Γιόμο.

Ενημέρωση του Αντιδημάρχου Ξηρομέρου κ. Θεόδωρου Λιβάνη για το δίκτυο ύδρευσης.


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες μας σχετικά με την τελευταία μεγάλη βλάβη που είχαμε στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού.

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Ανάγκη να ιδρυθεί Κράτος Δικαίου.

Του κ. Κώστα Θ. Τριαντακωνσταντή. 
Μαθηματικός.

Ζούμε σε μια εποχή που η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε αποικία χρέους. Είναι φανερό ότι η Ελλάδα μόνο κατ΄ όνομα υπάρχει ως αυτοτελές (και πολύ περισσότερο ως ανεξάρτητο) Ευρωπαϊκό Κράτος και ισότιμος εταίρος. Η χώρα μας και ο λαός της τελούν υπό ξένη οικονομική, δημοσιονομική και ελεγκτική κατοχή. Η χώρα μας έχει ουσιαστικά πτωχεύσει. Βρίσκεται υπό κατοχή των δανειστών, των τραπεζιτών. Οι Κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Το Κοινοβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες επικυρώνει τις απαιτήσεις των δανειστών. Οι συνταγματικές επιταγές ενίοτε καταπατούνται. Πολιτικοί ηγέτες δεν υπάρχουν να ορθώσουν το ανάστημα τους. Κυριαρχούν μετριότητες χωρίς όραμα και προοπτική ευθύνης.

Κοπή πίτας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ: 26463-60541
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, αφότου πρώτα πραγματοποιήθηκε στις 18:00, Αγιασμός στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου στη συνέχεια ακολούθησε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τον Αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Τάκης Τέγας.

9.000 € στον κωδικό 60 του Προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, με τον τίτλο «Αμοιβές και έξοδα προσωπικού».


Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με προηγούμενη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Στο επίσημο έγγραφο του ψηφισθέντος Προϋπολογισμού (δείτε εδώ) υπάρχει στον κωδικό 60 των εξόδων ένα ποσό ύψους 9.000 € με τον τίτλο «Αμοιβές και έξοδα προσωπικού».

Η λίμνη του Μύτικα.


Η λίμνη δίπλα στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα που τώρα στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο Μύτικα. Η φωτογραφία χρονολογείται δεκαετία του '60 και βρίσκεται στην έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα.

Μετατόπιση, συνένωση και αύξηση δυναμικότητας από 460 tn ετησίως σε 575 tn ετησίως για την ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο «Βαθύ Λιμιόνι».

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την πλωτή διαδήλωση που έγινε τον Αύγουστο του 2013 στο «Βαθύ Λιμιόνι», από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων Καλάμου και Καστού ενάντια στο Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών, στο οποίο περιλαμβάνονται τα δύο νησιά Κάλαμος και Καστός Λευκάδας. 
Πήρε έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από το ΥΠΕΚΑ η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο «Βαθύ Λιμιόνι» Νήσου Καλάμου, Δήμου Λευκάδας, Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η έγκριση αφορά τη δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας, θαλάσσιας έκτασης 40 στρεμμάτων δια της μετατόπισης και συνένωσης δύο υφιστάμενων πάρκων (25 στρεμ. + 15 στρεμ.) εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, εκσυγχρονισμό τους και αύξηση της δυναμικότητας τους, από 460 tn ετησίως σε 575 tn ετησίως.
Η συγκεκριμένη μονάδα ξεκίνησε την δεκαετία του '90 με 10 στρέμματα, το 2001 επεκτάθηκε με άλλα 15 στρέμματα και το 2006 πήρε άλλη μία επέκταση 15 στρεμμάτων. Έτσι αποτελείται από δύο θαλάσσια πάρκα 25 και 15 στρεμμάτων τα οποία πρόκειται να συνενωθούν.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Οργή λαού στο Αγρίνιο για την Υγεία (βίντεο και φωτογραφίες).



Πριν λίγα λεπτά, στις 12.00, ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου το συλλαλητήριο με το οποίο εκφράστηκε η έντονη αντίδραση στην υποβάθμιση των δομών δημόσιας Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία. Με μαζική συγκέντρωση, την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών στην πόλη, εκφράστηκε η λαϊκή οργή και εστάλη ηχηρό μήνυμα πως δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Το Αγρίνιο διαμήνυσε πως δεν επαιτεί αλλά απαιτεί ενώ τη σκυτάλη παίρνει το Μεσολόγγι όπου στις 13.00 θα λάβει χώρα το εκεί συλλαλητήριο.

Στο στάδιο της ανάκρισης το θέμα του ελλείματος των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας.


Πληροφορηθήκαμε ότι τελείωσε ο έλεγχος των Οικονομικών Επιθεωρητών σχετικά με το έλλειμμα των δημοτικών τελών στον τέως Δήμο Αλυζίας και υπάρχει πλέον και σχετικό πόρισμα. Η υπόθεση πλέον έχει περάσει στα χέρια ανακριτή με τις πρώτες κλήσεις σε φυσικά πρόσωπα να είναι γεγονός και όπως μας ενημέρωσαν νομικοί που μίλησαν μαζί μας, εάν στο στάδιο της ανάκρισης διαπιστωθούν ευθύνες φυσικών προσώπων, για ύψος ποσού που συνιστά κακούργημα, η υπόθεση θα πάει σε δίκη. Αν το ύψος του ποσού που λείπει είναι τέτοιο που συνιστά πλημμέλημα, τότε θα έχουμε παραγραφή λόγω πενταετίας.

Αλκυονίδες ημέρες.


Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικρατούν εδώ και αρκετές ημέρες. Μέσα στο καταχείμωνο έκαναν την εμφάνιση τους οι Αλκυονίδες ημέρες, δίνοντας ένα καλοκαιρινό προμήνυμα. Τι είναι όμως οι Αλκυονίδες ημέρες;

Πηγή: http://coolweb.gr

Τι είναι οι Αλκυονίδες ημέρες.
Οι Αλκυονίδες ημέρες είναι εκείνες οι μέρες του χειμώνα κατά τις οποίες επικρατεί καλός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, χωρίς σύννεφα και ανέμους και κάποιες φορές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναμνήσεις...


Φωτογραφία Μύτικας δεκαετία του '70, όταν το οδικό δίκτυο ήταν ανύπαρκτο και η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά μέσω θαλάσσης.
Η φωτογραφία μας παραχωρήθηκε από την πολύ καλή σελίδα λαογραφίας στο Facebook, Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.

Ανακοίνωση - κάλεσμα της επιτροπής υγείας ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αιτ/νίας για το αυριανό Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για την υγεία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ.

Η Επιτροπή Υγείας της Ν.Ε Αιτωλ/νιας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση των μαζικών φορέων του νομού μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.

Τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι αγρότες - κτηνοτρόφοι της Δ.Ε. Αλυζίας κλείνουν τον δρόμο.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το
φιλικό Blog kandilatoxoriomas.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες - κτηνοτρόφοι της Δ.Ε. Αλυζίας προχωρούν στο κλείσιμο της διασταύρωσης του Μύτικα.

Οι δολοφόνοι, ο Υπουργός Πολιτισμού κι ο Λιβαθηνός!


Του κ. Νίκου Ναούμη.
Πολιτικός επιστήμονας.
Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Αιτ/νίας.

Αισίως κατά τα φερέφωνα της Κυβέρνησης και απαισίως κατά το συντριπτικό πλήθος των Ελλήνων, πέρασε ένας χρόνος με την αριστερά στην εξουσία. Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε την συγκυβέρνηση Αλέξη - καμενοΠάνου για πολλά πράγματα. Έχουν γραφτεί πολλά που μας αφήνουν άφωνους, όμως εξακολουθεί καθημερινά να γράφεται μία ιστορία η οποία μοιάζει πλέον με εφιάλτη. Και αυτό είναι ίσως επιεικής χαρακτηρισμός... είναι ίσως το λιγότερο που θα μπορούσα να πω.

Αναμνήσεις...


Φωτογραφία Μύτικας δεκαετία του '60, όταν το οδικό δίκτυο ήταν ανύπαρκτο και η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά μέσω θαλάσσης.
Η φωτογραφία μας παραχωρήθηκε από την πολύ καλή σελίδα λαογραφίας στο Facebook, Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.

Δελτίο τύπου για την κοπή πίτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ).


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το φιλικό Blog
ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS και είναι του κ. Γάκια Τσέλιου.

Πατησίων 5 Ομόνοια-Αθήνα ΤΚ 10432 τηλ. 6977429865

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 - ΣΙΝΕ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.

Με πολυπληθή παρουσία Αιτωλοακαρνάνων και φίλων των πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε η Αιτωλοακαρνανική Γιορτή - κοπή πίτας που διοργάνωσε η ΠΑΝ.ΣΥ σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους μέλη της.

Κάλεσμα του Δήμου Ξηρομέρου για συμμετοχή στο Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για την υγεία, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΨΗΦΙΣΜΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με την 2/2016 απόφαση του, στην τακτική συνεδρίαση στις 23/01/2016, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει και να συμμετάσχει στο εξαγγελθέν συλλαλητήριο για την απάντηση της κοινωνίας της Αιτ/νίας, να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας του νομού μας, κυρίως όσο αφορά την λειτουργία του Γ.Ν. Αγρινίου και του Γ.Ν. Μεσολογγίου.
Επίσης καλεί και τον κόσμο του Δήμου μας να λάβει μέρος, προσφέροντας μέσα μετακίνησης, ούτως ώστε η μαζικότητα να είναι καθολική.

Με επιτυχία έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Ενορίας και Κατηχητικών Σχολείων Κανδήλας.



Το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής κάτω Κανδήλας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενορίας μας και των Κατηχητικών Σχολείων με παρουσία πλήθους ενοριτών και κατοίκων από τα γύρω χωριά.

Η ιστορία ενός «πανό».


Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου - Ταξίαρχος ε.α.

Ένα γεροντάκι περιμένει το ΚΤΕΛ να φύγει για τη πόλη να γράψει φάρμακα…. Το ιατρείο κλειστό. Το κτήριο αγέρωχο - ψυχρό… με τη πινακίδα καλαίσθητη και μαρμάρινη. «Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών». Νέκρα - Κρύο - Ερημιά….. Σκόνες πάνω στα εξωτερικά καθίσματα…… Ένα από τα κεφαλοχώρια του Ξηρομέρου σου λέει ο άλλος…που κάποτες (δεκαετία 70 ), είχε 2 γιατρούς, νοσοκόμα… ακόμα και μαία.

Κλειστή και σήμερα η διασταύρωση του Μύτικα από αγρότες και κτηνοτρόφους.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το
φιλικό Blog kandilatoxoriomas.

Με μεγαλύτερη οργάνωση και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά της έντεκα το πρωί το κλείσιμο της διασταύρωσης του Μύτικα από τοπικούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο δρόμος παρέμεινε κλεισμένος έως τις δύο.

"ΟΧΙ" στην εγκατάσταση μονάδας βιομάζας στη Χρυσοβίτσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου.


Φωτορεπορτάζ: κα Τζένη Παπαδημητρίου.

Το Σάββατο 23.1.2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου με πρώτο θέμα: ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ 1MW στη θέση "ΚΛΗΜΑΤΙΑ" τού Τοπικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας.

Παρουσίαση με θέμα «Λίπανση της ελιάς - χρήση λιπασμάτων», στην Κανδήλα την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση που θα κάνουμε σε συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία Λιπασμάτων με θέμα «Λίπανση ελιάς - χρήση λιπασμάτων».
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο του κ. Σπύρου Κράββαρη στην Κανδήλα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 06:00 το απόγευμα.

Χειροτονία διακόνου στην Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρυσοστόμου Κελεπούρη, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Δυναμική κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αλυζίας στην διασταύρωση του Μύτικα.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το
φιλικό Blog kandilatoxoriomas.

Πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα λίγο μετά της 11 το πρωί το κλείσιμο της διασταύρωσης του Μύτικα από τοπικούς αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει με σχετική μας χθεσινή ανάρτηση.

Μεγάλη νίκη με 2 - 0 για τον Αλυζιακό επί του Ηρακλή Αστακού.


Μεγάλη νίκη για τον Αλυζιακό με 2 - 0 επί του Ηρακλή Αστακού είχαμε σήμερα. Πολύς κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το σημαντικό από άποψη βαθμολογίας παιχνίδι, με  την ηλιόλουστη ημέρα που επικρατούσε να βοηθά σε αυτό.

Ενδεχόμενο κλείσιμο της διασταύρωσης του Μύτικα από τοπικούς αγρότες και κτηνοτρόφους.


Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση έχει φέρει μεγάλη αναταραχή στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, ο οποίος ήδη εδώ και ημέρες έχει προχωρήσει σε δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια, αποκλείοντας πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Πληροφορούμαστε ότι και στην περιοχή μας, τοπικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι ενδέχεται αύριο Κυριακή, κατά της 11 το πρωί να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη για 1 ώρα του οδοστρώματος στην διασταύρωση του Μύτικα.

«ΟΧΙ» του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο βιομάζα στην Χρυσοβίτσα.


Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου που συνεδριάζει αυτή την στιγμή, γνωμοδότησε αρνητικά στην υπό εξέταση επένδυση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο βιομάζα στην Χρυσοβίτσα.
Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

Πρόσκληση για τακτική και ειδική συνεδρίαση, ώστε να τροποποιηθούν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός μετά την αναπομπή από την Αποκεντρωμένη.


Μετά την αναπομπή του Τεχνικού Προγράμματος του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον & Αθλητισμός, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια» Δήμου Ξηρομέρου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (δείτε εδώ), το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός ξανάρχονται σε Δ.Σ., έτσι ώστε να υπάρξουν οι τροποποιήσεις που ζητά η Αποκεντρωμένη.
Δείτε παρακάτω τις δύο προσκλήσεις για τις σχετικές συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Πρόσκληση κοπής πίτας από τον Χορευτικό Όμιλο Αστακού.

Η φωτογραφία είναι από την περυσινή κοπή πίτας και προέρχεται από το xiromeronews.
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας τον Χορευτικού Ομίλου Αστακού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στις 08:30 μ.μ., στο «Κτήμα Ιόνιο».
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί! 

Τιμή Πρόσκλησης 12,00 €.
(περιλαμβάνει πλήρες μενού και άφθονο κρασί - αναψυκτικά).

Πρόσκληση κοπής πίτας της ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΥΖΙΩΝ.


Αθήνα, 23.1.2016
ΕΝΩΣΗ ΑΛΥΖΙΩΝ
Πολιτιστικός - Αθλητικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος
Των Εν Αττική Αλυζίων Αιτ/νίας
Αρ. απ. Πρωτοδ. Αθηνών 1489/2000
Βερανζέρου 6, ημιόροφος - Τ.Κ. 10677, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2105227167
Α.Φ.Μ.: 099851876 - Δ.Ο.Υ.: Α΄ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αλυζίων σας καλεί την Κυριακή 21.2.2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «CRYSTAL CITY», Αχιλλέως 4, πλατεία Μεταξουργείου για την κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση του τετράστερου ξενοδοχείου 154 κλινών στον Μύτικα.


Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση στον Μύτικα, ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.». Το εργοτάξιο είναι σε πλήρη ανάπτυξη και η πρόοδος των εργασιών ολοφάνερη για κάθε περαστικό που έχει την τύχη να κινείται στον δρόμο Αστακός - Μύτικας.

Απάντηση του δημοτικού συμβούλου κ. Θωμά Καρφή προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη. Verba volant, scripta manent.


Κύριε Δήμαρχε, Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής, Πρόεδρε της Ε.Α.Σ Ξηρομέρου και Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου (συγγνώμη αν ξέχασα κάποιο τίτλο), δεν θα μπω στη διαδικασία να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση κρίνοντας το ήθος και το χαρακτήρα σας.

Άναψε κόκκινο από την Αποκεντρωμένη στην «Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι Αστακού».


Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου η απόφαση 74/2015 του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου, που αφορούσε «Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι Αστακού».
Μόλις προχτές ο κ. Δήμαρχος, στην ανακοίνωση - απάντηση του προς τον δημοτικό σύμβουλο κ. Καρφή, επικαλέστηκε την συγκεκριμένη απόφαση. Δυστυχώς η Αποκεντρωμένη δεν τα βρήκε καλώς καμωμένα απ' ότι φαίνεται και προχώρησε στην ακύρωση της.
Δείτε εδώ την ακύρωση της απόφασης 74/2014 και τους λόγους που συνέβη αυτό.

Έξι οι αιτήσεις για κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιομάζα στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου.

Έξι είναι οι αιτήσεις για κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιομάζα στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου. Συγκεκριμένα έχουν αιτηθεί αδειοδότηση τα παρακάτω έργα που σχετίζονται με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Όλη η ΜΠΕ της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο βιομάζα στην Χρυσοβίτσα.


Δείτε εδώ όλη την ΜΠΕ της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Χρυσοβίτσας με καύσιμο βιομάζα. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να επαναλάβουμε την θέση μας, ότι από εδώ έπρεπε να ξεκινήσουν όλα και να ακολουθηθεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία η κανονική διαδικασία, την οποία περιγράψαμε σε προηγούμενη μας ανάρτηση και την διατυπώνουμε ξανά.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ο συμπατριώτης μας Μυτικιώτης κ. Πάνος Παπαδόπουλος.


Με υπουργική απόφαση, η οποία μάλιστα πήρε και ΦΕΚ, επέρχονται κάποιες μεταβολές στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με θητεία έως τις 11.2.2016, οπότε και θα έχουμε τις οριστικές Διοικήσεις των Νοσοκομείων, από την διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χρυσοβίτσας με καύσιμο βιομάζα.


Σας παρουσιάζουμε την αιτιολόγηση της αρνητικής γνωμοδότησης που έδωσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χρυσοβίτσας, με καύσιμο βιομάζα.

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση - απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομερου για τη μονάδα καύσης βιομάζας στη Χρυσοβίτσα.


Φωτορεπορτάζ: Τζένη Παπαδημητρίου

Χθες Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου με θέμα: Την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με Βιομάζα, ισχύς 1 MW στην θέση "Κλημάτια" Τ.Κ. Χρυσοβίτσας.

Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, ή αλλιώς τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.


Όταν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ευημερία των πολλών, μετατρέπονται σε μεγάλη ευκαιρία για την καλοπέραση των λίγων, τότε τίποτε δεν είναι δυνατόν να αλλάξει. Αυτό σαν εισαγωγή με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος του Λιμενικού Ταμείου, όπου αποθεώθηκε η μετριότητα, η μιζέρια, η εσωστρέφεια και η αδιαφάνεια!!

Απάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου στην εισήγηση του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Θωμά Καρφή για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016.


Απαντώντας στην εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Καρφή Θωμά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου του οικονομικού έτους 2016 ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Αναπομπή από την Αποκεντρωμένη του Τεχνικού Προγράμματος του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον & Αθλητισμός, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια» Δήμου Ξηρομέρου.


Αναπομπή της απόφασης 6/2016 του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον & Αθλητισμός, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια» Δήμου Ξηρομέρου, είχαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. 
Η απόφαση 6/2016 είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα και η αναπομπή γίνεται μόνο ως προς την παράγραφο 9, όπου η Αποκεντρωμένη θεωρεί ότι υπάρχουν δύο εγγραφές για το ίδιο έργο και όχι για το υπόλοιπο Τεχνικό Πρόγραμμα. 
Η απόφαση αναπομπής εδώ.

Ισόπαλος 1 - 1 με την Α.Ε. Βάλτου ήρθε ο Αλυζιακός. Άτιμη μπάλα...



Σημαντικό αγώνα με την Α.Ε. Βάλτου στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής έδωσε την περασμένη Κυριακή ο Αλυζιακός. Αν νικούσε θα έφτανε τους 30 βαθμούς και θα πήγαινε στην τρίτη θέση μαζί με τον Ηρακλή Αστακού. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, παρότι σχεδόν άγγιξε την νίκη μέχρι το 85ο λεπτό όπου και ισοφαρίστηκε σε 1 -1.