Ο καρκίνος, ο αμίαντος, το κάπνισμα, η Δημόσια Υγεία και η καταλληλότητα του πόσιμου νερού του Αστακού.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Αναλαμβάνω την ευθύνη ως επιστήμονας, που με εμπιστεύεται πάνω από το 98% των κατοίκων του Αστακού, οι οποίοι με έχουν οικογενειακό τους γιατρό, αφού γνωρίζω πολύ καλά, πως και η σημερινή Δημοτική Αρχή πράττει τα δέοντα, για να έχουμε αρίστης ποιότητας ασφαλές για πόση νερό, να συστήσω μετά λόγου γνώσεως. Μπορείτε όχι απλά να το πίνετε εσείς, αλλά και να το δίνεται στα παιδιά σας, χωρίς κανέναν κίνδυνο.
Κάθε άποψη η οποία κατατίθεται σε δημόσιο διάλογο, ανεξάρτητα από τα κίνητρα του γράφοντος είναι σεβαστή, αρκεί τα αναφερόμενα να είναι αληθή και εάν υπεισέρχονται στοιχεία, τα οποία βασίζονται σε επιστημονική γνώση, τότε η γνώση δεν αρκεί να είναι προσωπική ή όπως ήταν κάποτε κομπογιαννίτικη, αλλά να στηρίζεται στην αποδεικτική επιστήμη.
Έτσι λοιπόν σήμερα Επιστημονική Ιατρική Γνώση θεωρείται αποδεκτή, όταν δεν βασίζεται σε μια απλή παρατήρηση ή πληροφορία, αλλά όταν είναι δημοσιευμένη σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά (The Lancet, New England of Medicine και μερικά ακόμη) ή προέρχεται από κατευθυντήριες οδηγίες Εγχώριων ή Ευρωπαϊκών ή Αμερικανικών Επιστημονικών Εταιριών, των οποίων τις οδηγίες όποιος γιατρός δεν εφαρμόσει και κάνει του κεφαλιού του και προκύψει βλάβη της υγείας ή περισσότερο θάνατος του ασθενούς, υφίσταται τεράστιες ποινικές, πειθαρχικές και αστικές κυρώσεις.
Στο ερώτημα αν ΘΑ ΜΕΝΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ;
Απαντώ:
Εγώ ζω στον Αστακό μόνιμα από το 1980 και το νερό που πίνουμε μετά το 1989, που ήλθε το νερό από τον Άγιο Δημήτριο είναι κατάλληλο, με την προϋπόθεση ότι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή λαμβάνει τα μέτρα που ορίζει ο πολιτεία και η αποδεικτική επιστήμη και είναι σίγουρο πως η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κατηγορηθεί, ότι δεν λαμβάνει τα δέοντα μέτρα για να έχουμε κατάλληλο πόσιμο νερό.
Όμως έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί ξεμέναμε για πολλές ημέρες από αυτό το πολύτιμο νερό του Αγίου Δημητρίου και υπήρχε δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων.
Στην θητεία μου ως Δήμαρχου Αστακού δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα, που να έμεινε ο Αστακός χωρίς νερό και εάν είμαι εγώ Δήμαρχος στο μέλλον γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες του Αστακού, πως δεν θα ξεμείνουν από νερό ούτε μία ημέρα.
Δεν χρειαζόταν να μας πει ο όποιος Δημοσιογράφος ή η Διεύθυνση Υγείας Αιτωλ/νίας, όπως αναφέρεται επί λέξη ότι:
Χρειάζεται όμως να διαχωρίσουμε τον εισπνεόμενο από τον καταπινώμενο αμίαντο. Για τον τελευταίο, οι επιστημονικές μελέτες, έχουν δείξει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Όταν όμως ο αμίαντος κόβεται και άρα εισπνέεται από τον άνθρωπο, ενδέχεται να προκαλέσει καρκινογενέσεις.
Για τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο αμίαντος δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι δεν έχει αποδειχθεί συσχέτιση νοσημάτων που οφείλονται στον αμίαντο μέσω του νερού. Η Διεύθυνση επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση αμιαντοσωλήνων στην ύδρευση λόγω της τεχνικής αδυναμίας άμεσης και ταχείας αποκατάστασης των σωληνώσεων και των κινδύνων για τους εργαζόμενους τεχνικούς, από τη θραύση και κοπή των σωλήνων.
Όποιος έχει στοιχειώδη δείκτη νοημοσύνης, θα πρέπει να γνωρίζει, επειδή το εργοστάσιο αμιάντου στην χώρα μας έχει κλείσει, όταν χρειαστεί να γίνει (αν χρειαστεί γιατί ο σωλήνας από μόνος του δεν σπάει ποτέ) αντικατάσταση τμήματος, τότε ο σωλήνας αντικαθίσταται ολόκληρος με πολυαιθυλενίου ή μεταλλικό και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, αλλά έκθεση του τεχνίτη σε επαγγελματικό κίνδυνο, που αν φορέσει κατάλληλη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος μηδενίζεται.
Εδώ θέλω να τονίσω, ότι η πρόκληση καρκίνου του πνεύμονα σε κάποιους από τους εργαζόμενους σε ορυχεία αμιάντου (αφού και σήμερα γίνεται εξόρυξη 2.000.000 τόνων το χρόνο παγκοσμίως), δεν προκαλείται μετά από εισπνοή αμιάντου για λίγα λεπτά της ώρας, αλλά μετά από έκθεση 15 έως 20 ετών και έχει μια σχέση γραμμική με τον χρόνο έκθεσης, ελπίζω κάποιοι να έχουν στοιχειώδη γνώση μαθηματικών, για να κατανοήσουν τι σημαίνει γραμμική σχέση (όπως θα δείτε σε επιστημονικές ανακοινώσεις που παραθέτω.
Όλα τα άλλα είναι μπούρδες και λαϊκισμός, που πανικοβάλλουν ανερυθρίαστα τους κατοίκους και δυσφημούν τον τόπο μας.
Ντροπή λοιπόν.!!!!
Γνωρίζουν ότι αυτοί που θέλουν να καταθέσουν την άποψή τους στον δημόσιο διάλογο, ότι οι γονείς τους και οι γιαγιάδες τους, που έφθασαν σε βαθιά γεράματα, πριν ο κύριος Λυμπεράτος φέρει εκείνο το λίγο νερό από την γεώτρηση του Καραϊσκάκη, που το καλοκαίρι δεν επαρκούσε για πάνω από 20 λεπτά της ώρας, έπιναν νερό από την Γράβα και τον Πλάτανο, που τα δίκτυα ήταν από αμιαντοσωλήνες και δεν γνωρίζει κανένας εν ζωή, πότε ακριβώς κατασκευάστηκαν.
Α τότε δεν μας ενοχλούσε τίποτα, ενώ όταν ήλθε επί Στάικου το νερό από τον Άγιο Δημήτριο έλεγαν εν χορώ, μην πίνετε νερό από αυτό, γιατί οι αμιαντοσωλήνες είναι καρκινογόνοι και εγώ γκάριζα, ότι το νερό είναι κατάλληλο και ότι ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο λέγοντας επί λέξη:
Όσο για τον αμίαντο το έχω πει πολλές φορές, ότι στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργεί πρόβλημα μόνο από την εισπνοή της σκόνης του, η οποία στο μικροσκόπιο έχει την μορφή ινών, οι οποίες εισπνεόμενες επικάθονται στις κυψελίδες υπό μορφήν θυσάνων, δημιουργώντας την πνευμονική νόσο αμιάντωση. Ένα ποσοστό των ασθενών με αμιάντωση έχουν κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο πνεύμονα μετά από έκθεση σε αυτόν πάνω από 15 - 30 χρόνια και όχι για κάποια λεπτά της ώρας.
Ο αμίαντος από την πόση νερού δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Γι’ αυτό το σκοπό έχουν γίνει πάμπολλες επιστημονικές έρευνες και καμία δεν έδειξε βλάβη ή επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Όσο για την εικόνα με το θολό νερό μετά από κάποια βλάβη, μπορεί αισθητικά να είναι απωθητικό, αλλά με την αραίωση που γίνεται στην δεξαμενή των 2.000 κυβικών μέτρων δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο αυτή η λίγη ποσότητα χώματος και απλά περιμένουμε μετά από λίγη ώρα, να γίνει διαυγές. Όλα τα άλλα είναι λαϊκισμός με στόχο την αυτοπροβολή. 
Όσο για τα δείγματα της Διεύθυνσης Υγείας, ασφαλώς δεν τα εμπιστεύομαι, γιατί πολλές φορές δεν τηρούνται από κάποιους Δημόσιους Υπαλλήλους οι κανόνες υδροληψίας και μεταφοράς του δείγματος και οι συνθήκες συντήρησης των αποστειρωμένων φιαλιδίων και έχω συγκεκριμένο παράδειγμα, όταν η Διεύθυνση Υγείας έκανε δειγματοληψία από βρύση στο σχολείο Βασιλόπουλου και έβγαλε το νερό εντελώς ακατάλληλο με 80 κολοβακτηρίδια/100ml και το πιστοποιημένο εργαστήριο μας το έβγαλε αρίστης ποιότητας με μηδέν κολοβακτηρίδια/100ml και σε επανέλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας έδειξε ότι το νερό στο Βασιλόπουλο ήταν αρίστης ποιότητας, όπου το δίκτυο είχε αντικατασταθεί στην θητεία του κυρίου Σαμαρά με σωλήνες πολυαιθυλενίου και το νερό προέρχεται από γεώτρηση, από την οποία είχαν παρθεί δείγματα άπειρες φορές. Με αποτέλεσμα να πάω στο σχολείο και παρουσία των δασκάλων να ενημερώσω τους γονείς, ότι τα παιδιά τους μπορούν να συνεχίσουν να πίνουν νερό άφοβα, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και αγνόησαν εκείνους, οι οποίοι με ισχυρή δόση λαϊκισμού μέσα από κάποιες εφημερίδες είχαν σπείρει τον πανικό.
Ερωτώ λοιπόν;
Είναι σήμερα ακατάλληλο το νερό του Βασιλόπουλου;
Ντροπή και στην Διεύθυνση Υγείας που με περισσή ανευθυνότητα και μαζί με κάτι παπαγαλάκια, τα οποία υπάρχουν διαχρονικά και προκειμένου να επιδειχθούν, γιατί ουσιαστικά είναι ανύπαρκτοι σπέρνουν τον πανικό.
Αλήθεια μπορεί να μας πει η Διεύθυνση Υγείας, αν από το 1989 και μετά ξέσπασε καμία επιδημία μικροβιακής αιτιολογίας και όχι για τις ιογενείς γαστρεντερίτιδες οι οποίες μεταδίδονται με την αναπνοή;
Τους προκαλώ λοιπόν, έχουν κάποιο στοιχείο τέτοιο;;;;;;; 
Σιωπή λοιπόν (για να μην χρησιμοποιήσω την πλέον δόκιμη λέξη για την περίπτωση). Αρκετά. 
Πανικοβάλλεται ασύστολα τους κατοίκους και δυσφημείται τον τόπο μας.
Αναλαμβάνω την ευθύνη ως επιστήμονας, που με εμπιστεύεται πάνω από το 98% των κατοίκων του Αστακού, οι οποίοι με έχουν οικογενειακό τους γιατρό, αφού γνωρίζω πολύ καλά πως και η σημερινή Δημοτική Αρχή, πράττει τα δέοντα, για να έχουμε αρίστης ποιότητας ασφαλές για πόση νερό, να συστήσω μετά λόγου γνώσεως.
Μπορείτε όχι απλά να το πίνετε εσείς, αλλά και να το δίνεται στα παιδιά σας, χωρίς κανέναν κίνδυνο. Επειδή σήμερα το πλέον κατάλληλο υλικό για σωλήνες ύδρευσης είναι το πολυαιθυλένιο, όπως είναι το δίκτυο των Βλυζιανών, το οποίο μπορεί να αντέξει και πίεση μέχρι 26 ατμόσφαιρες και έχει διάρκεια ζωής πάνω από 100 χρόνια (για το δίκτυο του Αστακού η μέγιστη πίεση είναι 18 ατμόσφαιρες), άφησα ολοκληρωμένη μελέτη με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης, για αντικατάσταση του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με σωλήνες πολυαιθυλενίου.
Αντί κάποιοι να ασχοληθούν με τον αυξημένο κίνδυνο που έχουν στα χωριά (έχουν γίνει μελέτες γι αυτό) οι μη καπνιστές (γιατί οι καπνιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη, ότι έχουν αυξημένη πιθανότητα να πεθάνουν από καρκίνο πνεύμονα), επειδή σε σχέση με την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι οι συγκεντρώσεις καπνού στα καφενεία της επαρχεία είναι πολύ υψηλότερες, με αποτέλεσμα όταν πηγαίνεις σπίτι σου να βρωμάνε τα ρούχα σου και να πρέπει να τα απλώσεις έξω από το σπίτι, για να ξεβρωμίσουν.
Τι κάνουν γι ΄ αυτόν τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο κάποιοι νέοι άνθρωποι;;; Έχουν συνειδητοποιήσει, ότι μετά από λίγα χρόνια θα χαθούν τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και μάλιστα σε σχετικά νέες ηλικίες;;;;;
Παραθέτω επιστημονικές ανακοινώσεις για την σχέση του αμιάντου με τον καρκίνο πνεύμονα, όπου υπάρχουν στοιχεία σε κάποια σημεία, που για να τα κατανοήσεις πλήρως, ίσως πρέπει να είσαι Γιατρός.!!!!

Αστακός 23/11/2017

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 
Dr . Παναγιώτης Στάικος
Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
Ειδικός Γενικός Ιατρός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Υ.Γ.: Για όσους έχουν την υπομονή να το διαβάσουν.

10 σχόλια:

  1. Μια σειρα απλων ερωτηματων θα κανω

    δηλαδη 2500 κατοικοι μιας πολης παραπλανημενοι δεν πινουνε νερο από το 2007 που υπαρχει απογορευτικο και γι αυτο φταιει μια υπαλληλος της διευθυνσης υγιεινης και 5-6 ανθρωποι που δυσφημουν τον αστακο?

    σε αυτή τη περιπτωση θα μιλαμε για την συνομωσια του αιωνα

    η κακια υπαλληλος μονο στον αστακο το εχει κανει αυτο? Εχει καποιο κινητρο?

    η κατασταση του δικτυου που κάθε τοσο σπαει , οι διαροες , οι παρανομες παροχες , το σφραγισμενο πηγαδι ειναι εικασιες η πραγματικοτητα?

    εσεις με ποιο ακριβως τροπο θα καταφερετε να μην σπαει σε χιλιες μεριες το δικτυο και να μην μενει ο αστακοσ χωρισ νερο , κατι που δεν καταφεραν οι προηγουμενοι και οι τωρινοι?

    η δημοτικη αρχη μας λετε κατηγορηματικα οτι πρατει τα δεοντα , δηλαδη διαβεβαιωνεται εσεις προσωπικα οτι εχει καθαρισει ολες τις δεξαμενες και του αστακου και του υπολοιπου δημου και οτι υπαρχουν αυτοματοι χλωριωτες που λειτουργουν παντου κανονικοτατα?

    μετρησεις απο το 2014 ως σημερα μας διαβεβαιωνεται οτι η δημοτικη αρχη που πρατει τα δεοντα , οτι κανει κανονικα για ολο το δημο? Τις εχετε δει με τα ματια σας? Δημοσιευστε τις μετρησεις του 2015 σας παρακαλω για ολο το δημο.

    και ενα τελευταιο ερωτημα. Στο δημαρχειο τωρα που ολες οι μετρησεις ειναι καλες απο πού πινουν νερο; Απο τη βρυση η πινουν με εμφιαλωμενο??

    με σεβασμο σε καθε αντιθετη αποψη
    παρακαλω να δημοσιευτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ24 Νοεμβρίου 2017 στις 9:25 μ.μ.

      Αγαπητέ 2 :41 μ. μ Να σας απαντήσω στα ερωτήματά σας και να θέσω και εγώ κάποια, για να μου απαντήσετε εσείς.
      Οι 2.500 κάτοικοι του Αστακού δεν είναι, ότι δεν πίνουν το νερό από το 2007, όπως αναφέρετε, αλλά από την ημέρα που ήλθε από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου και τότε είχε πλήρη επάρκεια μιας και ήταν καινούργιο το δίκτυο και για 5 χρόνια τότε που ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού, δεν υπήρχε ούτε μία παράνομη παροχή, γιατί απλά κάποιοι, έλεγαν πως οι σωλήνες αμιάντου, είναι καρκινογόνοι και δεν πρέπει να πίνουν από αυτό το νερό .!!!!
      Και έρχεται μετά από 30 χρόνια η δημοσιογραφική έρευνα και επιβεβαιώνει ότι από την Δ/νση Υγείας είχε την διαβεβαίωση, πως ο αμίαντος από το πεπτικό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα καρκίνου ή όποιο άλλο, πράγμα το οποίο εγώ έλεγα επί 30 χρόνια, όχι από την διαβεβαίωση κάποιας υπηρεσίας, αλλά από το γεγονός δεν υπήρχε στην παγκόσμια Ιατρική Κοινότητα, ούτε μία μελέτη, που να λέει ότι οι σωλήνες αμιάντου δημιουργούν καρκίνο.
      Δυστυχώς ο κόσμος δεν θέλει και πολύ να πανικοβληθεί και έτσι δεν άκουγε εμένα, αλλά τους δημαγωγούς και παρά το γεγονός ότι τώρα εγώ έχω δικαιωθεί, η δυσφήμιση έχει γίνει, με αποτέλεσμα κάποιοι κάτοικοι να προτιμούν να παίρνουν νερό, για να πίνουν από την επιφανειακή πηγή του Βρωμονερίου, το οποίο από τις μετρήσεις που κάναμε και εμείς έδειχνε μικρόβια κοπρανώδους αιτιολογίας 30 ή και 80/100ml, το οποίο με βάση τις υγειονομικές διατάξεις είναι εντελώς ακατάλληλο για πόση και παρά τις πινακίδες που βάζαμε, ότι το νερό είναι ακατάλληλο και απαγορεύεται να πίνουν, οι κάτοικοι συνεχίζουν και σήμερα να πίνουν από αυτό λέγοντας: Σιγά εμείς πίνουμε από αυτό από την στιγμή που γεννηθήκαμε και δεν πάθαμε τίποτα και από αυτό έπιναν και οι παππούδες μας.!!!
      Τι απαντάτε λοιπόν εσείς για όλο αυτό τον παραλογισμό;;;;;;

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ24 Νοεμβρίου 2017 στις 9:26 μ.μ.

      Τι απαντάτε ότι η Δ/νση υγείας έβγαλε ακατάλληλο το νερό στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλόπουλου, όταν εκεί το δίκτυο μετά την δεύτερη τετραετία Σαμαρά , αντικαταστάθηκε με πολυαιθυλένιο και είναι ουσιαστικά μονοκόμματο και δεν έχει ξαναπάθει βλάβες, όταν και το νερό της γεώτρησης έχει βρεθεί σε επανειλημμένες μετρήσεις κατάλληλο, αλλά οι μετρήσεις τους έδειξαν 80 μικρόβια κοπρανώδους αιτιολογίας και έσπειραν τον πανικό μαζί με κάτι παπαγαλάκια και στην αμέσως επομένη μέτρηση, αφού το δικό μας εργαστήριο το είχε βγάλει κατάλληλο 0 μικρόβια/100ml, το έβγαλαν κατάλληλο;;;;;
      Έκανε επανάληψη του ελέγχου τους, όπως ορίζει η επιστημονική δεοντολογία, αφού είχαν βρει ένα τόσο ακατάλληλο δείγμα ή έβγαλαν το φιρμάνι τους περί ακαταλληλότητας και το μοίρασαν και σε κάποια παπαγαλάκια τους και έσπειραν τον πανικό;
      Πράγμα το οποίο δεν έκαναν μόνο στον Αστακό και το Βασιλόπουλο, αλλά και για άλλα χωριά.
      Εγώ μίλησα και έκανα σύσταση μετά λόγου γνώσεως για να πίνουν οι πολίτες από το νερό του Αστακού. Αλλά απλά θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και για τα υπόλοιπα χωριά.!! Πάντως επί των ημερών μου υπήρχαν και λειτουργούσαν αυτόματοι χλωριωτές και αυτό φαίνεται και από την προμήθεια του χλωρίου που κάναμε.!!!
      Ναι τις μετρήσεις του τελευταίου χρόνου τις έχω δει με τα μάτια μου.!!!
      Όσο για το τι θα κάνω εγώ για να μην λείψει μια μέρα νερό από τον Αστακό, αυτό θα σας το πουν οι πολίτες που το πιστεύουν, αφού όταν ήμουν Δήμαρχος Αστακού δεν έλειψε καμία ημέρα.!!!
      Επειδή φαίνετε να γνωρίζετε αρκετά πράγματα και από την γραφή σας, φαίνεται πως είστε εγγράμματος, ασφαλώς περιμένω να μου απαντήσετε στα ερωτήματά μου.
      Όσο για το νερό που πίνουν στο Δημαρχείο, θα πρέπει να ξέρετε πως σε όλη την Ελλάδα, επειδή σε κάποιους δεν αρέσει να πίνουν νερό, το οποίο είναι χρωριωμένο και έτσι οι πολλές βιομηχανίες που υπάρχουν πωλούν πολλά εκατομμύρια μπουκάλια ετησίως, προτιμούν να πίνουν εμφιαλωμένο, το οποίο εάν αποθηκεύεται τον ήλιο δεν είναι πάντα κατάλληλο.!!!
      Εγώ πάντως αν στην απάντησή σας γράψετε και το όνομα σας, θα σας καλέσω στον Αστακό να πιούμε καφέ (εγώ κερνώ), όπου εγώ θα πιω όσα ποτήρια θέλετε από την βρύση και θα σας πω στην υγειά σας.!!!
      Θα σας περιμένω για να λυθεί η απορία ιδίοις όμασι .!!!

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω για τις απαντησεις , τις κραταω και για να απαντησω θα πω οτι αν καποιοι δημαγωγουσαν για το νερο εκεινα τα χρονια , κακως το εκαναν και κακωσ δεν πηραν τις πρεπουσεσς απαντησεισ τοτε
      ομως το προβλημα σημερα υπαρχει και και σιγουρα εχουν γινει λαθη στο παρελθον
      δηλαδη οι παρανομες παροχες εγιναν με την ανοχη καποιων
      οι σταβλικες εγκαταστασεις παραμενουν διπλα με την ανοχη καποιων
      καποιες πιθανον κακοτεχνιες εγιναν απο λαθη
      ας ελπισουμε τωρα που χρηματοδοτηται απο την πολιτεια η αντικατασταση του εωτερικου δικτυου και του εξωτερικου να λυθει τα επομενα χρονια το προβλημα

      Διαγραφή
  2. Κ.Π.ΣΤΑΙΚΟ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΩΣ ΝΑ μήν ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔέΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Π.ΣΤΑΙΚΟ
    ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ο Κ. ΣΤΑΙΚΟΣ ή ΚΑΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019 :
    ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Κ.Π.ΣΤΑΙΚΟ Ο ΜΕΣΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συμπολίτες στην ερώτηση εάν ο μέσος πολίτης εμπιστευτεί την σημερινή Δημοτική αρχή ,σας απαντώ ότι πολλοί συνεργάτες του σημερινού Δημάρχου ,έχουν διαχωρίσει την θέση του ,όπως και πολλοί πολίτες που εμπιστεύτηκαν την σημερινή αρχή δηλώνουν απογοητευμένοι,όταν για θέματα της καθημερινότητας ,καθαριότητα ,φωτισμός ,οδοποιία ,ύδρευσης ,δεν βρίσκουν ανταπόκριση ,αφού στον Δήμο δεν γίνεται συλλογική δουλειά ,ούτε στοιχειώδης προγραμματισμός ,με αποτέλεσμα να την παρουσιάζουν ως ακυβέρνητο σκάφος .
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Π.ΣΤΑΙΚΟ
      ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ-ΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ ,
      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ Α-ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ή ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ή ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ.

      Διαγραφή
  5. ξοδέψαμε τι ξοδέψαμε για το κλειστο γυμναστήριο
    και έρχειται η δημοτική αρχή 10 μήνες μετά την παράδοση του γηπεδου (Νοεμβριος του 16)
    και μας λεει; << ξέρετε εμείς εκτος απο αυτα, ξοδέψαμε και άλλα 175.000 ευρώ extra για να βαλουμε στο γηπεδο καλυτερα καθισματα και δάπεδα κλπ
    αντε τωρα να τους εμπιστευτείς όλους εκει στην δημοτική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.