Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» για τα αποτελέσματα της Λαϊκής Συνέλευσης στον Μύτικα.


Η περιοχή της Αλυζίας με αιχμή τον Μύτικα, αποτελεί το πλέον δυναμικό τμήμα του Δήμου που προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη.

Την Τετάρτη 3/5 έγινε στον Μύτικα Λαϊκή Συνέλευση. Η τυπικά αρμόδια Πρόεδρος του Μύτικα, που έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να συγκαλεί (με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου της ΔΕ Αλυζίας) τουλάχιστον μια (1) φορά το χρόνο Λαϊκή Συνέλευση και μέχρι τώρα δεν το έκανε ποτέ, έχοντας απαξιώσει πλήρως το τοπικό συμβούλιο του Μύτικα, παρουσιάστηκε στη συνέλευση που η ίδια υποτίθεται ότι συγκάλεσε χωρίς καμιά εισήγηση, και μας παρέπεμψε στον παριστάμενο Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και για οκτώ χρόνια Δήμαρχος Αλυζίας (1998 - 2006) βασικός υπεύθυνος για την υπανάπτυξη του Μύτικα και της Αλυζίας, χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί σε τρεις (3) συνεχόμενους Προϋπολογισμούς του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ δεν μπήκε κανένα σημαντικό έργο για μελέτη και κατασκευή στην περιοχή μας, προσπάθησε με αοριστίες και ακροβατισμούς να εξωραΐσει την υπάρχουσα κατάσταση.
Αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Μύτικα, για το επί αρκετά χρόνια κατασκευαζόμενο και μη ολοκληρωθέν Κέντρο Υγείας και για το Βιολογικό Καθαρισμό, όλα έργα που μελετήθηκαν ή άρχισαν εδώ και αρκετά χρόνια (όχι επί δικής του θητείας) και συνεχίζονται ακόμα ή δεν άρχισαν καν, παρότι οι πιστώσεις για την κατασκευή τους είναι εξασφαλισμένες από άλλους, εκτός Δήμου Ξηρομέρου, δημόσιους φορείς (ΕΣΠΑ - Υπ. Υγείας). Ο Δήμος τι κάνει; Αντί να συνδράμει για την επίσπευση της κατασκευής των, απλώς παρακολουθεί.
Για το παράνομο λιμάνι, παρότι πρόσφατα προέκυψε αδιαμφισβήτητα ότι δε μπορεί να ολοκληρωθεί (δείτε εδώ), με αόριστα επιχειρήματα («εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει») παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, αντί να ξεκινήσει άμεσα τη διερεύνηση κατασκευής νόμιμου αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών σε άλλη θέση. Μέχρι πότε ο Μύτικας θα περιμένει την κατασκευή ενός τέτοιου έργου που τόση ανάγκη έχει; Δεν είναι αρκετά τα δώδεκα χρόνια (από το 2005); Ο Δήμαρχος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για κάθε επιπλέον καθυστέρηση.
Για την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως που εκκρεμεί από το 1994, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον από την παρούσα δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται να ανατεθεί κάποια επιπλέον μελέτη (υδρογεωλογική). Και πάλι, όπως επισημάναμε στο Δήμαρχο, το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει. Χωρίς συνολική αντιμετώπιση και παρέμβαση στο κεντρικό Υπουργείο, η μελέτη δεν θα εγκριθεί. Έτσι άλλο ένα κρίσιμο και απόλυτα αναγκαίο έργο για το Μύτικα έχει ουσιαστικά αφεθεί στην τύχη του, χωρίς καμία δέσμευση του Δημάρχου για την ολοκλήρωση του.
Για το θέμα της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης από Μύτικα μέχρι Παλιόβαρκα, καίριας σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που του θέσαμε επιτακτικά στη συζήτηση, ο Δήμαρχος δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την ανάθεση της σχετικής μελέτης. Εμείς θα επιμείνουμε και ελπίζουμε να τον πείσουμε να ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία.
Για τον καθορισμό χερσαίας ζώνης του υπάρχοντος λιμανιού, που τόσο πολύ χρειάζεται να γίνει για τη διευθέτηση της λειτουργίας του, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Ευχόμαστε να τηρήσει την υπόσχεσή του, δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε και να μην έχουμε επιφυλάξεις, διότι επί δύο (2) συνεχόμενες χρονιές στον Προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου που προεδρεύει ο ίδιος, προβλεπόταν ποσό για ανάθεση της μελέτης, το οποίο τελικά μετακυλήθηκε για «έργα» στο λιμάνι. Είναι φανερό λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμιά προτεραιότητα για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μετατέθηκε στο μέλλον, εμπαίζοντας τους πολίτες του Μύτικα.
Επισημάναμε ακόμη ότι υπάρχουν προγράμματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που αφορούν αστικές αναπλάσεις (είσοδος της πόλης, διαμόρφωση πλατείας κλπ) και την τουριστική προβολή της περιοχής, καθώς και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή νέας ράμπας σκαφών στο «ΒΩΡΟ», όπως έχει υποσχεθεί.
Τέλος, για τα θέματα της καθημερινότητας - καθαριότητα, λειτουργία «πεζόδρομου», κυκλοφοριακό - ο Δήμαρχος και ο πρώην Αντιδήμαρχος προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί αποδίδοντας την ευθύνη στους πολίτες που δε συμμορφώνονται, υποσχέθηκαν «αυστηρή» αστυνόμευση, χωρίς να αναλάβουν δέσμευση για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης, τη διαμόρφωση και καθαρισμό των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων κλπ.
Από όλα τα παραπάνω το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, πιστός στη μέχρι τώρα πορεία του ως Δήμαρχος Αλυζίας, χωρίς όραμα και σχέδιο για την περιοχή και το Μύτικα, αυτοσχεδιάζει, αρνείται τα αυτονόητα και με στενά διαχειριστική τακτική επιτείνει το τέλμα που υπάρχει στον Μύτικα και την Αλυζία, παραπέμποντας την ανάπτυξη της πλήρως απαξιωμένης περιοχής μας στο αόριστο μέλλον.
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών πιστεύει ότι η περιοχή της Αλυζίας, με αιχμή τον Μύτικα, αποτελεί το πλέον δυναμικό τμήμα του Δήμου που προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη. Θα επιμείνουμε σταθερά στην ανάδειξη των εναλλακτικών προτάσεών μας, πιέζοντας για μιαν άλλη πολιτική στο Δήμο Ξηρομέρου, που είναι φανερό ότι ο νυν Δήμαρχος ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπηρετήσει.

7 σχόλια:

  1. Ένας μικρός άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα των μεγάλων έργων. Για το λόγο αυτό δεν κυνήγησε ποτέ και την ολοκλήρωσή των έργων αυτών. Και επειδή ξέρει πολύ καλά ότι όσο μεγαλώνει το μαγαζί τόσο αλλάζουν και τα κριτήρια των ψηφοφόρων, προτίμησε την καθήλωση στην υφιστάμενη κατάσταση για να μπορέσει να έχει λόγο ύπαρξης. Οι πολίτες καλό είναι να έχουν άποψη για το που πρέπει να πάει η περιοχή. Αυτοί αποφασίζουν. 40 χρόνια επέκταση σχεδίου περισσότερο με ανικανότητα μοιάζει παρά με οτιδήποτε άλλο. Παραδείγματος χάριν που λέει και ο Τζιμακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια εκπαιδευτικος της περιοχης!7 Μαΐου 2017 στις 3:22 μ.μ.

    Νομιζω οτι 1.16 τα ειπες ολα με την πρωτη φραση. Απλα πιστευω οτι ο συγκεκριμενος κυριος επειδη ακριβως εχει τη νοημοσυνη να αντιληφθει την αξια των μεγαλων εργων, γι αυτο το λογο δεν τα προχωραει. Αναπτυξη της περιοχης σημαινει αυξηση του βιωτικου επιπεδου του πολιτη, πιο ανοιχτα μυαλα, ανεξαρτητα κ με κριτικη ικανοτητα. Αυτα φυσικα αν αποκτηθουν ξερουμε ολοι οτι η συγκεκριμενη δημοτικη αρχη θα παρει ποδι οριστικα. Κ επειδη κ αυτοι το ξερουν, ειναι ιδανικοτερο να ελεγχουν με καθε ειδους ρουσφετια ολους "τους κακομοιρηδες" παρα να προσπαθησουν για ριζικες αλλαγες κ ανοδο του βιωτικου τους επιπεδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπες όπως ακριβώς είναι. Σ ευχαριστώ. Ο 1.16

      Διαγραφή
  3. Νοοτροπια Ποντιου Πιλατου;...λεω.....
    Οι καθαρες κι αντρικιες θεσεις κανουν τη ...διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής εχουν ένα
    ------------ κοινό παρανομαστή ---------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ανοδος του Βιοτικου επιπεδου ειναι ευθυνη της εκαστοτε
    Κυβερνησης.Η καθε Δημοτικη αρχη ειναι ενα εργαλειο.
    Απο μικρους ανθρωπους αλλο τιποτα...χροοονια τωρα τους
    φαγαμε με το τσουβαλι...ανικανοι; αδιαφοροι; λιγοι;
    ψευτες; συμφεροντολογοι; απ ολα εχει ο μπαχτσες.
    Ακουστε φιλοι...και το σημερα και το χθες γραμμενους
    μας ειχαν...εμεις τι καναμε;...τους ειπαμε μια φορα
    στα......μου σε γραφω και κανω το ζωγραφο;ΟΧΙ.
    Οι μικροι ανθρωποι ειναι ΠΑΝΤΟΥ...και ΗΤΑΝ.
    Στις οποιες εκλογες λοιπον σε ΟΛΑ τα επιπεδα ΜΑΥΡΟ.
    Οι δοκιμασμενοι και αποτυχημενοι δεν εχουν θεση
    στη καρδια μας.Θελουμε ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΙΚΑΝΟΥΣ
    και με διαθεση ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.Τα πολλα λογια μας χορτασαν...
    ας κανουμε ολοι μαζι μια νεα αρχη.
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν οι νοημονες πολίτες έπαιρναν θέση δεν θα έκαναν πάρτι οι κάθε λογής τυχαρπαστοι αρπακολατζηδες. Αυτό έχω να πω. Αφιερωμένο το Εν Κατακλείδι του Παύλου Σιδηροπουλου. Άκουσε το. Μέχρι και στο βιβλίο των θρησκευτικων το βάλανε. Δικαιως. Ποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.