Σπύρος Θεοδ. Μήτσης: Η Παιδεία στο τέως Δήμο Σολλίου στα χρόνια της Βαυαροκρατίας. Το Αλληλοδιδακτικό Δημοτικό Σχολείο Μύτικα.

Κολάζ φωτογραφιών από το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, σε διάφορες χρονικές περιόδους, που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο Blog μας.
Ήταν Καλοκαίρι του 2015, όταν ο συντοπίτης μας από το Αρχοντοχώρι Δάσκαλος κ. Σπύρος Θεοδ. Μήτσης, μας πλησίασε και μας ενεχυρίασε ένα CD, με διάφορες εργασίες του σε ψηφιακή μορφή (αρχεία Word). Η μοναδική του φράση ήταν: «Βασίλη χρησιμοποίησε το υλικό που περιέχει όπως κρίνεις».
Εμείς σαν Blog που ασχολείται με τα τοπικά θέματα, από την εργασία του «Η Παιδεία στη Επαρχία Βονίτσης και Ξηρομέρου στα χρόνια της Βαυαροκρατίας», πήραμε το απόσπασμα που αναφέρεται στον τέως Δήμο Σολλίου και στο Αλληλοδιδακτικό Δημοτικό Σχολείο Μύτικα και το μόνο που κάναμε ήταν, να μορφοποιήσουμε τα κείμενα και να φτιάξουμε ένα μικρό ηλεκτρονικό βιβλίο.


Πραγματικά τα όσα αναφέρονται σε αυτό το κομμάτι που σήμερα σας παρουσιάζουμε είναι εκπληκτικά, τελείως άγνωστα σε εμάς και πιστεύουμε και σε αρκετούς αναγνώστες μας.
  • Πότε ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο στον Μύτικα;
  • Πότε ξεκίνησε την λειτουργία του;
  • Πόσοι ήταν οι πρώτοι μαθητές;
  • Ποιος ο πρώτος Δάσκαλος;
  • Τι προβλήματα αντιμετώπιζε στη λειτουργία του;
  • Επί ποιου Δημάρχου ήρθε το Σχολείο;
  • Σε ποια περιοχή χτίστηκε;
  • Υπήρχε Δημοτικό Σχολείο στον Κάλαμο το 1821;
Αυτά και πολλά άλλα απαντιούνται στην πολύ όμορφη και κατατοπιστική αυτή εργασία, που πιστεύουμε ότι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αναγνώσετε.
Σε ευχαριστούμε πολύ Σπύρο για την εν λευκώ παραχώρηση του υλικού σου και για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μας έδειξες για την διαχείριση του εκ μέρους μας.
Δείτε εδώ την εργασία του Σπύρου Θεοδ. Μήτση με τίτλο: «Η Παιδεία στο τέως Δήμο Σολλίου στα χρόνια της Βαυαροκρατίας. Το Αλληλοδιδακτικό Δημοτικό Σχολείο Μύτικα».

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.