Να διαπιστώσει αδυναμία εκτέλεσης εργασιών καθαριότητας θέλει ο Δήμος Ξηρομέρου, ενώ διαθέτει από οκτάμηνα 22 εργάτες καθαριότητας. Και εις ανώτερα...


Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, πρώτο θέμα συζήτησης είναι το: «ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 61 ΠΑΡ. 1 ΚΑΙ 2 ΤΟΥ Ν. 3979/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018».
Όλα αυτά τα προηγούμενα τρία χρόνια της διοίκησης κ. Γαλούνη, όλοι γνωρίζουμε ότι τόσο ο Δήμος Ξηρομέρου όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα, λαμβάνουν αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011.
Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας είναι αυτές, πάνω στις οποίες στηρίζονται οι απ' ευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ για υπηρεσίες καθαριότητας και θυμίζουμε ότι αιτία των συγκεκριμένων αποφάσεων σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Το 2015 και το 2017 όμως ο Δήμος Ξηρομέρου προσέλαβε αρκετούς εργάτες καθαριότητας με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 22 εργαζόμενους στη καθαριότητα με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλος Ιανουαρίου.
Έτσι λοιπόν με βάση την κοινή λογική αλλά και την νοικοκυροσύνη που πρέπει να υφίσταται σε κάθε Δήμο, απ' ευθείας αναθέσεις μετά από τις παραπάνω αναφερθείσες προσλήψεις για υπηρεσίες καθαριότητας δεν νοούταν να δούμε πλέον.
Αν υπήρχε στοιχειώδης υπευθυνότητα και στοιχειώδης σεβασμός στα χρήματα των δημοτών, πολύ δε περισσότερο όταν με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου έχουν τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα (ελλειμματικός προϋπολογισμός + αναγκαιότητα λήψης τεράστιου δανείου), θα έπρεπε ήδη όλες οι αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας να έχουν ανακληθεί και φυσικά να μην έχει έρθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δηλώσουμε πάλι αδυναμία να παράσχουμε αυτές τις υπηρεσίες, από την στιγμή που διαθέτουμε 22 εργαζόμενους στη καθαριότητα, η οποία αφορά ανταποδοτικό τέλος έτσι για να μην ξεχνόμαστε, για τα οποία ανταποδοτικά πήραμε τεράστιο δάνειο.
Όμως η κοινή λογική σε αυτό το Δήμο τρία χρόνια τώρα αναζητείται και είναι μόνιμα εξαφανισμένη. Σε άθλια κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου, αλλά οι κρατούντες το βιολί βιολάκι, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο και συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να περπατάνε στα ίδια καταστροφικά μονοπάτια.
Εμείς θυμίζουμε την δήλωση του κ. Γαλούνη στις 25.6.2017, όταν πάρθηκε το δάνειο, να διαβεβαιώνει και να υπόσχεται ότι δεν θα χρεώσει ούτε ευρώ τον Δήμο από εδώ και πέρα.



Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν λοιπόν. Πραγματικά ντροπή...

7 σχόλια:

  1. Μην απαξιωνεις τη κοινη λογικη τοτ πολιτη ξαδερφε. Ο οοπιοςως ψηφοφορος στηριζει για να χωθει οπουδηποτε αλλα στο τελος παντα διεκδικει ενα γραφειο. Προτασσοντας παντα τη δυναμη τωνψηφων του. Και το σογιου του και της πιθανης επιρροης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και φυσικά κάποιοι το ξέρουν και το ενθαρρύνουν αυτό το σύστημα βεβαίως βεβαίως.

      Διαγραφή
  2. Απο πιστώσεις και διαπιστώσεις, καλά τα πάμε,
    δέν υστερούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαιωνεται σε αυτο που ειπε ο Κος Ηλιας Γεωργαλης οταν παραιτηθηκε απο δημ. συμβουλος.
    "οτι ο νομος "Καλλικρατη" δίνει την απολυτη πολιτικη εξουσια στην εκαστοτε πλειοψηφια στους δημους και δεν εχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ο πολιτικος ρολος της αντιπολιτευσης.
    Δηλαδή ζουμε τον απολυτο-απολυταρχισμο σε μία κατ' άλλα εξελισσόμενη δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανονικό ξεμπρόστιασμα και ξεβράκωμα που δεν μπορεί από το Δήμο να απαντήσει κανείς γιατί δεν έχουν να απαντήσουν.
    Όπως το δείχνει η φωτογραφία. Μια ρουφήχτρα ρουφά τα χρήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ
      ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.