Η Αιτωλοακαρνανία στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας.


Μία ξεχωριστή ημερίδα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Logistics με θέμα: «Αιτωλοακαρνανία - Τα Logistics στην Περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου, στο Αγρίνιο, (Πάνου Σούλου 11) την Παρασκευή 10/11/2017, με ώρα έναρξης 11:30 π.μ.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, για τις εξελίξεις, που αφορούν στην εφοδιαστική αλυσίδα και με ποιο τρόπο αυτή δύναται να συμβάλλει στην τόνωση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. 
Η ημερίδα χωρίζεται σε 2 ενότητες: α) Τα Logistics στην πράξη, β) Συνδυασμένες μεταφορές- εμπορευματικά κέντρα και τεχνολογίες αιχμής. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί Workshop, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και βιομηχανικών μονάδων, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. 
Αναλυτικά, στην πρώτη ενότητα της ημερίδας θα προβληθεί η γεωπολιτική θέση της Αιτωλοακαρνανίας, ο λιμένας του Αστακού -ως κόμβος διατροπικών μεταφορών- και οι συνέργειες με τα Αθηναϊκά Logistics.
Στη δεύτερη ενότητα οι παρουσιάσεις θα προσανατολιστούν στην ανάπτυξη των βιομηχανικών και επιχειρηματικών πάρκων, στις χρήσεις γης, στις αδειοδοτήσεις, στα Logistics Centers, αλλά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο μηχανικός σε όλες τις ανωτέρω δραστηριότητες. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα αγροτικά Logistics.
Η ενότητα αυτή θα ολοκληρωθεί με ομιλίες για την τεχνολογία και συγκεκριμένα, για τα συστήματα διαχείρισης αποθηκών WMS, για την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, αλλά και για τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης στόλου οχημάτων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.