Παράταση της διαβούλευσης για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Προθεσμία έως 15 Μαρτίου.


Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Παράταση της διαβούλευσης για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Προθεσμία έως 15 Μαρτίου.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου παρατείνεται η διαβούλευση επί της Μελέτης «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Δυτικής Ελλάδος», όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής.

Μπάλα στην λίμνη στο Μύτικα καλοκαίρι περί το 1960.


Φωτογραφία Μυτικιωτών που παίζουν ποδόσφαιρο γύρω στα 1960. Είναι καλοκαίρι και η λίμνη (σημερινή κεντρική πλατεία) έχει ξεραθεί. Εμείς καταφέραμε και αναγνωρίσαμε όρθιους από δεξιά: Γρηγόρης Κοψιδάς, Νίκος Λιβιτσάνης (Κέλος), Στάθης Λεκατσάς (Αμπάριας), 6ος Κώτσος Φερεντίνος (Καραφάνταλος), 7ος Γιώργος Σούλας.

Δήλωση Προέδρου ΤΕΕ Αιτ/νίας για το Π.Π.Χ.Σ.Α.Α. Δυτικής Ελλάδος. Δείτε τι λέει το ΤΕΕ Αιτ/νίας για τις συγκρούσεις χρήσης γης τουρισμού - ιχθυοκαλλιεργιών στην περιοχή μας που δικαιώνει τις θέσεις μας.


Την Δευτέρα 29/02/2016 θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, η 4η τακτική συνεδρίαση για το 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κατά την οποία θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση (γνωμοδοτική) από το Σώμα, όσον αφορά την μελέτη η οποία φέρει τον τίτλο «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Π.Π.Χ.Σ.Α.Α.) Δυτικής Ελλάδος».

Γυμναστικές επιδείξεις στον Μύτικα.


Γυμναστικές επιδείξεις στον Μύτικα. Στο βάθος η εκκλησία του Αγίου Νικολάου υπό κατασκευή όπως και το Ξενοδοχείο του Γιάννη Καραβία (Νάνος). Πιθανόν τέλη δεκαετίας του 50 με αρχές της δεκαετίας του 60. Ο δάσκαλος πιθανόν να είναι ο αείμνηστος Μόσολας. Κάποιοι παλαιότεροι ας μας διαφωτίσουν και ας μας διορθώσουν.

Πρώτο θέμα στο aftodioikisi.gr η είδηση της ποινικής δίωξης προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.


Στο κορυφαίο site με νέα της αυτοδιοίκησης http://www.aftodioikisi.gr/ βρίσκεται αυτή την στιγμή σαν πρώτο θέμα η είδηση της ποινικής δίωξης προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.
Δείτε εδώ.

«Συμπολιτεία Ξηρομεριτών»: Τιτανικός...


Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου διώκεται ποινικά για δυο αδικήματα (ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα), δεν έχει μόνο νομική διάσταση. Έχει πειθαρχική και κυρίως πολιτική.

Επί του πιεστηρίου ενημέρωση για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.


Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε προσπάθεια από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» κ. Ηλία Γεωργαλή να τεθεί και συζητηθεί στο στάδιο των ερωτήσεων το θέμα του προβλήματος της ποινικής δίωξης που πρόσφατα ανέκυψε για τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, ώστε να υπάρξει μία ενημέρωση.

Όλη η ΣΜΠΕ του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.


Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 03:00 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 32 & Αμερικής) συζητιέται το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Α/Π «Γλάρος», ένα πλοίο μία ιστορία.

Κείμενο: κα Αλέκα Κατσάνου.

Πάει καιρός που τέλειωσαν του Γλάρου τα ταξίδια, μα οι γλάροι που φτεροκοπούν, μου τα θυμίζουν πάντα… (Ευτυχία Γερ. Μάστορα - Παξινοί Δεκαπεντασύλλαβοι).

Ο «Γλάρος» ήταν ένα από τα πλοία που αποκτήθηκαν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, για να καλύψουν το κενό που άφησε η καταστροφή του ακτοπλοϊκού στόλου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ανήκε στην κατηγορία πλοίων που εκείνη την εποχή αποκαλούσαν «λόρδικα», μιας και είχαν ναυπηγηθεί ως θαλαμηγοί συνήθως της βρετανικής αριστοκρατίας. Ξεχώριζαν δε, από την κομψή πλώρη τύπου сlipper και το μπαστούνι που την κοσμούσε.

Με βεβαιότητα 99% σας λέμε ότι νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα είναι ο συμπατριώτης μας κ. Πάνος Παπαδόπουλος.


Από της 6 Μαΐου του 2015 σας είχαμε ενημερώσει (δείτε εδώ) για τις πολλές πιθανότητες επόμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στο οποίο υπάγονται υγειονομικά τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα, να είναι ο συμπατριώτης μας από τον Μύτικα κ. Πάνος Παπαδόπουλος.

Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».


Με σχετική του απόφαση το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Ξηρομέρου από την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα Ντίνα Κουμανδράκη - Σαμαρά.



Για την υπόθεση στην οποία φέρεται ότι κατηγορείται ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γαλούνης Ερωτόκριτος, θα αναμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, σεβόμενοι τη λειτουργία των θεσμών της χώρας.

Το βιβλίο του κ. Παναγιώτη Λιβιτσάνου «Προϊστορική Αιτωλοακαρνανία και Ομηρικά έπη» διαθέσιμο για on line ανάγνωση.


Το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «Προϊστορική Αιτωλοακαρνανία και Ομηρικά έπη» του κ. Παναγιώτη Λιβιτσάνου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα σας παρουσιάζουμε σήμερα.
Ξεφυλλίζοντας το διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό ιστορικό βιβλίο, που μας βοηθά να γνωρίσουμε τον τόπο μας και θεωρούμε ότι συνδυάζεται και με όλα όσα μας ανέφερε ο συμπατριώτης μας Μυτικιώτης κ. Σπύρος Δ. Ζαβογιάννης, στο εισαγωγικό σημείωμα της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορικής εργασίας του «Πηνελόπη Πριγκίπισσα των Αλυζαίων, Βασίλισσα της Ιθάκης», που σας παρουσιάσαμε μέσα από το Blog μας σε σχετική παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ).

Σπάνια φωτογραφία χρονολογίας 1940 του κεντρικού δρόμου του Μύτικα.



Ο κεντρικός δρόμος στον Μύτικα, όπως αποτυπώθηκε από τη φωτογραφική μηχανή τον Απρίλη του 1940. Τη φωτογραφία ανάρτησε ο Aris Rapidis στη νοσταλγική σελίδα στο facebook «Αιτωλία και Ακαρνανία στο πέρασμα του χρόνου» και ο οποίος έγραψε:

Βλάβη στο απορριμματοφόρο της Δ.Ε. Αλυζίας.


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΖΙΑΣ
----------------------------------- 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Λόγω βλάβης του απορριμματοφόρου, μέχρι την Κυριακή 28 Φλεβάρη δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Συνέντευξη από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Κώστα Γεωργούλα.


Πηγή: Χρυσοβιτσιάνικα νέα.

Η εφημερίδα μας στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών για την λειτουργία και τις υπηρεσίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου απευθύνθηκε στον συγχωριανό μας Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Κώστα Γεωργούλα και ζήτησε απ' αυτόν να μας ενημέρωσει για τους σκοπούς και τη λειτουργία της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη αυτή αποτελεί κι έναν απολογισμό για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής επί Προεδρίας κ. Γεωργούλα.

Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Tο επίσημο έγγραφο της ποινικής δίωξης προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.


Δείτε παρακάτω το επίσημο έγγραφο της ποινικής δίωξης προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη για την υπόθεση του ελλείμματος των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας. Το έγγραφο προέρχεται από το ενημερωτικό site agrinionews, το οποίο φαίνεται ότι διαθέτει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες.

Πανηγυρική η κοπή πίτας του πρωτοπόρου Αίολου Αστακού.


Φωτογραφίες: Make Art.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, τόσο λόγω του χαρακτήρα της βραδιάς όσο και της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Αίολος Αστακού για το 2016.

Ανακοίνωση της καρναβαλικής επιτροπής του Αστακιώτικου Καρναβαλιού 2016


Παρακαλούνται οι αρχηγοί των γκρουπ που επιθυμούν να συμμετέχουν στο "Αστακιώτικο Καρναβάλι 2016", να προσέλθουν την Κυριακή 28/2/2016 και ώρα 6:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού, ώστε να δηλώσουν τα ονόματα των γκρουπ και να παρουσιάσουν το θέμα τους. 

Η παρουσία όλων σας είναι πολύτιμη.

Η καρναβαλική επιτροπή

Ποινική δίωξη σε βάρος του Δημάρχου Ξηρομέρου.


Τελικά οι νεώτερες εξελίξεις για το θέμα του ελλείμματος των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας για το οποίο σας ενημερώσαμε νωρίς το πρωί, ήρθαν πολύ γρήγορα και προέρχονται από το ενημερωτικό site agrinionews. Εμείς αναδημοσιεύουμε και δείτε τι ακριβώς συμβαίνει, σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr

Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες μετά από πόρισμα - κόλαφο για τα οικονομικά του πρώην Δήμου Αλυζίας. 
Σοβαρότατη εξέλιξη σημειώνεται στο ζήτημα του ελέγχου που ενεργήθηκε στα οικονομικά του πρώην Δήμου Αλυζίας, ως συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης αναφορικά με τα δημοτικά τέλη που πλήρωσαν εκατοντάδες πολίτες του τότε Καποδιστριακού Δήμου και τα οποία δεν αποδόθηκαν ποτέ στα Ταμεία του.

Έρχονται σοβαρές εξελίξεις στο θέμα του ελλείμματος των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας.


Πληροφορούμαστε ότι έρχονται σοβαρές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του ελλείμματος των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας. Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για το που βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση (δείτε εδώ) και οι νεότερες μας πληροφορίες μιλάνε για εντοπισμό κακουργηματικών αδικημάτων. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νεότερα...

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Οι διαδικασίες για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων προχωράν και οι τοπικές κοινωνίες ανημέρωτες. Πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Δείτε όλη την ΣΜΠΕ.



Χθες Δευτέρα 22.2.2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

15.000 € απ' ευθείας ανάθεση για επίχωση στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο κ. Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.
Την Πέμπτη 25-2-2015 θα αναρτήσουμε άρθρο με θέμα δαπάνες του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας και δαπάνες του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Οι δαπάνες έγιναν με τη μέθοδο των απ' ευθείας αναθέσεων.

Εκείνοι που φεύγουν... Άρης Ιωάννου Δεδόπουλος. Ο δικός μας άνθρωπος.


Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Με αισθήματα βαθιάς λύπης θα αποχαιρετήσω τον αγαπητό και αξέχαστο φίλο Άρη Δεδόπουλο. Το υψηλόκορμο πλατάνι από το χωριό Πλάτανος Ναυπακτίας έγειρε και έπεσε νεκρός στην ηλικία των 66 ετών, βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, την χαροκαμένη μάνα του, τα αδέρφια του και τους συγγενείς του, την κοινωνία του Μύτικα και της ευρύτερης περιοχής και του χωριού του Πλάτανου Ναυπακτίας και όχι μόνο, που συντετριμμένοι και με δάκρυα στα μάτια, συνέρρευσαν να τον αποχαιρετήσουν και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία από τον Ιερό Αγίου Νικολάου Μύτικα Αιτ/νίας. Με συγκινητικά λόγια τον αποχαιρέτησε ο συγχωριανός του Γεώργιος Πολύχρονος.

Κηρύχθηκαν σεισμόπληκτες περιοχές οι Δ.Ε. Αλυζίας και Αστακού.


Κηρύχτηκαν σεισμόπληκτες οι Δ.Ε. Αλυζίας και Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό της Λευκάδας, που έγινε 17 Νοεμβρίου 2015. Το σχετικό αίτημα το είχε καταθέσει η δημοτική αρχή.
Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ, όπου έχουμε επισημάνει με κίτρινο χρώμα την ανακήρυξη της περιοχή μας. Επίσης στο ΦΕΚ περιγράφονται αναλυτικά τα οφέλη που έχει αυτή η εξέλιξη για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone στην Δ.Ε. Αστακού (βίντεο).


Σας παρουσιάζουμε το βίντεο για την εφαρμογή τηλεϊατρικής στην Δ.Ε. Αστακού μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και συγκεκριμένα της Vodafone, που προβλήθηκε την Παρασκευή 5.2 μετά το δελτίο Ειδήσεων των εννιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι έρευνες και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να προσφέρουν μία αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο για την Περιφέρειά μας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, όμως όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργασίες θα υλοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων περιβαλλοντικής προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συλλυπητήρια για τον φίλο μου Άρη Δεδόπουλο....


Σήμερα χάσαμε τον Άρη μας ξαφνικά. Έναν άνθρωπο οικογενειάρχη, δραστήριο, με αρχές και σωστή Παιδεία. Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του και για τον τόπο μας.
Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ώρα καλή Αράκο μου
αυτού που πας στον Άδη
εμείς θα σε θυμόμαστε
γιατί ήσουν παλικάρι.

Ο φίλος σου Σπίθας

Ανακοίνωση του Α.Ο. Αλυζιακού.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αθλητικό
site http://www.olatagoal.gr και είναι του κ. Φάνη Ντάικου.


Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελευθέριος Κατσαούνης, ο Αλυζιακός Μύτικα ευχαριστεί τον προπονητή κ. Αναστάσιο Χατζάρα (Τάτσης) που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον κ. Βαγγέλη Μπεκιάρη για την προσφορά αθλητικού υλικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η διοίκηση του Αλυζιακού Α.Ο. Μύτικα ευχαριστεί το φίλο της ομάδας κ. Μπεκιάρη Βαγγέλη από τη Βόνιτσα, για την ευγενή χειρονομία του να προσφέρει οικειοθελώς στην ομάδα δωρεάν αθλητικό υλικό. Τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες μας βοηθάνε τα μέγιστα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ενημέρωση προς τους επαγγελματίες αλιείς του Μύτικα. Ξεκινά η υποχρεωτική υποβολή μηνιαίων δελτίων παραγωγής αλιευμάτων από ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ολικού μήκους μικρότερου των 10 μ.


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Ξεκινά η υποχρεωτική υποβολή μηνιαίων δελτίων παραγωγής αλιευμάτων από ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ολικού μήκους μικρότερου των 10 μ.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθμ. 776/17351/10-02-2016 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ελέγχου αλιευτικών Δραστηριοτήτων και Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο), τίθεται σε υποχρεωτική παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή «Μηναία Δήλωση Παραγωγής» του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ).

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 22.02.2016
Αριθ. Πρωτ.: 1435
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στις είκοσι έξι (26) του μηνός Φεβρουαρίου, του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 06:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου του μελιταίου πυρετού.


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου του μελιταίου πυρετού.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τους κτηνοτρόφους να εφαρμόσουν μαζικά το πρόγραμμα του μελιταίου πυρετού στα αιγοπρόβατά τους, καθώς ο εμβολισμός του 90% των ζώων αναπαραγωγής είναι προαπαιτούμενο για την παράδοση γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες.

Πρόσκληση καρναβαλικής επιτροπής Αστακιώτικου Καρναβαλιού 2016.


Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Αστακιώτικο Καρναβάλι 2016 δημιουργώντας γκρουπ, να προσέλθουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού την Τρίτη 23.2.2016 και ώρα 07:00 μ.μ.

Η Καρναβαλική Επιτροπή

Έκοψε την πίτα της η Ένωση Αλυζίων.



Σε μία όμορφη εκδήλωση στο ξενοδοχείο «CRYSTAL CITY», Αχιλλέως 4, πλατεία Μεταξουργείου, Αθήνα, σήμερα το πρωί Κυριακής 21-2-2016, η Ένωση Αλυζίων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου: Πάρτε μερικά ψίχουλα και εσείς στον Μύτικα.

Στο πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που απορρίφθηκε, σε σύνολο 215.800 € (26 εγγραφές), ΜΟΝΟ 15.995 € (4 εγγραφές) ήταν για το λιμάνι και την περιοχή του Μύτικα και τα υπόλοιπα για το λιμάνι και την περιοχή του Αστακού.

Οι ενέργειες του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» για την αποτροπή κατασκευής μονάδας βιομάζας στην Χρυσοβίτσα.


Πηγή: http://xiromeritis.blogspot.gr - Χρυσοβιτσιάνικα Νέα.

Όχι στη μόλυνση. Ο Σύλλογός μας από την αρχή είπε όχι στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στη θέση "Κλημάτια" της Κοινότητας μας για το λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο χωριό και στο αρχαίο κάστρο "Τα Κόροντα" και γιατί η προβλεπόμενη μόλυνση δεν είναι συμβατή με τις κτηνοτροφικές μονάδες και τις βιολογικές καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή.
Ειδικότερα το Δ.Σ. προέβη στις εξής ενέργειες:

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής. 
Μαθηματικός.

Συνεδρίασε τη Παρασκευή 19.2.2016 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Η μείζονα αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής εκτός ημερησίας διάταξης εναντίον του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κατσαμπίρη Γεώργιου και εναντίον του Αντιδημάρχου και μέλους του ΦΟΣΔΑ κ. Στούπα Θεοδώρου. Η αιτία ήταν η απόφαση του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ, να δεχθεί ο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας απορρίμματα από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.

Πρόσκληση κοπής πίτας της ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΥΖΙΩΝ.


Αθήνα, 23.1.2016
ΕΝΩΣΗ ΑΛΥΖΙΩΝ
Πολιτιστικός - Αθλητικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος
Των Εν Αττική Αλυζίων Αιτ/νίας
Αρ. απ. Πρωτοδ. Αθηνών 1489/2000
Βερανζέρου 6, ημιόροφος - Τ.Κ. 10677, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2105227167
Α.Φ.Μ.: 099851876 - Δ.Ο.Υ.: Α΄ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αλυζίων σας καλεί την Κυριακή 21.2.2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «CRYSTAL CITY», Αχιλλέως 4, πλατεία Μεταξουργείου για την κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών στο Σύγχρονο Βίο.


Του κ. Δημήτριου Καρατζίδη.
Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος.

Το δοκίμιο «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω», του συγγραφέα Ευάγγελου Λεμπέση (1906 - 1968), δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον μηνιάτικο νομικό έντυπο «Εφημερίς των Ελλήνων Νομικών», τον Σεπτέμβριο 1941. Στο δοκίμιό του ο συγγραφέας κατατάσσει τους βλάκες σε δύο τελείως αντίθετες μεταξύ τους ομάδες: α) αυτούς που καταλαμβάνουν τις υποδεέστερες θέσεις στην κοινωνία και β) αυτούς που κατέχουν σπουδαίες θέσεις στην κοινωνία (κυβερνώσα elite).

Η απάντηση του κ. Νίκου Ναούμη στην δημόσια πρόταση του κ. Χρήστου Κολοβού.


Πήραμε με e-mail από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Ναούμη, την απάντηση του στην δημόσια πρόταση του κ. Χρήστου Κολοβού (δείτε εδώ).

Του κ. Νίκου Ναούμη.
Πολιτικός επιστήμονας.
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου Αιτ/νίας.


Αγαπητέ Χρήστο.
Η εμπλοκή μου στα κοινά του τόπου μας, δημιουργήθηκε και με το σκεπτικό της ανάγκης που επικαλείσαι, δηλαδή την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, μιας κατηγορίας στην οποία ανήκω κι εγώ. Γνωρίζω από πρώτο χέρι κατά συνέπεια όλα τα προβλήματα, διότι απλά τα βιώνω σε προσωπικό επίπεδο.

Προγραμματισμός προσλήψεων στον Δήμο Ξηρομέρου.


Τον προγραμματισμό για την πρόσληψη τριών εργαζομένων ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου. Πρόκειται για δύο Πολιτικούς Μηχανικούς και έναν Ηλεκτρολόγο Μηχανολόγο. Θα στελεχώσουν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το θεωρούμε θετική ενέργεια, γιατί Δήμος χωρίς στελεχωμένη και λειτουργική Τεχνική Υπηρεσία, είναι στην πραγματικότητα ένας Δήμος κουλός.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κάθε ένας να πάρει θέση ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίως της Παλαίρου, ο τόπος μας ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ; Δήμαρχε κ Αποστολάκη θυμηθείτε τι λέγατε: ΟΥΤΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΞΕΝΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ. Τη Παρασκευή 19-2-2016 και ώρα 07:30 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας.

Φίλε Πολιτικέ Επιστήμονα και Δημοτικέ Σύμβουλε Νίκο Ναούμη...


Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Ταξίαρχος ε.α - Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου.

Τις παρακάτω σκέψεις και προτάσεις τις είχα για λίγο μετέπειτα. Μετά το πανελληνίως γνωστό θέμα των απαράδεκτων δηλώσεων του γελωτοποιού Λαζόπουλου για τους ΑΜΕΑ και τις σωστότατες κριτικές σου στο διαδίκτυο, ως Πολιτικός Επιστήμων και ΑΜΕΑ ο ίδιος, άδραξα της ευκαιρίας να σε προσκαλέσω να δράσουμε από κοινού ως δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου και μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης εσύ και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγώ, για τις τοπικές κοινωνίες των χωριών μας και της πόλης του Αστακού, όσον αφορά τη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους. Γνωρίζεις πολύ καλά πως έχει η παρούσα κατάσταση στους κοινόχρηστους δημοτικούς - δημόσιους χώρους.