Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.


Του κ. Οδυσσέα Γιαννιώτη.
Αντιδήμαρχος ΔΕ Καλάμου Λευκάδας.
Μελος ΕΔΜΝ.

Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις Βρυξέλλες είχαν τη Τετάρτη 29.03.2017 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αντιπροσωπεία του ΕΔΜΝ (Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών) με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Πασχαλινή εκδρομή στον Αστακό Αιτ/νίας.


Για τους συμπατριώτες μας από την Δ.Ε. Αλυζίας, που ενδιαφέρονται να κατέβουν τις ημέρες του Πάσχα στα χωριά μας, σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Αστακηνών Αθήνας και ο Σύλλογος Χοβολιωτών Αστακού θα βάλουν λεωφορείο για Αστακό. Δείτε και διαβάστε με προσοχή την σχετική παρακάτω ανακοίνωση.


Η Ένωση Αστακηνών Αθήνας και ο Σύλλογος Χοβολιωτών Αστακού διοργανώνουν, με το τουριστικό γραφείο «ΚΤΕΝΑΣ Travel», Πασχαλινή εκδρομή στον Αστακό, με αναχώρηση τη Μεγάλη Πέμπτη και επιστροφή τη Τρίτη του Πάσχα.

Εφημερίες Απριλίου Κ.Υ. Μύτικα. Αυξήθηκαν σε δέκα τέσσερις.


Για τον μήνα Απρίλιο το Κ.Υ. Μύτικα θα εφημερεύει στις 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 18 και 19 του μηνός.
Διαπιστώνουμε ότι οι εφημερίες αυξήθηκαν εκ νέου και έγιναν δέκα τέσσερις, κάτι που είναι πάρα πολύ θετικό.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι:

Εργασίες σήμανσης του δρόμου Κανδήλας - Μύτικα τώρα.


Εργασίες σήμανσης του οδοστρώματος του δρόμου Κανδήλας - Μύτικα εκτελούνται αυτή την στιγμή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μιας και αυτή είναι αρμόδια, παρουσία και του Αντιπεριφεριάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Λύτρα όπως ενημερωθήκαμε από αναγνώστες μας.
Πραγματικά πρόκειται για ένα υπέρ απαραίτητο έργο, μιας και το βράδυ ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τον οδηγό να αντιληφθεί που είναι τα όρια του δρόμου και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη και χρειάζεται συχνά να έχεις την μικρή σκάλα στα φώτα.

Τα χορευτικά του Ακαρνανικού και της Νίκης στο Μπρίντεζι της Ιταλίας.


Φωτογραφίες: Umberto de Vitti.

Στο Μπρίντεζι της Ιταλίας βρέθηκαν τα χορευτικά τμήματα του Ακαρνανικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυζίας Αιτ/νίας και Νίκης Παλαίρου. Συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις επ' ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, που διοργανώθηκαν από το εκεί Ελληνικό Προξενείο μας.
Θα αφήσουμε την περιγραφή του σημαντικού αυτού γεγονότος στον κ. Σπύρο Καϋμενάκη, ψυχή και σώμα των Συλλόγων Ακαρνανικού και Νίκης και με πολυετή προσφορά στα τοπικά πολιτιστικά, που με το υπέροχο κείμενο του στο Facebook τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον εμείς....

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.


Αστακός, 28.3.2017
Αριθ. Πρωτ.: 2412
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την πρώτη (1η) του μηνός Απριλίου, του έτους 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη  απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Αλυζιακό Μύτικα.Με ανακοίνωση της η ομάδα του Αλυζιακού Μύτικα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Βασίλη Παναγιωτόπουλου στο παιχνίδι μπαράζ με τον Αράκυνθο Ματαράγκας. Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πολύ καλό διαιτητή το Βασίλη Παναγιωτόπουλο, όμως ο Αλυζιακός διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό ενός πέναλτι, που όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του ήταν πεντακάθαρο και μπορεί να κρίνει τους κόπους μιας χρονιάς.

Το ΦΕΚ του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων (Κ.Η.Σ.Κ) και μερικές σκέψεις.


Σας παρουσιάζουμε σήμερα το σχετικό ΦΕΚ που αφορά την σύσταση και λειτουργία του «Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων (Κ.Η.Σ.Κ) για Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Μελετών και παροχής Τεχνικών και Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών», το οποίο στόχο έχει να βάλει οριστικό τέλος στις απευθείας αναθέσεις των ημετέρων, της ρεμούλας και της κλεψιάς και να ενισχύσει ταυτόχρονα τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη δράση «Let's do it Greece» από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου συμμετέχει στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2017», προσπαθώντας να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη δράση «Let's do it Greece» στον Βάρνακα.


Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και την Τοπική Κοινότητα Βάρνακα συμμετέχει στην Εθελοντική Περιβαλλοντική Δράση «Let's do it Greece 2017».

Μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Ξηρομέρου η πρόσληψη 57 νέων εργαζομένων.


Σε λίγες ημέρες ο Δήμος μας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 57 νέων υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση και το αναφέρουμε αυτό γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας να βελτιώσει την εικόνα του, κυρίως στο τομέα της αντιμετώπισης των προβλημάτων καθημερινότητας.

Πρόσκληση για εσπερίδα του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Αιτ/νίας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Π. ΣΟΥΛΟΥ 11, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ: (26410) 55755 , 56789 Fax: 31506
e-mail: tee_ait@tee.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας σας προσκαλούν στην εσπερίδα με θέμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Αειφορία στο Δομημένο Περιβάλλον. Τάσεις - Προτάσεις - Προοπτικές" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/3/2017 στο κτίριο του ΤΕΕ Π. Σούλου 11, Αγρίνιο, με ώρα έναρξης 05:15 μ.μ.

Η διαδικασία της τοποθέτησης των υπαλλήλων στους Δήμους με την υπογραφή οκτάμηνων συμβάσεων.

 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην προκήρυξη τα βήματα είναι τα εξής:
Πρώτο Βήμα: Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, καλούν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς, δηλαδή τους Δήμους.

Ήττα για τον Αλυζιακό με 1 - 0 στο μπαράζ ανόδου.


Δυστυχώς η ομάδα μας ο Α.Ο. Αλυζιακός δεν τα κατάφερε σήμερα (λήξη αγώνα μόλις τώρα) στον πρώτο από τους δύο αγώνες μπαράζ που πρόκειται να δώσει για την άνοδο στην Α' κατηγορία. Ηττήθηκε στο ουδέτερο γήπεδο του Νεοχωρίου με 1 - 0 από τον Αράκυνθο Ματαράγκας και οι ελπίδες του για άνοδο μειώθηκαν πολύ. Πλέον η νίκη με τον ΠΑΟΚ Καλυβίων σε δύο εβδομάδες (την επόμενη εβδομάδα έχει ρεπό) είναι μονόδρομος.

Σπύρος Καραβίας: Για την απώλεια του φίλου μου Ντίνου Σκαρογιάννη γράφω αυτά τα λίγα..


Του κ. Σπύρου Καραβία.

Ο Ντίνος λαογράφος και ποιητής. Ένας φίλος που θα λείψει από πολλούς, όσους έχουν γνώση και σκέψη. Ένας απλός καθημερινός πολίτης του τόπου μας, που έζησε και δημιούργησε στον Κάλαμο Ιθάκης, στον Μύτικα Αιτ/νίας και στην Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη εργασίας μικρών νησιών στις Βρυξέλλες.


Του κ. Οδυσσέα Γιαννιώτη.
Αντιδήμαρχος ΔΕ Καλάμου Λευκάδας.
Μέλος ΕΔΜΝ.

Τετραήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ομάδα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών καλεσμένοι του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά το τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες ήταν η θεσμική και τεχνική υποστήριξη – θωράκιση των μικρών νησιωτικών Δήμων και Αντιδημαρχειών, ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν απρόσκοπτα δημόσια εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα, και η επικουρική υποστήριξη της καθημερινότητας των μικρών νησιών μέσω εθνικών δράσεων.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Μύτικα (Βίντεο).


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Μύτικα. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Λυκείου Μύτικα παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα τιμώντας την επέτειο της Επανάστασης του 1821 ενάντια στον Τουρκικό ζυγό.

Επετειακόν - Εθνικόν - Τραγικόν.


Των κ. Χρήστου Σούπου και Δημητρίου Γουλέ.

24 Μαρτίου 2017
Μεγάλη μέρα έρχεται… ιστορική!
Και τι δεν έγινε στις 25 Μαρτίου του 1940. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο Βουλγαροκτόνος είπε το «ΟΧΙ» στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, και τότε οι Γερμανοί μας επιτέθηκαν στο Αλβανικό έπος όπου ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος με τα 300 παλικάρια του τους έτρεψε εις άτακτον φυγήν κραυγάζων «ή ταν ή μ’ απατάς».

Κυκλοφόρησε το φύλλο 88 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''.


Με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί το φύλλο 88 της εφημερίδας ''Η ΒΕΛΑ''. Πραγματικά βρήκαμε μέσα στην εφημερίδα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα με τεκμηριωμένη κριτική και άποψη. Ακολουθεί η εφημερίδα ολόκληρη εδώ.
Καλή ανάγνωση και στηρίξτε την εφημερίδα με τη συνδρομή σας, το αξίζει.

κ. Χρήστος Κολοβός: Για τη σημερινή μεγάλη διπλή Εορτή για το Έθνος μας και κάποιες προτάσεις.


Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Ταξίαρχος ε.α. - Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

Α. Παραθέτω τον Πανηγυρικό της Ημέρας.
Β. Θα προτείνω να τιμήσει ο Δήμος μας τους πολλούς και αξιόλογους ιστορικούς και συγγραφείς-ποιητές του τόπου μας, για την προσφορά τους στη γνώση για τις ιστορικές μας καταβολές και αγώνες στο Ξηρόμερο, και όχι μόνο, στο πολιτισμό και τη πνευματική μας ανύψωση (ποίηση - μυθιστόρημα - περιβάλλον - Ορθοδοξία), φέρνοντας σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλαμβάνοντας την οργάνωση σχετικής τιμητικής εκδήλωσης, δια του αρμοδίου Νομικού προσώπου.

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων για την Κοινωφελή Εργασία στους Δήμους. Οι 57 επιτυχόντες του Δήμου Ξηρομέρου.

 

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων για την Κοινωφελή Εργασία στους Δήμους με οκτάμηνη σύμβαση. Σας παρουσιάζουμε εδώ το αρχείο excel των 57 επιτυχόντων στον Δήμο Ξηρομέρου (61 ήταν οι θέσεις) καθώς και εδώ το αρχείο excel των επιτυχόντων σε όλους τους Δήμους, όπου σε αυτό περιέχονται και αναλυτικά τα μόρια του καθενός.

Η μηχανή του χρόνου: Παρέλαση 25ης Μαρτίου στον Μύτικα αρχές του '70.


Δύο πολύ ωραίες φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε σήμερα. Αφορούν την σχολική ζωή στον Μύτικα και είναι από μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Η πρώτη απαθανατίζει μαθητές των σχολείων του Μύτικα στο προαύλιο της εκκλησίας μας τον Άγιο Νικόλα. Η δεύτερη απεικονίζει ομάδα μαθητών του Μύτικα να παρελαύνει ντυμένοι όλοι με ομοιόμορφη ενδυμασία.
Αναγνωρίζουμε τέσσερις μόνο από την δεύτερη φωτογραφία. Αριστερά με τα γυαλιά ο Νίκος ο Στεφανής (Γάμπας), στο κέντρο ο Γιάννης ο Τσαμπιέρης (Μπούλης), πίσω του ο Μάκης ο Κανδηλιώτης (Μπώκος) και δεξιά ο Παναγιώτης ο Χρήστου.

Κλειστή η παραλία του Αστακού το τριήμερο.


Αστακός, 24.03.2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Γίνεται γνωστό προς όλους του πολίτες της πόλης του Αστακού, ότι από την Παρασκευή 24/3 και ώρα 7:00 μ.μ. μέχρι και την Δευτέρα 27/3 και ώρα 6:00 π.μ., ο χώρος της παραλίας θα παραμείνει κλειστός για τα αυτοκίνητα.

Βίντεο από drone για τον πανέμορφο Καστό Λευκάδας.Πηγή: http://www.grieksegids.nl

Ένα πολύ όμορφο βίντεο σε Ολλανδική ιστοσελίδα για τον Καστό Λευκάδας σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι τραβηγμένο από drone και δείχνει τον οικισμό του Καστού με το λιμάνι του, για το οποίο αυτό που εμείς έχουμε να πούμε, είναι ότι έχει τα καθαρότερα νερά και βυθό που έχουμε δει σε λιμάνι. Στην παραλία που διαθέτει το λιμάνι, κολυμπάς στα νερά του και νιώθεις ότι είσαι στην καλύτερη παραλία.
Ο Καστός απέχει από το λιμάνι του Μύτικα 4,3 ν.μ. και ο οικισμός 6,4 ν.μ., κάτι που τον καθιστά πολύ εύκολα προσβάσιμο για κάποιον με ταχύπλοο και ορμητήριο τον Μύτικα.
Υπομονή λοιπόν..., το Καλοκαίρι είναι κοντά...

Η μηχανή του χρόνου: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα.


Μία πολύ όμορφη φωτογραφία της δεκαετίας του '60 σας παρουσιάζουμε σήμερα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Απεικονίζει ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα, τους δασκάλους και ίσως κάποιους γονείς, πιθανόν στο καφενείο του Γιάννη Τζεφρώνη (φαίνονται τα μπουκάλια με τα ποτά), μετά το τέλος θεατρικής παράστασης. Παρατηρήστε τη κρεμαστή λάμπα για φωτισμό μιας και ακόμα δεν είχε έρθει το ηλεκτρικό ρεύμα στον Μύτικα.

Απάντηση στα παραπλανητικά δημοσιεύματα του Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».Ανακοίνωση σχετικά με τα παραπλανητικά δημοσιεύματα της Ένωσης Αγρινίου που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΟΣΔΕ εξέδωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει καταγγείλει και διακόψει κάθε συνεργασία με την Ένωση Αγρινίου, την ιστορία της οποίας ωστόσο σέβεται και τιμά.

Δηλώσεις ΟΣΔΕ.


Γεωτεχνικές e Υπηρεσίες Αιτωλοακαρνανίας 
Υπεύθυνος έργου: Πετρόπουλος Νίκος, Γεωπόνος, 6932285013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Αγαπητοί Παραγωγοί.
Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να υποβάλλετε την δήλωση ΟΣΔΕ 2017 με συνέπεια, αξιοπιστία και οικονομία στον πιστοποιημένο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φορέα μας για ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Συστήνουμε την μεγάλη θεραπευτικής αξίας ALOE THERAPY.


Αναγνωρίζουμε την μεγάλη θεραπευτική αξία της Αλόης. Την ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και σας ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ αποκλειστικά ALOE THERAPY. Γιατί;
Διότι απλά η ALOE THERAPY είναι χωρίς πρόσθετα χημικά και με μία κουταλιά της σούπας παίρνουμε όλη την αναγκαία ποσότητα για θεραπευτική δράση της ΑΛΟΗΣ.

Περί σχολιασμού στο Blog.


Η λογική του να σχολιάσω μόνο και μόνο γιατί πρέπει να σχολιάσω, χωρίς να ξέρω το θέμα της ανάρτησης ή να μην έχω μπει καν στο κόπο να διαβάσω την ανάρτηση για την οποία καίγομαι να σχολιάσω, γράφοντας σχόλια άσχετα και τελείως εκτός θέματος με αυτά που αναφέρει η ανάρτηση ή σχόλια που μόνο αυτός που τα γράφει τα καταλαβαίνει, μας βρίσκει σταθερά αντίθετους.
Προσπαθούμε να το ελέγξουμε και να το περιορίσουμε...

Συλλυπητήρια από τον κ. Κώστα Γεωργούλα.


Για το θάνατο της συζύγου του Πάτερ Δημήτριου Τέγα, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον ίδιο και την οικογένειά του. Τους εύχομαι ολόψυχα ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή της και καλή δύναμη...

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς
Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Δ.Ε. Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου.


Κανδήλα 21-03-2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δ. Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

ΠΕΜΠΤΗ 23η ΜΑΡΤΙΟΥ.
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Ιδιωτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Οργανισμών και σπιτιών από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ήλιου της 25ης Μαρτίου.

Ορίστηκε από την ΕΠΣΑ πριν από λίγα λεπτά ο πρώτος αγώνας μπαράζ της ομάδας μας.


Ορίστηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας πριν από λίγα λεπτά ο πρώτος αγώνας μπαράζ της ομάδας μας. Πρώτος αγώνας στη φάση των μπαράζ για την ομάδα μας είναι την Κυριακή 26.3 και ώρα 05:00 μ.μ. στο γήπεδο του Νεοχωρίου, με αντίπαλο την ομάδα του Αρακύνθου Ματαράγκας.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Φώτα στο λιμάνι του Μύτικα «επισκευάζω».


Μετά από δύο «επισκευές» (Καλοκαίρι 2015, Άνοιξη 2016) των 17 φωτιστικών σωμάτων του λιμανιού του Μύτικα από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, για τις οποίες εκδόθηκαν αντίστοιχα δύο εντάλματα πληρωμής ύψους 4.950 € και 4.600 €, η κατάσταση σήμερα στο λιμάνι του Μύτικα είναι να ανάβουν συνολικά 4 από τα 17 φωτιστικά (1 σε κάθε μπαστούνι και 2 στην προβλήτα με τις πλωτές). Οι φωτογραφίες μας αδιάψευστος μάρτυρας, αλλά για όποιον αμφιβάλει τον προτρέπουμε να πάει το βράδυ στο λιμάνι να τα δει και από κοντά.

Βγήκε η προκήρυξη των αγροτικών γιατρών του Μαρτίου. Δύο θέσεις για τα Π.Ι. Κανδήλας και Αρχοντοχωρίου και μία θέση για τον Κάλαμο Λευκάδας.


Βγήκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη του Μαρτίου 2017 για τις κενές και κενούμενες θέσεις Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, ΠΕΔΥ - Περιφερειακών Ιατρείων και ΠΕΔΥ - Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων.

Αρχαιρεσίες στον Περιβαλλοντικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρνακα.


O Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των άλλων καταστατικών οργάνων του (Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου). 
Ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας ορίστηκε η 26η Mαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και από ώρα 11:00 π.μ. έως 12:00 π.μ.

Αδιάβλητο σύστημα δημόσιας κλήρωσης: Οριστικό τέλος στις απευθείας αναθέσεις ημετέρων.


Πηγή: https://left.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το «Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων για Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Μελετών και παροχής Τεχνικών και Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών», βάζοντας οριστικό τέλος στις απευθείας αναθέσεις ημετέρων και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό.

Παράσταση για έναν το Αλυζιακός - Πανοχθιακός. Ευρεία νίκη με 4 - 0 για την ομάδα μας (φωτογραφίες και βίντεο).


Ευρεία νίκη με 4 - 0 σημείωσε σήμερα Κυριακή 19.3 ο Αλυζιακός εναντίον της πολύ καλής ομάδας του Πανοχθιακού. Ο αγώνας σημαντικότατος για την πρόκριση στα μπαράζ ανόδου και η ομάδα μας τα κατάφερε περίφημα.

Αφιέρωμα - προβολή στη μεγάλη τουριστική επένδυση, του πεντάστερου ξενοδοχείου στον Μύτικα Αιτ/νίας.


Συνεχίζοντας το αφιέρωμα - προβολή στην μεγάλη τουριστική επένδυση στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.», σας παρουσιάζουμε σήμερα κάποιες από τις τελικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του έργου καθώς και απόσπασμα από τις τεχνικές εκθέσεις που συνοδεύουν τις εγκεκριμένες μελέτες (δείτε εδώ), μετά την αναθεώρηση της αρχικής μελέτης από 4 σε 5 αστέρια, ώστε το αναγνωστικό μας κοινό να έχει καλύτερη εικόνα της επένδυσης που αναπτύσσεται στον τόπο μας.

Την Κυριακή 19.3 και ώρα 03:30 μ.μ., ο Αλυζιακός σε αγώνα PLAY OFF για πρόκριση στα μπαράζ ανόδου. Νίκη ή ισοπαλία το ζητούμενο.


Κρισιμότατο αγώνα στη διαδικασία των PLAY ΟFFS δίνει η ομάδα του χωριού μας ο ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟ στο ΓΗΠΕΔΟ ΜΥΤΙΚΑ την Κυριακή 19.3 και ώρα 03:30 μ.μ., έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας και το πλεονέκτημα των δύο αποτελεσμάτων.

Η μηχανή του χρόνου: Η σχολική ζωή στον Μύτικα.


Δύο πολύ ωραίες φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε σήμερα. Αφορούν την σχολική ζωή στον Μύτικα και είναι από το Δημοτικό Σχολείο. Η πρώτη απαθανατίζει ομάδα μαθητών σε εξωτερικό χώρο με την δασκάλα τους κα Ανθούλα Ζαβογιάννη και η δεύτερη στο χώρο της αίθουσας του σχολείου, επίσης ομάδα μαθητών με την δασκάλα κα Ανθούλα Ζαβογιάννη.

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» παρεμβαίνει για τη συνάντηση του κ. Γαλούνη με τους Προέδρους της Δ.Κ. και των Τ.Κ.


Όλα τα ´χει η Μαριορή ο φερετζές της λείπει. Φράση που αποδίδεται στον Κωλέττη, για τη Μαριορή - Ζαφειρίτσα χήρα Μαυρολέοντος, όταν αυτή κάλυψε το πρόσωπο της με ένα αραχνοΰφαντο μαύρο βέλο.

Ποστάρισμα με νόημα στο Facebook από τον κ. Αποστόλη Πανταζή.


Πηγή: Facebook.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σίγουρα το Facebook, είναι ιδιωτικός χώρος, όπου κάποιος εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του τις οποίες μοιράζεται μόνο με τους διαδικτυακούς του φίλους, αλλά όταν αυτός ο σχολιασμός αφορά τα κοινά και θέματα του Δήμου Ξηρομέρου (κρίση στο εσωτερικό της παράταξης της συμπολίτευσης) και μάλιστα γίνεται από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και πρώτο σε σταυρούς (με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο) δημοτικό σύμβουλο κ. Αποστόλη Πανταζή, τότε εμείς το θεωρούμε είδηση που επιβάλλεται και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Η δράση της Axion Hellas στο Κάλαμο Λευκάδας, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 η δράση της Axion Hellas που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου στα νησιά του Ιονίου Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό. Γιατροί και βοηθητικό προσωπικό σε αριθμό περίπου 70 άτομα έφτασαν από την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο νησί αναλαμβάνοντας δράση. Πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε μικρά παιδιά και ενήλικες με την βοήθεια ομάδας γιατρών 15 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Δελτίο τύπου της αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ξηρομέρου.


Με την υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση που κρατάμε ως σήμερα, που σκοπό έχει την ορθή λειτουργία του Δήμου αλλά και την παρεμπόδιση αυθαίρετων ενεργειών της δημοτικής αρχής, καταθέσαμε εκ νέου προσφυγή κατά της νέας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του έτους 2017.

Κίνηση Πολιτών Φυτειών: Σχετικά με συνάντηση με Προέδρους και ΟΣΔΕ.


Μετά την συνάντηση του Δημάρχου με τους Προέδρους των τοπικών, είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για αυτά που δεν γράφτηκαν. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, όλοι ήταν ενθουσιασμένοι, βέβαια πριν τον ενθουσιασμό υπήρξε μια σύγχυση, καθότι ο Δήμαρχος ανακοίνωνε τα έργα που θα γίνουν στο Δήμο λέγοντας συνέχεια για τον Αστακό, οι Πρόεδροι αγχώθηκαν μήπως και δεν έχει καταλάβει ο Δήμαρχος ότι πέραν του Αστακού υπάρχουν και άλλα χωριά στον Δήμο Ξηρομέρου.

Αποτίμηση και ευχαριστήρια από την διοίκηση του Ηρακλή Αστακού.


Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Αστακού είναι και επίσημα πρωταθλητής Β΄ Τοπικού του Γ΄ Ομίλου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 – 2017 και δικαιολογημένα όλοι οι συντελεστές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι και Διοίκηση πανηγυρίσαμε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας. Εξ’ άλλου αυτή η χαρά είναι το τίμημα για τους κόπους των παικτών και όταν χαίρονται τα παιδιά χαμογελάμε όλοι.

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος 27 πρώην και νυν αιρετά μέλη του Δήμου Αγρινίου.


Του κ. Λευτέρη Τηλιγάδα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 14 Φεβρουαρίου 2017 εκδόθηκε βούλευμα του συμβουλίου εφετών, που παραπέμπει για απάτη κατά του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, 27 αιρετά μέλη του Δήμου Αγρινίου των τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006, καθώς και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων που ανέλαβαν την εκτέλεση δημοτικών έργων, τα οποία τους ανέθεσαν οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές κατά τις δύο αυτές δημαρχιακές περιόδους.

Απάντηση του Αντιδημάρχου Φυτειών κ. Γαζέτα Παναγιώτη, σχετικά με την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του π. Δημαρχείου Φυτειών.


Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του π. Δημαρχείου Φυτειών είναι ένας χώρος που διατίθεται στους δημότες των Φυτειών και όχι μόνο, με σκοπό την εξυπηρέτησή τους. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους συλλόγους της περιοχής, από τα σχολεία μας και από διάφορους φορείς του τόπου μας για εκδηλώσεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κλπ.