Ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης για τις υπερσυμβατικές εργασίες των 175.087,93 € στο νέο κλειστό του Αστακού.


Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνουν οι διοικούντες τον Δήμο Ξηρομέρου (προεκλογική υπόσχεση ζωντανής μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων), παρουσιάζει σε βίντεο όλη την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 31 Αυγούστου, για το θέμα της μη άσκησης ανακοπής στη διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου υπ' αριθμόν 38/2017, ποσού 175.087,93 €, για υπερσυμβατικές εργασίες που εκτελέστηκαν στο νέο κλειστό του Αστακού.
Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας που από το βίντεο των 59 λεπτών, λείπουν τα 2 λεπτά της έναρξης της συζήτησης. Ο δαίμων της βιντεοκάμερας έβαλε το χεράκι του.
Λίγα λόγια μόνο από εμάς και δείτε με την ησυχία σας το βίντεο, ώστε να βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματα σας:
Ο κύριος Γαλούνης μίλησε για λάσπη που πετάει το Blog μας σε αυτόν, και ο ίδιος είναι το κρύσταλλο Βοημίας που ξεραίνεται και πέφτει κάτω. Δείτε εδώ την ανάρτηση και το δικό μας επώνυμο σχόλιο που κάναμε για το θέμα, αλλά και τα λιγοστά ανώνυμα σχόλια που επιτρέψαμε να μπουν από τα δεκάδες που πήραμε, για να δείτε και εσείς την «λάσπη» που ρίξαμε προς τον κύριο Γαλούνη. Άμα την εντοπίσετε να μας την υποδείξετε και εμάς, εκτός αν είναι λάσπη τα έγγραφα τα επίσημα που παρουσιάσαμε.
Μάλλον ο κύριος Γαλούνης όταν μιλάει για λάσπη, αναφέρεται σε αυτά που οι δικοί του λένε γι αυτόν στις προφορικές τους συζητήσεις. Όλα όσα ανάφερε λοιπόν για εμάς, του τα επιστρέφουμε πίσω.
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης:
α) Επαναλαμβάνουμε ότι, η εργολάβος του έργου πρέπει και επιβάλλεται να πληρωθεί εξ ολοκλήρου για την εργασία που εκτέλεσε, γιατί έτσι είναι το σωστό και πρέπον και σίγουρα και αυτή με τη σειρά της έχει χίλιες δύο υποχρεώσεις να εξοφλήσει από το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπάθεια μας προς αυτή, για την ατυχία της να μπλέξει με τον αυτοσχεδιάζοντα Δήμο Ξηρομέρου, ο οποίος έχει καταφέρει υπό την διοίκηση του κ. Γαλούνη, να πληρώνει με πολύ μεγάλη συχνότητα, με διαταγές πληρωμής, και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το είπε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως κατάντια.
β) Το θέμα που εμείς θίγουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι καθαρά πολιτικό. Αφορά το πως λειτουργεί ο Δήμος Ξηρομέρου. Υπάρχει προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία γι αυτές τις περιπτώσεις. Σύνταξη συμπληρωματικής μελέτης, ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και έγκριση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγγραφή των υπερσυμβατικών εργασιών στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση του (έχει κάνει μπόλικους ο κ. Γαλούνης). Μπορούσε να γίνει αυτό και δεν θα υπήρχε καμία απολύτως καθυστέρηση και πολύ περισσότερο σταμάτημα του έργου. Αυτά περί καθυστέρησης και σταματήματος των εργασιών είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Ο κ. Γαλούνης προτίμησε να πάει από το δικό του δρόμο όπως κάνει πάντα, αυτοσχεδιάζοντας και φέρνοντας προ τετελεσμένων το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα, να μην υπάρχουν σήμερα πρωτόκολλα παραλαβής του έργου, εκτός αν λάβουμε σοβαρά υπ' όψη αυτό το γραφικό που εκστόμισε, πάμε όλοι στο κλειστό να δείτε τις εργασίες και έστω ένα ευρώ να μην είναι πραγματικό εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Αμ δεν γίνονται έτσι οι παραλαβές κύριε Δήμαρχε. Επιβάλλεται λίγη σοβαρότητα και αξιοπιστία, γιατί τα έχετε απολέσει και τα δύο εδώ και πάρα πολύ καιρό. 
γ) Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσουμε στοιχεία της μελέτης του νέου κλειστού, να δούμε λοιπόν αυτή η μελέτη που ο κύριος Γαλούνης την χαρακτήρισε ελλιπέστατη και ακόμα χειρότερα σε μία αποστροφή του λόγου του την χαρακτήρισε για τα σκουπίδια, που δεν προέβλεπε εξέδρες, μάρμαρα εκεί που είναι οι εξέδρες, αποδυτήρια, καθίσματα κλπ, να δούμε τι επιτέλους προέβλεπε και τι όχι.


6 σχόλια:

  1. Επρεπε να περασουν τρια ολοκληρα χρονια απο τον Σεπτεμβρη του 14 εως τον Σεπτεμβρη του 17, για να μαθουν οι φορολογουμενοι δημοτες, οτι ενα εργο που αποφασιστηκε η αποπαιρατωση του , η αρχικη μελετη αυτου του εργου ηταν και οπως λεει ο δημος " ελλειπης η αρχικη μελετη "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δικό μας το σχόλιο φίλε ''ανώνυμε''. Τα κείμενα μας τα υπογράφουμε. Μάλλον διακατέχεσαι από μεγάλο εκνευρισμό τελευταία... Δεν είχες συνηθίσει στη κριτική με στοιχεία...

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    2. Οι 4 Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου, ήξεραν οταν άρχισε η αποπαιράτωση του κλειστου γυμναστηρίου Αστακού και όπως λέει τωρα ο Δήμος Ξηρομέρου
      ότι << η αρχική μελέτη ήταν ελλειπής >> ?
      ήξεραν ? ΟΧΙ ή ΝΑΙ. ?

      Διαγραφή
  3. Ολα τα παράδοξα συμβάντα στους ΟΤΑ των δύο δήμων του Ξηρομέρου συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν αυτο το έωλο επιχείρημα του δήμου,
    οτι δήθεν : "δέν υπήρχε αρκετός χρόνος" δέν είναι παράδοξο,
    Πέστε μας επιτέλους τι είναι παράδοξο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.