Μήπως πρέπει να αρχίσει να κλείνει ο πεζόδρομος στον Μύτικα;


Μήπως θα έπρεπε η Τ.Κ. Μύτικα και ο Δήμος Ξηρομέρου να εξετάσει και να εφαρμόσει από τώρα και για τις ημέρες Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή το κλείσιμο του πεζοδρόμου του Μύτικα από τις 08:00 μ.μ. - 00:00 π.μ.;
Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που το θέλουν όλοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θα πρέπει να περιμένουμε την 1 Ιουλίου για να κλείσουμε τον πεζόδρομο.
Επίσης και το Πάσχα στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, που έχει αρκετό κόσμο, θα μπορούσε να κλείνει ο πεζόδρομος, αλλά και κάποια άλλα καλά τριήμερα που προκύπτουν στη διάρκεια του χρόνου. Χρειάζεται σε αυτό το θέμα να υπάρχει ευελιξία και προσαρμογή, γιατί είναι κάτι που μόνο θετικό αποτέλεσμα έχει.
Ας το δουν λοιπόν το θέμα οι ιθύνοντες του Δήμου με προσοχή και να το εφαρμόσουν και άμεσα. Είναι μία κίνηση απλή, αυτονόητη και κοινής λογικής που δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος και που όλοι ανεξαιρέτως θα επικροτήσουν.

1 σχόλιο:

  1. Θα το ξαναγράψω ακόμα μια φορά. Ανώνυμα. Δεν πειράζει. Σε όλο τον κόσμο (και φυσικά και σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας) ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ για να γίνουν πεζοδρομήσεις. Οι πεζόδρομοι έχουν δώσει ώθηση και ανάπτυξη όπου έχουν γίνει. Το αν είναι όμορφος ή όχι ο πεζόδρομος του Μύτικα, είναι μια άλλη ιστορία. Ο πεζόδρομος έγινε και είναι αυτός που είναι. Αυτό που πρέπεινα μας απασχολεί πλέον είναι η χρήση του. Και η χρήση του ως τέτοιου και μόνο. Ο πεζόδρομος θα πρέπει να κλείνει όλο το Σαββατοκύριακο. Όλο το χρόνο. Ο Μύτικας έχει δρόμους να διοχετευθεί η κίνηση. Θέμα πάρκινγκ για το χειμώνα δεν υφίσταται. Μακάρι να υπήρχε ως πρόβλημα και το χειμώνα, αλλά δεν υπάρχει. Στον πίσω δρόμο ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ με σαμαράκια για την ταχύτητα και ταμπέλες που θα καθοδηγούν τούς επισκέπτες για το που βρίσκεται τι στο χωριό. Λιμάνι, νοσοκομείο, αγορά κλπ κλπ. Το να περάσει ένα αυτοκίνητο μέσα από ένα έρημο χωριό δεν αποτελεί διαφήμιση. Δυσφήμιση αποτελεί. Μπλόγκερ χαίρομαι που θέτεις το θέμα (και τόσο νωρίς). Στο μόνο που διαφωνούμε είναι στην ευθύνη του Δήμου. Αυτό θα έπρεπε να είναι αποκλειστική διεκδίκηση του εμπορικού συλλόγου. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ. Αλλά οι επαγγελματίες του χωριού θεωρούν (ΚΑΚΙΣΤΑ) πως είναι προς όφελος το να διέλθει ένα αυτοκίνητο από τον πεζόδρομο και να τραβήξει χειρόφρενο στη μέση της αγοράς για να πάρει κάτι και να σηκωθεί να φύγει. Είναι προοπτική τουρισμού και ανάπτυξης αυτή? Δεν φταίει για όλα ο Δήμος. Όπου και να πας, οι πεζόδρομοι είναι το κέντρο της εμπορικής ανάπτυξης. Ακριβώς επειδή χρησιμοποιούνται ως τέτοιοι. Ας το σκεφτούν όλοι και ας πράξουν αναλόγως. Πιστεύω πως στο Δήμο δεν θα πούν όχι σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Το αν θέλει κάποιος να ξεφορτώσει κάτι δεν αποτελεί ζήτημα. Ας μην κάνουμε την εξαίρεση κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.