Δήμος Πόρου: Casus belli από την Περιφέρεια Αττικής για το θέμα των ιχθυοτροφείων.

Η αμαρτωλή ζώνη Α3 που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Μία εξέλιξη σχετικά με την εφαρμογή του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών είχαμε χτες και σας την παρουσιάζουμε και αφορά την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πόρου, όπου εκεί υπάρχει ένας Δήμος και ένας Δήμαρχος (κ. Γιάννης Δημητριάδης) που πιστεύει πραγματικά στον κίνδυνο από αυτή την υπόθεση και παλεύει ώστε να γλυτώσει τον τόπο του από το να μετατραπεί σ' ένα απέραντο ιχθυοτροφείο.
Για το δικό μας Δήμο απλά ένα ερώτημα θα θέσουμε. Παρακολουθεί τι συμβαίνει στη περιοχή μας σε αυτό το θέμα ή απλά με ένα ψήφισμα και το πράξαμε το καθήκον μας; Δεν το λέμε τυχαία και σε λίγο καιρό θα έχουμε και στοιχεία να σας παρουσιάσουμε.
Για την περιοχή μας (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), αυτό που εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι ότι όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, πρέπει να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε.

Πόρος, 9.5.2017
Δελτίο Τύπου.

Casus belli από την Περιφέρεια Αττικής για το θέμα των ιχθυοτροφείων.

Με μία αδιανόητη απόφαση την οποία δεν είχε προαναγγείλει, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 25 Απριλίου 2017 αποφάσισε ότι «θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την έγκριση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.)».
Με την απόφαση αυτή, η Περιφέρεια ζητάει από την Πολιτεία την επίσπευση της δημιουργίας ιχθυοβιομηχανικών ζωνών στον Πόρο και τον Σαρωνικό (και σε 100 περίπου άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα), δηλαδή τεράστιων ενιαίων ζωνών με αποκλειστική ιχθυοκαλλιεργητική χρήση σε ακτίνα χιλιομέτρων σε στεριά και θάλασσα, οι οποίες θα διοικούνται από τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας και στις οποίες θα υπάρχει συγκέντρωση και λειτουργία εκατοντάδων ιχθυοτροφείων και θα αποκλείεται η προσέγγιση ή η δραστηριοποίηση κάθε άλλου χρήστη (κότερα, αλιεία, τουρισμός, κατοικία κ.τ.λ.).
Πέρα από το αδιανόητο περιεχόμενό της, η ψήφιση της απόφασης αυτής συνιστά ύψιστο πολιτικό ατόπημα της Περιφερειακής Αρχής, οι εκπρόσωποι της οποίας διατείνονταν ότι ήταν υπέρ της ακύρωσης του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο και προβλέπει τη δημιουργία των Π.Ο.Α.Υ., και ευαγγελίζονταν ενέργειες με τις οποίες θα ζητούσαν δήθεν την κατάργησή του.
Ωστόσο, παρότι ο Δήμος Πόρου από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα έχει απευθύνει 6 αναπάντητα έγγραφα στην Περιφερειακή Αρχή, ζητώντας την άμεση ανάληψη κοινών ενεργειών για την κατάργηση του Χωροταξικού και την απομάκρυνση των ιχθυοτροφείων από τον Πόρο, η Περιφέρεια όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα, αλλά έλαβε ξαφνικά απόφαση απολύτως αντίθετη με το περιεχόμενό τους και τις διαβεβαιώσεις στήριξής τους.
Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, σε επικοινωνία του με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, ζήτησε την άμεση διόρθωση της απόφασης. Επίσης, σε επικοινωνία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρο, ζήτησε την άμεση δημόσια και κατηγορηματική τοποθέτησή του προς την ίδια κατεύθυνση και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο τελευταίος τοποθετήθηκε με ηλεκτρονική ανάρτησή του υπέρ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νάσου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος και ήταν ο εισηγητής της απόφασης.
Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε στον κ. Χατζηπέρο ότι η έως τώρα στάση του είναι και από θεσμική άποψη ιδιαίτερα παράδοξη, καθώς δεν μπορεί να δηλώνει αμέτοχος στην ψήφισή μιας απόφασης που αφορά στον χώρο αρμοδιότητάς του και επιπλέον να μην εξοργίζεται από τη θεσμική παράκαμψή του.
Τέλος, ο Δήμαρχος Πόρου διαμήνυσε στην Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το συγκεκριμένο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον Πόρο και τους ζήτησε να κάνουν σωστή εκτίμηση των συνεπειών, σε κάθε επίπεδο, τυχόν διατήρησης της απαράδεκτης απόφασης που έλαβε το ΠΕ.ΣΥ.

21 σχόλια:

  1. Υπάρχουν 2 θέματα στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Από τη μία έναν Δήμο συμπαραστάτη του πολίτη και από την άλλη το Κράτος (Περιφέρεια) απέναντι στον πολίτη. Αιρετοί και οι δύο, αλλά με διαφορετικούς ρόλους. Το ζουμί είναι ότι το Κράτος έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ιστορία με τις ιχθυοκαλλιέργειες. Καλά θα κάνει. Εννοείται πως είναι ένας τομέας της οικονομίας δυναμικός. Κόσμος βρίσκει δουλειά, εισάγεται συνάλλαγμα, εξάγεται συνάλλαγμα (τόσοι λογαριασμοί γεμίζουν στο εξωτερικό με μισθούς εργατών που δεν πληρώνονται, με δάνεια που παίρνονται κλπ), δίνονται δάνεια και μοιράζονται οι μίζες της αρκούδας ακόμα και μεταξύ τραπεζικών στελεχών που εγκρίνουν τα δάνεια αυτά για τη δική τους τσέπη. Λίγες είναι οι νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις του κλάδου. Με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στον εργαζόμενο, στο περιβάλλον, στην κοινωνία. Και ενώ το ζουμί είναι πως η απόφαση είναι προειλημμένη, το άσχημο είναι ότι θα εξακολουθήσουν να το κάνουν έτσι όπως το έκαναν μέχρι σήμερα. Υπό καθεστώς πειρατείας, τσαμπουκά και σταρχιδισμού για την ανάγκη ευρύτερου σχεδιασμού και εξορθολογισμού των χρήσεων της γης, η οποία μπορεί με την κατάλληλη τοποθέτηση να εξυπηρετήσει πολλούς διαφορετικούς κλάδους οικονομίας (πόσο μάλλον τον πλέον αποδοτικό, αυτόν του τουρισμού). Ας μην αναφερθούμε αυτή τη στιγμή περαιτέρω για τον τουρισμό, αλλά εντελώς ενημερωτικά υπάρχουν περιοχές της χώρας που ζητάνε εναγωνίως κόσμο να εργαστεί γιατί το τοπικό δυναμικό έχει απορροφηθεί ήδη για τη φετινή σεζόν (βλέπε Ρόδος). Τεχνηέντως η περιοχή μας διατηρείται σε ένα καθεστώς "υπανάπτυξης". Για να πάει η κουβέντα αλλού την κρίσιμη ώρα. Ο Δήμαρχος Πόρου έχει άλλες βλέψεις για το νησί του. Όπως και οι κάτοικοι. Ασχέτως των συμφερόντων που θέλει να υποστηρίξει η πολιτικός (δυστυχώς μόνο πολιτικός) Περιφερειάρχης Δούρου. Αλλά αναρωτιέμαι, τι ποσοστά μπορεί να πήρε η Δούρου στον Πόρο και για ποιόν λόγο? Τι έλεγε για το θέμα? Και τι θα πάρει στις επόμενες εκλογές (ειδικά αφού περάσει το δικό της)? Ερωτήσεις για ... αγρίους. Δυστυχώς στην περιοχή μας όσοι έχουν πραγματικό συμφέρον από την ορθολογική διαχείριση των χρήσεων γης, δεν ακούγονται. Και όταν είναι να μιλήσουν, ψιθυρίζουν. Από μέσα τους συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρθε η ωρα τα προβατα να βγουν απ το μαντρι...το καθε μαντρι.
    Ποια κομματα μας...θαβουν με τη σταση τους; Μαυρο.
    Οι ψιθυροι να γινουν...Οργη.Αρκετα με το ψεμα τους.
    Αυτοι το συμφερον τους;....κι εμεις το Δικο μας.
    Δεν θα τους αφησουμε να μας κανουν το Παραδεισο μας
    Κολαση.ΠΑΜΕ ολοι Μαζι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΤΕ εσείς μόνοι σας. Εγώ είμαι με τον 7.50.

      Διαγραφή
  3. Πιστεύουμε ότι το ρεαλιστικό αίτημα για κόψιμο του μικρού Βόρειου κομματιού της ζώνης Α3 θα εξεταστεί από τους αρμόδιους. Κάλαμος - Καστός - Φερμίκουλα. Παραλιακή διαδρομή Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα Αρχοντοχωρίου - Μύτικας - Ελιά - Μαραθάκι.
    Το Νότιο μεγάλο κομμάτι της ζώνης Α3 επαρκεί για την ανάπτυξη του δυναμικού αυτού πρωτογενούς τομέα και δεν είναι ανάγκη να καταστρέψουμε περιοχές με εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.
    Ο Δήμος Ξηρομέρου πρέπει επιτέλους να κινηθεί ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ προς αυτή τη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρεις πως στην Ελλάδα είναι όποιος προλάβει. και οι αιρετοί συντελούν με εντελώς ίδια συμφέροντα και κριτήρια. και επαναλαμβάνω αυτοί που πρέπει να μιλήσουν, δεν μιλάνε. ξέρεις υπάρχει γενικότερα ένα μεγάλο θέμα, αυτό της αναντιστοιχίας μεταξύ λόγων και πράξεων. άλλα λέω κι άλλα κάνω (πως να σου το πω, που λέει και το άσμα). και δυστυχώς αναφέρομαι στούς πολίτες.

      Διαγραφή
    2. ο δημος ξηρομερου?????!!!!!!!
      καλα τα λες αλλα ξερεις πολυ καλα πρρι τινος προκειται.

      Διαγραφή
  4. Η άποψή μου είναι πως οι πολίτες είναι πάνω από όλους. Και όσο οι πολίτες επιτρέπουν να τους πιάνουν τον κ.... τόσο αυτό θα γίνεται όλο και πιο απροκαλυπτα. Μην ρίχνετε το τυρί του μαντριου. Οι ευθύνες των πολιτών είναι άμεσες. Χωρίς την παρέμβαση κανενός ενδιαμεσου. Θα δεις που θα βγουν πολλοί και θα καίγονται πάλι για τις ιχθυοκαλλιεργειες αλλά θα έχουν ξεχάσει ότι ψήφισαν μια δημοτική αρχή σαφώς υπέρ αυτού του κλάδου. Αυτή είναι ευθύνη του ίδιου του πολίτη και κανενός μαντριου. Ειδικά όταν μιλάμε για το επίπεδο ενός Δήμου μικρού σαν τον δικό μας που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Και φυσικά δεν υπερμαχομαι κανέναν από τους άλλους υποψήφιους. Αλλά καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι το μαντρι δεν παίζει. Αν ο καθένας αναλογιστει τι είναι το συμφέρον της κοινωνίας και όχι το δικό του θα εκφράσει και την ίδια άποψη, ότι χρειαζόμαστε όλες τις επενδύσεις στην σωστή μεριά την καθεμία. Δεν περισσεύουν θέσεις εργασίας και πρέπει να τις κατοχυρωσουμε όλες. Μεγαλύτερο μαντρι είναι φίλε μου οι ίδιοι οι επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειων οι οποίοι ρίχνουν το δίλημμα του κλείνω και φεύγω και να δούμε που θα δουλεύουν, παρά τα ίδια τα κόμματα. Τις πιέσεις η περιφέρεια, τα κόμματα, όλοι, από τους επιχειρηματίες τις δεχθηκαν, δεν τις δημιούργησαν οι ίδιοι. Και μην ξεχνάς ότι, ο πολιτικός Γερουλάνος, ως επιχειρηματιας εδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλευτηκε σε μια περίεργη για τη χώρα στιγμή και εξυπηρετησε τα επιχειρηματικα του συμφέροντα, αλλά και του κλάδου του. Για σκέψου το λίγο. Η λογική λοιπόν είναι, σε πηδαω για να κάνω τη δουλειά μου όπως θέλω και όπως με βολεύει. Αν νοιαζονταν πραγματικά για τις δουλειές τους δεν θα ήταν οι ίδιοι πλούσιοι και οι δουλειές φαλιρισμενες. Αλλά με τις τόσες εξεταστικές που κάνει ο τσιπρας για να σώσει τη χώρα, ας κάνει και μία για τις ευθύνες των τραπεζικών στελεχών κατά την υπογραφή όλων αυτών των δανείων και ας τσεκάρει και τους λογαριασμούς τους για να δούμε τι παίχτηκε πριν ή μετά την υπογραφή των δανείων αυτών. Πολλές φορές η επιδιωκομενη εξυγιανση ενός κλάδου έχει να κάνει με πολύ προσωπικά και ατομικά συμφέροντα. Η ιδεολογία σταμάτησε το Νοέμβρη του 1973 στις πύλες του πολυτεχνειου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να υπάρχει μόνο το συμφέρον. Κοινωνικά μιλάω, όχι πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ 19
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ... ΛΕΞΟΥΛΕΣ
    ΠΑΙΡΝΕΙΣ 09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα παθαινεις αμα γραφεις απο κινητά :)

      Διαγραφή
    2. ΑΧ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ
      ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΚΙΝΗΤΙΑΣΗ
      ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ.


      Διαγραφή
    3. ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 10'

      Διαγραφή
  6. Σαφως και ειναι πολυ καλη η εκθεση του 7:50
    αλλα να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη.
    Εγω φιλε μου 7:50 μιλαω οχι μονο κοινωνικα αλλα
    και πολιτικα.Ο Επιχειρηματιας πολιτικος Γερουλανος
    σε μια βραδυα ποσες υπογραφες υπουργων πηρε; εγινε ποτε
    αυτο;.....και φυσικα οχι μονο το Γερουλανο αλλα παρα παρα
    πολλους συμφεροντολογους πολιτικους τους επελεξε τους
    ψηφισε τους στηριξε καποιος κοσμος χορτατος απο...σανο...
    δηλαδη... Μαντρι...
    και αφου η ιδεολογια σταματησε το Νοεμβρη του 1973 ο Λαος
    τι εκανε ολες αυτες τις δεκαετιες;
    Πνιγμενος στην προπαγανδα ολων των ΜΜΕ...φανατιστηκε...
    τυφλωθηκε και ψηφιζε...Μαντρωμενος τους ιδιους....
    αυτους που μας εφεραν Μνημονια και καταστροφη και που
    τωρα θελουν να μας Ξανασωσουν.Για φαντασου μετα την ΕΡΕ-ΝΔ
    ΕΚ-ΠΑΣΟΚ --ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εχουμε για Πρωθυπουργο και το
    παιδι του Κων/νου Μητσοτακη τον ΚΥΡΙΑΚΟ.Βεβαια προηγηθηκαν
    Καραμανληδες Παπανδρεου και βαλε.
    Ολοι τους ψευτοαριστεροκεντροδεξιοι.Αποτελεσμα;
    Να ΑΠΕΡΓΟΥΝ οι Βιομηχανοι οι Εφοπλιστες οι Εργολαβοι η SIEMENS
    και πολλοι αλλοι...ολοι για το συμφερον του Λαου.
    ΣΚΑΝΔΑΛΑ; ΜΙΖΕΣ; ΑΡΠΑΧΤΕΣ; Π Ο Τ Ε.
    Οταν η Μποχα ερχεται απο ψηλα...τι να περιμενουμε απ τους
    κατω.ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ.
    ΠΑΜΕ σε εναν Εντιμο και Αξιοπρεπη Αγωνα ολοι μαζι.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνώ μαζί σου ρε συ 9.58. καθόλου. Ίσα ίσα. Αλλά είναι η μεγάλη ευκαιρία για το λαό για τούς πολίτες να σκεφθούν και να πράξουν επιτέλους σωστά. θυμάσαι για τι πράγμα κατηγορούσε ο μεγάλος ανανεωτής του Έθνους Αλέξης (τρομάρα να του ρθει) τούς πολιτικούς του αντιπάλους πριν κυβερνήσει? Ότι κυβερνάνε με το 15 ή 20% των ψήφων του Ελληνικού Λαού. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και μ αυτόν αλλά δε λέει τίποτα. πάμε παρακάτω, άλλη κουβέντα αυτή. όμως αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι ο Ελληνικός Λαός έχει αρχίσει να απέχει από τις κάλπες. Ακριβώς επειδή έχει σιχαθεί αυτό που περιγράφεις παραπάνω. Εκεί είναι το νόημα και η ουσία για μένα. Δεν διαφωνούμε. Απλά μια επισήμανση σε αυτό που γράφεις παραπάνω (περί Γερουλάνου κλπ). Ένας Χ πολιτικός δεν θα έκανε μαντρί για ένα οποιοδήποτε θέμα το οποίο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην κοινωνία αν δεν είχε ίδιο συμφέρον. Ο Γερουλάνος έψησε κι άλλους να το κάνουν για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να το περάσει. Δεύτερον γιατί πιθανότατα να ήταν δανεική υποστήριξη για κάποια άλλη στήριξη που είχε δώσει ο ίδιος. Τρίτον, από άγνοια. Καιγόταν η Ελλάδα και πήγε και ζήτησε υπογραφές. Άλλες κατόπιν συνεννόησης και άλλες με δόλο (μη σας φαίνεται περίεργο). Αν το στίψουμε λίγο, μπορούμε να βρούμε κι άλλους λόγους. Εάν δεν υπήρχε αυτό το συμφέρον δεν θα δημιουργούταν μαντρί. Υποστηρίζω δηλαδή ότι όλα γίνονται επειδή κάποιοι επιχειρηματίες πιέζουν τούς πολιτικούς (μπορεί και να τούς λαδώνουν κιόλας, έτσι λένε, δεν είδα γώ (Α ρε Τζιμάκο, θα πάθεις τίποτα και θα μας λέιψεις)). Οι πολιτικοί ευθύνονται κι αυτοί, αλλά μην ξεχνάς κομμάτι της κοινωνίας είναι. Αυτό έχει ριζώσει βαθιά μέσα μου και δύσκολα θα μου αλλάξεις γνώμη. Ο Αναστάσιος Πεπονής έκανε μια από τοις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις. Αυτήν του ΑΣΕΠ. Με τα προβλήματά του, αλλά αποκτήσαμε μια βάση. Πες μου πόσα χρόνια έχει να λειτουργήσει σωστά ο ΑΣΕΠ. Πολλά. Ξέρεις γιατί? Λόγω της πίεσης από την κοινωνία προς τούς πολιτικούς να τούς βολέψουν σε μια θέση στο Δημόσιο. και μετά, αφού εξασφαλίσουν τα προς το ζήν και την ιατροφαρμακευτική, ανοίγουν και τα επιχειρηματικά φτερά τους, λείποντας από τη θέση τους και "χώνοντας" άλλους συναδέλφους να κάνουν και τη δική τους δουλειά (Προς θεού δεν τούς παίρνει όλους η μπάλα, αλλά δυστυχώς τα παραδείγματα που έχουμε είναι πολλά, πάρα πολλά). Για να λέμε λοιπόν τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, θα πρέπει να γράψουμε πολλές φορές ακόμα και ίσως αυτή τη φορά, τουλάχιστον εμείς οι δύο, να καταλήξουμε κάπου. Πρόσεξε δεν πάω να βγάλω λάδι τούς πολιτικούς. Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα πιο δραστήρια και υγιή κομμάτια της κοινωνίας δεν έχουν ενεργοποιηθεί και επέτρεψαν, σε κάποιους άλλους καιρούς, στούς άχρηστους να χαράξουν το μέλλον αυτής της χώρας. Και σε έναν κόσμο που έτρεχε με 1000 αυτοί βολεύονταν με το μοίρασμα και το φάγωμα των επιδοτήσεων. Θυμάσαι τον Γκρούεζα? Υπάρχει από καταβολής του Ελληνικού κράτους. Εμείς είμαστε. Όταν θα βρεθώ σε υπολογιστή θα τα πούμε και πιο αναλυτικά. Πιστεύω να καταλαβαίνει ςότι είμαστε στην ίδια βάρκα . δεν είμαι αλλού. απλά πρέπει αν ξυπνήσουν οι πολίτες και είναι η ευκαιρία. το λες κι εσύ παραπάνω

      Διαγραφή
    2. Αφου ξέρεις το ποσοστό του Τσίπρα 15-20 %
      πες μας και το ποσοστό του Κυριάκου , εάν γινόταν εκλογές μεθαύριο την Κυριακή.

      Διαγραφή
    3. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Από όλα αυτό κατάλαβες? Σε παρακαλώ πολύ, έστω και ανώνυμα, να σταματήσεις να παρεμβαινεις κάνοντας τέτοιου είδους παρατηρήσεις. Όπως βλέπεις έχει ξεκινήσει μια κουβέντα αρκετά σοβαρή. Δεν χρειάζεται να επιβεβαιωνεις με τα σχόλιά σου τη θεωρία μου περί Γκρουεζα.

      Διαγραφή
  7. Για το ένδοξο αγώνα του Πολυτεχνείου του 73
    δέν μας νοιάζει εαν κάποιοι " εξαργύρωσαν " για ιδίον όφελος την συμμετοχή τους και την τότε προσφορά τους.
    εμάς μας εμπνέουν οι ιδέες της εξέγερσης του αθάνατων ηρώων.
    Ιδέες της ελευθερίας και δημοκρατίας.
    αυτό μας εμπνέει ως δίδαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαστε στην ιδια βαρκα...κατι πρεπει να κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον να μην αφήνουμε περιθώρια σε τύπους σαν τον 7.06 να αποκτήσει εξουσία. Έκανε μια άθλια παρατήρηση εντελώς εκτός θέματος. Κατηγορία επικίνδυνος. Κάτι τύποι σαν κι αυτόν εγκαθιδρυσαν τη χούντα και έκοψαν το μέλλον της δημοκρατίας και της προόδου εκεί στις πύλες του πολυτεχνειου. Δεύτερον, φρόντισε να είσαι συνεπής σε αυτά που λες και σε αυτά που κάνεις. Μόνο έτσι θα γίνεις παράδειγμα και μόνο έτσι θα σε πάρουν στα σοβαρά. Θα σε θελήσει ο άλλος γαμπρό για την κόρη του ρε παιδί μου. Με καταλαβαίνεις έτσι ? Από χωριό είμαστε και οι δύο. Τρίτον, δυστυχώς οι τύποι σαν τον 7.06 είναι περισσότεροι. Βολευονται με 50 ευρώ προεκλογικά παρά με άδειες τσέπες και αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
  9. ...και για να κλεισουμε εναν εντιμο και αξιοπρεπει διαλογο
    δυο λογια απο τη δικη του Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗ το 1956 για το
    διηγημα [ οι λυκοι ανεβαινουν στον ουρανο ].
    Στο τελος της δικης ο Λουντεμης καλειται να απολογηθει
    και κανει μια αναδρομη στη ζωη του και περιγραφει μαζι με
    το δραμα το δικο του το δραμα ενος ολοκληρου λαου.Οταν φτανει
    να περιγραψη το δραμα του παιδιου του οταν ο ιδιος βρισκοταν
    στη Μακρονησο ο προεδρος παρατηρει:Απορω πως δεν υπογραψατε
    μια δηλωση για να σωσετε απο τη δοκιμασια εσας και το
    παιδι σας.....
    και ο Λουντεμης απαντα: Χρειαστηκαν εκατομμυρια χρονια για
    να γινουν τα τεσσερα ποδια δυο.
    Δεν θα τα καμω παλι τεσσερα εγω.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έτσι συνέχισαν να μας κυβερνανε και να μας διαφεντευουν τα τετραποδα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.