Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει, με τους ξέχειλους από σκουπίδια κάδους του Μύτικα το Σαββατοκύριακο.


Κάθε Σαββάτο και Κυριακή, τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες, η ίδια εικόνα στους κάδους σκουπιδιών του Μύτικα. Τα σκουπίδια μέχρι πάνω στους ανοικτούς κάδους και σωρός έξω από αυτούς, με την μυρωδιά να σου κόβει την ανάσα.
Το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτό για το οποίο δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά τις περισσότερες και πιο έντονες οχλήσεις να το αναδείξουμε και να κάνουμε κάτι (!!!), έτσι και αυτή την φορά μας έστειλαν κάποιες φωτογραφίες.
Εμείς απλά δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να λυθεί, απλά υποσχόμαστε να το ξαναθέσουμε και παραπέμπουμε όσους μας πλησιάζουν στη δημοτική αρχή. Γνώμη μας, δεν γίνεται και δεν πρέπει να λύνονται αυτά τα θέματα από τα Blogs, αλλά πρέπει να φτάνουν από τους ίδιους τους δημότες κατευθείαν στα αυτιά αυτών που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Αυτό εμείς πιστεύουμε. 
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Έτσι λοιπόν η ίδια άσχημη εικόνα υπήρχε σε πάρα πολλούς κάδους του Μύτικα, όπως γίνεται κάθε Καλοκαίρι.
Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Χρόνια τώρα γινόμαστε περίγελος των επισκεπτών και δικαίως. Σίγουρα, πρωτίστως οι ευθύνες των δημοτών είναι μεγάλες και δευτερευόντως της δημοτικής αρχής.
Οι δημότες πρέπει να φροντίζουν να μην βγάζουν τα σκουπίδια τις ημέρες που δεν έχει αποκομιδή, και αν τα βγάζουν να τα πηγαίνουν σε κάδους που είναι αδειανοί. Οι αποστάσεις στον Μύτικα δεν είναι δα και τεράστιες.
Η δημοτική αρχή πρέπει να σκεφτεί και να εφαρμόσει λύσεις.
Εμείς διαφωνούμε πλήρως. Αυτοί που ηγούνται του τόπου αλλάζουν και σπάνε τις λάθος νοοτροπίες των πολιτών, με πράξεις και όχι με λόγια, παρά το πολιτικό κόστος το πρόσκαιρο κατά την γνώμη μας.
Εύλογα θα μας ρωτήσετε και ποιες λύσεις να εφαρμόσει; Λύσεις υπάρχουν. Συνεννόηση με τους επαγγελματίες ώστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να προμηθευτούν μεγάλο ατομικό κάδο (ή να τους προμηθεύσει ο Δήμος), με υποχρέωση τους το Σαββατοκύριακο να αποθηκεύουν εκεί τα σκουπίδια τους, εξέταση πιθανότητας αύξησης του αριθμού των κάδων και των σημείων τοποθέτησης τους, εξέταση δυνατότητας αποκομιδής και το Σαββατοκύριακο (κάποιοι Δήμοι το εφαρμόζουν) κ.α.



3 σχόλια:

  1. Υπομονη θα γινουν υπογεια τουνελ...οπως λεμε Βιολογικος...
    κατι τετοιο τελος παντων....ΟΛΟΙ ταζουν και ΟΛΟΙ ξεχνουν.
    Απο ΨΕΜΑ σε ψεμα...ΜΕΓΑΛΑ και μικρα...το κακο ομως το
    κανουν.Η καθε ψηφος ΠΑΝΤΟΤΕ εχει ΜΕΓΑΛΗ Αξια.Το Ξερουμε;
    ΟΧΙ.Καλα να παθουμε.Φως στο βαθος του τουνελ;
    Μπα δεν το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλτιάδης Καραβίας6 Ιουνίου 2017 στις 4:15 μ.μ.

    Από 10ετίας και πλέον αγόρασα δύο καλαίσθητους κάδους γαλβανιζέ μπλε χρώματος διά ιδία χρήσι στήν επιχείρησή μου οταν ενημέρωσα οτι τα δικά μου σκουπίδια θα ειναι εφεξής στο σοκάκιδίπλα στο κτίριο μου ειπαν οτι οι εργαζόμενοι δεν συλλέγουν σκουπίδιαπέραν τής επισήμου γραμμής το αναφέρω σάν απάντησι στό να πάρουν οι επαγγελματίες κάδους υπάρχουν ακόμη τούς εχω καί κάνουν άλλη δουλειά και οχι γιά τόν λόγο πού αγοράσθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλόγκερ διαφωνώ με τη λύση σου. Είναι πρακτικά αδύνατο να αποθηκευτούν σκουπίδια μιας εβδομάδας μέσα στα μαγαζιά ή δίπλα από αυτά. Η λύση πρέπει να αναζητηθεί στην "εξαφάνιση" των σκουπιδιών μέσα από το χωριό. Και η πλέον πρακτική και άμεση λύση είναι η αναζήτηση χώρων μέσα στο χωριό (ακόμα και με ενοίκιο) όπου θα πηγαίνουν να πετάνε όλοι τα σκουπίδια τους (ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ, όχι χύμα). Ο Δήμος οφείλει να βρεί μια πιο μόνιμη αλλά αποτελεσματική λύσης (αναλόγως και των οικονομικών) αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να μαζεύει τα σκουπίδια καθημερινά. Και το καλοκαίρι και τα σαββατοκύριακα. Ακόμα κι αν πρέπει να βάλουν το χέρι οι επαγγελματίες στην τσέπη για το λόγο αυτό. και πολλά άλλα. Ίσως μια άλλη λύση να ήταν να τοποθετηθούν κάδοι κάθε 50 ή 100 μέτρα. Οπότε, ούτε σκουπίδια θα συσσωρεύονται σε ένα σημείο, ούτε θα παρατηρούνται φαινόμενα ξεχειλίσματος. Αλλά προαπαιτούμενο είναι το καθημερινό μάζεμα. Τόσος κόσμςο μαζεύτηκε στο Δήμο με την καθαριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.