Δήμος Ξηρομέρου: Συνεχίζει το βάδισμα στα ίδια καταστροφικά μονοπάτια. Απ' ευθείας αναθέσεις 21.843,64 € για καθαριότητες, παρότι διαθέτουμε 19 νέους εργαζόμενους στη καθαριότητα.


Στο Δήμο Ξηρομέρου ταιριάζει γάντι η ρήση: «Στου κουφού την πόρτα... πάρε την πόρτα και φύγε» και εξηγούμαστε. Όλοι γνωρίζουμε ότι τόσο ο Δήμος Ξηρομέρου όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα, έχουν λάβει αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2017.
Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας είναι αυτές, πάνω στις οποίες στηρίζονται οι απ' ευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες καθαριότητας και θυμίζουμε ότι αιτία των συγκεκριμένων αποφάσεων σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, η οποία όμως με τις πρόσφατες προσλήψεις 43 νέων υπαλλήλων από τους συνολικά 57 που προβλέπονται, με 19 από αυτούς στη καθαριότητα από τους συνολικά 22 που προβλέπονται, πλέον δεν υφίσταται (πρόγραμμα κοινωφελούς εργασία).
Έτσι λοιπόν με βάση την κοινή λογική αλλά και την νοικοκυροσύνη που πρέπει να υφίσταται σε κάθε Δήμο, απ' ευθείας αναθέσεις μετά από τις παραπάνω αναφερθείσες προσλήψεις για υπηρεσίες καθαριότητας δεν νοούταν να δούμε πλέον.
Αν υπήρχε στοιχειώδης υπευθυνότητα και στοιχειώδης σεβασμός στα χρήματα των δημοτών, πολύ δε περισσότερο όταν με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου έχουν τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα (ελλειμματικός προϋπολογισμός + αναγκαιότητα λήψης τεράστιου δανείου), θα έπρεπε ήδη όλες οι αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας να έχουν ανακληθεί.
Όμως η κοινή λογική σε αυτό το Δήμο 2,5 χρόνια τώρα αναζητείται και είναι μόνιμα εξαφανισμένη. Σε άθλια κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου, αλλά οι κρατούντες το βιολί βιολάκι, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο και συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να περπατάνε στα ίδια καταστροφικά μονοπάτια.
Πρώτο λοιπόν ανοίγει τον χορό των απ' ευθείας αναθέσεων για καθαριότητες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου υπό την Προεδρία του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, για να ακολουθήσουν μετέπειτα ο Δήμος και τα υπόλοιπα Νομικά του Πρόσωπα.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν λοιπόν. Πραγματικά ντροπή...

Έχουμε λοιπόν:
  • 4.985,12 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ).
  • 3.935,20 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα (δείτε εδώ).
  • 3.968 € για καθαρισμό παραλιών Αστακού (δείτε εδώ).
  • 3.992,80 € για καθαρισμό παραλιών Μύτικα (δείτε εδώ).
  • 4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ).
Σύνολο: 21.843,64 €.

10 σχόλια:

  1. κανονικο ραπισμα
    αλλα δεν υπαρχει φιλοτιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας πάνε τωρα ... πρόθυμοι δημοτικοί σύμβουλοι της Α-ντιπολίτευσης να στηρίξουν τον δήμο να εκταμιεύσει το δάνειο , με το προσχημα να << λειτουργήσει >> ο δήμος.
    και να κάθεται η ηγεσία της αντιπολίτευσης να τους αγναντεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τί δουλειά έχουν να ψηφίζουν τα θαλασσοδάνεια Γαλούνη
      ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ

      Διαγραφή
  3. KALA SAS KANOUN OI ASXETOI AFOU TOUS ANEXOSASTE AKOMA KAI DEN TOUS EXETE STEILE GIA GROUBES. DHMOSIO DIKASTIRIO THA PREPEI NA TOUS TOUS PERASETE OLOUS TOUS, AUTOI DEN FENETE NA EXOUN THN PARAMIKRI AISTHEISI EUTHINIS PERI DIMOSIOU XRHMATOS, PARTE DIAOLOI BAGIA EXOUME KAI ALLA STO KALATHI TO PANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Η ΑΝΤΗΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΗ ΣΕ ΧΗΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΔΕΝ ΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΗ . ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΩΜΑΣΤΑΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΝΤΗΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΕΛΕΧΤΙΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΤΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΙΚΟΥ ΣΤΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΟΙΣΜΟΥ ΤΩΝ.ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΣΩΜΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπαρχει κανεις που να θελει και να μπορει να σταματησει αυτο το αισχος???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά σταματάνε μόνο με ... λαϊκες συνελεύσεις

      Διαγραφή
    2. • Περιποίηση του πράσινου ταμείου Αστακού

      Διαγραφή
  6. Λιγο φιλοτιμο υπαρχει;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δημοτική αρχή του δήμου οφείλει να ακυρώσει αυτή την συγκεκριμένη απαράδεκτη και ασύμβατη με την κοινή λογική απόφαση των απευθείας αναθέσεων , απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της Πολιτείας με ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού για τις στοιχειώδεις ανάγκες των ΟΤΑ.
    Οποιαδήποτε επιμονή στην εν λόγω απόφαση του δήμου , σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία - φορείς και απλοί δημότες - θα πρέπει κατά την σποψή μου και απο κοινού να αποστείλουν ανοιχτή επιστολή δημοκρατικής διαμαρτυρίας στους ανώτατους θεσμούς της Πολιτείας.
    Είναι η ωρα της πολιτικής ευθύνης για όλους μας και εάν θέλουμε να λέμε ότι λειτουργεί ομαλά και στο ελάχιστο η αυτοδιοικητική δημοκρατία.
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.