Ο Δήμος Ξηρομέρου λαμβάνει 339.664,39 € από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Σε απόδοση προς τους Δήμους της χώρας, ποσού ύψους 213.875.000,00 €, έτους 2016, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3756/2009.
Ο Δήμος Ξηρομέρου λαμβάνει 339.664,39 €. Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Ταξιδεύοντας κι αναπολώντας τον όμορφο Μύτικα (βίντεο).

Αλαμπουρνέζικα, η γλώσσα των κουλτουριάρηδων.


Γράφει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Κουλτουριάρηδες είναι οι διανοούμενοι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη γνώση και την πληροφόρηση και λιγότερη στο αίσθημα και το βίωμα. Ότι έμαθαν ή δεν έμαθαν έχει γι' αυτούς μεγαλύτερη αξία από τη σκέψη. Κουλτουριάρηδες βρίσκονται σ' όλες τις εποχές.

Yπεγράφει η σύμβαση για το έργο της συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Αιτ/νίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Λύτρα.


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Ξεκινά η συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για το έργο από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, με την παρουσία του αναδόχου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Βασίλη Λοτσάρη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόγραμμα εορτασμού Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα άνω Κανδήλας.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΩ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 2016.
  • Τρίτη 29/11/2015: Ώρα 05:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας.
  • Τετάρτη 30/11/2015: Ώρα 07:30 με 10:30 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Iερού Ναού καλεί όλους τους πιστούς να προσέλθουν και να πανηγυρίσουν μαζί μας. Χρόνια πολλά και ο Άγιος Ανδρέας βοήθεια σε όλους.

Υ.Γ.: Παράκληση προς όλους: οι αρτοκλασίες θα διαβαστούν στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Γενικοί άξονες προτάσεων της δημοτικής παράταξης «Το Ξηρόμερο αλλάζει» επί του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ξηρομέρου.


Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, έπρεπε να είχε γίνει πριν 2 χρόνια σχεδόν. Αργήσαμε πολύ και χάθηκε αδικαιολόγητα πολύς χρόνος. Βρισκόμαστε ακόμα στη πρώτη φάση υλοποίηση της σύνταξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, στον Στρατηγικό Σχεδιασμό σε γενικούς άξονες και μέτρα και τον καθορισμό του οράματος του Δήμου. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον από δω και πέρα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη Β’ φάση (Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, ειδικευμένοι στόχοι - έργα - δράσεις, νέα διαβούλευση, προϋπολογισμός δράσεων, δείκτες αξιολόγησης κλπ) και τελική ψήφιση από το Δ.Σ του ολοκληρωμένου πλέον Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου για την εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά, που όμως έγινε με αντίτιμο 30.000 €.


Ακυρώθηκε όπως αναμενόταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου που αφορούσε την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στο Κουβαρά, με αντίτιμο 30.000 €, η οποία όμως πραγματοποιήθηκε κανονικά μέσα στο Νοέμβριο.

Πρόσκληση για Δ.Σ. στο Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου».


Αστακός, 28.11.2016
Αριθ. Πρωτ.: 843
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
( ως πίνακα αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλεί σε τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο την δεύτερη (2η) του μήνα Δεκεμβρίου,  του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 06:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Έντεκα εργαζομένους πρόκειται να προσλάβει το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου». Δείτε τις σχετικές δύο ΣΟΧ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 5.12 έως 14.12.


Το  Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», εξέδωσε τις αριθ. ΣΟΧ 1/2016 και ΣΟΧ 2/2016 προκηρύξεις (δείτε εδώ και εδώ ολόκληρες τις προκηρύξεις) και τις περιλήψεις αυτών (δείτε εδώ και εδώ ολόκληρες τις περιλήψεις) για την σύναψη έντεκα (11) συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά τους τρεις Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου.

Διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ο.Τ.Α. Α' βαθμού.


Πολλοί αναγνώστες μας ζήτησαν να δημοσιεύσουμε ολόκληρη την ακολουθούμενη διαδικασία για την κατάρτιση και έγκριση ενός Επιχειρησιακού Προγράμματος Ο.Τ.Α. Α' βαθμού. Το πράττουμε λοιπόν και η διαδικασία είναι αυτή που περιγράφεται ακριβώς παρακάτω:

Εφημερίες Κ.Υ. Μύτικα για τον μήνα Δεκέμβριο.


Για τον μήνα Δεκέμβριο το Κ.Υ. Μύτικα θα εφημερεύει στις 1, 4, 5, 7 και 8 του μηνός.

Περιληπτική ενημέρωση σχετικά με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα «Έγκριση στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Ξηρομέρου 2016 - 2020».


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου είχαμε την Παρασκευή 25.11 στις 5:30 μ.μ., με μοναδικό θέμα συζήτησης «Έγκριση στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Ξηρομέρου 2016 - 2020». Οι δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν τις απόψεις - προτάσεις τους και υπήρξε ομόφωνη απόφαση για έγκριση, αφού προηγουμένως γίνει ενσωμάτωση των προτάσεων των παρατάξεων και κάποιων παρατηρήσεων που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλουμε να επισημάνουμε και να αναφέρουμε τις πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων από την σημαντική αυτή κατά την γνώμη μας συνεδρίαση.
Περιληπτικά μέσες άκρες κάποιες από τις τοποθετήσεις που καταγράψαμε:

Οι προτάσεις της Συμπολιτείας επί του στρατηγικού σχεδίου του Δήμου Ξηρομέρου.


Εγκρίθηκε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου το υποχρεωτικά εκ του νόμου προβλεπόμενο να έχει εγκριθεί από το 1ο εξάμηνο του 2014 πενταετές στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου.

Η μηχανή του χρόνου: Λιτανεία στον Μύτικα την δεκαετία του '60.


Μία πολύ όμορφη φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι περί την δεκαετία του '60 και απαθανατίζει κατοίκους του Μύτικα σε λιτανεία, πιθανόν στη κεντρική είσοδο του Μύτικα στο «Βορό» ο οποίος ήταν χωματόδρομος.
Μάλλον πρέπει να είναι χειμώνας κρίνοντας από τα ρούχα που φοράνε οι απεικονιζόμενοι και δεν ξέρουμε τι ακριβώς αφορά η συγκεκριμένη λιτανεία.
Αναγνωρίζουμε την χαρακτηριστική μορφή του αείμνηστου δασκάλου Νίκου Μόσολα. Περιμένουμε τους αναγνώστες μας με σχόλια τους, να μας διαφωτίσουν σχετικά με την φωτογραφία .

Εγκρίθηκε η ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στον Αστακό.


Ανακοινώθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, που έληξε πριν από λίγο, με μοναδικό θέμα συζήτησης «Έγκριση στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Ξηρομέρου 2016 - 2020», η έγκριση ίδρυσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμενικού Φυλακίου στον Αστακό. Η ανακοίνωση έγινε από τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη με την έναρξη της συζητήσεως.

Πρόσκληση για το πάρτι της B' Λυκείου Μύτικα στο Mare Amare.

Κυκλοφόρησε το φύλλο 87 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''.


Με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το φύλλο 87 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''. Πραγματικά βρήκαμε μέσα στην εφημερίδα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα με τεκμηριωμένη κριτική και άποψη. Ακολουθεί η εφημερίδα ολόκληρη εδώ.
Καλή ανάγνωση και στηρίξτε την εφημερίδα με τη συνδρομή σας, το αξίζει.

Let's do it Greece: Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 η Ελλάδα γίνεται ομορφότερη.


Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
Δελτίο Τύπου
Let’s do it Greece!

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 η Ελλάδα γίνεται Ομορφότερη!
Η Μεγαλύτερη Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα, είναι γεγονός! 

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.

Πέταξε δύο βαθμούς δικούς του ο Αλυζιακός. Τελικό σκορ 2 - 2 με τον Ιδομενέα Εμπεσσού, ενώ στο 65ο λεπτό είχε κάνει το 0 - 2.


Ένα δικό του παιχνίδι κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του ο Αλυζιακός που στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής αγωνιζόταν την Κυριακή 20.11 σε δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με την ομάδα του Ιδομενέα Εμπεσσού. Πραγματική αυτοκτονία για την ομάδα μας, που στο 65ο λεπτό έκανε το 0 - 2 δείχνοντας να κλειδώνει την νίκη, αλλά.... αλλά.....

Ρύθμιση χρεών προς ΔΕΗ και ΟΤΕ γιατί υπάρχει κίνδυνος διακοπών των παροχών στα σχολεία του Δήμου Ξηρομέρου.


Σε λήψη αποφάσεων για ρύθμιση χρεών προς ΔΕΗ και ΟΤΕ προχώρησαν οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στα κείμενα των αποφάσεων τους: «πρέπει να προβούμε στη ρύθμιση διότι και η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ ενημέρωσαν ότι θα προβούν σε διακοπές των παροχών».
Αν μετά την διακοπή ρεύματος στο κτίριο του Δημαρχείου που είχαμε πριν μήνες, δούμε και διακοπή ρεύματος σε κανένα από τα σχολεία μας τι να πούμε...
Δείτε εδώ και εδώ τις αποφάσεις.  

Ιδιώτες συνεργάτες ζητά η ΕΛΣΤΑΤ. Αιτήσεις ενδιαφερομένων από 18.11 έως 18.12.


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ), για τις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές έρευνες (περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017), να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24η ώρα της 18ης Δεκεμβρίου 2016. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, Θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2017.
Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες.

Κώστας Τριαντακωνσταντής: «Η απόφαση της μεταφοράς ή όχι των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας είναι υπόθεση που θα πάρουν οι δημότες. Στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολίτες».


Του κ. Κώστα Τριαντακωνσταντή.

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων στο άρθρο 95 με θέμα: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει. Παράγραφος 1. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Παράγραφος 2. Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η δημαρχιακή επιτροπή ή το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν κλπ.

Πρόσκληση σε εσπερίδα.


Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) σας καλεί σε εσπερίδα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 5:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο SΤΑΝLΕΥ, πλατεία Καραϊσκάκη (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ) Αθήνα, με το παρακάτω θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία, προοπτικές και προβληματισμοί».

Απ' ευθείας αναθέσεις ύψους 30.400 € για αντιπλημμυρική προστασία στο Δήμο Ξηρομέρου.


Σε απ' ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 30.400 € για αντιπλημμυρική προστασία στο Δήμο Ξηρομέρου προχώρησε με σχετικές αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε).
Λόγω της επιτακτικής και κατεπείγουσας ανάγκης για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των Τ.Κ. και των Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Ξηρομέρου, η Ο.Ε. μοίρασε το χρηματικό ποσό προχωρώντας σε δύο απ' ευθείας αναθέσεις. Μία 15.400 € για τις Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών και μία 15.000 € για την Δ.Ε. Αστακού.
Δείτε εδώ και εδώ τις σχετικές αποφάσεις.

Ουίνστον Τσόρτσιλ: "Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή".


Του κ. Βασίλη Μουρκούση.
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αλυζίας.

Σήμερα λοιπόν θα ακολουθήσουμε τoν οδικό χάρτη των πατέρων της ένταξης του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα στο ΕΣΠΑ. Το 2007 ο Δήμαρχος Αλυζίας Τριποτσέρης Δημήτριος με άλλους 4 Δημάρχους υπογράφουν με τον τότε Νομάρχη Αιτω/νίας Θύμιο Σώκο και σήμερα συμπολίτη μας, προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση 5 σχολείων στον Νομό Αιτ/νιας μεταξύ αυτών και το δικό μας.

Νέο ενιαίο κτίριο Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα (υπό ανέγερση μετά την ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020): Έστω και αργά ο Μύτικας αποκτά ένα σύγχρονο σχολείο που το δικαιούται.


Γράφει ο κ. Γεώργιος Ν. Πουρνάρας.
Πολιτικός Μηχανικός.

Το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα στεγάζεται τα τελευταία 20 χρόνια σ ένα ισόγειο κτίριο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού. Το κτίριο αυτό που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια στις αρχές της δεκαετίας του 1990, νομιμοποιήθηκε και ηλεκτροδοτήθηκε πρόσφατα (το 2016) με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και διασκευάσθηκε σε Δημοτικό Σχολείο από Διοικητήριο που προβλεπόταν αρχικά να γίνει. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι ούτε τις στοιχειώδεις κτιριολογικές προδιαγραφές για σχολείο δεν πληροί, αφού γι άλλο σκοπό κατασκευάσθηκε και μελετήθηκε (Διοικητήριο).

Ημερίδα Δημοτικού Σχολείου Αστακού την Τετάρτη 23.11.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού διοργανώνει την Τετάρτη 23/11/2016 και ώρα 06:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό, επιμορφωτική ημερίδα με θέματα:
1. Διαχείριση σχέσεων συνομηλίκων: ρόλος γονέων.
2. Μαθησιακές δυσκολίες: συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης.
Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει η κ. Πένυ Δουρούκη, (πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με μεταπτυχιακό στην ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου και ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες).

Μοναδικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, η έγκριση του πενταετούς προγράμματος του Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 21.11.2016
Αριθ. Πρωτ.: 10968
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εικοστή πέμπτη (25η) του μηνός Νοεμβρίου, του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 05:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη  απόφασης στο κάτωθι θέμα:

Προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης επί του «Στρατηγικού σχεδιασμού του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Ξηρομέρου περιόδου 2016 - 2020»


Γνωστοποιώ στο διαδίκτυο τις προτάσεις που γραπτώς κατέθεσα ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου στα πλαίσια της διαβούλευσης του «Στρατηγικού σχεδιασμού του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Ξηρομέρου περιόδου 2016 - 2020». Δείτε εδώ ολόκληρο το επίσημο σχέδιο των 186 σελίδων όπως εδόθει από τον Δήμο Ξηρομέρου.

Από: Βασίλειο Σούλα, μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξηρομέρου.
Θέμα: Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης για την κατάρτιση «Στρατηγικού σχεδιασμού του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Ξηρομέρου περιόδου 2016 - 2020»
Ημερομηνία: 17/11/2016.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.
Οικογενειακοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, παρότι το ήθελα πάρα πολύ και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη γι αυτό.

Ο κ. Βασίλης Μουρκούσης αρθρογραφεί για την πρόσφατη κήρυξη – οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων της Δ.Ε. Αλυζίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Του κ. Βασίλη Μουρκούση.

Θέλω μέσω του ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS να ευχαριστήσω την έφορο αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας/Λευκάδος κυρία Ολυμπία Βικάτου και την ομάδα της για τις προσπάθειες που έκαναν ώστε να έχουμε και τον επίσημο χαρακτηρισμό των αρχαιολογικών χώρων της Αλυζίας.

Ανακλήσεις αποφάσεων της Ο.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου λόγο κατάτμησης.


Σε ανάκληση 6 αποφάσεων προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου. Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις γινόταν διάθεση των σχετικών πιστώσεων και οι αντίστοιχες απ' ευθείας αναθέσεις για συντήρηση των Δημοτικών Σχολείων Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα.

Απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο της προτάσεως του Δημάρχου για συζήτηση προ ημερησίας του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου είχαμε σήμερα στις 12:00 μ.μ. και εντελώς ξαφνικά, προ ημερησίας διατάξεως, ήρθε από το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη θέμα συζήτησης και έγκρισης του «Στρατηγικού σχεδιασμού του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Ξηρομέρου περιόδου 2016 - 2020».

Αποσύρθηκε και δεν συζητήθηκε τελικά στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο το πολύ σημαντικό 4ο θέμα: «Υποβολή στο Δ.Σ. της εκτέλεσης Π/Υ 3ου τριμήνου έτους 2016».


Αποσύρθηκε και δεν συζητήθηκε τελικά στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο το πολύ σημαντικό 4ο θέμα: «Υποβολή στο Δ.Σ. της εκτέλεσης Π/Υ 3ου τριμήνου έτους 2016». Με σχετική μας παλαιότερη ανάρτηση (δείτε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει για την αντίστοιχη έκθεση του 2ου τριμήνου, που αποτύπωνε απόκλιση της στοχοθεσίας στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά 50,5% (πάρα πολύ μεγάλη).

Το επίσημο ΦΕΚ της κήρυξης – οριοθέτησης αρχαιολογικών χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Σας παρουσιάζουμε παρακάτω το επίσημο ΦΕΚ με το οποίο έγινε η κήρυξη – οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας. Στο ΦΕΚ παρουσιάζονται με τοπογραφικά διαγράμματα τα όρια των χώρων που κηρύχτηκαν ως αρχαιολογικοί.
Θυμίζουμε ότι οι χώροι που κηρύχτηκαν ως αρχαιολογικοί είναι οι:
α) Της ακρόπολης στον λόφο “Καστρί”.
β) Της αρχαίας πόλης Αλυζίας στην Τ.Κ. Κανδήλας.
γ) Του βυζαντινού φρουρίου του Βάρνακα και του αρχαίου φράγματος στη θέση “Γλώσσες”.
δ) Του ταφικού μνημείου – ηρώου στον όρμο του Μύτικα, συμπεριλαμβανομένης της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας και του όρμου του Μύτικα, για λόγους προστασίας των σημαντικών χερσαίων και ενάλιων αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ.

Η μηχανή του χρόνου: Ποδόσφαιρο στην «λίμνη».


Φωτογραφία από τα καθημερινά καλοκαιρινά παιχνίδια ποδοσφαίρου στον Μύτικα γύρω στα 1960. Είναι καλοκαίρι και η «λίμνη» (σημερινή κεντρική πλατεία) έχει ξεραθεί. Εκεί ήταν το σημείο που παιζόταν ποδόσφαιρο στον Μύτικα.
Στην φωτογραφία είναι οι Τάκης Κατσαρομήτσος και Νίκος Λιβιτσάνης (Κέλος) αν δεν κάνουμε λάθος.

Κήρυξη – οριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Στην κήρυξη – οριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας προχώρησε με σχετική του απόφαση το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι χώροι είναι οι:
α) Της ακρόπολης στον λόφο “Καστρί”.
β) Της αρχαίας πόλης Αλυζίας στην Τ.Κ. Κανδήλας.
γ) Του βυζαντινού φρουρίου του Βάρνακα και του αρχαίου φράγματος στη θέση “Γλώσσες”.
δ) Του ταφικού μνημείου – ηρώου στον όρμο του Μύτικα, συμπεριλαμβανομένης της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας και του όρμου του Μύτικα, για λόγους προστασίας των σημαντικών χερσαίων και ενάλιων αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.
Δείτε την σχετική απόφαση εδώ.

Πρόσκληση για την Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κανδήλας εν όψει της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΠΗΓΗΣ ΚΑΤΩ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας, σας προσκαλεί στην Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας, με ώρα έναρξης την 8ην εσπερινήν

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Πρόσκληση για έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.


Αστακός , 17.11.2016
Αριθ. Πρωτ.: 804
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως πίνακα αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλεί σε  έκτακτο - κατεπείγον Διοικητικό Συμβούλιο την δεκάτη ενάτη (19η) του μήνα Νοεμβρίου, του έτους 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομικού Προσώπου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Πρόσκληση για Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κανδήλας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κανδήλας καλεί όλους τους γονείς να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο χώρο του Γυμνασίου Κανδήλας το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 07:00 μ.μ. 
Για να παραμείνει ο Σύλλογός μας δυνατός, ζητούμε τη συμμετοχή όλων των γονέων που έχουν τη θέληση και τη διάθεση να διεκδικούν το καλύτερο για τα παιδιά μας και να παρεμβαίνουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά με λύσεις στα προβλήματα του σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

17η Νοέμβρη τότε και τώρα.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Τότε και Τώρα.!!! Τετάρτη 14 - Σάββατο 17 Νοέμβρη 1973: Το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κι όμως κάποια 20χρονα παιδιά τότε πιστέψαμε τα συνθήματα: Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Αμερικάνοι φονιάδες των Λαών. Δυστυχώς οι περισσότεροι πρόδωσαν. Γίνανε εξουσιαστές, απέκτησαν πανάκριβες βίλες στα βόρεια προάστια, δειπνούν σε ακριβά in Restaurants, οδηγούν Porsche Cayenne και αφού με όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να κορέσουν την ματαιοδοξία τους, με πολύ διαστροφή εκτός από τον Ελληνικό λαό, επάνω στις καρέκλες τις εξουσίας πηδάνε 2μετρες πληρωμένες πόρνες, αφού βαθιά δυστυχισμένοι δεν μπορούν να απολαύσουν και το θείο δώρο που λέγεται έρωτας, γιατί γι’ αυτούς έρωτας είναι μόνο η εξουσία.!!!

17 Νοεμβρίου 1973.

Μόνο 7 φωτιστικά από το σύνολο των 17 ανάβουν στο λιμάνι του Μύτικα.


Όπως μας πληροφόρησαν επαγγελματίες ψαράδες του Μύτικα, τα φώτα στο λιμάνι αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα. Συγκεκριμένα από τα 17 φωτιστικά ανάβουν μόνο τα 7. Στο ανατολικό μπαστούνι που δένουν οι επαγγελματίες ψαράδες, δεν ανάβει κανένα από τα φωτιστικά, με αποτέλεσμα να επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και οι άνθρωποι να δυσκολεύονται στη δουλειά τους.

Κάλαμος: Χωρίς γιατρό το νησί. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι. Βίντεο από Αχελώος TV.



Χωρίς ιατρική περίθαλψη είναι οι κάτοικοι στο νησί Κάλαμος, καθώς τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες η γιατρός έφυγε από το νησί αφού έληξε η σύμβασή της. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς μέριμνα από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση και ο χειμώνας για αυτούς θα είναι πολύ δύσκολος.

7.514,40 € για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τον Δήμο Ξηρομέρου.


Σε απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας με τίτλο “Προμήθεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Υπηρεσιών Δήμου” με κόστος 7.514,40 € προχώρησε ο Δήμος Ξηρομέρου. Πάντως για το UPS Eaton 9130i των 5 KVA, που προμηθευτήκαμε με 4.000 €, προτείνουμε στο Δήμο Ξηρομέρου να κάνει έρευνα αγοράς πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε προμήθεια, γιατί οι τιμές έχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Αυτό είναι προς συμφέρον του Δήμου και των δημοτών και για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, δείτε εδώ.
Δείτε την σχετική απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου εδώ.

Νίκη 3 - 0 για τον Αλυζιακό με αντίπαλο τη γείτονα και φίλη ομάδα του Α.Ο. Αρχοντοχωρίου. Φωτογραφίες και βίντεο.


Εύκολο εντός έδρας αγώνα, όπως τελικά αποδείχτηκε από το τελικό σκορ, έδωσε ο Α.Ο. Αλυζιακός την Κυριακή 13.11 στο γήπεδο του Μύτικα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας - Γ' όμιλος.

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός, 14.11.2016
Αριθ. Πρωτ.: 10693
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την δεκάτη ενάτη (19η) του μηνός Νοεμβρίου, του έτους 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Από νίκη σε νίκη ο Ηρακλής Αστακού. 2 - 4 εκτός έδρας την Ομόνοια Κεχρινιάς.


Εύκολη νίκη στην έδρα της Ομόνοιας Κεχρινιάς με σκορ 2 - 4 πέτυχε ο Ηρακλής Αστακού και συνεχίζει αήττητος να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας στον όμιλό του. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ηρακλής έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» στο γήπεδο και με γκολ του Γιώργου Λαδά από τα αποδυτήρια, όπως λέμε, προηγήθηκε στο σκορ.

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή «ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ» του Γιάννη Γερογιάννη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (βίντεο).


Την Δευτέρα 31/10/2016 έγινε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ» του κ. Γερογιάννη Γιάννη, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Η συλλογή είναι βραβευμένη με 4 ποιητικά βραβεία, από τα οποία, τα δύο είναι παγκόσμιοι διαγωνισμοί (Αμφικτυονίας Ελληνισμού - Ουνέσκο). Eνα μεγάλο μέρος μελοποιημένο και τραγουδισμένο από την γνωστή ερμηνεύτρια, Δάφνη Πανουργιά και παιδικές φωνές με ξεχωριστή όμως απόδοση και ερμηνεία.