Ντίνα Σαμαρά: Μία οφειλόμενη απάντηση.


Στα διαφορά μυθεύματα που κυκλοφορούν προς δημιουργία εντυπώσεων η μόνη σωστή απάντηση δίνεται μόνο με στοιχεία. Όταν λοιπόν την 1 Σεπτέμβρη του 2014 παραδώσαμε τη Διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου στο κ. Γαλούνη, του αφήσαμε ένα αποθεματικό 2.021.166,91 € (δείτε εδώ) ικανό να αποπληρώσει τις 687.269,73 € ευρώ που αφορούσαν οφειλές της ΔΕΗ λόγω της μεγάλης κατανάλωσης από την κίνηση των αντλιοστασίων.
Ο ίδιος όμως αψήφησε τις ανάγκες του Δήμου και επιδόθηκε σε έργα βιτρίνας και σε αναμορφώσεις. Τη θηλιά λοιπόν στο Δήμο την έβαλε αποκλειστικά ο ίδιος από δικές του επιλογές και πρακτικές!
Ο Δήμος Ξηρόμερου υπό τη διοίκηση του Πυθαγόρα Σαμάρα και με τη συνένωση των 3 πρώην Καποδιστριακών Δήμων ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού στα 3,5 χρόνια εξουσίας!

Ας αναλογιστούμε τα εξής:
1. Προχώρησε ποτέ σε σύναψη δανειακής σύμβασης η προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον Πυθαγόρα Σαμαρά παρόλο τα χρέη που κληρονόμησε από τους τρεις πρώην Καποδιστριακούς Δήμους;
2. Πήρε ποτέ δάνειο ο Πυθαγόρας Σαμαράς σε κάποια από τις θητείες του ως Δήμαρχος Αστακού;
3. Μήπως θυμάστε αν άφησε υπόλοιπο στο ταμείο του Δήμου Αστακού ο Πυθαγόρας Σαμαράς; όταν ανέλαβε την εξουσία ο Παναγιώτης Στάικος. Ο ίδιος με δημόσια δήλωση - ομολογία τον ευχαριστούσε γιατί παρέλαβε έναν οικονομικά εύρωστο Δήμο.
Σε αντίθεση με τον κ. Γαλούνη που έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τη μισή θητεία του, απέκρυψε στοιχεία από τις οφειλές του Δήμου έναντι της ΔΕΗ.
Εξαφάνισε τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου (δείτε εδώ) φτάνοντας τον στο απροχώρητο και έχει το θράσος να λέει ότι αν δεν ψηφιστεί το δάνειο θα πάει να παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης! 
Στην προσπάθεια της να εμφανιστεί ως η μόνη, και αξιόπιστη αντιπολιτευτική δύναμη η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών τους έβαλε όλους στο ίδιο τσουβάλι.
Αγαπητοί φίλοι της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών, καλή η προσπάθεια σας δυστυχώς όμως για εσάς τα επίσημα στοιχεία σας διαψεύδουν.
Όσον αναφορά τα περί «συγκοινωνούντων δοχείων» των δυο συνδυασμών, το ποιος ήταν συγκοινωνούντα δοχείο με τον συνδυασμό του κυρίου Γαλούνη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών το γνωρίζει όλο το Ξηρόμερο. Τόσο πολύ μάλιστα που το περιεχόμενο των δοχείων έγινε μείγμα…. Και αν δεν πιστεύετε εμάς ρωτήστε τα δικά σας στελέχη...
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια προς αποκατάσταση του ονόματος του πρώην Δήμαρχου Πυθαγόρα Σαμαρά.
Η αλήθεια με πραγματικά στοιχεία και όχι με λαϊκίστικες κορώνες για την δημιουργία διαδικτυακών εντυπώσεων.

Αστακός 13/1/2017

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης 

Κουμανδράκη - Σαμαρά Κωστούλα

7 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 14
    ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΤΕ ΤΑ 687 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΗ ΔΕΗ ????
    ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο την ερωτηση σου φαινεται ποσο πολυ ξερεις απο θεματα τοπικης αυτοδοιηκησης. ενημερωσου πρωτα μαθε και μετα παρε το πληκτρολογιο πολυξερε.

      Διαγραφή
  2. Κ γτ δεν πληρώθηκε το ρεύμα πριν φύγετε από την εξουσία αφού υπήρχαν 2 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο.. Κ μόλις ανέλαβε ο γαλουνης κόψαμε το ρεύμα.. Δεν κάνω κριτική... Απλός ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ γτ δεν πληρώθηκε από τον γαλούνη όταν ανέλαβε για τα φτιάξει καλύτερα απ τους άλλους και έφτασε στο 1 εκατομμύριο και αναγκάζονται για δάνειο.... Γιατί το αφήνουν ακόμα άλλοι να πληρώνουν και άλλοι όχι. Απλώς ρωτάω για ισονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ουσία είναι μία αγαπητοί μου. Εάν επί Σαμαρά γινόταν αυτά που γίνονται τώρα, θα είχε γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ. Λουστειτε τους λεβεντες και αρχίστε να ψαχνεστε. Θέλει αρετή και τόλμη. Προς θεού. Δεν απενοχοποιειται η περίοδος Σαμαρά. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει ιστορική γνώση. Για να μην ξεχνιόμαστε κοινώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο κριτική κάνουμε κ μόλις γίνουν εκλογές πάλι τους ίδιους θα ψηφίσουμε.. Άσε που κ άλλος να έρθει στο ίδιο πηγάδι θα πέσει είναι το σύστημα τέτοιο που οποίος ασχολείται με πολιτική γίνεται ένα με λάθος τακτικές.. Για αυτό είμαστε σε τέτοια χάλια γενικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να αλλάξει ο νομος για τις δαπανες
      των υποψηφιων πολιτικων
      κατα την προεκλογικη περιοδο.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.