Τρεις εργαζομένους με δίμηνη σύμβαση στον τομέα της καθαριότητας προσέλαβε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου.


Τρεις εργαζομένους με δίμηνη σύμβαση στον τομέα της καθαριότητας προσέλαβε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου. Οι δύο θα απασχοληθούν στο λιμάνι του Αστακού και ένας στο λιμάνι του Μύτικα. Συγχαρητήρια σε όλους τους προσληφθέντες.
Δείτε εδώ την απόφαση.

Εντυπωσιακό το βίντεο του Thesmos Village από drone.



Ήταν μια ιδέα που απλά έγινε πραγματικότητα. Στην αρχή ήταν 10 δωμάτια και μια άλλη πισίνα και τώρα πήρε την τελική του μορφή με 21 δωμάτια, ένα εστιατόριο, pool bar και τέλος μπορείτε να κάνετε τον γάμο ή την βάπτιση στο μικρό εξωκλήσι.
Θα χαρούμε να έρθετε να μας δείτε από κοντά!!!

Οκτώ εργαζομένους με δίμηνη σύμβαση προσέλαβε ο Δήμος Ξηρομέρου.


Στην πρόσληψη οκτώ εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση προχώρησε ο Δήμος Ξηρομέρου. Δύο οδηγούς (Γ' και Δ' κατηγορίας), δύο χειριστές μηχανημάτων έργου και τέσσερις στην καθαριότητα. Συγχαρητήρια σε όλους τους προσληφθέντες.
Δείτε εδώ την απόφαση.

5.000 € απ' ευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου, για τεχνική υποστήριξη του προγράμματος των παιδικών σταθμών.


Με σχετική του απόφαση το ∆.Σ. του Νομικού Προσώπου του ∆ήµου Ξηρομέρου, αποφάσισε την διάθεση 5.000 € με απ' ευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, για τεχνική υποστήριξη του προγράμματος των παιδικών σταθμών.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

15.850 € απ' ευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου, για τεχνική υποστήριξη του προγράμματος των ΚΔΑΠ.


Με σχετική του απόφαση το ∆.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του ∆ήµου Ξηρομέρου, αποφάσισε την διάθεση 15.850 € με απ' ευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, για τεχνική υποστήριξη του προγράμματος των ΚΔΑΠ.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Ξεκινά Παρασκευή 1 Ιουλίου η λειτουργία του πεζόδρομου του Μύτικα.


Την Παρασκευή 1 Ιουλίου ξεκινά η λειτουργία του πεζόδρομου στο κέντρο του Μύτικα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα κα Ιωάννα Βέρρη. Ο δρόμος θα κλείνει κάθε μέρα από 07:00 μ.μ. έως τις 03:00 π.μ. έως το τέλος Αυγούστου. Επίσης από το Σαββάτο 16 Ιουλίου και για όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος Αυγούστου θα κλείνει και 2 ώρες το πρωί από 11:00 π.μ. έως 01:00 μ.μ.

Σε διαγραφή 43 οφειλών παρελθόντων ετών ύψους 31.24,15 € προχωρά ο Δήμος Ξηρομέρου.


Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), ο Δήμος Ξηρομέρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίαση που έγινε την Κυριακή 26 Ιουνίου, προχωρά σε διαγραφή χρεών του προς τρίτους άνω της πενταετίας τα οποία δεν έχουν διεκδικηθεί δικαστικά. Οι οφειλές που διαγράφονται είναι 43 και το ποσό είναι 31.245,15 €.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε στο Δημοτικό Συμβούλιο να παρουσιαστεί πλήρης κατάλογος των οφειλών άνω της πενταετίας, που δεν έχουν διεκδικηθεί δικαστικά, και κατόπιν να παρθεί απόφαση.

Μύτικας: Ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στη θάλασσα "OSTRELLA".



ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 
"OSTRELLA"
ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
Τηλέφωνο: 26460-81593

Στο κέντρο του Μύτικα βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια OSTRELLA. Πρόκειται για πολυτελή διαμερίσματα που παρέχουν όλες τις ανέσεις για όλη την οικογένεια. Τόσο το καθαρό και το πολυτελές περιβάλλον, όσο η ησυχία και η δροσιά του Ιονίου θα κάνουν τις διακοπές σας ξεκούραστες και αξέχαστες.

Επανήλθε το αυξημένο επίδομα των 400 € για τα άγονα αγροτικά ιατρεία. Φως ελπίδας για επάνδρωση τους με ιατρούς. Π.Ι. Αρχοντοχωρίου και Καστού στα άγονα.



Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζονται ως «άγονα» 311 αγροτικά ιατρεία και σε αυτά επαναφέρεται το αυξημένο επίδομα «άγονου» (400 Ευρώ) στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν, εφεξής σε αυτά, με αναδρομική μάλιστα πρόβλεψη (από τον Φεβρουάριο) για όσους γιατρούς υπηρετούν ήδη σε αυτά.
Μεταξύ των αγροτικών ιατρείων είναι και τα ακόλουθα 10 της Αιτωλοακαρνανίας:

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Τροφοδοτήστε δωρεάν με νερό Κορπής τους δημότες Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής και μην προκαλείτε με απαντήσεις απαράδεκτες.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο κ. Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0 ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Προστατέψετε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και φροντίστε οι συνεδριάσεις του να μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο.
Προμηθεύσετε με υγιεινό πόσιμο νερό Κορπής, δωρεάν, με βυτιοφόρο τους κατοίκους Πογωνιάς -  Στενού και ευρύτερης περιοχής. 

Την Δευτέρα 27 Ιούνη 2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της μη τροφοδότησης με νερό Κορπής, από το Δήμο δωρεάν, των δημοτών Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής. Το είχε θέσει και στη συνεδρίαση στη Κατούνα την 29 Μάη του 2016. Εκεί δεν απάντησε καν ο κ. Δήμαρχος.

Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ν.Α): Γιατί συνέβη το Brexit;



Γράφει ο Ν. Μαστρογιάννης.
Οικονομολόγος, M.Sc., μέλος του Συνδέσμου Ε.Ν.Α.

Η δημιουργία μιας ομάδας, μιας κοινότητας και γενικότερα μιας συνεργασίας πηγάζει από την ανάγκη που αυτή έρχεται να καλύψει. Οι οραματιστές και δημιουργοί της Ε.Ε. λοιπόν, θέλησαν να διασφαλίσουν ότι στους κόλπους της Ευρώπης δεν θα ξανασυμβούν πόλεμοι και εγκλήματα όμοια με αυτά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιστολή του κ. Νίκου Θ. Νταή προς τον Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα.


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.
ΠΡΟΣ
Τον Αξιότιμο κ. ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΛΛΑ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΘΗΝΑ

Με την παρούσα έχω την τιμή να σας υποβάλλω συνημμένα φύλλα των εφημερίδων:
1) ''Γεγονός Αγρινίου''.
2) ''Τα ΝΕΑ της Λευκάδας''.
3) ''ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Πατρών''.
4) ''ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ Ηγουμενίτσας''.

Επίσης σας υποβάλλω φωτοτυπίες των εξής διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης:

Αναρριχητικό πεδίο "Βούλκος Καμηλαύκας" - Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας.


Στην δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μύτικα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονται αξιόλογες προσπάθειες συντήρησης κάποιων αναρριχητικών διαδρομών και ανοίγματος καινούριων διαδρομών.

Τιμητική διάκριση για τον Χρήστο Σπυρ. Ζώτο.


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στην αίθουσα Τελετών του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια λειτουργίας του στις 24 Ιουνίου τίμησε τον συμπατριώτη μας από την Κανδήλα Αιτωλ/νίας Χρήστο Ζώτο.

Ζητείται υπάλληλος κουζίνας για εστιατόριο στον Μύτικα.


Από εστιατόριο στον Μύτικα ζητείται υπάλληλος κουζίνας. Μισθός - Ασφάλιση. Για ετεροδημότες παρέχεται διαμονή - σίτιση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2646081241.

Πυρκαγιά στον Κάλαμο σήμερα.


Της Καίτης Κακαβούλη.

Ετούτη η περιγραφή της σημερινής πυρκαγιάς από τον Κάλαμο δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες. Στον Κάλαμο δεν υπάρχει Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία. Οι κάτοικοι είναι μόνοι τους, αντιμέτωποι με τα πάντα. Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πευκόδασος λίγο έξω από το χωριό και δίπλα στα κτήματα των κατοίκων. Πιθανόν να είναι και εμπρησμός γιατί η περιοχή δεν είναι κοντά σε δρόμο.

Παρουσίαση προγράμματος του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων.



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, το οποίο ξεκινά την 22η Ιουλίου και ολοκληρώνεται 21η Αυγούστου, παρουσιάσθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος, η Αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά και ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Ρόμπολας.

Αλλαγές στο πρόγραμμα της "Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής". Καταστροφικές οι συνέπειες των αλλαγών σύμφωνα με την ΠΑΣΕΚΔΑΠ.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ). Το δελτίο τύπου περιγράφει αλλαγές που έγιναν με πρόσφατο νομοθέτημα στο πρόγραμμα ''Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", που προκαλεί καταστροφικές συνέπειες στην λειτουργία των δομών των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ για το προσεχές έτος 2016 - 2017. Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου.

ΑΘΗΝΑ 25/06/2016
Αρ. πρωτ. 246
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Γαλατάς Τροιζηνίας, Τ.Κ. 18020
Πληρ.: Παπαχατζής Ιωάννης
Τηλ.: 2298043394 - 6973306518

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Καταστροφικές συνέπειες για Δομές, γονείς και εργαζόμενους με το νέο πρόγραμμα της "Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής".

Πωλείται ξύλινη βάρκα (τρεχαντήρι) στον Κάλαμο Λευκάδας.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Ξύλινο σκάφος (τρεχαντήρι) μαζί με την επαγγελματική άδεια αλιείας. Κατασκευή 1980, μήκος 5,82 μέτρα, μηχανή lister 8 hp, στον Κάλαμο Λευκάδας. Τηλέφωνα: 6945596922 και 2646091352. (Ημερ. αγγελίας 26.6.2016).
Η αγγελία βρίσκεται και στην ενότητα ''Αγγελίες'' του Blog μας.

Αγροτική Εστία: Την Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 16 Ιουλίου.


Του κ. Βασίλη Αγγελόπουλου.

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Μια διαδικασία που θα διατηρηθεί μέχρι και τις 16 Ιουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 22.6.2016
Αριθ. Πρωτ.: 5474
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εικοστή έκτη (26η) του μηνός Ιουνίου,  του έτους 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Κατάστημα Tirquaz στον Μύτικα. Αρώματα, καλλυντικά, είδη δώρων/εποχιακά, προϊόντα οικιακής χρήσης.


Σας ενημερώνουμε πως στον Μύτικα λειτουργεί το κατάστημα Tirquaz στο οποίο μπορείτε να βρείτε αρώματα, καλλυντικά, είδη δώρων/εποχιακά καθώς και προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως απορρυπαντικά, χαρτικά κ.ά σε πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μύτικα η προγραμματισμένη αιμοδοσία.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, από 09:00 π.μ. έως 01:00 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Μύτικα η προγραμματισμένη αιμοδοσία. Εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας επιμελήθηκε με πολύ προσοχή το έργο της αιμοληψίας.

Πιτσαρία «Al Gabbiano» με παραδοσιακό ξυλόφουρνο στον Μύτικα.


Εδώ και τρία χρόνια η πιτσαρία «Al Gabbiano» στον Μύτικα, με παραδοσιακό ξυλόφουρνο, προσφέρει στους πελάτες της που την προτιμούν, υπέροχες πίτσες, καλτσόνε και πεϊνιρλί.

Η μηχανή του χρόνου: Λαϊκά πανηγύρια στον Μύτικα την δεκαετία του '70.


Καλοκαίρι, η εποχή των λαϊκών πανηγυριών, στοιχείο της πολιτιστικής ζωής εκείνων των χρόνων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία της δεκαετίας του '70, με μία παρέα κατοίκων του Μύτικα να διασκεδάζει σε λαϊκό πανηγύρι.

"Μαθηματικά και Τέχνη" από τους μαθητές της Β' Λυκείου Μύτικα.



Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας παρουσιάστηκε στο ΓΕΛ Μύτικα το project της Β΄Λυκείου με θέμα: «Μαθηματικά και τέχνη». Η ξενάγηση των παιδιών στον κόσμο της γεωμετρίας και των εφαρμογών αφορούσε την μοντέρνα τέχνη με τα έργα των Escher & Vasarely του Picaso, του Μiro, του Μόραλη και πολλών άλλων ζωγράφων που ζωγράφισαν χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά σχήματα.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Μύτικα στις 25 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο.


Πρόσφερε λίγο από το αίμα σου στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνεται όπως κάθε φορά στο Κ.Υ. Μύτικα. Εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας επιμελείται με πολύ προσοχή το έργο της αιμοληψίας.
Ελάτε λοιπόν να συναντηθούμε όλοι στην εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, από 09:00 π.μ. έως 01:00 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, το οποίο και αυτό στηρίζει έμπρακτα το σημαντικό έργο των εθελοντών αιμοδοτών του τόπου μας.

Ας δώσουμε όλοι μας το «παρών».
Κάνε και συ μια καρδιά να χτυπά.

Περιληπτική ενημέρωση για την σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κανδήλας, σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Δ.Ε. Αλυζίας εν όψη Καλοκαιριού.


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημαρχείο της Κανδήλας, η σύσκεψη με θέμα αντιμετώπιση προβλημάτων στην Δ.Ε. Αλυζίας εν όψη Καλοκαιριού. Παρόντες ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Μουρκούσης, κ. Κώστας Λαϊνάς και κ. Παναγιώτης Γαζέτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Πάνος Γκόλιας και κ. Θωμάς Ρετούλης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου κ. Γιώργος Λιοντάκης, Βάρνακα κ. Βασίλης Πολύζος, Κανδήλας κ. Σπύρος Κράββαρης, Μύτικα κα Ιωάννα Βέρρη και Παναγούλας κ. Κώστας Τριποτσέρης καθώς και ενεργοί δημότες.

Κατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου σύμφωνα με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.


Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με πρόσφατο έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Λευτέρης Μάντζαρης: «Ένας ένας οι αποδέκτες λαμβάνουν το μήνυμα».


Εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι ένας ένας οι αποδέκτες λαμβάνουν το μήνυμα. Εντάξει, εντάξει λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω για να περνάει η ώρα. Εμείς; Συνεχίζουμε!!!

Υ.Γ.: Πριν απευθύνετε τους χαρακτηρισμούς σας βεβαιωθείτε ότι δε σας τους έχουν απευθύνει και εσάς. Όπως καταλάβατε δε θέλω να έχω τίποτε κοινό μαζί σας.

Συντήρηση - επισκευή της σιδερένιας σκαλωσιάς που δίνει πρόσβαση στην πλωτή προβλήτα του πάνω Μύτικα.


Συντήρηση - επισκευή της σιδερένιας σκαλωσιάς που δίνει πρόσβαση στην πλωτή προβλήτα του πάνω Μύτικα γίνεται αυτή τη στιγμή. Πλησιάσαμε και συνομιλήσαμε λίγο με τους εργάτες και οι εργασίες περιλαμβάνουν τρίψιμο με τροχό, πέρασμα ένα χέρι με αντιδιαβρωτικό και κατόπιν βάψιμο με μπλε χρώμα. Το έργο είναι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

Κλαρίνα και επίδειξη Ελληνικής και Αμερικανικής σημαίας στο Ασπρογυάλι Καλάμου Λευκάδας (βίντεο).



Τόπος: Ασπρογυάλι Καλάμου Λευκάδας. Χρόνος: Τετάρτη 22/6/2016, ώρα: 10:30 π.μ. Ενώ όλοι απολαμβάνουν την μοναδικής ομορφιάς παραλία, ξάφνου κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει που ταράζει την ηρεμία και την γαλήνη...

Οδηγίες Αντιπολίτευσης προς μικροπολιτικάντηδες.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Καμία Δημοτική Αρχή (ούτε και εγώ όταν ήμουν) δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια και επομένως πάντα θα υπάρχουν λάθη και παραλείψεις και τότε έρχεται ο ρόλος της Αντιπολίτευσης (ο οποίος δεν είναι δικός μου), με τεκμηριωμένες προτάσεις, παρατηρήσεις και υποδείξεις να τα επισημάνει.

Νεότερη ενημέρωση για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.


Μας εστάλη από τον Δήμο Ξηρομέρου και δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση όλων των δημοτών, το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την επικαιροποίηση του παραχωρητηρίου του οικοπέδου, που προβλέπεται για την ανέγερση του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα (δείτε εδώ το έγγραφο).

15.000 € για απόφραξη δικτύων ομβρίων Δ.Ε. Αλυζίας.


Σε απ' ευθείας ανάθεση ύψους 15.000 € για απόφραξη των δικτύων ομβρίων στην Δ.Ε. Αλυζίας προχώρησε με σχετική του απόφαση και υπογραφή ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απόφασης.

Του Αϊ Γιαννιού στο Καστό Λευκάδας.


Την Παρασκευή 24/6 είναι η ιερά πανήγυρης του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και στο πανέμορφο Καστό Λευκάδας θα συρρεύσει πλήθος κόσμου από το πρωί για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία αλλά και την λιτάνευση της εικόνας. Δεκάδες καραβάκια, ψαράδικα, ταχύπλοα και βάρκες από Μύτικα, Κάλαμο, Λευκάδα, Ιθάκη, Αστακό καταφθάνουν κάθε χρόνο αυτή την ημέρα στο πανέμορφο Καστό για να γιορτάσουν τον Αϊ Γιάννη.
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε αυτή τη μικρή εκδρομή την Παρασκευή.

Η έκφραση γνώμης και ο πλουραλισμός των απόψεων είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας μας και δεν απειλείται ούτε εκβιάζεται.


Πηγή: Facebook.
Του κ. Λευτέρη Μάντζαρη.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σίγουρα το Facebook, είναι ιδιωτικός χώρος, όπου κάποιος εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του τις οποίες μοιράζεται μόνο με τους διαδικτυακούς του φίλους, αλλά όταν αυτός ο σχολιασμός αφορά τα κοινά και συγκεκριμένα σοβαρά θέματα του Δήμου Ξηρομέρου και μάλιστα γίνεται από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ. Λευτέρη Μάντζαρη, τότε εμείς το θεωρούμε είδηση που επιβάλλεται και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.
Δείτε το καυστικό σχόλιο του κ. Μάντζαρη:

Το Ιερό Λείψανο του εν Μύροις Αγίου Νικολάου στον Αστακό από 7 έως 13 Ιουλίου.

Ανακοίνωση: Αρχίζει η λειτουργία του ΚΕΠ Φυτειών.


Αστακός, 22.06.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου, και ιδιαίτερα στους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών, ότι με απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου αποφασίστηκε η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Φυτειών.

Σύσκεψη στο πρώην Δημαρχείο της Κανδήλας, για συζήτηση θεμάτων της Δ.Ε. Αλυζίας εν όψη καλοκαιριού.


Κανδήλα, 17/6/2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Την Τετάρτη 22/6/2016 και ώρα 07:30 μ.μ., καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια, καθώς και οι φορείς της Αλυζίας στο πρώην Δημαρχείο Κανδήλας προκειμένου να συζητήσουμε και να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων για την καλοκαιρινή περίοδο.

Εύσημα του κ. Παναγιώτη Στάικου προς τον Αντιδήμαρχο κ. Λιβάνη και προς τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη για τους χειρισμούς τους στο θέμα της ύδρευσης. «Τα πολιτικά Profile δεν κτίζονται με πολιτικαντισμούς επάνω στο νερό ύδρευσης».


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε κύριε Λιβάνη. 
Θερμά Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα. Σας τιμά ιδιαίτερα που βλέπω, ότι αποδεχθήκατε και υλοποιήσατε τις προτάσεις μου, για να είναι κατάλληλα τα νερά της ύδρευσης. Μετά τα αποτελέσματα και μάλιστα από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάποιοι πολιτικάντηδες - λαϊκιστές, που ματαιοπονώντας προκειμένου να κτίσουνε το πολιτικό τους Profile, δεν δίσταζαν με κάθε τρόπο και συκοφαντία, να σπέρνουν την ανησυχία και τον πανικό στους πολίτες, ότι το νερό του Αστακού ήταν δήθεν ακατάλληλο διαχρονικά, που πέραν της ανησυχίας την οποία προκαλούσαν στους πολίτες δυσφημούσαν και τον Αστακό, πρέπει να κλείσουν το στοματάκι τους.!!!!

Εγγραφές - επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου. Προθεσμία έως 30 Ιουνίου.


Αστακός, 21.6.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Καλούνται οι Γονείς όπως σπεύσουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την εγγραφή - επανεγγραφή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το έτος 2013 έως και τον Μάρτιο του έτους 2014 συμπληρώνοντας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τριάντα (30) μήνες ζωής.
Η προθεσμία εγγραφής και προσκόμισης των δικαιολογητικών είναι έως την 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016.

Πρόσκληση Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 21.6.2016
Αριθ. Πρωτ. 401
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Καλεί σε Διοικητικό Συμβούλιο την εικοστή ογδόη (27η) του μήνα Ιουνίου, του έτους 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 03:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Ανακοίνωση - ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα του νερού.


Αστακός, 21.06.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Συνδημότισσες - Συνδημότες.
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς όλους, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια νερού άριστης ποιότητας.

Εφημερίες Κ.Υ. Μύτικα για τον μήνα Ιούλιο.


Για τον μήνα Ιούλιο το Κ.Υ. Μύτικα θα εφημερεύει στις 4, 5, 10, 11 και 12 του μηνός.

Στην Αγιά Τριάδα στον Μύτικα.


Γράφει ο Αλέξης Παπαναστάσης.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Από το πρωί είχε μια μουντάδα ο ουρανός. Η θερμοκρασία υψηλή. Μάταια η θαλάσσια αύρα προσπαθούσε να μας δροσίσει. Η μικρή μπακιρένια, μα γλυκόλαλη καμπάνα της Αγίας Τριάδας μας διαλαλεί την έναρξη της Θείας Λειτουργίας. Από νωρίς άρχισαν να συρρέουν στον ναΐσκο οι πιστοί. Οι γλυκές ψαλμωδίες του παπά - Γιώργη και των καλλικέλαδων ψαλτών συνεπαίρνουν τις καρδιές μας και όλο το εκκλησίασμα δοξάζει τον Θεό.