Ένας αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Κανδήλας και μία αγροτική ιατρός στο Π.Ι. Καλάμου, με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα.


Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σήμερα 19.9 τα προσωρινά αποτελέσματα (ελπίζουμε να γίνουν και οριστικά) της πρόσκλησης για δήλωση αγροτικών ιατρείων που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017.
Η ευχάριστη είδηση είναι ότι με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα, στο Π.Ι. Κανδήλας έρχεται αγροτικός γιατρός (κ. Παναγιωτόπουλος Νικήτας - Απόλλων) και στο Π.Ι. Καλάμου έρχεται επίσης αγροτικός ιατρός (κα Αργυριάδη Ραφαέλα).
Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν τη σημερινή κατάσταση στο Κ.Υ. Μύτικα, αυτή την στιγμή υπηρετούν 3 αγροτικοί ιατροί (2 στο Κ.Υ. Μύτικα και μία στο Π.Ι. Καστού), ένας ειδικευμένος ιατρός (Δ/ντης Κ.Υ. Μύτικα), 1 νοσηλεύτρια και 1 διοικητικός.
Το Κ.Υ. Μύτικα εφημερεύει 10 ημέρες το μήνα και είναι ανοικτό όλες τις εργάσιμες τα πρωινά και αναμένεται αύξηση των εφημεριών, με την επιστροφή της νοσηλεύτριας στο τέλος του χρόνου, που έχει πάρει μετακίνηση ένα χρόνο για προσωπικούς λόγους. 
Η περιοχή μας καλύπτεται με ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Αστακού, με τα γνωστά όμως προβλήματα, με τις τρύπες που υπάρχουν στις βάρδιες των οδηγών, και με την πολύ συχνή περίπτωση να τύχει περιστατικό και το μοναδικό ασθενοφόρο είτε να λείπει σε άλλο περιστατικό, είτε να έχει βλάβη.
Στο θέμα της κάλυψης της Αλυζίας και των νησιών Καλάμου και Καστού με ασθενοφόρο, πρέπει να γίνει κάτι, διότι η κάλυψη από τον Αστακό είναι προβληματική για τους λόγους που προαναφέραμε.
Γνωρίζουμε ότι η 6η ΥΠΕ έχει προκηρύξει οργανική θέση για οδηγό ασθενοφόρου στον Μύτικα και η θέση θα καλυφτεί, ελπίζουμε σύντομα, μέσω ΑΣΕΠ όπως προβλέπεται, κάτι που είναι αναμφίβολα θετικό για την περιοχή.
Μία λύση, στα πλαίσια αναδιάταξης των τομέων ΕΚΑΒ που ετοιμάζεται, θα ήταν η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αστακού ή στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, όπου κατά την ταπεινή μας γνώμη θα εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα, πολύ πιο απομονωμένες περιοχές και με αντικειμενικά κριτήρια, αν υπάρξει απόφαση ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, θα πρέπει να είναι στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει προτρέξει βέβαια λαμβάνοντας σχετική απόφαση - αίτημα (ομόφωνα) για ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αστακού. Εμείς έχουμε τη γνώμη ότι με αντικειμενικά κριτήρια η απόφαση - αίτημα θα έπρεπε να αφορά το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Αλυζίας (και τον κ. Δήμαρχο, τον προερχόμενο από το Αρχοντοχώρι και επί δύο θητείες Δήμαρχο Αλυζίας), οι οποίοι όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν άκριτα και χωρίς προηγούμενη μελέτη.
Είναι η κατάσταση σήμερα στο Κ.Υ. Μύτικα ικανοποιητική; Όχι βέβαια, αλλά δεν ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε, με το Κ.Υ. Μύτικα κλειστό, ούτε πρωινά, ούτε εφημερίες, χωρίς κανένα γιατρό, χωρίς καθόλου προσωπικό, χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς τίποτα. Σήμερα αναμφίβολα δεν βρισκόμαστε στο τίποτα...
Αυτά τα λίγα και θα πούμε ότι όλοι μαζί καλά θα κάνουμε σήμερα να φωνάζουμε, να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε, γιατί θέλουμε περαιτέρω βελτίωση, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, αλλά να μην ξεχνάμε και που ήμασταν.
Δείτε το επίσημο έγγραφο των προσωρινών αποτελεσμάτων εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.