Αντί να μιλάμε για το νέο, το σύγχρονο και το πρωτοποριακό, μιλήσαμε για το αυτονόητο.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Σήμερα το γκαζόν στα παρτέρια του λιμανιού είχε κουρευτεί, όπως δείχνει και η εικόνα. Για έναν σύγχρονο Δήμο αυτό είναι το αυτονόητο και πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και να ποτίζεται τώρα το καλοκαίρι από το Λιμενικό Ταμείο - Δήμο δύο φορές την ημέρα.
Το νέο, το σύγχρονο και το πρωτοποριακό για τον Δήμο είναι να ξεκινήσει από τα τουριστικά θέρετρα, στα Λιμάνια του Δήμου τον Μύτικα και τον Αστακό και να έχει ελεύθερο Wi-Fi, γιατί αυτό είναι το αίτημα των νέων σήμερα και των παραθεριστών και να επεκταθεί σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Να τοποθετηθούν φορητοί απινιδωτές (για ανάταξη ανακοπής καρδιάς) σε αυτά τα τουριστικά θέρετρα, που ιδιαίτερα το καλοκαίρι, κάποιες ώρες βρίσκονται εκεί ντόπιοι κάτοικοι και παραθεριστές και ανέρχονται σε χιλιάδες, όπως συμβαίνει σε κάποιους πρωτοποριακούς Δήμους.
Να προμηθευτεί ο Δήμος Δημοτικό Ασθενοφόρο και να μην ακούμε δεν έχει οδηγό στην βάρδια το Κ.Υ. ή το ασθενοφόρο λείπει σε άλλο περιστατικό.
Και άλλες σύγχρονες και πρωτοποριακές προτάσεις, που όταν θα έλθει η ώρα θα ειπωθούν όλες.
Και όταν βλέπουμε κάτι καλό εμείς επειδή δεν είμαστε μικρόψυχοι θα λέμε μπράβο.!!!
Εγώ δεν γκρίνιαξα ποτέ που άργησε να τελειώσει η ασφαλτόστρωση μπροστά στον παιδικό σταθμό, όπου λόγω του σαθρού του εδάφους, το οποίο έγινε από επιχωματώσεις την περίοδο 1970 από την ΕΔΟΚ - ΕΤΕΡ και κατά την κατασκευή του κεντρικού αγωγού του βιολογικού, επειδή έμπαινε θάλασσα στο υπέδαφος, έφθασε να υποστεί καθίζηση μέχρι το πεζοδρόμιο του Παιδικού Σταθμού.
Λέμε λοιπόν μπράβο, γιατί η μελέτη του έργου ήταν πολύ καλή και μετά την εξυγίανση του εδάφους, έπεσε δάπεδο με μπετόν και μετά η ασφαλτόστρωση.

Υ.Γ.: Και επειδή ένας φίλος σε ένα σχόλιο του έλεγε επί λέξη:
«Δεν μας παρατάς κύριε Στάικε. Μόνο ο Αστακός υπάρχει για σας; Για κάντε μια βόλτα από το χωριό Παπαδάτου να δείτε χάλια. Ο Αστακός, ο Αστακός, ο Αστακός μας έχετε πρίξει».
Εγώ παρακάμπτω την οργή σας και την επιθετικότητα σας προς το πρόσωπό μου, γιατί δεν γνωρίζετε, ότι σαν Δήμαρχος Αστακού επέδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μικρά χωριά, όπως τα Βλυζιανά, στα οποία κατασκευάσαμε την ύδρευση, το γήπεδο 5 x 5, αλλάξαμε όλες τις Δημοτικές λάμπες, ασφαλτοστρώσεις κλπ, για τα οποία κάποιοι Αστακιώτες μου την έπεφταν.
Στο Στρογγυλοβούνι θα θαυμάσετε ένα γήπεδο 5 x 5 Ολυμπιακών προδιαγραφών με χλοοτάπητα, φωτιστικά κλπ, αντίστοιχα στα Αγράμπελα ή στην Μπαμπίνη, όπου ασφαλτοστρώθηκαν όλοι οι δρόμοι του χωριού, έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, ανάπλαση πλατειών με πλακοστρώσεις και φωτιστικά και αλλάξαμε ολόκληρο τον Δημοτικό φωτισμό, τον οποίο βλέπετε από το χωριό σας κλπ και το ίδιο έγινε σε όλα τα χωριά, για τα οποία μου την έπεφταν κάποιοι Αστακιώτες. Άρα με αδικείται , όταν λέτε ότι σας έχω πρήξει με το Αστακό.
Σας καλώ λοιπόν όποτε θέλετε να έρθετε να πάμε να τα δούμε. Θα δείτε αθλητικές υποδομές στην Παλαιομάνινα (η οποία βέβαια δεν είναι μικρό χωριό, με ποιότητα που δεν έχουν ούτε στην Κηφισιά.

Αστακός 9/8/2017

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάικος





3 σχόλια:

  1. Κ. Π. ΣΤΑΙΚΟ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΕΥΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓιΙΑ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ.
    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αγαπητέ 7:03 π.μ από την ώρα που γράψατε το σχόλιο σας –ερώτηση προς εμένα , μου θυμίσατε το περίφημο του Σωκράτη :
    Τί τηνικάδε ἀφῖξαι, ὦ Κρίτων; ὄρϑρος βαϑύς οὖνἐστίν;
    Αλήθεια κριτική προς την Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζεται όσα προβάλω , όταν σε κάποιες φορές ,όπως στην ασφαλτόστρωση μπροστά στον Παιδικό Σταθμό ,είπα μπράβο. !!!!
    Προβάλω ότι κάνει κακό στον τόπο μου για να διορθωθεί !!!
    Έχετε παρακολουθήσει με τι λεπτότητα , σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχω κάνει τις προτάσεις μου για την ύδρευση και όχι με λαϊκισμούς και ανεύθυνες επιθέσεις προς την Δημοτική Αρχή , όπως κάνουν κάποιοι άλλοι , οι οποίοι νομίζουν πως έτσι θα κερδίσουν πόντους στον πολιτικό στίβο .!!!!
    Όσο για το πειθαρχικό της κυρίας Σαμαρά ,υποτιμάτε την νοημοσύνη μου, αν νομίζετε πως με στριμώξατε και δεν μπορώ να απαντήσω.!!!!
    Ακούστε λοιπόν: Η Πειθαρχική Δίωξη κάποιου αιρετού , όταν πρόκειται για κάποιες παρατυπίες , είναι αστεία πράγματα , αφού σχεδόν όλοι οι αιρετοί, με το νομικό πλαίσιο που ισχύει και στραγγαλίζει η Κεντρική εξουσία το αυτοδιοίκητο της Αυτοδιοίκησης , είναι αναγκασμένοι πολλές φορές προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος να παρατυπήσουν . Αρκεί να μην κατηγορούνται για κατάχρηση και υπεξαίρεση Δημοσίου Χρήματος , πράγμα το οποίο δεν μου αρκεί , για να τους πω κλέφτες , αν δεν έχουν καταδικαστεί σε βαθμό Εφετείου.
    Θέλω να σας πληροφορήσω, ότι πρόσφατα η κυρία Σαμαρά βρέθηκε δύο φορές κατηγορούμενη , ύστερα από μηνυτήριες αναφορές , όπου στην μία ήμουν μάρτυρας υπεράσπισής της και ο Εισαγγελέας της Έδρας επικαλέστηκε την μαρτυρία μου για να εισηγηθεί προς το Δικαστήριο την Αθώωση της , όπου και στα δύο δικαστήρια η απόφαση ήταν αθωωτική.!!!
    Σας δηλώνω δε αν χρειαστεί για αντίστοιχη περίπτωση θα πάω ως μάρτυρας υπεράσπισης και του Δημάρχου κυρίου Γαλούνη.!!!!
    Καλό καλοκαίρι λοιπόν αγαπητέ 7:03 π.μ
    Παναγιώτης Στάικος ( για την ώρα Ενεργός Πολίτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Π. ΣΤΑΙΚΟ
    ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ : << είναι αστεία πράγματα >> ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΣΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
    Ε' ΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ?
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΪΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.