Επίσκεψη του Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Μίλτου Ζαμπάρα, στα Κ.Υ Αστακού και Μύτικα.


Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Μίλτος Ζαμπάρας συνοδευόμενος από το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Χρήστο Σαλτογιάννη, επισκέφθηκε τις δομές και τους χώρους των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα. Συνομίλησε με Ιατρούς και με Νοσηλευτές, τους διευθυντές Αλέξανδρο Σιακαμπένη και Γιάννη Χρόνη, καθώς και με τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής.
Σε ότι αφορά το Κ.Υ. Αστακού διαθέτει όλες τις μέρες του μήνα εφημερίες και είναι πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη, αναμένεται να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της 6ης Υ.ΠΕ. το έργο που αφορά την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου μέσω προγραμματικής σύμβασης, που δυστυχώς αποτελούσε πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.
Στο Κ.Υ. Μύτικα οι εφημερίες από φέτος φτάνουν τις 15 και σίγουρα προτεραιότητα αποτελεί να διατηρηθούν σε αυτό τον αριθμό αλλά και να αυξηθούν στο απώτερο μέλλον. Επίσης η κατασκευή του νέου κτιρίου Κ.Υ. σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί. 
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον οι συμβάσεις καθαριότητας στις υγειονομικές μονάδες μετατρέπονται σε ΙΔΟΧ παρακάμπτοντας τις «εργολαβίες στο χώρο της Υγείας» με πολλαπλά οφέλη στους εργαζόμενους και κυρίως στις αμοιβές τους. Από την 6η Υ.ΠΕ. αυτές τις μέρες εκδόθηκε προκήρυξη για την πρόσληψη 75 ατόμων στον τομέα αυτό και 2 θέσεις αφορούν τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα.
Παρότι, τα κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα καλύπτουν υγειονομικά μια απομονωμένη σχετικά και δυσπρόσιτη περιοχή, εδώ και 2 χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου.









8 σχόλια:

  1. Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣPRESS
    Σήμερα Κυριακή λίγο μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έξω από την εκκλησία στην πλατεία έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά και άλλα προβλήματα και κτύπησε στο κεφάλι της και την είχαν βάλλει επάνω σε ένα παγκάκι . Όταν πήγε ένας συμπολίτης μας και ζήτησε από τον εφημερεύοντα να πάει ασθενοφόρο για να την πάρει , έλαβε την απάντηση , ότι δεν έχουμε οδηγό και να την βάλετε σε ένα αυτοκίνητο και να την φέρετε εδώ.!!!
    Τότε ειδοποίησαν εμένα και πήγα εγώ και αφού της παρείχα τις πρώτες βοήθειες , ακολούθως την μεταφέραμε στο σπίτι της .
    Αναρωτιέμαι , γι’ αυτά ο κύριος υποδιοικητής είπε τίποτα ;
    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάϊκος
    Ιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γράψουμε τις επόμενες ημέρες πιο αναλυτικά τι συζητήθηκε στο Κ.Υ. Μύτικα για να ενημερωθούν οι πολίτες.
    Για το συγκεκριμένο επειδή αφορά και το Μύτικα (από τον Αστακό έχουμε κάλυψη ασθενοφόρου), συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης οδηγών και ενημερώνουμε ότι έρχεται οδηγός με 12μηνη σύμβαση στον Αστακό και θα ζητηθεί και η συνδρομή του Δήμου Ξηρομέρου με έναν από τους έξι οδηγούς (οκτάμηνα). Το νομικό πλαίσιο άλλαξε (πολύ ορθά) και το επιτρέπει.
    Πιστεύουμε ότι στην 6η ΥΠΕ βρίσκουμε ευήκοα ώτα, υπάρχει θέληση και διάθεση να λυθούν προβλήματα, δυσκολίες υπάρχουν πολλές στο να αναστραφεί μία κατάσταση εγκατάλειψης της πρωτοβάθμιας υγείας τα τελευταία χρόνια (κάποιοι το λένε διάλυση), εμείς θα προσπαθούμε πάντα απευθυνόμενοι και ''ενοχλώντας'' αυτούς που έχουν τα θέματα αυτά στις αρμοδιότητες τους. Αυτό κάναμε πάντα και αυτό θα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή το ασθενοφόρο ειναι ΤΑΞ;αφού πήγε σπίτι της δεν ήταν κάτι τόσο επείγον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή κύριε 4:25
    Όταν μια γυναίκα 85 χρονών με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας , έχει κτυπήσει στο κεφάλι και τρέχουν τα αίματα , είναι υπερβολή να καλέσουν το ασθενοφόρο , για να πάει στο Κέντρο Υγείας , για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες , όπως έγινε από εμένα και πρέπει , αυτοί οι ηλικιωμένοι που είναι βουτηγμένοι στα αίματα και με κινητικά προβλήματα ,να τσουβαλιάζονται μέσα σε ΤΑΞΙ;;;;;
    Αν ήταν η μάνα σου ,αυτό θα έκανες ;
    Καλά δεν ντρέπεσαι λίγο ;
    Στην Αθήνα γι’ αυτά τα περιστατικά δεν καλούν ασθενοφόρο ;
    Στο Παρίσι , στο Λονδίνο δεν κάνουν το ίδιο;
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ16 Μαΐου 2017 στις 1:26 π.μ.

    Για κάποιους ''ανώνυμους'' σχολιαστές που θέλουν μέσα από το μπλοκ να διαδώσουν τις κομματικές τους ανοησίες, πράττοντας το κομματικό τους καθήκον, ανώνυμα βεβαίως, γιατί αν βάλουν το όνομα τους θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, τους ενημερώνουμε ότι:
    Ο Υποδιοικητής ήρθε ανεπίσημα για να δει και να συνομιλήσει με τους διευθυντές και το προσωπικό των Κέντρων Υγείας και μόνο. Κανείς δεν προσκλήθηκε, απλά το μάθαμε Κυριακή πρωί την ώρα που πίναμε τον καφέ μας και σαν μέλος του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα προσήλθα χωρίς πρόσκληση, όπως και κάποιοι άλλοι που έτυχε να το αντιληφθούν, ενημερώνοντας τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου που απουσίαζε από τον Μύτικα, θέτοντας στον κ. Ζαμπάρα αυτά που σαν Σύλλογος κρίνουμε ότι απασχολούν το Κ.Υ. Μύτικα (κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον Πρόεδρο).
    Επίσης για κάποιον άλλο ανώνυμο που μας στέλνει διάφορα (αλευρωμένος σαν είναι ο ποντικός η γάτα τον γνωρίζει), του υπενθυμίζουμε ότι εμείς σαν Σύλλογος φέραμε τον κ. Ζαμπάρα στον Μύτικα σε Λαϊκή Συνέλευση για τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα, με καλεσμένους όλους τους κατοίκους της περιοχής και μίλησε όποιος ήθελε όση ώρα ήθελε. Επίσης κάναμε και πριν από αυτό και άλλη Λαϊκή Συνέλευση για τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα η μοναδική που έχει γίνει με αυτό το θέμα στον Μύτικα. Έτσι αυτά τα λίγα για κάποιους όψιμους δημοκράτες, που τελευταία ξαφνικά δακρύζουν και κλαίνε με αναφιλητά για το Κ.Υ. Μύτικα.
    Τώρα αν κάποιοι με το Κ.Υ. Μύτικα σαν αφορμή, θέλουν να δώσουν δείγματα εκπλήρωσης τους κομματικού τους καθήκοντος και του υψηλού τους αντιπολιτευτικού τους οίστρου, γνωρίζουμε τις απόψεις τους (να κλείσει το Κ.Υ. Μύτικα) και γνωρίζουμε τι αυτοί δεν κάνανε και σε τι υπόληψη έχουν το Κ.Υ. Μύτικα. Επίσης τους θυμόμαστε και τι έκαναν (τίποτα) και τι έλεγαν (να κλείσει) το 2014 όταν το Κ.Υ. Μύτικα ΕΚΛΕΙΣΕ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΑΥΤΌ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ).
    Εμείς σαν Σύλλογος είχαμε υποχρέωση να πάμε, και πάντα θα πηγαίνουμε σε κάθε συνάντηση με οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε πολιτική κατάσταση για να προσπαθούμε να προωθούμε τη λύση των προβλημάτων του Κ.Υ. Μύτικα, που είναι και ο σκοπός του Συλλόγου, με τη συνείδηση μας ήσυχη ότι προσπαθούμε για το καλό και όλα τα άλλα τα αφήνουμε στους μοναδικούς παντογνώστες της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκειμενου να πετυχουμε τους στοχους μας σε θεματα
    υγειας συνομιλουμε με τους παντες.Οι πολιτικες τριπλες
    δεν εχουν θεση εδω.Θελουμε αποτελεσματα προς οφελος
    ΟΛΩΝ των πολιτων....με το αγαθο της υγειας δεν παιζουμε.
    Πολιτικες διαφορες εχουμε και καλα κανουμε...αλλα στο
    συγκεκριμενο θεμα νερο στο κρασι απο ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας εγκαλουν αυτοι που επιναν τον καπουτσινο τους με κανελα οταν εκλεισε το νοσοκομειο. Χα χα. Εχουν πλακα.
    Αυτοι ειναι σαν τα σαλιγλαρια. Ερχνται στο κεντρο υγειας μονο πισω απο πολιτευτες σαν τρενακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
    ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    " μυαλό κουκούτσι "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.